Надявам се не ми се сърдите, но май успях да преведа един сценарий за епизод 16 от сезон 5.

Източник:
OTHForums.One Tree Hill Script 516
В лекарски кабинет, късно следобед.
Лукас и Брук сядат предпазливо. Анджи спи спокойно на рамото на Брук. Влиза млад и привлекателен доктор.
Д-р. Копланд:
Съжалявам, че ви накарах да чакате. Аз съм д-р Копланд, а Вие…(разгръща папката пред себе си). Брук Дейвис. (той поглежда към Брук и се усмихва). Дрехи, нали?
Брук:
Да.
Д-р Копланд:
Изглеждахте ми позната. (д-р Копланд задържа погледа си върху Брук). Искам да направя хирургична операция. Запознати ли сте със състоянието на Анджи?
(Брук поглежда към Анджи за момент.)
Брук:
Ами не, не съвсем. Тя има дупка в сърцето, нали?
Д-р Копланд:
Всъщност няколко. (Брук изглежда обезпокоена). Но ще ги поправим. Ще поставим Анджи под пълна анестезия, ще спрем сърцето и и ще направим поправките. Ако всичко мине добре, ще трае само 3 часа.
Брук:
Чакайте. Вие ще спрете сърцето й? За колко време?
Д-р Копланд:
Около час, може и повече. Зависи от състоянието й.
Брук:
Час?
Д-р Копланд:
Да. Ето така ще направим, Брук: Анджи ще има машина , която ще работи вместо нейното сърце и бели дробове. Така ще поддържаме кръвта да циркулира в тялото й. Ще вземем част от мускула на една част от сърцето и ще го използваме за да запълним дупките.
(Брук е силно притеснена от процедурата).
Брук:
И как ще подновите дейността на сърцето й?
Д-р Копланд:
След като отстраним проблемите, ще използваме електрошок. След като я стабилизираме, ще я преместим в педиатричното отделение, където ще мойе да я видите?
(Брук изглежда притеснена)
Брук:
Това изглежда опасно. Наистина ли няма друг начин?
Д-р Копланд:
Не, съжалявам. Няма друг начин, при състоянието на Анджи.
Брук:
Но тя няма да умре, нали?
Д-р Копланд:
Винаги има риск при тези операции, Брук. Но нашите шансове за успех са много големи.
(Брук изглежда близо до паниката)
Брук:
Не знам… Ами ако..? Какви са шансовете на Анджи без операцията?
Д-р Копланд:
Година, може би две, ако е наистина с голям късмет.
Брук (изглежда ужасена):
Тогава какво?
Д-р Копланд:
Ще умре.
(Брук гледа към доктора и после към бебето уплашено. Д-р Копланд усеща притеснението й. Той говори нежно.)
Д-р Копланд:
Нормално е да си нервна, Брук. Само помисли какво правиш за Анджи.
Брук се опитва да събере кураж и става.
Д-р Копланд:
Ще се видим следващата седмица, Брук
КРАЙ НА СЦЕНАТА