Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Dakota Fanning
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
ThePinkDuck
Dakota Fanning

"Забавно е да знам с какво иска да се занимавам, нали знаете, когато порасна. Има приятели които казват - "Оу, може би ще стана астронавт или нещо подобно". Хубаво е да искаш да правиш това нещо цял живот. Още от първата реклама в която взех участие знаех, че искам да бъда актриса.".

Хана Дакота Фанинг е родена на 23ти февруари 1994год в Кониърс, Джорджия, САЩ. Сред любимите и филми са Gone with the Wind (1939), Titanic (1997) и Steel Magnolias (1989).Възхищава се на Мерил Стриип и на Хилази Суонк „не само защото са велики актриси, но и, защото са невероятни личности”. Научила се да чете на 2 годишна възраст. На 8 е най-младатият човек номиниран за Screen Actors Guild Award, за поддържаща роля в I Am Sam (2001).

Преди дебюта си в голямото кино, Дакота често разигравала собствен театър вкъщи. Била (и все още е ) изключително активна за възраста си и често слагала възглавница под блузата си, преструвайки се, че има бебе. За бебе използвала по-малката си сетричка Елл, която също е актриса. Посещавала занималня близо до домът си където всяка седмица децата поставяли някаква пиеса. Ръководителите на занималнята забелязали, че Дакота се откроява и посъветвали родителите и, Джой и Стив Фанинг, да я заведът в някоя агенция. Те вярвали, че тя е изключително талантлива.

Семейство Фанинг било посъветвано да прекара шест седмици във Лос Анджелес, място много далече от родната Джорджия. Там обаче, Дакота успява да получи първата си роля, учства в интрнационална реклама на Тайд. Бива избрана сред хиляди деца.

По-късно семейството взема решение да се премести в Лос Анджелес за постоянно, тъй като бъдщето на Дакота изглежда много перспективно. След преместването Дакота подписва с професионална агенция и почти веднага печели ролята в Tomcats (2001). След това се заема с малък проект наречен Father Xmas (2001) като Клеър.

Големият пробив, обаче, все още предстои. Явява се на прослушване за една от главните роли в I am Sam (2001) , режисьорът и останалата част от екипа бизат изумеи от изключителният и талант. Дакота получава ролята и играе редом с холивудските величия Шон Пен и Мишел Пфайфър.

След I am Sam(2001) талантът и е световно признат. Веднага е избрана за Trapped (2002) в ролята на Аби Дженингс, редом до Чарлийз Терон, след което изиграва младата Рийз Уидърспуун в Sweet Home Alabama (2002). През 2002 излизат още два проекта с участието на Дакота. Първо получава роля в мини сериалът на Стивън Спилбърг Taken, като участва в цели 10 епизода. Ролята е предизвикателство спрямо предишните и участия, но тя се справя брилянтно.Последният филм за 2002 е детската приказка Hansel and Gretel (2002) в ролята на Кейти.

2003 също се оказва изумителна за Дакота тъй като участва в редица проекти. Първо като Сали Уолдън в The Cat in the Hat (2003) редом с Майк Майърс, след което изиграва Лориан”Рей”Шлиан, богаташко малко момиче в комедията Uptown Girls (2003) заедно с Британи Мърфи. Накрая дава гласа си на младата Ким в Kim Possible: A Stitch in time.

През 2004 се появява в трилъра Man on Fire (2004), партнира и Дензъл Уошингтън. Получава отлични отзиви за играта си.

Първо през 2005 е Nine Lives (2005), като Мария, после страшния Hide and Seek (2005) редом с Робърт ДеНиро. До този момент вече е най-заетото дете в Холивуд с убийственa филмография зад гърбът си.

След Hide and Seek идва и War of the Worlds (2005), който е най-мащабният филм в който е участвала до момента. Не само, че я прави още по-популярна, но има и възморжноста да изиграе дъщерята на една от най-големите звезди в Холивуд – Том Круз. Ревютата за филма са изключителни, а за играта и дори още по-добри. След това Дакота озвучава Лило в Lilo and Stitch 2: Stitch has a Glitch (2005). Завършва годината с Dreamer: Inspired by a True Story (2005) в ролята на Кейл Крейн, където си партнира с Кърт Ръсел.

През началото на 2006 излиза Charlotte's Web (2006) където Дакота играе Фърн.

