Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Unreal Tournament 2004
GGbit.info > Развлечение > Игри > UT.GGbit.Info
Страници: 1, 2, 3, 4
FrAgMaKeR

2362 година. Бившите миньорски, сега професионални гладиаторски турнири на Liandri Corporation вече са с 25-годишна история и навлизат поредната си фаза. Войните, който са останали, са най-добрите и най-подготвените. Всеки тим има една-единствена цел: победа на финалния тур. Но до него има много и нелеки битки.
За играта е писано доста (включително превю в PC Mania брой 10 от 2003-та), из Интернет има доста информация, излезе и демо (има го на диска от миналия брой), което е всеки фен е разцъкал. Преди броени дни се появи и финалната версия на шест CD-та (или едно DVD), както и special edition на две DVD-та. Затова нека започнем по същество и да ви представя отборите.

The Corrupt: Xan Kriegor дълго време беше непреодолим. По-точно до загубата си от Маlcom в четвъртите финали. Но ето че сега той отново е лидер на официалния отбор на Liandri. Xan няма да участва в по-ранните турнири, за да се пази за решаващата битка.

Thunder Crash: След известно прекъсване Маlcolm се завръща в стария си тим. Напълно възстановен от контузиите, получени при битките в миналия турнамент, надъхан и готов за финалите.

Iron Guard: Бившите съекипници на Мalcolm от последните битки Brock и Lauren тази година също се завръщат в стария си отбор. Поотделно те са страховити, а като комбинация са зловещи.

Juggernauts: Gorge е твърдо решен да докаже, че победата му в последното състезание не е случайност. Той е събрал отново екипа си и с помощта на Axon Research Corporation е направил сериозен ъпгрейд на екипировката и биомеханиката. Повече от всякога е ready for action!

Iron Skull: Taзи година империята на скаарджовете е представена от този отбор, който произлизат oт клана на железните черепи. Те са косвено виновни за загубата на флагманския скаардж кораб по време на войната им с човешката раса. Тазгодишния турнамент за тях е единственият начин да измият това петно от честта си.

Sun Blade: Този екип включва основателя на клана Temple Guardians и ветерани от Desert Legion. За тях победата означава сигурни места във Валхала на дигиталните войни, известен още като Valley of Kings на планетата Luxor IV.

Super Nova: Платени бойци от Седми наемнически флот. Принудени са да участват в турнира, за да си изплатят дълговете към Izanagi Corporation.

Black Legion: Съставен е от мутарали, въоръжени до зъби същества, останали живи след генетични тестове и опити. Новият им лидер Abaddon е върховото успешно постижение на тези експерименти.

Fire Storm: Mokara са уважавани и страховити войни. Техният боен елит излъчва най-добрите от тях за тазгодишните битки след серия вътрешни турнири.

Hellions: Обвинени и набедени от хората за пирати и грабители, расата на хелионите решават да се преквалифицират във волнонаемни бойци. Те се записват за турнирите с идеята да рекламират новото си амплоа.

Blood Fist: Единственият напълно кибернетичен (механичен) отбор. Програмирани и ъпгрейдвани ежегодно, те стават все по-смъртоносни, хитри и жестоки.

Goliath: След успеха на отбора на Gorge в последните схватки Аxon Research Corporation решават да финансират и този отбор с идеята да се борят за генерално спонсорство на игрите. Той е събран от всякаква войнстваща паплач, която има минимум сто убийства зад гърба си.

Това са екипите, с които ще се срещнете в тазгодишния турнир. След като минете един вид квалификации по познатата ни от UT'2003 система, ставате все по-добър и скъпо платен, минавайки нагоре в класацията за играчи.

Режимите
в които ще можете да потренирате и после да играете в мрежа, са седем. От тях два са нови, а останалите пет са ни познати от предишни части. Другото, което ни поднасят от Еpic и Digital Extreme, e приятното обстоятелство, че ще добавят още режими на игра с някои от ъпдейтите.
За Deathmatch, Team Deathmatch, Capture The Flag, кoй не е чувал? Кой не е играл в тези режими...?
Double Domination е малко по-различен. Всяко ниво има по две Domination Points. За да отбележите точка, трябва да "прихванете" и двете позиции. Това става като преминете през нея и не дадете на другия отбор да я овладее за десет секунди. След отбелязването на резултат, двете контролни точки стават отново неутрални. След още десет секунди играта продължава. Според мен има нещо общо с тениса на маса или волейбола - за да направиш точка, трябва да спечелиш правото да биеш сервиз.
Разликата на режимите Capture the Flag и Double Domination в сравнение с 2003 е в това, че като натиснете N и М, се показват ясни индикатори кой тим къде се намира. Bombing Run също странен режим, познат ни опреди - по средата на картата има сфера и ако я занесете и простреляте на вражеска територия, печелите точка. Ако ви убият, губите топката и врагът я носи във вашата база. Забавен вариант, но омръзва с времето.
Mutant е интересен режим на игра. Който пролее

