Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Грегъри Хаус
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > House MD
DesiTo

Made by: kiara99

"Мразя да ме гледат, изпитвам ужас към фотографите. Имам странното и суеверно чувство, че камерата краде част от живота ми."

Име: James Hugh Calum Laurie
Дата на раждане: 11 юни 1959 г.
Място на раждане: Оксфорд, Оксфоршир, Англия
Женен за: Джо Грийн от 16 юни 1989
Деца: Чарли, Бил и Ребека

Биография:
Хю Лори е британски комик, актьор, и автор известен с телевизионните си участия, най-вече неговия дует във филма A Bit of Fry and Laurie със Стивън Фрай.
Роден и отрасъл в Оксфорд, Англия, където посещава Dragon School (известно подготвително училище), преди да отиде в Итън Колидж и след това в Селуин Колидж, Кембридж, където изучава Археология и Антропология. Неговият баща печели олимпийски златен медал в категория гребане, самият той също е бил гребец в училище и в университета, като взема участие в Oxford and Cambridge Boat Race през 1980.
По време на първата си година в университета, Лори е имал връзка с Ема Томпсън, сега известна актриса. Той също се присъединява към известният клуб Cambridge Footlights, който се слави като стартова точка за много популярни Британски комици. През последната си година той е президент на клуба, докато Ема Томпсън е вице-президент. Лори и Стивън Фрай се запознават, когато клубът прави театрална постановка за края на учебната година на Edinburgh Fringe Festival през 1980.
Фрай и Лори имат няколко серии като дует, както и участие в телевизионното шоу Jeeves and Wooster, адаптация по романите на П. Г. Уудхаус за героя Джийвс. Лори играе Bertie Wooster, роля в която неговия пианистки и певчески талант му помагат.
Въпреки това, също както Фрай, Лори започва соло кариера като актьор, поема както комични роли (Черното влечуго с участието на Роуън Аткинсън като Prince George и Lieutenant George), така и с голям успех се превъплъщава в доста по "сериозни" роли, например Peter's Friends и Sense and Sensibility. Другия филмови участия включват Maybe Baby и Stuart Little. През 1996 публикува книга първия си роман - The Gun Seller - хумористичен съспенс, който веднага става бестселър.
До 2002 той е познато лице в серия телевизионни драми, гостуващ през тази година в няколко епизода на първия сезон на шпионския сериал Spooks излъчван по BBC One. През 2003 той участва и режисира комедийната драма по ITV - Fortysomething. В момента Лори играе Др. Грегъри Хаус в House, M.D., медицинска драма от Fox Broadcasting. За която роля той две поредни години е отличен с наградата "Златен глобус" за най-добра мъжка роля в телевизионен сериал. В САЩ става известен именно с "Д-р Хаус". За да се въплъти в образа на неврогичния, чаровен и в крайна сметка неустимо секси доктор Грегъри Хаус - грубиянът, който живее с мотото "Всеки човек лъже", той преодолява британския си акцент и започва да пие викодин,п одобно на героя си.
Зад гърба на Хю продуцентите и екипът му се "оплакват" от неговото поведение на снимачната площадка. Водещ актьор, който се държи скромно и възпитано, очевидно шокира холивудскте професионалисти. Той се появява навреме, не капризничи, винаги си знае репликите, понякога работи повече от 80 часа на седмица и освен това смайва всички с перфектното си самообладание.
С огромен творчески потенциал, невероятно съзидателен ,той свири на пиано, барабани, хармоника и саксофон, и пее. В момента пише сценарии и книга.
Той се жени за бившата съпруга на Джо Грийн през юни 1989. Сега живеят в северен Лондон с техните двама сина и една дъщеря.

