Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: DOS Games
GGbit.info > Развлечение > Игри
melkor
Я сега да ви видя. Кой от вас е играл стари DOS игри и кои?
За тези които са пропуснали това прекрасно удоволствие - свалете си DOSBox http://dosbox.sourceforge.net - един доста сносен и добър ДОС емулатор. И няколко игрички от тук - http://dosdays.net - един прекрасен български сайт за феновете на старите класики.
vIkToRsHeFa
АМи аз доооста съм играл всякакви игрички от мамето...
Особенно готини версии имаше на бомбермен-а и на мортал комбат...
Старо не много удобно но златно !
Jonny
Прекарал съм много време да цъкам DOS игрички и съм голям фен на куестовете. Ето още един готин сайт за стари игрички http://www.the-underdogs.org/ 4.gif
$windle
Аз доста като малък дърпах и играх от www.dosgames.com Иначе ако може да се каже дос - любимата ми е The lost vikings.
Adrift
Хм, доста труден въпрос за любима ДОС игра. Още имам в нас едни 5'25 инчови дискети, със спомен за добрата стара шестнайска, на която освен паскал съм играл и доста игри. Та любима игра: Titus The Fox, Football Fanatic, A Nightmare On Elm Street и много други. Може би и по-късно на 486-са, Heroes of Might and Magic 1 и 2. Но най-много часове определено на Titus the Fox(даже още имам някъде кодовете за нивата).
4i4iba
Ммм.Като малък някъде към 4ти клас имах комп четери осем шестица.И съм играл следните игри:
Prehistoryc 2 (pre2);Aladin;The lion king;Chip's challenges;Gods;Dave;Dave2;Black Stone (немога да го намеря ся никъде ама ако искате имам демо версията му на дискета да ви я дам blush.gif );Raptor (нея също);Need for speed 1;няква игра със самолети където се купуват муниции и се търсят по картат други самолети исе трепите smile.gif;някъква игра където си в космуса и трябва да се трепите с космическите кораби.
За други не мога да се сетя ама као се сетя ще ви пиша.

П.С. Ако искате някоя от тези игри пишете smile.gif.

QUOTE(Johnnie_Walker @ Nov 19 2005, 02:00 PM) *

Прекарал съм много време да цъкам DOS игрички и съм голям фен на куестовете. Ето още един готин сайт за стари игрички http://www.the-underdogs.org/ 4.gif

Пробвай laxius power 1,2,3 4.gif .
4i4iba
А как се бачка с тоя емулатор?
Jonny
QUOTE(4i4iba @ Nov 25 2005, 11:35 PM) *

А как се бачка с тоя емулатор?

Елементарно.
Инсталираш го, стартираш го и mount-ваш папката с играта по следният начин:
mount C C:\Game
в този случай папката C:\Game ти е устройство C.
Просто пишеш C:
след това dir
намираш .exe или .bat файла на играта например cat.exe и го пишеш.
Have phun. 10.gif

П.С.: Извинявам се за елементарното обеснение, но някой хора не са работили с DOS и трябва да е разбираемо за тях biggrin.gif
melkor
Можеш да си mount-неш и целият хард като C:\. CD-ROM се монтира по следния начин "mount -t cdrom d d:". Също така може да си свалиш и фронтенд за DosBox от тук.
snatch
Здравейте.От 3 години не съм имал никакъв контакт с DOS и едвам си спомням най-елементарните команди.Пробвах да подкарам HEROES 1, но не успях.В крайна сметка ми каза, че е инсталирана и ми изписа, че не може да се свърже със cd-rom-a, което не знам каква връзка имаше.
Ще съм много благодарен ако някой ми напише точно командите, нужни за да си пусна играта.
Намира се в E:\HEROES1
Имам напредък.Пуснах Heroes 2, но само на малък екран и ми лагва.Ако някой знае как да помогне сега е моментът sad.gif
melkor
(snatch @ Dec 28 2006, 19:18) *

