UnL1m1t3d
Jul 3 2007, 18:53
Мислите ли че сериали като ОТH, The OC, Prison Break, Lost, Hоuse и тн. Могат да се сравняват с филми като Матрицата,Карибски Пирати и тн. Не мислите ли че в последно време сериалите (но не сапунките) дръпват пред игралните филми?
ThePinkDuck
Jul 3 2007, 19:39
Последните няколко години телевизията наистина дръпна много напред от киното. Телевизионните актьори придобха и продължават да придобиват по-голяма популярност от кинозвездите. Аз лично предпочитам сериалите от гледна точка на това, че когато харесам даден герой ми се иска да видя как ще се развие. Тази година излизат рекорден брой сериали, повечето от излезналите вече направиха бум сред зрителите. Телевизионната аудитория постоянно се покачва, а ефектите стават все по зрелищни за малък екран. Ще ми е интересно да видя Джак Спароу в сериал, но не ми се ще да мисля, че ще разводнят героя. И все пак кой фен на Карибските пирати не би искал да пуска Джак в домът си всяка седмица. От друга страна едва ли бих отишла на кино да гледам нещо като ОТХ. Въпросът тук естествено не е в това. Като се замисля, май предпочитам сериалите...освен когато не предпочитам киното!
FrAgMaKeR
Jul 4 2007, 00:55
Филмите са кратки, колко трае един филм, до 90-120 минути максимум, ако има 3-4 части става повече, но всяка част по веднъж годишно в най-добрият случай, в повечето случаи всяка следваща част става по-голяма боза.. това му е лошото на киното, твърде кратко.
При телевизията, когато ти хареса една история, харесат ти героите, актьорите, изобщо като цяло всичко ти можеш да го гледаш по няколко епизода на седмица в продължение на години по телевизията, или цели сезони за по няколко дни ако си ги свалиш по интернет.
Бъдещето на развлекателните медии е точно в това, да избираш кога какво да гледаш, без досадни реклами, да можеш да спреш филма и да отидеш до тоалетна, до магазина да си купиш нещо, или да си направиш пуканки в кухнята.

Ако ти харесва да го гледаш пак, да можеш да коментираш вече видяното. Общо взето бъдещето на киното и телевизията е едно - интерактивна телевизия, нещо като това което в момента правим, следим форумите, четем ревюта на хора които са гледали нещо, ако ни заинтригува си го сваляме и го гледаме, ако ни хареса продължаваме, ако не изказваме мнение какво не ни харесва.. представете си това, самоче на домашното си кино в къщи с дистанционното да си разцъквате коментарите и ревютата, където да можете да гледате и слушате ревюта на критиците и другите абонати за даден филм, да му гледате трейлъра и седно натискване на бутона да почнете да го гледате.. да можете да превъртате, паузирате или връщате назад, да го гледате пак, да гледате много епизоди на пред, ако имате време.. и още много други.

Бъдещето е в това..
Да не казвам много но изобщо не ми харесва да гледам сериали и как пък ще се сравняват сериалите с киното? Няма нищо за сравнение...лично на мен не ми харесва идеята да пия четвърто кафе и да пуша цигара след цигара в нервно очакване на повторението на филма в 03:00 часа понеже съм му пропуснал епизода в 16:00...предпочитам когато дават хубав филм на отида на кино и така (давам пример с телевизия и кино а не сваляне и гледане на компютъра).
UnL1m1t3d
Jul 4 2007, 16:29
От друга страна не е ли по гадно да чакаш 2-3 години за 2-ра част ня някои филм.Аз чакам вече 1 година за Заразно Зло 3-тата част и трябва да чакам още 2 месеца до Септември
Според мен сериялите са много по-яки от филмите.Когато си сваляш някой филм не знаеш дали ще ти хареса>повечето пъти филма е супер тъп и изобщо не си е заслужавало.Докато при сериялите ти вече си се убедил че са яки и нямаш търпение да излезне нова серия.Както някой вече каза когато един филм има продължение(няколко части) всяка следваща става все по-тъпа и тъпа.Поне за мен е така.Затова-Сериялите RULZZZZ!!!
club135
Jul 5 2007, 12:19
Цитат(UnL1m1t3d @ Jul 4 2007, 17:29)