Филмография:
1. Monsters vs. Aliens (2009)
2. "House M.D." (87 episodes, 2004-2008)
3. Street Kings (2008)
4. The Big Empty (2005)
5. Stuart Little 3: Call of the Wild (2005) (voice)
6. Valiant (2005) (voice)
7. The Tale of Jack Frost (2004) (TV) (voice)
8. Flight of the Phoenix (2004)
9. "The Lenny Henry Show" (1 episode, 2004)
10. The Young Visiters (2003) (TV)
11. "Fortysomething" (4 episodes, 2003)
12. "Stuart Little" (2003) TV series (unknown episodes)
13. Lost in the Snow (2002) (V) (voice)
14. Stuart Little 2 (2002)
15. "Spooks" (2 episodes, 2002)
16. Dragans of New York (2002) (TV)
17. Second Star to the Left (2001) (TV) (voice)
18. "Family Guy" (1 episode, 2001)
19. Chica de Río (2001)
20. The Piano Tuner (2001)
21. Life with Judy Garland: Me and My Shadows (2001) (TV)
22. "Preston Pig" (2000) TV series (voice) (2000)
23. "Dominion" (2000) TV series
24. Maybe Baby (2000)
25. "Randall & Hopkirk (Deceased)" (1 episode, 2000)
26. Carnivale (2000) (voice)
27. The Journal of Edwin Carp (2000) (voice)
28. "Little Grey Rabbit" (2000) TV series (voice)
29. Lounge Act (2000) (voice)
30. The Nearly Complete and Utter History of Everything (1999) (TV)
31. Blackadder Back & Forth (1999)
32. Stuart Little (1999)
33. Santa's Last Christmas (1999) (TV) (voice)
34. Cousin Bette (1998)
35. "Friends" (1 episode, 1998)
36. The Man in the Iron Mask (1998/I)
37. "The Bill" (1 episode, 1998)
38. Spice World (1997)
39. The Borrowers (1997)
40. The Place of Lions (1997) (TV)
41. The Ugly Duckling (1997) (voice)
42. 101 Dalmatians (1996)
43. "Murder Most Horrid" (1 episode, 1996)
44. "Tracey Takes On..." (2 episodes, 1996)
45. The Snow Queen's Revenge (1996) (voice)
46. Sense and Sensibility (1995)
47. "Look at the State We're In!" (1995) TV mini-series
48. "A Bit of Fry and Laurie" (26 episodes, 1987-1995)
49. The Snow Queen (1995) (voice)
50. The Adventures of Mole (1995) (TV)
51. "The World of Peter Rabbit and Friends" (1 episode, 1995)
52. A Pin for the Butterfly (1994)
53. All or Nothing at All (1993) (TV)
54. "The Legends of Treasure Island" (2 episodes, 1993)
55. "Jeeves and Wooster" (23 episodes, 1990-1993)

56. Peter's Friends (1992)
57. "Blackadder Goes Forth" (6 episodes, 1989)
58. Strapless (1989)
59. "The New Statesman" (1 episode, 1989)
60. "Les Girls" (1988) TV series (unknown episodes)
61. Blackadder: The Cavalier Years (1988) (TV) (uncredited)
62. Blackadder's Christmas Carol (1988) (TV)
63. "Blackadder the Third" (6 episodes, 1987)
64. The Laughing Prisoner (1987) (TV) .
65. "Filthy Rich & Catflap" (1 episode, 1987)
66. Up Line (1987) (TV)
67. "Girls on Top" (1 episode, 1986)
68. "Blackadder II" (2 episodes, 1986)
69. "Happy Families" (2 episodes, 1985)
70. Mrs. Capper's Birthday (1985) (TV)
71. Plenty (1985)
72. "The Young Ones" (1 episode, 1984)
73. The Crystal Cube (1983) (TV)
74. "Alfresco" (1 episode, 1983)
75. "There's Nothing to Worry About!" (3 episodes, 1982)
76. Cambridge Footlights Revue (1982) (TV)
77. Who Sold You This, Then? (1975) (V)

Награди:
Golden Globe Awards
2006 - Winner - Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama
2007 - Winner - Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama
Screen Actors Guild Awards
2006 - Nominated - Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series
2007 - Winner - Outstanding Performance by a Male Actor in a Drama Series
Teen Choice Awards
2006 - Nominated - TV - Choice Actor "House M.D." (2004)
Television Critics Association
2005 - Winner - Individual Achievement in Drama
2006 - Winner - Individual Achievement in Drama
Satellite Awards
2005 - Winner- Outstanding Actor in a Series, Drama
2006 - Winner - Outstanding Actor in a Series, Drama
Emmy Awards
2005 - Nominated - Outstanding Lead Actor in a Drama Series
Young Artist Awards
1999 - Nominated - Best Performance in a Feature Film - Young Ensemble for: The Borrowers (1997)
(shared with: Bradley Pierce, Mark Williams, Flora Newbigin)