първа кръв
става мутант, носител на всички оръжия, екстра амуниции, невидимост, ловкост (agility) и берсерк. За да има лек баланс, кръвта на мутанта пада леко и може да бъде регенерирана с допълнителни убийства на противници (тук веднага ми идва на ум за адреналина - като сте събрали 100 при натискане 4 пъти бързо напред, кръвта бавно започва да регенерира). Точки отбелязва само мутиралият гад, а останалите се коалират срещу него и трябва да го изпотрепят. Този, който е с най-малко точки, става BottomFeeder - той може убива всички други играчи без мутанта, за да трупа точки.
Tипът игра Last Man Standing е познат още от оригиналния UT - кръвта регенерира, само когато правите фрагове, а ако спрете на едно място за по-дълго, всички останали разбират къде на картата сте и идват да ви млатят, разбира се. В Invasion пък всички се биете срещу нонстоп пристигащи вълни от гадини. Ако умрете по време на вражески наплив, не може да започнете битка пак преди да дойде следващата вълна. Last Man Standing, Invasion, and Mutant ползват картите за DM, което не е най-доброто според мен, но при толкова екстри ще го преживеем някакси...
За финал оставих двата нови режима в сравнение с предната версия - Assault и Onslaught. Първият режим е познат и любим, но за първи път се вижда в UT. В Assault идеята е защита и/или нападение на защитени бази, влакове и т.н. Из пустини и снежни хълмове. Има дори мисия на главния кораб на скарджовете! И ето че дойде и времето за черешката на тортата, върха на сладоледа и маслинката от мартинито - Onslaught! Този режим на игра определено повдига летвата на тийм мултиплейъра много високо! Номерът е следният: два отбора са на една карта. На нея има пръснати точки, които в определен ред трябва да превземете и задържите, за да може да атакувате и разрушите вражеското енергийно ядро. Действието се развива на гигантски терени и имате възможност да управлявате превозни средства и то

по въздух и земя!
Освен това има и мобилни бойни станции, които могат да служат като платформи за излитане или кацане, както и да бъдат ползвани за плацдарм за разрушителни атаки. Може би на хартия това не звучи достатъчно силно и зарибяващо, но ако го пробвате веднъж, трудно ще се разделите с него. Аз лично си го включих уж на майтап докато играехме в нашия LAN и откарах цяла неделя.
Превозните средства, които ще ползвате в играта, са девет...

Новия режим на игра "Onslaught". По простата причина, че всеки съвет за адреналинови мултиплейър екшъни като UT и Deatmatch режимите се свежда до "Стреляй точно, никога не спирай на едно място и познавай картите като кутрето си". А Onslaught-ът е нещо доста ново за феновете на поредицата и нека си го признаем - се играе особено много. За това ще си поговорим какво да правите и какво не.

Оръжията
Имаме три изцяло нови оръжия в UT 2004. Това са:
Mine Layer
Използвате го, за да слагате Spider мини. Те са самостоятелни и еднакво ефективни, както срещу пехота, така и срещу превозни средства. С алтернативната стрелба можете да ги направлявате в желаната от вас посока.
AVRiL
С пълно име Anti-Vehicle Rocket Launcher, AVRiL-ът изстрелва насочващи се ракети, с които да гризкате брони.
Grenade Launcher
Гранатомет - стандартен, виждали сме много такива, но този може да си лепи гранатите по машини.
Sniper Rifle
Голямото завръщане. Имате 10х zoom и за разлика от L.Gun-a не издавате позицията си, докато стреляте. Все пак хеадшотът си е хеадшот откъдето и да го погледнеш.

Концепцията на Onslaught и как да победим?
Новото за UT в този режим на игра е, че за първи път в поредицата се вкарва широк спектър от бойни превозни средства, които можете да използвате. Всеки отбор започва с една база, в която се намира Power Corе-ът ви. Целта на играта е да взривите този на врагот. Просто нали? Не съвсем. Трикчето е, че не можете директно да ръшнете базата на врага. Трябва да свържете няколко подбази до нея. От този елемент идва и цялата стратегия в Onsalught-а.
Стартирате с една "подбаза" и оттук започват битките, за да хванете следващата, съставяйки система от свързващи се точки до Power Corе-а на противника. Чак след като съедините всички, ще можете да нападнете енергийното му ядро. Тази концепция изисква МНОГО добро взаимодействие между членовете на отбора и тактика.
Една много важна подробност е, че има оръжие, което влияе на всичко в играта - това е Link-Gun-ът. Бъдете сигурни, че сте разбрали на какво е способно. Оръжието може да:
(1) Поправя развалените ви машини
(2) Да поправя енергийните източници на подбазите ви. Единствено ядрото в главната база е изключение от правилото.

Машините и как да ги използваме?

