Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Харесвате ли... Аниме?
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Аниме
melkor
Харесвате ли Аниме??? Аз лично страшно много. Ако и вие сте като мен - споделете кои филми и сериали сте гледали и кои са ви направили особенно впечатление. smile.gif
The Shaman
Най-великото: Final Fantasy VII: Advent Children

А иначе:

Kigeki

Въпреки, че анимето Kigeki е дълго само 10 минути то пресъздава хубава история два чудесни персонажа и зрелищни бой сцени. Действието се развива по време на войната на Ирландия за независимост. Едно пет годишно момиченце се опитва да спаси селото си като наема един специален убиец. Този убеиц не приема пари за услугите си а само специални книги от много рядък вид. През цялото време на фона на дейстието тече приятна класическа музика, която допринася още повече за сюреалистичената обстановка. Много красиво и садържателно аниме.

------------------------------------------------------------------------------------

Samurai Champloo

Samurai Champloo е едно прекрасно самурайско аниме създадено от студио \"Манглоуб\".Действието се развива в средновековна Япония,където 15 годишната Фу среща двамата странстващи войни Джин и Муген.Джин тих,възпитан,благороден и много спокоен.От друга страна Муген е небрежен,не особено грамотен и без никакви обноски.След едно недоразумение двамата се сбиват и скоро след това са арестувани. Станала неволен свидетел на това Фу ги спасява в замяна на което иска от тях да и помогнат в търсенето на \"Самурая, който носи уханието на слънчоглед\".Пътуването на тримата е изпълнено с много приключения,забавни истории и битки. Тъй като Джин и Муген многократно са принудени да спасяват Фу те в крайна сметка се сприятеляват

-------------------------------------------------------------------------------------

Jin-Roh

Jin-Roh е една мрачна фантастична история, която се развива през 1960 година в Токио по време на гражднаските размирици. Сформирана е столична полицейска организация. Тази организация има специален отряд, който винаги получава най-тежките задачи. Но напоследък се носят слухове за членове на специалния отряд, които действат самостоятелно в собствен отряд наречен \"Вълчата Бригада\". В това аниме създадено от Мамору Оши главния герой е Фусе- член на специалния отряд раздиран от чуство за вина заради момиче терорист, което се е взривило пред очите му. Млако след тези събития той среща сестрата на момичето и се влюбва в нея. В крайна сметка Фусе се оказва преследван от своите собствени другари от специалния отряд. Забранената любов свършва по драматичен начин.

------------------------------------------------------------------------------------

BLOOD : THE LAST VAMPIRE

Във базата Юкота в Япония изнервената американска армия е на път да започне войната с Виетнам. Но съществува по-голяма опасност зад стените на строго охраняваната зона- Вампири. Екип от строго секретни агенти под прикритие научават за тях и изпрящат мистериозната Сая, за да ги унищожи. Тази красива и смъртоносна убийца на вампири трябва да използва своите изключителни способности и японския си меч, за да спаси хората вампирите, които не се страхуват от слънцето. Анимето е създадено през 200 година от студио I.G. Въпреки, че това аниме е дълго само 50 минути, в него има нон стоп екшън и страшни същества.

-------------------------------------------------------------------------------------

Ninja Scroll

Едно от най-добрите анимета правени някога. Странстващия нинджа Джубей е въвлечен в конфликт с нинджа групата \"Кимоншу\" , които се опитват да вземат златото от златната мина на селцето Ямаширо и да го използват в антиправителствен заговор. Джубей има стари сметки за уреждане с лидера на групата Кимоншу- неубиваемия нинджа Химуро Гемма. На помощ на Джубей идват красивата куноичи Кагеро и правителствения шпионин Такуан. Заедно тримата трябва да елиминират злите нинджи и да спасят Япония от заплахата от нова гражданска война.

Ghost In The Shell: Innocence

Най-доброто Sci-Fi аниме до този момент. Мамору Оши и екипа му са създали истинско произведение на изкуството съчетавайки най-съвремените компютърни технологии за правене на аниме, хубава история изпълнена с много обрати и кибер екшън на високи обороти. Главните герои са Бато и Тогуса от агенцията за борба срещу кибер тероризма в Секция 9. Бато започва раследване над страни убийства, извършвани от геноиди- роботи за които се предполага че не биха могли да наранят господарите си. Зад заговора стои мощна престъпна организация подпомагана от могъщ хакер. В края на анимето на помощ на Бато се притича и майор Кусанаги Мотоко добре позната от предишната част на анимето както и от сериала Ghost In The Shell:Stand Alone Complex. Анимето е изпълнено също така с много разсъждения свързани със смисъла на човешкото съществуване в свят погълнат почти изцяло от кибер технологиите.

-------------------------------------------------------------------------------

Hoshi-no-koe

Hoshi-no-koe - гласът на далечната звезда използва много добре 2D както и 3D анимация. Това е история за далечните разстояния, любовта и размяна на съобщения между момче и момиче. Действието се развива през 2046 година след като хората откриват руините на древна извънземна цивилизация на Марс. Човечеството възнамерява да изпрати експедиция до там през следващата година. Нагамине Микако и Терао Нобору са гимназиални ученици. Но докато Нобору смята да продължи образованието си през следващата зима Микако решава да се присъедини към експедицията на Марс. Много приятно драматично аниме.

