Passionatelly desire
Jun 27 2007, 03:20
Щеше да е хубаво да се съберем и сутринта да я посрещнем на бунарджика примерно!
The Shaman
Jun 27 2007, 07:09
Цитат(Passionatelly desire @ Jun 27 2007, 04:20)

Щеше да е хубаво да се съберем и сутринта да я посрещнем на бунарджика примерно!

С удоволствие,но при това ранно изгряване дали ще дойде някой
vIkToRsHeFa
Jun 27 2007, 08:18
Цитат(The Shaman @ Jun 27 2007, 08:09)

Че то ако става за въпрос може да го подпочнем от вечерта...
Ако има желаещи нека драснат тук, ако сме повечко и има смисъл ще местна постовете в отделна темичка...
ако

не устана на изпит

идвам
Passionatelly desire
Jun 27 2007, 12:49
Цитат(vIkToRsHeFa @ Jun 27 2007, 11:18)

Цитат(The Shaman @ Jun 27 2007, 08:09)

Че то ако става за въпрос може да го подпочнем от вечерта...
Ако има желаещи нека драснат тук, ако сме повечко и има смисъл ще местна постовете в отделна темичка...

еми да де аз имах напредвид от вечерта,но едва ли ще се съберем
SoARoN
Jun 27 2007, 12:54
яяяя споделете сега какъв е евентуалния замисъл и какво е "бунарджика"? по принцип аз съм съгласен за каквото и да е...някой друг?
П.С.
Добре де разбрах какво е бунарджика

обърках се с бакаджика и не ми се вързаха нещо нещата
Sondata
Jun 27 2007, 13:17
Доколкото разбирам искате да се пие до сутринта, така ли

Само не знам в кое заведение ще изтраят подобна процедура
Цитат(SoARoN @ Jun 27 2007, 13:54)

яяяя споделете сега какъв е евентуалния замисъл и какво е "бунарджика"? по принцип аз съм съгласен за каквото и да е...някой друг?
П.С.

Ами доколкото разбрах става въпрос дали ще се съберем достатъчно хора за да може да идем на бунарджика и да посрещнем Джулай морнинг.
П.П:Аз също съм навит за посрещане на Джулай морнинг
Крадец на рози
Jun 27 2007, 13:49
Преди това в Малкия Бунарджик :> ?
Hermes
Jun 27 2007, 15:21
Цитат(.::MITAKA::. @ Jun 27 2007, 14:46)

Цитат(SoARoN @ Jun 27 2007, 13:54)

П.С.

Ами доколкото разбрах става въпрос дали ще се съберем достатъчно хора за да може да идем на бунарджика и да посрещнем Джулай морнинг.
П.П:Аз също съм навит за посрещане на Джулай морнинг
Пишете ме и мене, както винаги .......само да подкача масло в маслената помпа и три дена мога да кисна пред каса бира ...
След стандартното събиране на форума след 00.00 часа отивам на спявка в моя клуб и оттам пак се завръщам за Бунарджика на изгрев слънце.
The Shaman
Jun 27 2007, 15:33
В Малкия бунарджик ще е скъпо за някои хора най-вероятно.Идеята на такива събирания,поне преди беше така е да се пийне нещо в заведение докато затвори,после се купуват няколко бутилки,качваме се на Грийнпийса и пак купон...Там изгрева е невероятен...
vIkToRsHeFa
Jun 27 2007, 18:34
Цитат(The Shaman @ Jun 27 2007, 16:33)

В Малкия бунарджик ще е скъпо за някои хора най-вероятно.Идеята на такива събирания,поне преди беше така е да се пийне нещо в заведение докато затвори,после се купуват няколко бутилки,качваме се на Грийнпийса и пак купон...Там изгрева е невероятен...
Ам айде да се оргарнизирам и да решим че време не остана... : )))
Аз съм абсолютно ЗА, ако ще се събираме някъде по подобен повод!
Хипита с хипитата ви

. За съжеление няма да мога да посрещна с вас джулая морнинг , защото през фърст джулая дей ... трябва да съм окей ... щото съм на трудово вече
never_mind
Jun 27 2007, 18:45
Чета и се замислям... няма да е зле някой да донесе cd с батерии ...

... да си слушаме Юрая

или друго...
Hermes
Jun 27 2007, 18:52
Само кажете кога и къде и съм с вас.
The Shaman
Jun 27 2007, 19:12
Цитат(never_mind @ Jun 27 2007, 19:45)

Чета и се замислям... няма да е зле някой да донесе cd с батерии ...