Сайтове:
imdb.com
tv.com
http://www.hughlaurie.co.uk/
http://hughlaurie.fan-sites.org/
http://www.hughlauriefaq.com/

Fan mail address
Hugh Laurie
"House, M.D."
Heel and Toe Films
10201 West Pico Boulevard
Bldg 89, Rm 230
Los Angeles, CA 90035
USA

Band from TV
Gossip Girl
Ами много талантлив актьор е, ужасно забавен..Доктор Хаус ми допада като характер(Колкото и да е странно), а пък Хю е жесток в ролята си..Гледала съм го в няколко филма още и отново играеше някакъв пич, който много се заяжда и говори глупости, но беше адски забавен..А да..Веднъж гледах един в Прекцакването, който много ми заприлича на Хю Лори...Не знам дали беше той, обаче страшно си приличаха.. unsure.gif И не беше прецакания, а беше някакъв, който се заяждаше и беше от екипа..Знам ли..?
ludoto_mimi
Гледала съм го в няколко други филма (101 далматинци, Стюарт Литъл) обаче изобщо не го помнех, когато почнах да гледам Хаус. Тази роля най-много му приляга, въпреки че в действителност няма нищо общо с д-р Хаус, както е казвал в много интервюта. smile.gif
Също съм гледала негови клипчета от A Bit of Fry and Laurie - супер смях са. 18.gif
За тези, които не знаят, той се изявява, освен като актьор, и като певец и пианист. Също така свири и на китара.
Той участва в групата Band from TV, сформирана само от телевизионни звезди - актьори, водещи и др. tongue.gif
Alanna
Жесток е.. като Хаус ..ненадминат просто. Но ще го запомня и като любимият ми Устър от сериите по книгите на Уудхаус за Джийвс и Устър. mrgreen[1].gif
Просто този човек излъчва сексапил. blush.gif Изгледах доста негови клипчета и определено е безумно смешен.. а как говори ухххх. worthy.gif

ani4ka_89
Обожавам го тоя човек, Хаус е страхотен с неговите хапливи забележки и теории на конспирацията, т. е. кой кого лъже. А актьорът е страхотен, особено като чух какъв силен акцент има по принцип и как трябва да говори по различен начин в сериала.
dEniChka
ОБОЖАВАМ ГООООООО !!! icon_peace.gif
miladima
Той е различен,забавен и как да пропусна...гадняр.Но точно това го прави секси,чаровен и обичан от зрителите Това е единствения толкова възрастен актьор във който съм влюбена ама при такова излъчване как да не се огънеш blush.gif Тва,че е различен от останалите е основният му чар.Но нека да не изключваме,че е много секси,пък и тези адски хубави сини очи....
Bloody_Tears
Цитат(miladima @ Jul 30 2007, 11:05) *
Той е различен,забавен и как да пропусна...гадняр.Но точно това го прави секси,чаровен и обичан от зрителите Това е единствения толкова възрастен актьор във който съм влюбена ама при такова излъчване как да не се огънеш blush.gif Тва,че е различен от останалите е основният му чар.Но нека да не изключваме,че е много секси,пък и тези адски хубави сини очи....

По-добре не мога да го кажа happy.gif blush.gif wub.gif
miladima
Много особен образ, грабна ме неусетно!Сарказмът и иронията, черния хумор.Но не е само това.В Хаус са събрани качества, дето го правят абсолютно непригоден за работа в екип или за която и да е социална група!Него просто нищо не го интересува!Не съм си и помисляла,че тва може да бъде чаровно...Но да Хаус ги е събрал на едно място и не можеш да устоиш...А сините очиии...ММмм...СТрахотен е blush.gif blush.gif
lpmanka
Хаус си е Хаус нагъл, саркастичен и уникален с начина си на работа и мислене теорийте му за това кой, как и защо лъже са просто уникални и как няма да са като той самия е един голям уникат biggrin.gif
ludoto_mimi
Variety's Emmy Contenders Photo Shoot