Здравейте.От 3 години не съм имал никакъв контакт с DOS и едвам си спомням най-елементарните команди.Пробвах да подкарам HEROES 1, но не успях.В крайна сметка ми каза, че е инсталирана и ми изписа, че не може да се свърже със cd-rom-a, което не знам каква връзка имаше.
Ще съм много благодарен ако някой ми напише точно командите, нужни за да си пусна играта.
Намира се в E:\HEROES1
Имам напредък.Пуснах Heroes 2, но само на малък екран и ми лагва.Ако някой знае как да помогне сега е моментът sad.gif

Предполагам работиш с DosBOX. Windowed <-> Full Screen режим се сменя чрез Alt+Enter. Хора научете се да си четете документацията бе. dry.gif
Относно Heroes 1 - като ти даде грешката че не може да чете от cd-rom-а - избери Ignore, след което играта тръгва.
Относно Heroes 2:
Ctrl+F12 - Increase DosBOX cycles
Ctrl+F11 - Decrease DosBOX cycles
Ctrl+F8 - Increase Frameskip
Ctrl+F7 - Decrease Frameskip
Ще трябва да си намерш приблизителният брой на циклите когато играта започва да ти въври както трябва. При мен е около 5000-6000, със frameskip 1, но имай предвид че на твоята машина може да е различно.
snatch
melkor, благодаря много!Двойката върви супер обаче единицата не можах да я подкарам.След като ми даде грешката и нямам избор Ignore.Всъщност изобщо не ми дава да избирам нещо.
Странното е, че като цъкам известно време на Heroes 2 и компютъра почва да се рестартира.Зарежда си и по едно и също време рестартира пак и така докато го изключа и пак го пусна.
melkor
Пробвай с "mount d path/to/heroes -t cdrom" и след това стартирай Heroes 1.
marty979
QUOTE(melkor @ Jan 2 2007, 21:09) *

Пробвай с "mount d path/to/heroes -t cdrom" и след това стартирай Heroes 1.

Мелкор ти си баси и ДОС динозавъра.Друго си е и един QEMM да подкараш,пък да набузиш uper memory на макс.Какви времена 16.gif
Kumetza Toshko
На времето сам цъкал на Living,Mission,karateka,и други такива който въврха под dos,на онези антики Правеците.По звезни войни дори имаше луди зарибяващи игрици.След това и на 3.86тиците имаше съшто интересни работи.Бяха велики за времето си. 4.gif
NRG_God
"Викингите" кормуват 4.gif - дори я имах до скоро на компа . Колко време съм прекарал цъкайки на нея ,когато ДОС бе най-често срещаната операционна система smile.gif
tonito92
Здравейте, искам да ви питам,някой знае ли как се казваше тази игра(ако разбира се разберете нещо от моите шантави обяснения biggrin2.gif ) : значи ти си нещо като пещерен човек и вървиш с един боздуган и има такива като чудовища, които убиваш с боздугана като натиснеш space ... играта е бяло-сиво-черна,в смисъл много бедна на цветове... помня,че в едно от нивата имаше море или там някаква вода, която, за да прескочиш, трябва да скочиш и да се хванеш за нещо като парапланер... платформите,по които ходиш наподобяват ледени...
Много я обичах тая игра и ми беше любима, обаче нямам никаква идея как се казваше blush.gif
melkor
Цитат(tonito92 @ Jun 8 2008, 19:31) *
Здравейте, искам да ви питам,някой знае ли как се казваше тази игра(ако разбира се разберете нещо от моите шантави обяснения biggrin2.gif ) : значи ти си нещо като пещерен човек и вървиш с един боздуган и има такива като чудовища, които убиваш с боздугана като натиснеш space ... играта е бяло-сиво-черна,в смисъл много бедна на цветове... помня,че в едно от нивата имаше море или там някаква вода, която, за да прескочиш, трябва да скочиш и да се хванеш за нещо като парапланер... платформите,по които ходиш наподобяват ледени...
Много я обичах тая игра и ми беше любима, обаче нямам никаква идея как се казваше blush.gif

Играта се казва Prehistoric. Има и втора версия.

