Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Freddie Prinze Jr.
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
hristin4e

"Смисълът на живота е в това да намериш някого, с когото да споделиш"

Freddie Prinze Jr.
/Фреди Принц Джуниър/
продуцент , актьор , сценарист

Рождена дата:
08 март 1976 САЩ, Лос Анжелис
Риби

С влажните си очи и пролетно свежа кожа Фреди Принс джуниър изглежда естествен лидер на тийн инвазията в Холивуд в края на 90-те. Известен както с външния си вид, така и с актьорските си умения, естественото излъчване на Prinze му печели тълпи от почитатели.

Първите години от живота на Prinze се оказват доста бурни. Баща му, актьорът Freddie Prinze (известен с ролята си във филма Chico and the Man), се самоубива, когато Prinze е едва на 10 месеца. Роден на 8 март 1976г. в Лос Анджелис, Prinze и неговата майка се преместват в Albuquerque, Ню Мексико, малко след това. Израснал в Ню Мексико, Prinze е слаб ученик, поради което решава да последва стъпките на баща си. Завършва улил през 1994г. и с малко пари и без особени перспективи заминава за Лос Анджелис. Бързо си намира работа в Холивуд, първоначално в телевизионни шоу програми, включително и в епизод на Family Matters.

Първата му филмово участие е като гаджето на Claire Danes в To Gillian on Her 37th Birthday (1996г.). Ролята е малка, но помага на Prinze да си осигури следващата, по-голяма, в черната комедия The House of Yes (1997г.). Във филма, чиито излъчвания са силно ограничени, младият актьор си партнира с Parker Posey. Това обаче не се отнася за следващият – I Know What You Did Last Summer (1997г.). Филмът се радва на комерсиален успех, въпреки че критиците не са впечатлени. Той поставя Prinze ако не в светлината на прожекторите, то поне в сърцата на много девойки, а и младежи в целия свят. След този триумф Prinze продължава с два не особено впечатляващи филма до 1998г., когато се снима в продължението на I Know What You Did Last Summer, I Still Know What You Did Last Summer. Впечатление от този филм и успеха на следващия му голям проект She's All That му носят още по-голяма известност, както и етикетът ”следващият Leonardo Di Caprio”. За съжаление усилията му в Wing Commander (1999г.) се превръщат в истинско разочарование, което идва да покаже колко непостоянно нещо е успехът в Холивуд. Въпреки това популярността му остава относително невредима.

Ако има някакво съмнение, че славата му се отправя в посока надолу, след провала на Wing Commander, те са окончателно потвърдени с поредицата романтични комедии, в които се снима. Сладникавите Down to You и Boys and Girls се опитват да представят Prinze като любимец на ученичките, но смесицата от глуповата любовна история и нецензурни шеги и в двата не успяват да привлекат вниманието на зрителите от която и да било възраст. Поради тази причина интересът към следващата му роля във филма Summer Catch (2001г.), в партньорство с Jessica Biel и Matthew Lillard, не е особено засилен. В допълнение на това той излиза в края на август – един относително мъртъв период за начинания от този вид. Приходите му възлизат на скромните 19 млн. долара.

Следващият проект на Prinze Mystery Machine го измъква от безперспективните романтични комедии. Заедно с предишния си партньор Matthew Lillard и дългогодишната си изгора Sarah Michelle Gellar той поема ролята на Фред в игралната адаптация на Scooby-Doo през 2002г. Въпреки че критиците заклеймяват филма, той го изважда от дупката, в която е затънал, благодарение интереса на детската аудитория. Prinze подписва договор за участие и в продължението Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed.

Съпруга:
Sarah Michelle Gellar - (от 1 септември 2002г.)

