Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Как да намерим търсени песни
GGbit.info > Развлечение > Музика > Търся Песен
never_mind
Както всички знаем ( е, не всички явно ), свалянето от дата-та е свободно. Нямам обяснение защо не търсите там обаче. Толкова ли е трудно? Няма да толерирам рекуести, в които се търси песен, която я има в дата-та...
club135
Ами понеже не е само дата-та удачен начин за търсене на музика, предлагам да се направи една важна тема: "Как да търсим музика for Dummies" и там хората, които знаят начини или сайтове да обясняват.
Някъде гледах филмче за един образ, който търсеше музика, филми и софтуер навсякъде в мрежата чрез гугл.
Мулето също е доста добра алтернатива за по-търпеливите.
Fixer
Ако нямат налични акаунти - цък.
never_mind
Начини много... бол... някои по-трудн, някои не... не говоря за това... говоря за простичката дата.бг, която е бъгава от всякъде откъм информация, но никой не я ползва, не е торент, не е хъб, не е сложно... това ми е мисълта, ако в дата-та я няма тогава пускайте рекуести...

club135
Абе така е, но все си мисля, че е по-добре да има обяснени няколко начина за търсене на музика и ако евентуално не помогнат, да се вика на помощ тежката артилерия и да се пуска тема. Иначе ще се получи нещо като "Искам песента Летях със Москвича на Пеньо" - отговор: "Те ти, булка, връзка...". Възможно е и да има песни, които само с п2п да се намират и за тях да се оформи някакво пространство (това дето арена го използва, например, забравих го как беше точно) и да се качват там, а тук да се дава връзката.
krisku
Наистина Google e много добър алтернативен метод за търсене на песни. Ето няколко трика за търсене на mp3-ки чрез Google:

"index of" + mp3 + "Ivana"
"index of" + inurl:mp3 + "Preslava" -txt -pls
"index of" + "mp3" + "Radiohead" -html -htm -php
"index of" + intitle:mp3 + Scorpions

Копирате всичко горните примери както съм ги написал (с кавичките, тиренца, плюсчета, и др.) в полето за търсене в Google като заменяте името на изпълнителя/част от името на песента.

Потребителите на Opera могат да направят търсачка, която директно да търси по някой от гореспоменатите начини. Ако някой има интерес, да пише, ще обясним как става.

Добавено:

Понеже @.::MITAKA::. сега ми прати ЛС да разясня в темата как по-точно става добавянето на такава търсачка. Ще се опитам по най-ясния и изчерпателния начин да обясня всичко стъпка по стъпка.

1) Отваряте Opera > Инструменти(Tools) > Настройки(Perferences) > Търсене(Search).
2) След като отворите страницата за настройване на търсачките, натискате бутона Добави(Add). След като ви се отвори прозорец с празни полета, натинете бутона Подробно(Details) за да се появят още опции.
3) И почваме по ред да попълваме полетата:
- Име(Name) > тук пишете името на търсачката, което ще се появи в Personal Bar. При мен лично е Google Music Search.
- Ключ(Key) > тук въвеждаме дума/буква която ще ни помогне за стартиране на търсенето от адресбара. Примерно по принцип ключът за търсене в Google e "g" и, ако в адресбара напишете "g search word" ще ви се появи страница с резултати за търсената от вас дума. При мен е "gm" (без кавички).
- Адрес(URL) > тук се пише адресът на самата търсачка. Тук се крие цялата философия на задачата. Google e get търсачка, което ще рече, че заявката за търсене се изпраща чрез URL адреса. Тук трябва да въведем някой от гореспоменатите примери за търсене на mp3-ки в интернет. Също така тук влиза в сила и параметърът %s , чиято задача е да разбере какво сме въвели и да изпрати заявка към търсачката за него. При изпращането на заявката, %s ще замени написаното от вас в URL aдреса.
Та, избираме си някой от примерите, да речем втория ("index of" + inurl:mp3 + "Preslava" -txt -pls) и като адрес трябва да въведем самия адрес към търсачката + трикчето за търсене на песни. След като заменим името на "Preslava" със %s , получаваме - "index of" + inurl:mp3 + %s -txt -pls. Това трябва да се слее с адреса за търсене на Google. На кратко направо може да поставите следния адрес:

5. Може би промените ще влязат в сила след рестарт на браузъра.

