vIkToRsHeFa
Jul 7 2007, 13:55
Образцов потреребител
1. Уточнение - Първо искам да уточня, че това са основни насоки всеки е уникален по свой си начин и има право на индивидуалност! Целта на тази статийка е да се засегнат основните проблеми, от страна на потребителите във форумите, с цел те да бъдат изгладени или поне да поразмишляват на казаното тук.
2. Проблемните текстове - В последно време навсякъде се забелязват постове с наклонени или болднати шрифтове, с разностранни бодящи очите шрифтове или написани изцяло със големи букви такива. Вероятно въпросните потребители смятат, чеслед като всичко е написано със едър шрифт или бодящ очите цвят по някакъв нестандартен начин ще бъде обърнато по-голямо внимание на постовете му, или просто смята, че така ще изглежда по-добре... За жалост във много малко от случаите това е така. Потребителите във форума са свикнали да четат стандартните шрифтове, със недразнещи очите цветове или големина на текста и хора като мен например буквално четат вертикално подобни постове, ефекта е просто обратен. Ето няколко препоръки които надявам се биха ви били полезни:
- Не ползвайте болднати текстове за целия пост без нужда, целта му е главно за термини или по-важни ключови думи, например "...отиваш в Start -> Programs -> Accessories и..." Във всеки друг случай ползването на болднат шрифт е излишно, и по-скоро има ефекта да дразни читателя на фона на останалите мнения със нормална удебеленост.
- Не ползвайте наклонени текстове те са подходящи главно за цитати и подобни цели, но дразнят особено когато трябва да се прочете нещо... Вярно е по-красиви са, но са трудночетими и е хубаво ползването им да е с мярка...
- Не използвайте оцветени разностранно текстове, особено пък такива бодящи очите на читателя... Може да искате да предизвикате внимание, но предизвиквате точно обратният ефект. хората са свикнали със стандартният мек синичък цвят на шрифтовете...
- "Проблема CAPS LOCK" или на прост език казано... Тект написан изцяло с главни букви... Не е удебелен като болднатия, по-лесночетим е... Но един ред подобен текст заема колкото 2-3 такива а и на фона на останалите постове просто ярко контрастира, особено пък в очите на редовни потребители а и не само, които са свикнали да четат нормален текст.
Основните причини за подобни ограничения са, че постовете се четат заради самото им съдържание, а не за начина по който са написани за да ни избодат очите само и само да ги прочетем. Всеки мисли, че начина по който пише се харесва на останалите но дали е така... Ето за пример какво ми писа един човек снощи:
Цитат
6efe we
banvai gi teq
det pi6at taka nerve6to we
naklonen 6rift kato vidq post
i otka4am
ili pak nqkvi malki sa4mi vse s naklonen text ili BOLD ili mi pi6at s lilavo
ole kak gi tarpi6 takiva :@
И не е единствен, в смисъл това е като зараза в последно време навсякъде в интернет. Просто потребителите смятат че така постовете им са по-уникални, или по красиви... Може и така да е... Но може и да не е... Както в повечето случаи се получава...
3. Етика и държание - В днешно време и това е много важен проблем. Всеки се държи всякаш останалите са длъжни да му отговорят за нещо си... Споровете се превръщат караници, караниците в скандали и т.н. и т.н. И кой печели от това... Ами никой... Всички гледат сеира на двете страни... Ето и някои препоръки за държание в тази насока:
- Не давайте повод за спорове и кавги, отстоявайте си мнението, но във рамките на моралните и етични норми.
