Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Liv Tyler
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
SeMiNi
Liv Tyler

“Животът е вълнуващ. Нямам пред вид снимките и интервютата, а малките, обикновени неща
от ежедневието."

Биография:

Лив Тайлър навлиза в света на шоу бизнеса като модел. След ролята си в Stealing Beauty (1996г.), тя
се утвърждава като изпълнител с неподправен талант, изоставяйки етикета “модел-актриса” в полза
на само “актриса”.

Родена в Портланд на 1 юли 1977г. в семейството на модела и бивша групарка Bebe Buell, Tyler дълго
време смята, че нейният баща е Todd Rundgren. След като пораства обаче тя започва да забелязва
все по-отчетлива прилика между себе си и фронтмена на Aerosmith Steven Tyler, който освен семеен
приятел, се оказва и неин биологичен баща. На 12 години бъдещата актриса приема Тайлър за своя
фамилия.

На 14 девойката е в разцвета на своя блясък и свежест, което й позволява да започне кариера като модел.
Тя се премества в Ню Йорк и започва да се изявява като модел в компанията на своята майка. Бъдещата
актриса се появява на кориците на списания като Seventeen и Mirabella, но по това време започва да
проявява интерес към актьорството. Първите и срещи с екрана са в различни телевизионни реклами.
Следва и филмовият й дебют през 1994г. в ролята на сестра на момче аутист в Silent Fall (партнира си с
Richard Dreyfuss and Linda Hamilton).

След този многообещаващ първи опит, Empire Records (1995г.) се оказва пълен провал. Приходите от
него са слаби, а критиците го порицават. Младата актриса устоява на тях и през същата година се
превъплъщава в образа на гаджето-мечта на Pruitt Taylor Vince в Heavy. Работата й в обсипания с
критики филм й носи добри отзиви и кариерата й започва бавно да се придвижва ногоре.

Лив Тайлър пробива в индустрията след участието си в Stealing Beauty на Bernardo Bertolucci. Ролята
на 19-годишно момиче, което пристига в Италия, за да намери своя баща, но губи девствеността си, я
превръща в новата изгряваща холивудска звезда. Тя започва да се появява по кориците на списанията,
а People й отреждат място в списъка на 50-те най-красиви жени на 1997г.

След главна роля като една от сестрите Абът в Inventing the Abbotts (1997г.) и кратко участие в U-Turn
през същата година, Лив Тайлър навлиза в царството на високобюджетните и касовите филми с ролята
на дъщерята на Bruce Willis и гаджето на Ben Affleck в Armageddon (1998г.). През следващата година се
снима в Cookie's Fortune на Robert Altman. Филмът получава добри отзиви, а младата актриса си
партнира със звезди като Glenn Close, Julianne Moore, Charles S. Dutton, Chris O'Donnell и Ned Beatty.
Отново през 1998г. тя демонстрира таланта си в Plunkett and Macleane с Robert Carlyle и Jonny Lee Miller,
и получава главна роля в Onegin на Martha Fiennes. Премиерата на филма е по време на филмовия
фестивал в Торонто.

След като приема ролята на неустоима, но разрушитерна прелъстителка в комедията One Night at
McCool's (2001г.), Tyler поема кино пътешествие назад във времето като принцесата на елфите в
трилогията на Peter Jackson Lord of the Rings.

Източник:movie.pop.bg

Факти:
  • Висока е 178 см
  • Мрази пиърсинги и татуировки
  • Не е срещала баща си до 1988
  • Срещала се е със Joaquin Phoenix (1996-1998)

Филмография:

1. Coin Locker Babies (2008)
2. Empty City (2006)
3. Lonesome Jim (2005)
4. Jersey Girl (2004)
5. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
6. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
7. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
8. One Night at McCool's (2001)
9. Dr T and the Women (2000)
10. Onegin (1999)
11. Cookie's Fortune (1999)
12. Plunkett & Macleane (1999)
13. Armageddon (1998)
14. Can't Hardly Wait (1998) (voice)
15. U Turn (1997)
16. Inventing the Abbotts (1997)
17. That Thing You Do! (1996)
18. Stealing Beauty (1996)
19. Empire Records (1995)
20. Heavy (1995)
21. Silent Fall (1994)

Аватари:

credit:FF

Линк:Imdb
Liv Tyler Website
Liv Tyler-Online.com
Liv Tyler Fan.net
divata_airis
Лив много ме радва - Властелина на пръстените worthy.gif Армагедон worthy.gif Харесва ми. Играе добре наистина, пък и е сладка.
vikihill96
Цитат(divata_airis @ Aug 2 2007, 13:22) *
Лив много ме радва - Властелина на пръстените worthy.gif Армагедон worthy.gif Харесва ми. Играе добре наистина, пък и е сладка.

Мноооого сладка дори според мен. И определено е много красива...за талант просто да не говорим,явно тея неща наистина са си наследствени mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!!
ThePinkDuck
Хих радвам се, че е наследила повече талант отколкото прилика с баща си. Много е сладка и талантлива. Винаги точно така съм си представяла Аруен от Властелинът на Пръстените. Просто беше перфектна. Хареса ми и в Армагедон и в Една нощ в бар Мак`куул. mrgreen[1].gif
Tedds
Запомнила съм я с Армагедон,много готина беше там wink.gif
brooke_scott
аз пък я запомних от Властелина, но Армагедон също е мн добър филм, а и тя си е мн добра актриса и мн хубава smile.gif
dragon_girl
Сладка е,но не чак толкова!

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.