Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Natalie Portman
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
Jolly_GirL
Натали Портман

''When you get older, you realize it's a lot less about your place in the world but your place in you. It's not how everyone views you, but how you view yourself...''

Дата на раждане - 09.06.1981.
Място на раждане - Израел.

Натали Портман (на английски: Natalie Portman) е американска актриса. Родена е на 9 юни 1981 г. в Йерусалим, Израел, но когато е на три години семейството и се премества в САЩ. Първоначално през 1984 г. семейството на Натали Портман се заселва във Вашингтон. През 1988 г. се преместват в Кънектикът, а през 1990 г. отиват да живеят за постоянно в Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Натали Портман дебютира като актриса на 12-годишна възраст във филма на Люк Бесон "Леон". Във филма тя игра дете, което се сприятелява със много по възрастен наемен убиец. През следващите 10 години тя има множество филмови участия. През 1999 г. Натали Портман е номинирана за наградата Златен глобус за най-добра поддържаща женска роля във филма „Някъде на запад“ ("Anywhere But Here").

Докато се опитва да вземе бакалавърска степен по психология в университета Харвърд, Натали Портман се появява във филмите от поредицата "Междузвездни войни" („Star Wars“), където нейна героиня е Падме Амидала. След като завършва Харвард през 2003 г. тя получава малка роля в отличения с награда Оскар филм „Студена планина“ ("Cold Mountain"). През 2004 г. Натали Портман има главна роля във филма „Гардън Стейт“ („Garden State“). През същата година е отличена с награда Златен глобус за поддържаща женска роля за участието си във филма „Отблизо“ ("Closer"). За същата роля тя е номинирана за награда Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

Филмография:

1.The Darjeeling Limited (2007)
2.The Other Boleyn Girl (2007).... Anne Boleyn
3.Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007) .... Molly Mahoney
4.My Blueberry Nights (2007)
5."The Simpsons" .... Darcy (1 episode, 2007)
6.Goya's Ghosts (2006) .... Inés/Alicia
7.Paris, je t'aime (2006) .... Francine (segment 'Faubourg Saint-Denis')
8.V for Vendetta (2005) .... Evey
9.Free Zone (2005) .... Rebecca
10.Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) .... Padmé
11.Domino One (2005) .... Dominique Bellamy
12.Closer (2004/I) .... Alice
13.True (2004) .... Francine
14.Garden State (2004) .... Sam
15."Sesame Street" .... Natalie (1 episode, 2004)
16.Cold Mountain (2003) .... Sara
17.Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) .... Senator Padmé Amidala
18.Where the Heart Is (2000) .... Novalee Nation
19.Anywhere But Here (1999) .... Ann August
20.Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) .... Queen Padmé Amidala
21.Mars Attacks! (1996) .... Taffy Dale
22.Everyone Says I Love You (1996) .... Laura Dandridge
23.Beautiful Girls (1996) .... Marty
24.Heat (1995) .... Lauren Gustafson
25.Léon (1994) .... Mathilda
26.Developing (1994) .... Nina

vikihill96
Много готина и красива актриса, а което е и най-важното все пак - талантлива. Достатъчно е да се споменат- Léon,Closer и за мен (защото съм си напълно пристрастен-признавам го)- Star Wars-Episode I-III, за да призная неоспоримия й талант. А има и много други запомнящи се роли. Давам и "10-ка",както се казва 4.gif 4.gif 4.gif !!!!
vasinka_{P}
Много добра актриса, много я харесвам. Има много добри филми, особено Междузвездни войни worthy.gif
Gossip Girl
Ауу уникална е! Много сладка, чаровна, талантлива, абе една от любимките ми е. Гледала съм приемлива бройка нейни филми, а скоро мисля да погледна V For Vendetta. В "Там, където е сърцето" е супер сладка, а е още малка. Абе много харизматично момиче.
ThePinkDuck
Мноооого е сладка. Изключително талантлива и харизматична актриса. Мисля, че няма роля която да не и подхожда, а още по-малко с която не би могла да се справи. Влюбих се в нея в Леон, а във В Като Вендета затвърди възхищението ми към таланта и.
Крадец на рози
Погледът й е някак детски, наивен, но не запленяващ, не ме радва мадамата :>
Nasi
Не мога да кжа, че съм гледала всичките й филми, но ми е една от любимите актриси. Не само заради участието й в SW. Има талант и то голям, показва го с участието си в различни по жанр филми.

ani4ka_89
Голяма е сладурана и е една от любимите ми актриси. Определено си разбира от работата момичето. Освен това се изисква много смелост да участваш в проект като Star Wars с вече изградена база от фенове и с високи очаквания, но тя се справи. Изглежда много естествено на екрана, защото има чар и е непринудена.
divata_airis
Много ме кефи и филмите и са яки и често я бъркат с моята любимка Кийра Найтли - ми приличат си. Страхотна е.
vikihill96
Цитат(divata_airis @ Aug 2 2007, 13:19) *
Много ме кефи и филмите и са яки и често я бъркат с моята любимка Кийра Найтли - ми приличат си. Страхотна е.

Ами неслучайно в Епизод I - Кийра играеше двойничка на принцеса Амидала(Натали Портман). Определено си приличат, а отгоре на всичкото и двете са много красиви и талантливи mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!!
Mrs.Ackles
Много ми харесва! На външен вид е уникална, а и е доста добра актриса.
ladysunshine
Никак не ми харесва. За актьорската и игра не мога да дам мнение, защото не съм гледала много филми с нея, но на външен вид не намирам нищо особено в нея. А и още нещо Кийра е много много по-хубава
darkymir
oh
.....
като порасна искам да се оженя за нея
dEniChka
Цитат(darkymir @ Sep 4 2007, 09:33) *
oh
.....
като порасна искам да се оженя за нея

Да знаеш,че ще ти вьржее ... 18.gif Все пак мечтите са безплатни mrgreen[1].gif

Иначе моето мнение е,че е сладичка нищо повече biggrin2.gif
DesiTo
Natalie Portman "NYT" Style Magazine

Natalie Portman for the NYT Style Magazine
aria
Много е сладка и хубаво играе,има талант smile.gif
dragon_girl
Много красива,с доста талант и е много изискана!

luckey
Във филма "Междузвезна война"беше неповторима.
RiseGirl
ОБОЖАВАМ Я!

Усмивката и... толкова детска и красива
погледа - невероятен, няма слаба рола!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.