През 2007 играе в Hounddog (2007) като Леулийн.

Следващата година на екран ще се появят: Coraline (2008) (voice) .... Coraline, Winged Creatures (2008), Hurricane Mary (2008)

Личено мнение: Не е истина колко я харесвам просто. Страшно сладка и неприлично талантлива. Когато гледам интревюта с нея винаги се шашкам колко е интелигиентна. Всички роли изпълнява брилянтно. Гледала съм всичко с нея и е сред най-големите ми любимки. Вярвам, че и предстои още по-бляскава кариера.
hristin4e
е това е най-голямата сладуранка happy.gif ... толкова малка а играе толкова добре. Винаги съм се чудила на актьорите деца как успяват - но това си е талант.
Спомням си когато гледах Man on Fire... Бая си поплаках...
Пожелавам й само успехи занапред wink.gif
Miss_Duff
Мале,толкова малка и толкова талантлива!! 0_o Играе страхотно,хареса ми много в Градски момичета и Мечтател.
HiLaRy`DuFf{}
Наистина е доста талантлива. . smile.gif ..
dEniChka
Много талантлива и сладуреста .. smile.gif
Jolly_GirL
Доста учудващо как за годините си жъне толкова голям успех smile.gif Определено има потенциал в нея,надявам се да продължи да се развива в тази насока и още повече да усъвършенства таланта си smile.gif
qwe123
Обожавам го това момиченце smile.gif Както и сестра й. И двете играят ужасно добре. Не съм изгледала всичките й филми, но трябва да го направя! Сигурна съм, че заради играта й си струва!

Цитат
Научила се да чете на 2 годишна възраст
shocking.gif shocking.gif shocking.gif shocking.gif shocking.gif
sulu
Стана ми абсолютна любимка след "Мъж под прицел".В едно интервю за филма Дензъл Уошингтон казва,че когато жена му разбрала,че ще играе с Дакота Фанинг била толкова развълнувана,че той се стреснал и решил,че трябва доста да се постарае в този филм.Също много ми хареса във "Война на световете'',в "Dreamer inspared by e true story и в "Hide and seek"-е там й е повече от психарска ролята
Peyton___
Малка сладурка,има дарба да играее в "Аз съм Сам" направо ме разби не можех да повярвам как изигра тая роля...
А най ме изкафи в Man on Fire -невероятен филм
Beti_ss
Много е сладка и ужасно талантлива. Просто бие всички рекорди. Обожавам ролята и в "Мъж под прицел" . Възхищавам му се на това момиченце
jivitu
Голяма сладурана.Супер много ме радва biggrin2.gif И всички филми,които съм гледала с нея са ми харесали страшно много rolleyes.gif
SummeR_SmiLe
Аз също се възхищавам на таланта й , който няма как да не забележиш като си пуснеш нейн филм и разбива на пух и прах много актриси с 10,че и с 20 год. над нея.Израстнала под прожекторите без да се главозамайва.. Дакота,доказва, че не и е нужно нито силикон, нито високи токчета за да стане звезда!
Brooke
Това момиче меко казано ме хвърля в тъча.То бива,бива да си талантлив,но чак пък толкова.Във всеки нейн филм си задавам един и същи въпрос :''Как може това дете да играе така''.Направо ме кара да настръхвам ,просто е уникална. worthy.gif И винаги изглежда толкова сериозна и тъжна ,че ме разчувства до болка .
gan4e70oo
Първият път,когато я гледах не можех да повярвам,че има толкова талантливи деца.Дано продължава все така да ни радва с филмите си...просто е уникално това дете 13.gif
Halinor
Цитат
Личено мнение: Не е истина колко я харесвам просто. Страшно сладка и неприлично талантлива. Когато гледам интревюта с нея винаги се шашкам колко е интелигиентна. Всички роли изпълнява брилянтно. Гледала съм всичко с нея и е сред най-големите ми любимки. Вярвам, че и предстои още по-бляскава кариера.

повече не мога да кажа.
~RoRyYy~
И аз се присъединявам към клуба на почитателите-много ми е сладка.Играе страшно добре,наистина "влиза" в ролята.Много ми харесва в "Градски Момичета" където си партнита с Британи Мърфи.
Marissa Cooper
Любима ми е..Играе страхотно,има адски силно присъствие.Направо е малък гений smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.