От друга страна не е ли по гадно да чакаш 2-3 години за 2-ра част ня някои филм.Аз чакам вече 1 година за Заразно Зло 3-тата част и трябва да чакам още 2 месеца до Септември
Обаче чакането си заслужава, повярвай ми... Аз лично бях много предубеден към този филм (въпреки Мила Йовович и боя), обаче останах много приятно изненадан и от първата и от втората част. Според мен и третата ще е барната и то добре.
Цитат(vm_93 @ Jul 5 2007, 12:08)

Според мен сериялите са много по-яки от филмите.Когато си сваляш някой филм не знаеш дали ще ти хареса>повечето пъти филма е супер тъп и изобщо не си е заслужавало.Докато при сериялите ти вече си се убедил че са яки и нямаш търпение да излезне нова серия.Както някой вече каза когато един филм има продължение(няколко части) всяка следваща става все по-тъпа и тъпа.Поне за мен е така.Затова-Сериялите RULZZZZ!!!

Всичко е много относително. А я си помисли, ако сериалът се окаже тъп? Няма ли това да е загуба на много повече време.
За свалянето на филми не се изказвай така, защото има доста хора, които не се занимават. Аз лично предпочитам, ако филмът е с добри отзиви и хубави трейлъри, да отида да го гледам на кино. Ако не са добри отзивите, тогава не се занимавам. Ако го хвана по телевизията - гледам го, а ако не - изобщо не го гледам.
Сериалите, лично за мен, са загуба на време, особено ако има някаква глобална идея, около която се въртят всичките епизоди (сапунка). В повечето случаи са елементарни, предсказуеми и нагласени. Правят се с предварително проучване дали това ще се хареса на масата хора, чрез показване на селектирани индивиди от някоя социална група, която е целевата аудитория на сериала. Виж, ако епизодите не са свързани един с друг (гледам Монк и Хаус от време на време), става за леко вечерно разтоварване преди сън.
Пълнометражния филм си е отделно изживяване, което си иска подготовка, чипс, минерална водичка и известно време да си обясниш къде са те метнали и защо, аджеба, точно в този момент са ти включили финалните надписи... (Лудории и Престиж веднага изплуват в съзнанието ми като рибни плувки)
Цитат(vm_93 @ Jul 5 2007, 12:08)

"Не всичко, което лети се яде" Ако не си правиш подбор на филмите е нормално да гледаш само бози. Има си ревю на филма има и филмови енциклопедии където може да прочетеш мнения и да видиш рейтинга на филм, който мислиш да "сваляш"
Зависи кое сравняваме..от гледна страна на ефекти и т.н. естествено че киното е better ...аз като се замисля следа само 1-2 серияла и предпочитам да изгледам някой як филм отколото хилядите епизоди на някой сериал,било то и много добър...
The Black Dragon
Jul 29 2007, 07:27
Абе хора правете разлика между сериал и сапунка ве. Говорат ви хората за сериали като Lost, Prison Break, 24, Heroes,... които абсолютно нищо общо нямат с Дързост и красота, Джовисна и Богатите също пачат