Между другото, с огромно съжаление искам да съобщя че DosDays.net не съществува от няколко месеца. Не знам каква е причината, но най-вероятно на vex и wasp им е писнало от него и не подновили домейна. За сега игри могат да се теглят от The Underdogs.
tonito92
Цитат(melkor @ Jun 12 2008, 15:14) *
Цитат(tonito92 @ Jun 8 2008, 19:31) *

Играта се казва Prehistoric. Има и втора версия.

Между другото, с огромно съжаление искам да съобщя че DosDays.net не съществува от няколко месеца. Не знам каква е причината, но най-вероятно на vex и wasp им е писнало от него и не подновили домейна. За сега игри могат да се теглят от The Underdogs.

Мерси много за инфото, сега видях няколко снимки на играта prehistoric и много наподобява тази, за която говоря, само дето моята беше черно-бяло-розово-лилава smile.gif Обаче свалих отнякъде прехисторик.д64 ... свалих и няколко емулатори за д64, но и с тях не става... sick1.gif моля ви кажете как да си подкарам играта и ако някой е виждал черно-бяло-розово-лилавата версия да ми каже от къде да си я сваля blush.gif
melkor
Prehistoric
Prehistoric 2
Prehistoric 1 Cheat

Инсталирай си DosBox и погледни неговото ръководство. С негова помощ можеш да си пуснеш играта.

P.S. - Олеееее. Седнах да поиграя и на двете. Лудницаааааа! biggrin2.gif
tonito92
Цитат(melkor @ Jun 14 2008, 20:29) *
Prehistoric
Prehistoric 2
Prehistoric 1 Cheat

Инсталирай си DosBox и погледни неговото ръководство. С негова помощ можеш да си пуснеш играта.

P.S. - Олеееее. Седнах да поиграя и на двете. Лудницаааааа! biggrin2.gif

melkor, златен си!!! worthy.gif worthy.gif worthy.gif От кога я търся тази играааа shocking.gif shocking.gif shocking.gif mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif оказа се, че не е била толкова бедна на цветове, просто съм била мн малка и явно ми се смесват спомени от други игри biggrin2.gif Желая приятно зарибяване на всички, които си изтеглят играта shocking.gif biggrin2.gif mrgreen[1].gif
vIkToRsHeFa
QUOTE(tonito92 @ Jun 15 2008, 17:24) *
melkor, златен си!!! worthy.gif worthy.gif worthy.gif От кога я търся тази играааа shocking.gif shocking.gif shocking.gif mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif оказа се, че не е била толкова бедна на цветове, просто съм била мн малка и явно ми се смесват спомени от други игри biggrin2.gif Желая приятно зарибяване на всички, които си изтеглят играта shocking.gif biggrin2.gif mrgreen[1].gif
По-вероятно "неповторимите качества" на тогавашният ти монитор... Като се сетя по време на ерата на дос игриците какви бяха мониторите... biggrin.gif

ПП. Супер марио рулз! 1 месец това ми беше единственото занимание едно време докато ми инсталират ОС-а... Ех временааа... happy.gif
tonito92
Хах е да, ама то и играта си е направена според тогавашните монитори... unsure.gif нещо... явно не съм добре с паметта, стара съм вече shocking.gif
melkor
Цитат(tonito92 @ Jun 23 2008, 20:46) *
Хах е да, ама то и играта си е направена според тогавашните монитори... unsure.gif нещо... явно не съм добре с паметта, стара съм вече shocking.gif

Не точно. Едно време имаше няколко различни вида графични контролери и монитори, поради тази причина игрите се правиха да поддържат най-разпространените. Естествено ако си я играла на 2 или 4 цветен CGA е изглеждала отвратително. wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.