Band From TV @ The Orange County Flyers Game

Още снимки тук и тук.
Fernandito
уникален е като д-р Хаус, но аз Хю винаги ще го помня с тази роля biggrin.gif
ludoto_mimi
Hugh @ The Emmys - Arrivals

Oще тук..
ludoto_mimi
Hugh In TV Guide

aria
Готино играе.Особено Хаус,много е луд.
the_mouse
Гледах го в едно интервю и се оказа, че е англичанин smile.gif
aria
Цитат(the_mouse @ Oct 5 2007, 17:58) *

Хм,никога не бих предположила.Не ми прилича на англичанин unsure.gif
the_mouse
Ето го:
http://youtube.com/watch?v=JIEFgia8BGI smile.gif
ludoto_mimi
Не сте единствените, които са си помислили, че е американец.

Когато са били кастингите за Хаус, той не е отишъл, а е пратил видеозапис. Толкова добре е "включил" американския акцент, че Браян Сингър е казал: "Точно той ни трябва - истински американец!". После, разбира се, е разбрал, че е британец. biggrin2.gif
demonnndays
Аз пък винаги съм си мислела,че е англичанин,какъвто и е.Не ми прилича на американец,даже и в сериала по едно време мислех,че е Хаус е англичанин,нищо,че говори с американски акцент wacko.gif
bLex

просто хаус рулз smile.gif това е истински сериал smile.gif и актьор smile.gif
ladysunshine
Много е забавен героя му вя сериала. Не гледам всички серии, но по скоро все по-често се заглаждам в сериалчето. Много готино си играе ролята и е супер весел :Р
lex's_girl
Мисля че най ми харесва че никога не се променя също и заради селективната му честност, винаги е с някаква agenda. И качеството да манипулира всеки трябва да се зачисли към талантите му. biggrin2.gif
ogata
Цитат(aria @ Oct 5 2007, 18:21) *

Не предполагай . Слушай акцента ... dry.gif
miladima
Цитат(ogata @ Nov 5 2007, 22:56) *

Няма да може да разбере по акцента...В сериала ХЮ говори с американски акцент...Доста тренинг,но няма следа от британски английски...
Gossip_Girl
Готин е кефи ме един от любимите ми актъори.Харесвами как играе Хаус справя се отлицно.
ludoto_mimi
Някой от най-добрите му музикални превъплащения в "A Bit of Fry & Laurie": 18.gif
"Hey Jude"
"The Polite Rap"
"Mystery"
"Little Girl"
"I'm in Love with Steffi Graf"
"America"
ogata
Цитат(miladima @ Nov 27 2007, 08:49) *
Цитат(ogata @ Nov 5 2007, 22:56) *

Няма да може да разбере по акцента...В сериала ХЮ говори с американски акцент...Доста тренинг,но няма следа от британски английски...

Че Вие само сериала ли гледате ... и луди да сте , поне има 2-3 места във всеки епизод , където му личи английският акцент .. ок ... много смислен отговор ...
----------------------------------------------
По темата : Във филмографията може да добавите и Street Kings 2008 smile.gif
ludoto_mimi

Една забавна италианска реклама на Disney Channel, с участието на Хю Лори, Ума Търман и Златан Ибрахимович. 18.gif 18.gif

Ума: Знам, че е очарователен, умен...
Хю: Такъв си е!
Ума: Не знам... не мога да го усетя, може би проблемът е в мен.
Хю: Може би...
Златан: Здравейте.
Ума: Здравей.
Хю: Тъкмо говорехме за..
Ума: ...Новият!
Хю: Да.
Златан: Смятам, че е страхотен!

Ума: Не знам какво е, но сякаш идваме от различни светове.

Ума: Не мислите ли, че е малко "оригинален"?
Хю: "Не".
Златан: Мисля, че си има характер.
Ума: Трябва да носи тези жълти обувки!!
Хю: Охооо!!
------
Ума: Мислите ли, че ме чу?
Хю: Ти как мислиш???

(превода е от английски, така че разбиращите италиански да не ме бият ако има грешки) biggrin.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.