- Ако някой ви обиди или накърни по някакъв начин, не му отговаряйте във самата тема ли каквото е там, а просто се свържете с някой от екипа който да излгади нещата, преди още да се е стигнало донещо по-сериозно. Някои ще си кажат... Ма онзи ще си помисли че аз съм слаб и не знам си какъв си и затова пиша на хората от екипа... Мне... Няма нищо такова, подобна постъпка е повече от разумна и прави чест на човека, просто защото не пада на нивото на обиждащия го. За жалост такива случаи са рядкост... Всеки мисли че със саморазправа ще се оправят нещата и винаги се стига до наказания. И кой печели от това !? Ами никой, има само загубили!
- Не казвайте неща които реално не мислите и по възможност спестявайте такива които могатда предизвикат по-сериозно проблеми, спорове и гавги. Може да сте прав, но за тази цел си има културен начин да бъде доказано със факти и доказателства, а не с обиди и кавги.
- Не налагайте мнението си, всеки има свое такова,това че "крещите" по силно не означава, че сте прави!
4. Други основни проблеми - Има още множество важни показатели задържание във форума:
- Не ползвайте нецензурни изрази, стремете се да пишете максимално правилно, разбираемо, и културно. Цинизмите доказват само ниската лична култура която е бълвана от медиите всекидневно, нека не я пренасяме тук.
- Ползвайте красиви и хубави аватари за да засилите добрата атмосвера, на никому не му се гледат за аватари презупени кръстове, сцени за лица над определена възраст и т.н. Може да ви изглеждат готини, забавни и т.н. но все пак тук има и по-малки потребители, а това че те знаели повече и от нас не е извинение...
- Казаното във втора точка важи с пълна сила и за подписите... Има ограничение до 200 пиксела височина, но въпреки всичко, когато текста е със избождащ очите цвят и огромен шрифт си е дразнещо. Много по-добър ефект би имал стандартният текст написан с по-малки буквички колкото и да ви се вижда странно...
- Не слагайте огромни снимки тип "чаршаф" във форума, това също е ограничено а и самия форум осъразмерява подобни, но многократно се забавя зареждането на страниците, а не пречите само на себе си. Има хора които все още ползват интернет дори и в пловдив със скорости под 50 КБ... Само страницата на форума е 4 пъти по толкова, включил съм максимална компресия на нашия сървър и затова станиците се генерират многократно по-бързо, но сървърите на които са качени снимките почти никога не олзват подобни компресии за да не си натоварват сървърите излишно. Просто ползвайте умалени изображения.
- Спазвайте правилата на форума... Те не са писани за да бъдат четени само от модераторите. По добре погледнете рано за да сте аясно горе долуза реда във форума от колкото късно когато бивате предупредени за това. Никой почти колега не бинаказал при първо нарушение, винаги сме били разбрани по това отношение, очаквайки разбиране и от другата страна. Ако няма такова вече има една поговорка "Като нямаш мира на ти секира" която важи с пълна сила в случая!
- Много постове не означават важен потребител! Всеки човек се отличава по съдържанието на постовете си а не по тяхното количество!
Ами това е поне за момента за друго не се сещам, надявам се онова което съм написал да бъде полезно на някому, основната му це е да се посочат основните проблеми при форумите. Всеки е поединично уникален със свой си стил и т.н. Но онова което е важно в случая е самото съдържание и приятните условия на общуване!
ПП. Ако се сещате за още нещо което трябва да бъде споменато, напишете го като се аргументирате естествено защо смятате така. Целта на темата не е кой крив кой прав, а просто всеки да докаже защо пише по определен начин и защо смята че така е по-добре. Подчертавам аргументирано и критикуващите да спазват етичните и морални норми на поведение и спор при възникване на конфликти!
ДоБрЕ,аЗ ИсКаМ дА ПиТаМ За ПиСаНеТо По ТоЗи нАчИн