... да си слушаме Юрая

или друго...
А защо не китара :>
ZzoOoMeR
Jun 27 2007, 19:16
да и ше пием и ше пеем песни на
черно фередже
adoration_
Jun 27 2007, 19:25
'Що не направите Джулай Морнинг на Гребната?
never_mind
Jun 27 2007, 19:37
Цитат(The Shaman @ Jun 27 2007, 20:12)

А защо не китара :>
Ето това е идеята
ZzoOoMeR
Jun 27 2007, 19:43
др-та идея е да вземем все пак някой , който може да свири на взетата китара
SoARoN
Jun 27 2007, 19:54
е за какво ни е да вземаме някой? всеки ще изсвири по нещо колкото може а друг ще пее голяма веселба ще падне..."глей са ще изпълня една песен на металика" и се започва едно дрън дрън дето не си сигурен дали дори ти напомня на чалгата на кондьо
never_mind
Jun 27 2007, 19:56
btw едва днес разбрах, че това е изцяло българска традиция... до сега все си мислех, че е световна
LiQuIfY
Jun 27 2007, 21:01
Аз съм с две ръце за тая идея да го празнуваме и аз си мислех да пусна такава тема преди 2-3 дни
Angel-oF-DeatH
Jun 27 2007, 22:11
Цитат(ZzoOoMeR @ Jun 27 2007, 20:43)

има един учаш се може и да пробвам! Иначе и аз идвам да посрещем изгрева! Тепето (Бунаджика) е идеално място !
п.п дано изберем часа и мястото където да се чакаме защото времето тече!
ZzoOoMeR
Jun 27 2007, 22:16
vIkToRsHeFa
Jun 27 2007, 22:17
Цитат(ZzoOoMeR @ Jun 27 2007, 20:43)

Само намерете китара, аз ще гоня аудиторията...
Цитат(SoARoN @ Jun 27 2007, 20:54)

е за какво ни е да вземаме някой? всеки ще изсвири по нещо колкото може а друг ще пее голяма веселба ще падне..."глей са ще изпълня една песен на металика" и се започва едно дрън дрън дето не си сигурен дали дори ти напомня на чалгата на кондьо

Е баш до тук няма да го докарам, но поне ще изгоня котките и мишките от квартала дет ще сме...
Та кажете час и място където да се съберем!
never_mind
Jun 27 2007, 22:24
19:00 пред Иконома ?
SoARoN
Jun 27 2007, 22:33
понеже и аз не съм го посрещал туй чудо та да знаете....идем
шефе ти няма да дрънкаш и пееш...остави да има мацки в квартала де

който не е съгласен с горепосоченото време да предложи друго...всяко премълчаване е знак, че сте съгласни с 19:00 пред Иконома!
poznai
Jun 27 2007, 22:35
тва събитие джулая морнинг в некоя друга държава тачи ли се?
посреща се,бащата в швеция го посрещна ЗОМФГ и аз пак казвам ако не устана идвам,само и китарата да си намера
The Shaman
Jun 28 2007, 07:07
Джулая (или нечленувано Джулай, по името на известната песен на Юрая Хийп от 1971 година, July Morning) е най-традиционният хипи празник в България, възникнал във Варна през 80-те и дори 70-те години. Джулай на английски означава юли. Въпреки че традицията е свързана с хипи движението в Америка, тя съществува в България и до днес. На всеки 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират на варненския вълнолом и плажовете около морската столица (през последните години и в други местности по цялото Черноморие), за да посрещнат заедно слънцето, което изгрява над морето. Така те смятат, че се пречистват пред него, без това да има връзка с езически или религиозни ритуали. Джулаят е уникален за България, поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други европейски страни.
Някои твърдят, че идеята е загубила своето първоначално значение с времето. Както и че по-младите хора не са непременно запознати с условията, при които е възникнал този празник или дори кой е авторът на песента. Въпреки това, въодушевлението от първите сутрешни лъчи, като символ на зараждащия се живот, е все още основна причина хората да го честват.
Поради прекаленото посещение след промените от 1989 г. на хора, които са далеч от хипарската идея, група от "старите хипари" решават да започнат да честват Ивнинга (от July Evening), като се събират в с. Варвара на 30 юли.
Hermes
Jun 28 2007, 12:36
Цитат(SoARoN @ Jun 27 2007, 23:33)

понеже и аз не съм го посрещал туй чудо та да знаете....идем
шефе ти няма да дрънкаш и пееш...остави да има мацки в квартала де

който не е съгласен с горепосоченото време да предложи друго...всяко премълчаване е знак, че сте съгласни с 19:00 пред Иконома!
Предлагам когато се съберем на поредната среща на форума - там да вземем окончателно решение относно мястото и часа. Хем ще бъдем хората който са редовни за срещи / сериозни хора / хем ще решим и художественото оформление за празника. Всичко оттук нататък са драсканици и празни слова.
vIkToRsHeFa
Jun 28 2007, 13:11
Цитат(Hermes @ Jun 28 2007, 13:36)