Снимки:
1; 2; 3; 4; 5; 6;

Филмография:
Актьор
1. Dick and Jane vs. the World (2006)
2. Delgo (2006)
3. Happily N'Ever After (2007)
4. Brooklyn Rules (2006)
5. Boston Legal
- Squid Pro Quo (2006)
- Tortured Souls (2005)
- Catch and Release (2004)
6. George Lopez - George Gets Cross Over Freddie (2006)
7. Freddie
- The Two That Got Away (2006)
- Eligible Bachelor (2006)
- Freddie the Himbo (2006)
8. Shooting Gallery (2005)
9. Robot Chicken - Operation Rich in Spirit (2005)
10. Scooby Doo 2: Monsters Unleashed (2004)
11. Kim Possible: A Sitch in Time (2003)
12. Friends - The One with the Male Nanny (2002)
13. Scooby-Doo (2002) .... Fred Jones
14. Frasier - Juvenilia (2002)
15. Summer Catch (2001)
16. Head Over Heels (2001)
17. Boys and Girls (2000)
18. Down to You (2000)
19. Saturday Night Live - Episode 25.10 (2000)
20. Wing Commander (1999)
21. She's All That (1999)
22. Vig (1998)
23. I Still Know What You Did Last Summer (1998)
24. Sparkler (1997)
25. I Know What You Did Last Summer (1997)
26. Detention: The Siege at Johnson High (1997)
27. The House of Yes (1997)
28. To Gillian on Her 37th Birthday (1996)
29. Too Soon for Jeff (1996)
30. Family Matters - The Gun (1995)

Сценарист
1. Freddie - Pilot (2006) TV Episode
2. Mutant X - One Step Closer (2003)

Продуцент
1. Freddie (2005) (Телевизионен сериал).

http://movie.pop.bg/

Фенове:
1.hristin4e
2.vasinka_{P}
3.cheerfuL-f
vasinka_{P}
Голям сладур е. Гледала съм няколко филмчета с него и съм останала с много добро впечатление

Фенове:
1.hristin4e
2.vasinka_{P}
ThePinkDuck
Не съм гледала много филми с него, но мога да кажа, че той е причината да наричам всички паяци Оуен. (който е гледал Down to You мисля, че се сеща за какво говоря). Мисля, че в него най-много ми харесва съпругата му. Като актьор пределено има качества, най-много ми допадна в ролята на сина на великия Дени Крейн! mrgreen[1].gif
hristin4e
мойто мнение е, че е голям красавец. Има страхотен чар и готина усмивка... вчера гледах "Лятна свалка" и си припомних колко е сладък tongue.gif blush.gif

п.с. за Сара... съжалявам за темата дето направих.. не гледам Бъфи и хич не погледнах из другите раздели blush.gif
CheerFuL-F
Голям сладур.Гледала съм повечето филми с него и много ми харесват smile.gif

1.hristin4e
2.vasinka_{P}
3.cheerfuL-f
Estell
Ами какво да кажа. smile.gif Като чуя Фреди Принц Джуниър се сещам за Сара. И сега като видях, се сетих, че е участвал в двете части на Знам какво направи миналото лято. Нямам почти никакви спомени/впечатления от него като актьор, защото тези филми съм ги гледала доста отдавна, още като излязоха.
dEniChka
Много много много многооооо сладьььььььььк ! tongue.gif
Харесва ми като актьор и като мьж happy.gif wub.gif
brooke_scott
ем готин, кефи ме, и със Сара са си слади4ки, но не ми е някой любимец
siska
Страхотен актьор,голям сладур и един от любимците ми happy.gif гледала съм почти всичките му филми! страхотен е, а и съм чела доста коментари на негови колеги и фенове, че е много земен човек не се превъзнася, не се смята за нещо повече, за разлика от някои тийн идоли.Сара е голяма касметлийка да има съпруг като него wub.gif а и двамата изглеждат много щастливи и сладки ест happy.gif
hriska_jennifer
Наистина е мн готин пич. Сара определено е кусметлийка, има страхотен мъж. 4.gif
djesito
Цитат(brooke_scott @ Aug 24 2007, 17:50) *
ем готин, кефи ме, и със Сара са си слади4ки, но не ми е някой любимец

Точно!!!Много добре казано.Напълно съм съгласна biggrin2.gif
Rubi{}
Аз съм го гледала най-вече в Знам какво направи миналото лято и там ми направи доста добро впечатление и определено е голям сладур няма спор, в Скуби Ду не ми хареса чак толкова много. 4.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.