Не дразни ли и той окото? Защото на мен ми е много странно като почна да чета така написани неща...
Определено много нерви този начин на писане ...
justify
Jul 7 2007, 22:00
прочетохвсичкодвапътиимисля,чеописаниетонатозиначиннаписанеепропуснатоноспоредме
нитонееправилно,нали?!
unvisioble
Jul 7 2007, 22:52
Чудесна статия, Вик, но..., както забелязвам, за съжаление никой не я взел под внимание...
П с У в А й Т е Д е Щ о ПаДнЕ и УмРеТе оТ аДмИнСкАтА бРаДвА !!!
vIkToRsHeFa
Jul 8 2007, 00:16
Цитат(unvisioble @ Jul 7 2007, 23:52)

Чудесна статия, Вик, но..., както забелязвам, за съжаление никой не я взел под внимание...
Мдам, за жалост...
Lost_in_Space
Jul 8 2007, 10:25
Хмм с повечето неща съм съгласен, но само не мога да разбера какво пречи удебеления шрифт при нормална големина на текста 2 ?! Даже според мен така окото не се взира в монитора, за да може да го прочете, докато нормалния си шрифт е някак си бледнее пред светло синьото /или пък сиво/, което седи като фон.
vIkToRsHeFa
Jul 8 2007, 11:04
Цитат(Lost_in_Space @ Jul 8 2007, 11:25)

Хмм с повечето неща съм съгласен, но само не мога да разбера какво пречи удебеления шрифт при нормална големина на текста 2 ?! Даже според мен така окото не се взира в монитора, за да може да го прочете, докато нормалния си шрифт е някак си бледнее пред светло синьото /или пък сиво/, което седи като фон.
Удебеленият шрифт, не е толкова фрапантен проблем, но...
1. Той се ползва за подчертаване на по-важни ключови думи в постовете, ао целият пост е важен по-какъв начин се открояват въпросните думи... С друг цвят или още по-голям размер на шрифта => Какафония от цветове и огромни шрифтове..
2. По- трудно четим е колкото и странно да изглежда... Потребител чете 14 поста със стандартеншрифт и текст... И петнайстия със удебелен шрифт... Не че няма да го прочете акого интересува, но просто не е свикнал на подобна големина. Стандартните размери и текстове на инвижъна да речем се ползват по цял свят и няма проблеми с тях точно защото са подбрани да са максимално четими и удобни. Лично аз съм малко късоглед но нямам абсолютно никакви проблеми ъс разчитането на стандартните текстове за разлика от "Различните" под какато и да било форма да са...
3. По-добре е да бледнее леко и да не натоварва очите от колкото да ги избожда... Да като се свикне е по-лесно четимо, но все пак това не е единствената изгъзица при постването... Слагат се най-различни цветови гами голеини на шрифтовете и т.н. и всеки пост става различен като трябва да си накланяш главата на една страна за да прочетеш написаното, за следващия пост на друга страна, за третия трябва да се одръпнеш че много голям шрифта, за четвъртият да се приближиш със лупа да го видиш... Това последното беше в кръга на шегата, но това е грозната реалност ако всеки започне да прави постовете си "уникални"...
4. Това са просто препоръки, никой никого не задължава нищо, но мисля, че би било добре за всчки ако се ползват някакви стандарти и изобщо да е в някакви рамки "модинга" на писанията във форума.

Едит: За пример тук:
http://ggbit.info/forum/index.php?s=&s...st&p=264566 поста на адоратион е със приятен за четене цвят и не голям шрифт. Но поста отдолу едвам го прочетох, въпреки че е със мек синичък цвят...
Крадец на рози
Jul 8 2007, 13:37
Най-смешно ми става, когато някоя форумка си удебели шрифта, наклони го, вкара му някакъв странен шрифт и започне нещо от сорта на думичките; "мн" "фр" и т.н. и т.н. ;>
А относно постовете и потребителите, тоест че постовете не определят потребителя.. ами стига с тези прословути постове, това е една обикновена глупава цифра, шефа ми е обяснявал какво е значението, / да не си прави труда отново / но щом 'големите' му обръщат внимание толкоз, това подтиква и другите да се стремят към това
С този размер , шрифт , с този цвят
влак да гази адорейшън и шепот и прах
Крадец на рози
Jul 8 2007, 14:04
Moга ли да се кандидатирам за първия човек, който ги подигра?
ти си си , аз само давам форма
adoration_
Jul 8 2007, 14:20
От доста време пиша с този цвят и не смятам,че това дразни някого...
Четливо е ,а и цветът не се набива на очи:)
vIkToRsHeFa
Jul 8 2007, 14:20
Ам, пак е шаренийка в смисъл различно от нормалното, но цветът наистина е хубав и четим, нищо не съм казал!
ПП.
Ще се самоцитирам...
Цитат(vIkToRsHeFa @ Jul 7 2007, 14:55)