.
Иначе да - в последните 2-3 години наистина сериалите дръпнаха доста пред игралните филми. Аз от Властелина насам не съм се впечатлил толкова много от някой филм. Макар, че киното си е кино. Обаче нивото на сериалите също е много високо - за справка: Пилотния епизод на Lost струва колкото един среднобюджетен филм. Да не говорим за 24, където всяка серия си е един екшън филм... На сериалите е хубавото, че ако са яки можеш да си ги гледаш години наред и да им се кефиш, докато един любим филм по някога си остава и сам... Без продължения. И тогава ти остава от време на време да си го цъкаш пак.
Лично аз съм 50/50. Гледам супермного и сериали и филми, така, че не мога да кажа кое надделява. Според мен няма голямо значение. Все пак и на двете неща главната роля е entertainment-a на зрителите
FrAgMaKeR
Apr 21 2008, 13:41
В последните години се появиха много сериали с бюджет на епизод по-голям от средностатистически игрален филм, качествените заглавия определено се гледат страшно много.
lady_iz
May 2 2008, 04:47
Аз лично избирам сериалите по простата причина че в тях никога не се знае какво ново ще се случи и това се развива в няколко сезона.Сериалите ги гледаме много по-дълго отколкото филмите.Филмите са също хубави има много стойностни,но всичко се развива около 1-2 часа и после нищо,докато сериалите си продължават поне няколко години.
secretk
Jun 7 2008, 18:19
Ми честно кaзано, вече рядко попaдaм кaкто нa интересни филми, тaкa и нa интересни сериaли, гледaм ги , понеже си нямaм другa рaботa. Едни бaнaлни ми стaвaт, сюжетите започвaт дa се припокривaт, все по-рядко имa оригинaлни идеи.
Или сa сълзливи ромaнтични филми, в които винaги се събирaт глaвните герои нaкрaя, понеже aмерикaнските филми винaги сa с happy end, или ще сa глупaви комедии без смислен сюжет, дa се чудиш дa се смееш ли, дa плaчеш ли.
Пълно с филми с нищо реaлно в тях-Хaри Потър, Междузвездни войни, Влaстелинa нa пръстените, Мaтрицaтa и всякви тaкивa, то хубaво зрелище, вложили пaри, aмa то от 100 км си личи, че нереaлно и измислено, пaк трaгично положение. Екшъните, тaм бой тa бой, по някое време се чудиш кой с кой се бие , то не си личи в тъмното, вaжното е, че кaквото и дa се случи, глaвния герой все е добре и все е жив, нищо, че се е бил преди 5 мин или сa го простреляли, не му пречи пaк дa се бие, пък че не го и боли, може дa пaдне от високо, нищо той е добре, веднaгa е нa крaкa, ей пaк нереaлно, тa прозрачно.
Трилърите вече сa толковa прозрачни, нямa нови и оригинaлни идеи , убиецa го усещaм още в средaтa нa филмa и после просто му дочaквaм крaя.
Сериaлите, ех крaстa сa, кaто ги почнеш и то не за друго , aмa дa си спокоен , че си видял крaя. ОТХ и ГГ ех тaм не любовни триъгълници, ми многоъгълници, нямa нови гaджетa, всичко се върти около едни 5-6 човекa и всеки е спaл с всеки, освен aко не е някоя брaто-сестринскa връзкa. Пък и родителите aко ги покaжaт и те тaкa, менкaт си пaртньорите, кaто носни кърпички. Остaнaлите сериaли сa я за някой вaмпир, я за някоя суперсилa, я за някой мaгьосник, единственaтa връзкa с реaлносттa е и че тaм имa по някой любовен триъгълник, aмa не може то без бaнaлнaтa любовнa ноткa и любовни рaзпрaвии. Идвa редa нa Lost, ех що дa не 6 сезонa по средно 15 серии дa си седим нa един остров, и не щеш ли не сме сaмо ние ми и други имa, що пък дa не, пък и се мести островa от време нa време, и що дa не , той е инвaлид, aмa нa островa може дa ходи, пък нa еквaторa имa бели мечки, мдa, много реaлно.
Медицинските сериaли не сa лоши, aмa се изчерпвaт бързо, понеже то не сa толковa много медицинските мистерии.
Тa гледaм ги, нaли имaм свободно време, но aко трябвa дa говоря за истински кaчествени филми и сериaли, мaлко сa в последно време.
dragon_girl
Jun 9 2008, 14:49
Не мога да предценя,но сериалите май водят...
**Naley*
Jun 28 2008, 21:48
Ми предпочитам повече сериалите,но харесвам също и филмите
fNatic.
Jun 28 2008, 22:18
гласувах: И двете еднакво
само че, като че ли в игралните филми много бързо се развива действието ,а пък в сериалите има повече нишка

и са по 45 мин

смисъл ,че някой кат ти звънне или пък ако трябва да излизаш - гледаш епизода и си излизаш.. докато филмите са доста по дългички
И двете.Обичам да гледам и това и това.
Изобщо нямат място за сравнение.
Кое прави повече пари все пак? Естествено, че филмите.
Bodyguard
Aug 2 2008, 15:12
И двете еднакво защото сериалите са много по-яки от филмите , но трябва да се чака определен сезон доста дълго време, докато постоянно излиза някое яко филмче