Код
http://www.google.bg/search?hl=bg&q="index of" + inurl:mp3 + "%s" -txt -pls

Toва е, останалите настройки са, ако връзката към търсачката се осъществява чрез post.

Има и друг начин, чрез редактиране на search.ini файла, но мисля, че този е по-удобен.
И, ако искате да използвате друг метод просто редактирате URL aдреса след bg&q=, но задължително вместо името на изпълнител/песен пишете %s.

Опитах се на кратко да обясня всичко, но колко разбираемо е - незнам. Ако не можете да разберете нещо, питайте.

P.S.: Предлагам темата да се направи важна и заглавието да се преименува на "Алтернативни източници за теглене на песни" или нещо подобно и няколко предложения да се съберат в първия пост и после да се заключи да не става манжда с грозде.
vIkToRsHeFa
Цитат(krisku @ Aug 3 2007, 13:12) *
P.S.: Предлагам темата да се направи важна и заглавието да се преименува на "Алтернативни източници за теглене на песни" или нещо подобно и няколко предложения да се съберат в първия пост и после да се заключи да не става манжда с грозде.

Дън!
Подобна тема наистина би била доста полезна. happy.gif
sladuran4eto
някой би ли ми потърсил една песен от "Кънки с остър връх" 2 - Gerald Brunskill - Hold me in the moment .Търся навсякъде но я нямал unsure.gif unsure.gif unsure.gif
supernova
нещо немога да я намеря smile.gif

някой може ли да помогне smile.gif

Los Ninos De Sara - Vagabundo

eddit: намерих си я smile.gif
ESPERO
Много често, когато търсената песен е доста рядка, и я няма почти никъде на mp3, намирам да речем клипчето й, или клипче с тая песен за background от youtube да речем, свалям клипа и отделям mp3-та от клипа. Като естествено клипчето трябва да е с приемливо качество на звука. Друк често ползван трик, ако я има в някой сайт на flash player или някакъв друк вграден, където не ти дават да я свалиш, а само да я слушаш онлайн, пускаш да я слушаш през Internet Explorer, чакаш да зареди цялата (buffer) и после си я намираш във временните файлове на уиндолса. Почти всички такива плейъри работят на тоя принцип. Това става и ощя по-лесно с програмата за сваляне Orbit downloader, в която има опция за сваляне на музикални и видео елементи от сайт (за това ще пусна друга тема, ако няма).

Друг е въпроса, ако не знаете името на песента. В тоя случай ползвам 2 варианта. Да речем чувам песента в дискотеката. Пускам телефона да ми направи запис на част от песента. Слушам после на хендсфрито записа и се опитвам да разбера 1-2 фрази от нея (ако е на английски ест, щото само него зная tongue.gif ). И да речем съм хванал нещо от сорта "don`t even know your name, so i will call u medicine.." (в момента я слушам) и в гугъл пиша "so i will call u medicine lyrics" и ще и намерите текста => името и изпълнителя. По-лесния вариант, като вече сте записали част от нея на телефона (скоро я намерих тая програма и за сега съм...изненадан, приятно). Пускате частта от телефона да свири на микрофона на компа, като преди това сте пуснали 1 програма (Tunatic). Накратко тя работи на тоя принцип-"чува" песничката, изпращя я директно към свой сървър с база от музика, там сравняват по вълните на песента и ви връщат името и изпълнителя, че даже и линк за даунлоуд. И това за 20ина секунди... Не всички намира, логично те не могат да има всичката музика на света, чалгите не ги знаят, и е хубаво записа ви да е с разбираемо качество, за да я "познае" (и за тая програма ще пусна тема каот имам повече време).

Ами отплеснах се в приказки, дано съм помогнал на някого...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.