Подчертавам аргументирано и критикуващите да спазват етичните и морални норми на поведение и спор при възникване на конфликти!
Edit след разчистването: Следващият път като се върна в темата метлата ще играе с опакото по гърбината на авторите!
unvisioble
Jul 8 2007, 15:38
Нека не се обиждат другите, които използват шрифт, различен от нормалния, но искам да им кажа,че това не е начин да се откроят от другите. Индивидуалността или липсата на такава се проявява в съдържанието на онова, което пишат, а не в наччина му на изписване.
Позволявам си да пиша цветно (синьо) единствено в темата за честитките (рожденни и имени дни). Единствено там ми се струва приемливо - всички шаренийки, иконки, картинки и т.н. създават празнично настроение.
Продължавам да виждам постове, написани изцяло на друг цвят, с наклонен и одебелен шрифт.
За @adoration_ искам да кажа: Защо мислиш, че Шефа си е играл 1 час да пише тази тема? За да може ти да си изключение ли? Едва ли е така. Моля Ви, четете тази тема и кажете на приятелчетата си във форума, които нарушават по-горе казаното, също да я прочетат, защото мисля да дам предложение да се санкционира цялата тази пропаганда.
Не че се пеня или заканвам на някой потребител конкретно, но лафа, че всяко правило си има изключение, при мен не важи! Както аз и хората от екипа не пишат както и каквото си пожелаят, така и потребителската част не бива да го прави.
Мисля, че Шефа беше напълно ясен, аз също!
С УВАЖЕНИЕ: fl0at !
The Shaman
Jul 9 2007, 15:09
Пропуснахте един от най-дразнещите начини на писане...С фонт сайз 1...Кърти мивки...Удебеленото наистина е дразнещо,цветното също.Обикновенно подминавам подобни постове.
Цитат
"Проблема CAPS LOCK" или на прост език казано... Тект написан изцяло с главни букви... Не е удебелен като болднатия, по-лесночетим е... Но един ред подобен текст заема колкото 2-3 такива а и на фона на останалите постове просто ярко контрастира, особено пък в очите на редовни потребители а и не само, които са свикнали да четат нормален текст.
Да допълня,подобен начин на писане,само с главни букви се приема за
крещене...
Смятам, че моето писане си е нормално и съм съгласен като цяло с темата. Лично мен мен дразни когато се започне едно писане не с капс лок ами направо се прави размера на шрифта на 30 примерно и се вижда по 2-3 букви само на екрана...чакайте млако приятЯли аз нямам видео стена та да го разчета това. Иначе не разбрах сега това препоръки ли са или нови правила? Понеже забелязвам противоречия в управленския екип.
The Shaman
Jul 9 2007, 16:26
Тук противоречия поне аз не виждам.Просто всеки изразява мнението си.Никой не казва ,че това са правила,но по темите се забелязва негодувание от страна на потребителите към подобен род писане,затова се налага темата.Това са препоръки и нямат нищо общо с правилата ни.
Цитат(The Shaman @ Jul 9 2007, 17:26)

Тук противоречия поне аз не виждам.Просто всеки изразява мнението си.Никой не казва ,че това са правила,но по темите се забелязва негодувание от страна на потребителите към подобен род писане,затова се налага темата.Това са препоръки и нямат нищо общо с правилата ни.
От поста на fl0at останах с впечатлението, че едва ли не е имало срок, в който да се корегират шрифтовете...нищо лично към автора но така го тълкувам аз...а и както казах съм съгласен, че има постове, които "вадят" очите.
The Shaman
Jul 9 2007, 16:33
Имаше правило едно време,но дори него вече го няма :> Няма и подобен срок за корекция.Това е просто съвет за да не останат без отговор шарените постове
adoration_
Jul 9 2007, 18:38
Уважаеми съфорумници и най - вече драги @fl0at, уважавам написаното от Шефа и той мн добре знае!В случая не нарушавам ничии правила,нито някое от правата на потребителите!Аз започнах да пиша във всяка тема с лилаво и то преди доста време,свикнала съм да виждам постовете си написани така и ми харесва,защото това е любимия ми цвят.Както вече казах - четливо е и не дразни очите!Не го правя ,за да се откроявам от останалите,а защото цветът ми харесва!Всеки потребител има право на лично мнение!;)И не съм единствената,която пише с цвят различен от нормалния...
П.П.Ако някой има нещо да ми казва - нека го направи на ЛС,а не в темата:)
vIkToRsHeFa
Jul 9 2007, 19:09
1. Това са само препоръки за някаква стандартизация, не са задължителни камо ли правила!
2. Целта на статията беше някаква поне стандартизация, и хората които ползват наистина дразнещи шрифтове да имат в предвид, че постовете им макар и може би по-добре написани за тях не винаги се харесват на останалите потребители.
3. Живеем в демократична страна и още по демократичен форум, всеки е свободен да поства както пожелае, с темата се целеше само запознаване с проблема и размишления над казаното => самозаключения...
Лично на мен, в началото този лилав цвят ми беше трудночетим, но в момента ми е по-приятен защото съм му свикнал, дали е така обаче за останалите хора четящи постове със други цветове могат да кажат само те. Това са само препоръки, никой не е длъжен да го спазва просто да има в предвид че имат и съфорумници на които може да не им е приятно да го четат по подобен начин.
Баба Вихронрав
Jul 9 2007, 19:37
Цитат(unvisioble @ Jul 8 2007, 16:38)