--------------------------------------------------------------------------------

Акира

Годината е 2019. Изминали са 31 години от Третата Световна Война. Града Нео-Токио е раздиран от бунтове и сблъсъци между власта и бунтовници. Членовете на една от многото моторни банди в града Канеда и Тетсуо участват в непрестани битки с другите банди. Те стават неволни свидетели на неуспешния опит за бягство на дете с психически способности от военните. В резултат на това Тетсуо е отвлечен в една от техните лаборатории и подложен на множество експерименти. Оказва се, че той притежава невероятна сила и скоро целия град ще изпита нейната мощ. Единствено Канеда и силата на мистериозното момче Акира могат да спасят Тетсуо от собствената му мощ. Създадено от легендарният майстор в жанра Катсухиро Отомо, Акира е едно от най-класическите и популчрни анимета за всички времена.
The Shaman

Appleseed

Годината е 2131. Светът е почти унищожен от войни. Жената войн Дунан Нътс е спасена от развалините на един град по време на жестока битка с вражески роботи. На помощ и се притичат нейната приятелка Хитоми и бившият и любовник Бриреос. Те отвеждат Дунан в приказния град \"Утопия\" който обаче се оказва, че е контролиран зад кулисите от същества наречени \"Биороиди\". Дунан разбира, че Хитоми и Бриреос също са Биороиди. Така започва великата битка за бъдещето на човечеството.

Animatrix

Аниматрицата е резултат от работата на Японски, Американски и Корейски аниматори. Разделено е на 9 епизода. Един от тях се казва \"Програма\" създаден от известния Йошиаки Кауаджири автор на известното аниме \"Нинджа Скрол\". Историята се развива в тренировачна програма, която изглежда като средновековна Япония. Двама бойци кръстосват мечове почти през цялото време. \" Програма\" не е нищо специално по отношение на външен вид и история, но бойните сцени са много добре направени визуално и тематично. Краят също е доста интересен. Аниматрицата не е само много добре създадено аниме, но е също така отправна точка за начина, по който Американците възприемат японската анимация като изкуство. Братята Уашовски създали прочутата филмова трилогия никога не са крили интереса си към японската анимация, както и факта, че много от сцените във филма са вдъхновени от придобиващия все по-голяма популярност по целия свят аниме стил.

Kill Bill Anime

За много хора, които никога не са гледали японска анимация аниме сцените в игралния филм Kill Bill показват силата на анимето. Историята е за О-Рен Ишии, за бруталното убийство на родителите и както и за нейното отмъщение. Анимето е създадено от Продакшън Й-Джи и Моришита Кацуджу. О-Рен Ишии е мила малко момиче живеещо в Япония, когато вижда как родителите и са убити от главорезите на голям престъпен бос. След това се оказва, че босът харесва малките момиченца и така О-Рен успява да се сближи с него и да го убие по особено жесток начин. След това тя става наемен убиец. Сцената е заснета в рамките на една година и носи стила на аниме от 80 години.

http://animes-bg.com/index.php?p=main - аниме и манга
http://www.animelab.com/anime.manga/bittorrent/ -аниме и манга
K_f_R
Да! Харесвам Анимета,Даже за Момента Обожавам Анимета,тъй като аз харесвам по динамична ето кои са ми направили силно впечетление за момента-Blood+,Samurai 7,Samurai Girl Real Bout School,а да и Naruto инае има и още много но за момента тях :}
smallville_f
Наскоро станах голяма аниме фенка... Много харесвам филмите Final Fantasy : The Spirits Within (2001) и Advent Children (2005) Най-вече втория, от сериалите най-много --> !!!NARUTO!!!; Bleach; Death Note. Angel Sanctuary не знам дали спада към сериалите, ама и то ми хареса mrgreen[1].gif Сега с нетърпение очаквам анимето по Devil May Cry и се надявам да не остана разочарована, защото съм голяма фенка на Данте blush.gif !!!
Whip
Преди 10 години бях луднала по тоя жанр. Един приятел учеше в Англия и като се прибираше носеше 1 чанта с касети. Затваряхме се в един апартамент 100 маймуни, запасявахме се с храна и други работи wink.gif и не излизахме докато не изгледаме всичко поне по два-три пъти. Моите фаворити са класиките:

Ninja Scroll (1996)

Ghost in the Shell (1996)