Предлагам когато се съберем на поредната среща на форума - там да вземем окончателно решение относно мястото и часа. Хем ще бъдем хората който са редовни за срещи / сериозни хора / хем ще решим и художественото оформление за празника. Всичко оттук нататък са драсканици и празни слова.
Йо, въпросната среща е около седмица след 1 юли...
SoARoN
Jun 28 2007, 13:11
Хермес каква следваща среща? Джулай морнинг се пада сега събота срещу неделя нямаме никакво време
adoration_
Jun 29 2007, 15:49
Така се надявах да мога да дойда,но уви... за пореден път съм болна и трябва да си стоя вкъщи...
ALeX4e7y^
Jun 29 2007, 16:21
Ще чакам снимкииии
За съжаление изникнаха важни ангажименти и няма да мога да посрещна изгрева с вас...
Крадец на рози
Jun 29 2007, 19:39
Кои са тези вас?
never_mind
Jun 29 2007, 19:43
Дамззз... ще се събираме или не...
SoARoN
Jun 29 2007, 19:48
аз съм за
Цитат(Крадец на рози @ Jun 29 2007, 20:39)

Кои са тези вас?
Ам останах с впечатление че се организирало мероприятието
vIkToRsHeFa
Jun 30 2007, 00:24
Цитат(.::MITAKA::. @ Jun 29 2007, 20:51)

Цитат(Крадец на рози @ Jun 29 2007, 20:39)

Кои са тези вас?
Ам останах с впечатление че се организирало мероприятието

Ам който иска неделя сутринта рано преди изгрев слънце (не знам в колко изгрява точно та кажете час) се чакаме срещу спирката на търговската гимназия, и се качваме на Алъоша да посрешнем изгрева...

ПП. Ако е от предишният ден... Сещам се след безсънна нощ какви спаружени картои ще сме... Не че лошо но както Елеан спомена това са си 12 часа...
TIGERM13
Jun 30 2007, 00:39
Млако от ентусиастите , Нистина успяват да посрещнат изгрева.Днес Джулая Морнинг в превод означава -"Да одим да се надерем някъде и да се трупясаме мъртво пиани още в 3 часа сутринта-па моем да сънуваме изгрева".Така се практикува този празник.
vIkToRsHeFa
Jun 30 2007, 12:46
Цитат(TIGERM13 @ Jun 30 2007, 01:39)

Млако от ентусиастите , Нистина успяват да посрещнат изгрева.Днес Джулая Морнинг в превод означава -"Да одим да се надерем някъде и да се трупясаме мъртво пиани още в 3 часа сутринта-па моем да сънуваме изгрева".Така се практикува този празник.
За жалост не е далеч от истината...
Много ентусиасти, но както винаги много шум малко действие...
The Shaman
Jun 30 2007, 12:52
Днес ?!? А вчера как беше @TIGERM13?!? Ще ти кажа,пак така...Първия път когато съм бил на Джулая беше когато бях на 18...Преди 13 години...Пак беше така.Не единствената идея да видиш слънцето а де се събереш с приятели,да пиете,да пеете а който оцелее,оцелее...Тва е.
TIGERM13
Jun 30 2007, 16:07
Първия път когато го празнувах бях с класа си на Несебър в един малък семеен хотел на плажа-направихме си чалга купонче,унищожихме тон шопска салата и пържени картофи ,напоркахме яко с водка и после всички си легнаха в хотела -само аз отидох на плажа да гледам изгрева- та класът ми остана с впечетление ,че е са празнували един истински Джулая Морнинг.Следващата година пак така-не че не беше лошо,но нямаше китари,бира и ентусиасти да седят сутринта в тоя студ на плажа .Следващата година даже отидохме на дискотека.Празникът се е превърнал ,за много хора ,от хубава традиция в повод за парти като някой рождене ден например .
Аз след няколко часа отивам в Борисовата градина на пейка парти с китари, после на палатка ще поспинкаме и сутринта към 5 ще се качим на паметника и ще си пуснем песничката и ще бъде страхотно!!!
EDIT: Преди няколко часа станах и сега си разгледах 200те снимки които направихме снощи...
Размазах се от кеф... беше едно прекрасно преживяване...
20 души (от които понзавах добре само 3ма но няма значение) в Борисовата на 5-6 пейки наредени в кръг... до 4 сутринта свирихме на китари и пяхме като луди и никой не заспа!!!
Към 4 вече запалихме огън, наредихме се около него и пуснахме песничката на един касетофон... Беше спокойно, красиво, топло и всички бяха щастливи...
Може би едно от най-хубавите преживявания в живота ми...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.