Нека не се обиждат другите, които използват шрифт, различен от нормалния, но искам да им кажа,че това не е начин да се откроят от другите. Индивидуалността или липсата на такава се проявява в съдържанието на онова, което пишат, а не в наччина му на изписване.
Позволявам си да пиша цветно (синьо) единствено в темата за честитките (рожденни и имени дни). Единствено там ми се струва приемливо - всички шаренийки, иконки, картинки и т.н. създават празнично настроение.
Мнението ми изцяло се припокрива с това!

Нищо лично към никого,ама се чудя, ако само стотина души вземем да си изберем по един любим цвят, с който да пишем, каква ли шарена черга ще стане всяка тема...
Крадец на рози
Jul 9 2007, 19:41
Да правят каквото си искат, препоръките не се спазват, то се е видяло, да плякат в цветовете на дъгата и да е различно.
Още един път уточнявам и повече няма да се меся в тази тема!
Има такива, които го правят, защото на тях им харесва. Има и такива, които го правят за да са различни или интересни. Няма значение кои за какво го прави. Не е работата да се изпокараме тук и сега, а просто да се направи както казаха по-горе някаква "стандартизация". Вярно е и това, че когато всеки пише както си иска, форума ще стане като чергите, дето циганите си ги слагат по стените вкъщи.
Пак казвам - нищо лично към никой, но всеки си има вкус и това което се харесва и гали окото на някои, не харесва и респективно бърка на едно място на други потребители. Това, че не става дума за един, а за всички, не означава, че аз или който и да е било от екипа трябва по отделно да съобщава на всеки един. Всички, означава ВСИЧКИ наистина и понякога е много лесно да се скриеш в тълпата или да си измиеш ръцете с друг.
Нека всеки пише както си поиска, стига да не е наистина със шрифт с размер 800 или наклонени, подчертани, одебелени, оголемени(смалени), цветни, преобладаващо голямо-малки букви едновременно, защото повярвайте дразни окото :>
Поздрави!
Всичко, написано от Шефа е препоръка, а написаното от мен е мнение, затова не намесвайте лични чувства, защото се разиграва пълна драма в тази тема.
vIkToRsHeFa
Jul 9 2007, 20:25
Цитат(Баба Вихронрав @ Jul 9 2007, 20:37)

ако само стотина души вземем да си изберем по един любим цвят, с който да пишем, каква ли шарена черга ще стане всяка тема...