Ето и едно клипче на Wamdue Project - King Of My Castle
Крадец на рози
Никога не съм разбирал кое толкова ви привлича в 'анимето' на мен лично ми е противно :>
dead girl's poem
На мен една от най-добрите ми приятелки е голем аниме фен!!!Аз лично не го възприемам!!!
Titan
Аз що не знам за тоя раздел... dry.gif
Иначе много ме радва Анимето, жалко че нямам свободно време да гледам... :/ Гледал съм малко, но очаквам да гледам още много само време ми трябва. ; )
Досега фаворит ми е Hellsing. Гледал съм Ghost in the Shell разбира сЪ, набелязал съм Берсерк и Блоод+ сега. Тука имах некфо блоод нещо си за някакви вампири, не ми допадна особено - Hellsing ги мачка всичките.
f0rgy
Ъф коурс,че ДА
Street Fighter All worthy.gif ,3x3 Eyes,Vampire Hunter D,Shaman King,Ghost in the Shell,Naruto
36_1_32v[1].gif
3pacalypse Now
DRAGON BALL Z До Гроб
club135
Между другото Ghost In The shell ми напомни за една сравнително нова - Appleseed... хора няма такова густо... Колкото до класиките - в сърцето ми винаги ще има място за Акира и Война на Венера, а Final Fantasy: Advent Children беше едно невероятно изживяване, което препоръчвам на всеки.
Refuse
Да! Харесвам Аниме и ще продължа да си гледам въпреки, че някои членове на нашето семейство не ми позволяват wink.gif
АНИМЕ ДО ГРОБ! worthy.gif
melkor
Цитат(club135 @ May 23 2007, 09:25) *
Между другото Ghost In The shell ми напомни за една сравнително нова - Appleseed... хора няма такова густо... Колкото до класиките - в сърцето ми винаги ще има място за Акира и Война на Венера, а Final Fantasy: Advent Children беше едно невероятно изживяване, което препоръчвам на всеки.

Appleseed не е нова. Оригиналът е от 1988г. Просто направиха ремейк през 2004г. А на 1 Октомври тази година се очаква да излезе новият филм - Appleseed - Saga Ex Machina.
ThePinkDuck
Определено мога да заявя че съм върл фен. До скоро фаворит ми беше Naturo, но веднага след първият изгледан епизод на Hellsing, Naturo отстъпи. Много ми харесват и Samurai 7 и Bleach. Final Fantasy VII: Advent Children е сред любимите ми филми. Цялата Final Fantasy поредица (не само филмова) ми е много присърце. Преди много обичах и Sailor Moon и всичките и подобни които даваха по Pro 7, благодарение на тях си изкарах изпитите по немски. Скоро мисля да почвам и Ghost In The shell, много хора го хвалят пък да видим. Koлкото повече гледам, толкова повече ми харесва този жанр. mrgreen[1].gif
Крадец на рози
Рефюза когато е в нас, колкото и да ми сваля сериите няма да ги гледам biggrin.gif
K_f_R
ам,имам въпрос някоа дори виждал ли си за какво става въпрос,или ?
lemmy
От отдавна се кефя, но в последно време се зарибих яко... Final Fantasy, Ghost In The Shell worthy.gif worthy.gif worthy.gif
an4ito
мдамм ии колкото повече гледам почвам още повече да ги обиквам ... biggrin.gif
$windle
Не харесвам аниме, въобще манга, противно ми е направо - тия смешни физионимий, някакви детски сценарий, направо ми е чудно как може на някой да му допада smile.gif
aria
Много ми харесват аниметата.Като стил са много готини.Друг е въпроса че не ми остава време да ги гледам.
vikihill96
Ами чак ненормално, тотално луд фен на аниметата не съм ( все още mrgreen[1].gif ). Но за моя "гордост" трябва да отбележа, че още някъде за 14-тия или 15-тия ми рожден ден ми подариха " The Fist of the North Star"(много яко аниме от преди двайсет и няколко години biggrin2.gif ). Отделно доста си падам по Yu-Gi-Oh, а в последно време много яко ми хареса и сериалчето Claymore. Има и други анимета, които съм гледал, но сега просто не се сещам. Абе готин жанр си е това. Определено ми харесват доста от продукциите в него 4.gif !!!
Titan
Аз вече не само го харесвам, аз го обожавам. Без анимета не мога, винаги, когато мога гледам. И искам да кажа на тези, които са гласували с не - да ви опадат мандаринките!
jonas
как да отговоря на това хмм най добре в картинки

K1llerAngel
Естествено че харесвам Аниме фуревър
n3v3r4o
Хентай 57.gif 5.gif
Mr. Winchester
Ако няма какво да гледам понякога гледам някое аниме
Konspin
Много обичам да гледам анимация.Винаги като мога гледам иначе нямам конкретно любимо аниме. wink.gif
Gossip_Girl
Да харесвам аниме .Не бих се нарекла аниме-фенка а Наруто-фенка тва аниме кърти мивки.Тоест признавам интересувам се от аниме отскоро мислех го за тъпо но мои приятели ми отвориха очите.От сапунки преминах на аниме много по яко е.Сега си тегля Bleach да го видя що е много го хвалят.
VeRonICa^^
Дам,когато имам свободно време почти винаги си пускам някоя анимацийка,най-вече Наруто.Много ме кефи worthy.gif worthy.gif worthy.gif
fai7h
напоследък доста се зарибих с аниметата happy.gif гледам Bleach и Tenjou Tenge в момента
dragon_girl
Най-якото аниме е Нарутооооооооо smile.gif
Titan
@dragon_girl може ли само да ми кажеш освен Наруто какво друго си гледала? :?
^^Brathan_4ever^^
Да и то много много е якоо.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.