Заглавие:Bastard
Епизоди:6
Жанр:Приключение,Комедия,Фантастика,
Дата на излизане:1992г
Връзки: AnimeInfo
Рейтинг според AnimeInfo:7.2/10.0
Download:Zamunda,
Ревю:
От първо това аниме изглежда като поредната безмислена история която разчита главно на добре направени и напълно не цензурирани сцени на секс и насилие. Всички мъже изглеждат като шампиони по култоризъм и са високи над 2 метра, докато жените вечно се разкарват полуголи, едвам стигат до кръста на мъжете и нямат кой знае каква роля освен да се мотаят наоколо за радост на окото и да бъдат отвличани за да има защо напомпаните като богове герои да се млатят, като се спомене и че те се на практика безмъртни и не по-малко разрушителни от който и да е разгневен бог можете да си представите картинката. За щастие усещането за поредната боза бързо се променя след 1 епизод. Изненадващо но въпреки всичко което споменах горе историята се развива по един много интересен и напълно неочакван начин. Хумора е на ниво и историята е много добре разделена между комедията и драмата. Ако някой е гледал старите
епизоди на х-мен може би ще разбере отношението ми към битките. Беше много досадно да гледаш например как погледа на Циклопа топи стени и направо заличава всичко по пътя си а не прави дори следи от изгаряне върху който и да е от хората на Магнито. Е в това аниме имаме подобни (направо епични) битки но кръвта хвърчи навсякаде и няма глупости като неуязвимост (безмъртие да ама то не е същото както ше видите). Другия голям плюс са самите герои. Всичките са побъркани злодеи тръгнали да завладяват света просто едните са по-зли от другите или по-скоро имат различна идея какво ще правят със света след като го завладеят. Не знам за вас не мен много ме е дразнело когато разни свъх мощни герои са занимават да спасяват света без особена причина да го правят освен да покажат на дечицата колко са добри (Супермен например) и затова наистина ми харесаха герои които въпреки силата си са по-близко до истинските хора в отношението си към тях (сякаш ако някои българин получи някоя супер сила първата му работа ше е да се юрне да лови престъпници в София - нема да стане никога). Спомняте ли си че казах как жените служат само за украса в това аниме -е грешах. Третия плюс в Bastard се казва Thunder Empress Arshes Nei (чете се Араяс Ней) - един от най-готините женски персонажи които съм виждал някога и който внася доста напрежение в историята. Та като споменах история време е да ви запозная с нея. Главния герои се казва Dark Schneider - най побъркания и могъщ магьосник живял някога, постигнал безмъртие той решава да завладее света и да го преправи така както му харесва. Все пак той е човек, а не демон и е податлив на човешките слабости и чувства (може да се каже че той е толкова зъл, колкото и добър просто зависи от коя страна на заклинанието му го гледаш). Освен това е непоправим женкар (все пак безмъртието те обрича и на самота) и налита на всяка по-хубава жена (останах с представата че много си пада по-жрици на добрите богове) и по-странното е че успява истински да ги обича всичките (само като видите какви неща си причинява заради тях). Та Dark Schneider не тръгва да завладява света сам. С него са неговите ученици както и предани (и не чак толкова предани) другари. Но нещо се случва. Dark Schneider бива победен и душата му е заточена в тялото на дете което е предадено на главния храм на доброто за да бъде опазено. Само целувката на девствена жрица на доброто може да освободи душата му и естествено те гледат това да не му се случва. Останали без водач следовниците му се изпокарват как точно да продължат плана му (те си мислят че той е мъртъв). Минават години през които те трупат опит и сила и един ден нападат без да знаят храма където живее детето с душата на Dark Schneider. През цялото това време душите на детето и на магьосника са се слели в една. Това прави Dark Schneider привързан към храма (и местните жрици) за това отчаяни те особождават душата му молейки се да ги защити. Той наистина го прави но те не осъзнават напълно последствията от своите действия. Разбира се последователите му са свикнали вече без него и не умират от радост че той се е върнал. През останалата част на анимето се разказва как Dark Schneider обединява тези които са му наистина верни около себе си и води война с предателите. Накрая продължава с плана си за света. Жриците на доброто накрая също са на негова страна. (Все пак хич не са глупави по-добре с него отколкото против ,защото така или иначе няма кой да го спре а той поне има слабост към жените за разлика от злия некромансър дето е от противниковата страна).
Автор:Sgpooobg