Демокрацията е до едно време... Никой не би позволил да стане анархия, но като за начало се надявам с подобни препоръки и дискусии да не се стига до там.
van Nistelrooy
Jul 22 2007, 01:45
Цвета който най-малко натоварва очите е зеления. Зелено и болднато. Така ми харесва да са ми постовете. Но ме мързи след всеки пост да избирам цвят и да е болдвам. И не мислям, това би пречило на някой.
Крадец на рози
Jul 22 2007, 01:50
В контраст с подписът ти е адски дразнещо, нужно ли е да го правиш?
van Nistelrooy
Jul 22 2007, 02:11
Цитат(Крадец на рози @ Jul 22 2007, 02:50)

Аз не заради това да съм различен от другите. Просто цвета ма кефи. Ако можеше Invision power board в новите си версии да направят да има опция за избиране, на какъв шрифт да са постовете щеше да е хубаво. То наистина на моя подпис тва червено и тва кафяво дразнят, ама ся ги опрайх. И мен ме дразнят шрифтовете на някои, но това си е лично мой проблем. Само се надявам с тази тема да не се постигне обратен ефект. Например някой да каже "Аз съм драган и който не ме понася да се изнася"

и да почне да пише постовете си с някво червено и голямо с цел да дразни.
vIkToRsHeFa
Jul 22 2007, 02:48
Цитат(LaZiaN4O @ Jul 22 2007, 03:11)

Например някой да каже "Аз съм драган и който не ме понася да се изнася"

В такъв случай най-учтиво ще посоча на
Драган къде се намира изхода...
Във форума има предостатъчна демокрация, но това не означава, че ще бъде позволено да стане анархия. За момента сме на фаза препоръки...
Като гледам така.... виждам че аз съм образцов потребител

кога сте ме видяли мен да използвам шукарии в постовете ми, освен ако не се е налагало да "подчертая" нещо.
g0blin
Jul 22 2007, 07:57
QUOTE(LaZiaN4O @ Jul 22 2007, 02:11)

QUOTE(Крадец на рози @ Jul 22 2007, 02:50)

Аз не заради това да съм различен от другите. Просто цвета ма кефи. Ако можеше Invision power board в новите си версии да направят да има опция за избиране, на какъв шрифт да са постовете щеше да е хубаво. То наистина на моя подпис тва червено и тва кафяво дразнят, ама ся ги опрайх. И мен ме дразнят шрифтовете на някои, но това си е лично мой проблем. Само се надявам с тази тема да не се постигне обратен ефект. Например някой да каже "Аз съм драган и който не ме понася да се изнася"

Ама разбира се, че теб ще те кефи, затова пишеш така...та да няма да го правиш ако те дразни я?! Нали точно за това казах, че не трябва да се казва на всеки по отделно, а просто този, който разбира от дума и има капка съпричастност към другите във форума (много малка част от потребителите са такива, че да им пука какво мислят и другите хора от форума) би се съобразил и не би казал " Е ми да ама аз таковата не го правя 'шото разбииш ли да съм различен, аз мнооо ясно го праа шото мене ме кефи разбииш ли и си ми гали окото комбинацията от цикламено с кафяво на зелени правоъгълничета с примеси от оранж и бордо...", а просто би си направил някакво заключение и би променил нещата. Ми много ясно, че след като първия потребител си върже гащите с по-горния лаф, то и всеки един ще каже, че си му харесва и после какво следва - че темата и постовете са писани ей така просто за гимнастика на пръстите и вятър на устата...Айде да се кротнете малко и да си помислите, защото ми писна да гледам как на всеки втори си му харесвал неговия начин на писане. Ми МНОГО ЯСНО, ЧЕ ЩЕ МУ ХАРЕСВА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ГО ПРАВИ, освен ако не е мазохист и да му харесва да му се дразни окото...при всяко положение, поне за мен гарантирам, че не съм мазохист и не ми харесва да ми дразнят окото някакви цветни шмекерийки.
Пак и отново поздрави!
Айде бе хора, мен ме кефи да пиша с розово, размер 436, болтнато и наклонено, но не го правя!
Не ме интересува на кой му бил любим цвят зелено, син, червен и т.н. пишете си нормално! В началото се побърквах като видя някакъв такъв пост... пишете си нормално и всичко ще е ок.
club135
Jul 22 2007, 20:40
Вик, абе айде поне веднъж да дефинираш това понятие "морални и етични норми". Направо ми бърка в здравето...

Звучиш като Петър Лефтеров, само че не споделяш неговите възгледи...
Цитат(MPower @ Jul 22 2007, 08:07)

Като гледам така.... виждам че аз съм образцов потребител

кога сте ме видяли мен да използвам шукарии в постовете ми, освен ако не се е налагало да "подчертая" нещо.
Е, веднъж да го оправиш тоя подпис, може и да започна да ти чета постовете. Проблем е, че съм затъмнил монитора си и съм намалил контраста, че да не ми дразни очите. При това положение червеният цвят толкова изпъква, че глава ме заболява. Този пост е един от малкото твои, които съм прочел...
Оф, ама че тъпотия!
И кво като ви е любим цвят лилавия или розовия, или синия? Нужно ли е да пишете с него? НЕ! Ако толкова сте се вглъбили в тоя форум, че задълбавате толкова яко...
Mimsey
Jul 24 2007, 19:24
Добре, хубаво, не ви кефят! Ами един го кефи едно, друг-друго! В крайна сметка, за какво са сложени всички тези цветове?! Ако беше с идеята, за да се използват, само за нещо важно, щеше да има само черван и макс още един цвят! Дразнело ги било.... Като ви дразни, Викс да махне цветовете и няма да ви дразни! Вие др работа нямате ли си, та да спорите за цветове на буквите в постовете, рамер, дебелина, шрифт и т.н.?!
adoration_
Jul 24 2007, 20:55
Цитат(Mimsey @ Jul 24 2007, 20:24)

Добре, хубаво, не ви кефят! Ами един го кефи едно, друг-друго! В крайна сметка, за какво са сложени всички тези цветове?! Ако беше с идеята, за да се използват, само за нещо важно, щеше да има само черван и макс още един цвят! Дразнело ги било.... Като ви дразни, Викс да махне цветовете и няма да ви дразни! Вие др работа нямате ли си, та да спорите за цветове на буквите в постовете, рамер, дебелина, шрифт и т.н.?!

Е,намери се кой да го каже!
Подкрепям мнението на Мимс!
vIkToRsHeFa
Jul 27 2007, 16:43
Цветовете са сложени за да се ползват за разнообразие на текста тук таме при нужда за заглавия на по-големи статии и т.н. За момента малко хора пишат по този начин и не е проблем но прекали ли се форума не е шарена черга и няма да го бъде. Няма да затривам палитрата с цветовете просто писаното в първият пост като препоръка ще премине автоматично в правилата на форума. От всичко по-малко е добре когато се ползва с мяра, но в един момент става прекалено! Засега са само препоръки...
g0blin
Jul 28 2007, 09:34
Като Ви харесват цикламеното и кафявото (визирам горните 2 потребителя - @Mimsey и @adoration_) започнете да се обличате така или си боядисайте косите в същите цветове. Мен ме дразни и открито си го казвам. Виктор посочи в предния пост за какво за поставени цветовете, а това, че Вие си им измисляте предназначение както Ви е угодно, не означава, че е правилно и че се харесва на всички останали. На вас Ви е приятно да четете кафяво и цикламено и ви гали окото, обаче мен и не само мен (щом има такава тема значи дразни и други хора) ме дразни адски много и ако не бях модератор, бих подминал това мнение без даже да видя на кой потребител е!
Викторе, предлагам да се сложи правило да се спазва някаква етикеция все пак, за да няма изключения, мнения от рода "мен си ме кефи пък ти си гледай работата пък!". Няма значение, малко или много са потребителите, които го правят!
Bellatrix
Jul 30 2007, 05:21
Като гледам, откакто се пусна темата, доста от потребителите решиха, че тъкмо сега е време да пишат постовете си в определени цветове
На мен лично въобще не ми пука кой как пише.Ако цветът или шрифтът не понасят на очите ми, просто не чета постовете

Друга е темата, че целият модераторски екип трябва да ги следи...
club135
Jul 30 2007, 05:39
Аз не мога да разбера на тия хора как им се занимава с непрекъснато форматиране на текста като цвят, размер, курсив и прочее... Излишна загуба на време, според мен.
melkor
Jul 30 2007, 07:26
Някои от цветовете не са чак такъв проблем, но има няколко потребители които пишат всичко с
курсив. Дори не си правя труда да чета какво пишат.

Не съм обърнал внимание дали не са сменили и шрифта, но това просто е отвратително за четене.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.