Бойните машини представляват втората голяма промяна в UT2k4 и има няколко, за чиито функции трябва да знаете всичко. Надявам се да ви разясня кое на какво е способно, също и със съветите си да ви помогна да станете по-добри пилоти/шофьори. За BF феновете - машините тук нямат нищо общо с тези, които познавате, но опитът, придобит от управлението на Panzer IV-ки и Як-ове, определено помага за по-бързата ви адаптация.
Не забравяйте, че опонентът може да открадне машината ви. Не могат да се крадат неща, които не са влезли в игра, т.е. след като са се "родили", никой не ги е пипнал. Затова винаги се оглеждайте за тъпаци, скачащи от повреден Goliath. Струва си да им го свиете под носа, дори и да е тежко повреден, и да използвате огромната му унищожителна сила срещу тях.
Друго важно правило. Всеки път като се качите в машина, се огледайте за съотборници. Не ме интересува какво карате, ако ще се движите по земята (мантата влиза в това число) то НАИСТИНА трябва да предложите превоз. "Но нали някои имат само 1-2 позиции?", ще попита някой. Е и! Можете да скочите на машината и да се крепите на нея, ако шофьора кара малко по-благоразумно. Да не говорим, че така се вдига огневата мощ на МПС-то ви. Четири играчи, возещи се на Goliath с пълен екипаж, са точно толкова унищожителни, колкото и "неразгънат" Leviathan.
Ключът към битката с машини е да работите в групи. Комбинацията от Raptor и Goliath е велика! Голиатът прикрива Раптора, докато той му осигурява въздушна подкрепа.
А ето и особеностите на самите машини:

GOLIATH
Доста тежък е, може да поеме доста бой и пак да продължи да наритва чужди задници. Внимавайте като слизате от него, защото това са едни от най-мощните оръжия в играта и 100% някой ще поиска да ви го свие. Да не говорим, че лесно се поправя от двама души. Често съм виждал някой да го тафи, да го поправи и да го върне в играта заедно със съотборник в собствен танк - това при добро отиграване означава победа. И още нещо. Ако сте новобранец, то не напирайте да го карате - по-добре потренирайте срещу ботовете. За отбора е по-ценен ОПИТЕН пилот да поведе атаката и да я изнесе до край, а не някой, който ще умре още на първа подбаза.
Танкът е с 2 позиции - шофьор (стрелящ с голямото пушкалко) и втори на картечка. Точното определение за скоростта му е "бавен". Опитайте се да избягвате правенето на стънтчета, докато го карате. Вземете си Скорпион, ако искате малко off road.
Основното му оръжие е доста добро. Може да гръмне Манта, Раптор или Скорпион с един или два изстрела. Проблем е, че самото оръдие се върти доста бавно, така че ако го пилотирате, внимавайте за бързи и повратливи машинки. Ако ви нападне Раптор, най-добре се прехвърлете на картечката и се опитайте да го свалите...

Статия на: PC Mania

Минимални системни изисквания

System: Pentium III 1GHz or equivalent
RAM: 128 MB
Video Memory: 32 MB
Hard Drive Space: 5500 MB
Other: 33.6Kbps modem minimum for multiplayer MB

Системни изисквания (препоръчителни)

System: 1.2GHz or faster or equivalent
RAM: 256 MB
Video Memory: 32 MB
Hard Drive Space: 5500 MB
Other: broadband internet connection MB

Download:

http://arenabg.com/cat/search.php?i=313&c=2
http://zamunda.net/details.php?id=35030
FrAgMaKeR
Има ли желаещи съфорумци за поразцъкване на тази култова игрица.. smile.gif
batvase
Освен да си я сваля и да пробваме!Не съм я играл никога.
The Shaman
Почвам да я свалям...
SoARoN
аз съм на линия само кога, къде и как?
**ASTERIX**
http://ggbit.info/forum/index.php?automodu...;showentry=1545

http://ggbit.info/forum/index.php?automodu...;showentry=1557

Още тогава бях навит, обаче идеята връзката с останалите да е само през jabber нещо не ми допадна ...

Имате ми скайпа (това че не съм на линия не трябва да ви пречи да пишете) такаче казвате ИП, казвате кога и готово ... аз играта я имам smile.gif
FrAgMaKeR
Точно покрай този блог уж се намериха доста желаещи, но така и неможахме да се организираме както трябва. Та дано сега се организираме и да направим няколко игри. smile.gif
The Shaman
Аз съм готов,казвайте как става хавата...
Sharo
ами последния път когато уж пак се навивахме да играеме...при мене не ставаше работата да играя он лайн или па в някакъв сървър(освен тия пиратските)...да не говоря че чаках по 1 час да свалям някакви файлове....таа ако пак нестава да се играе мулти в лан мрежа....предлагам някой да направи през хамачито една мрежа и така biggrin2.gif ама не съм сигурен че ще стане unsure.gif
ventzo
Хаиде де....
Кажете кога и как да играем.

П.С.Но маи имаше някъв проблем.Само май ако си с оригинален сериен номер можеш оп нета да играеш.Или ако имате даите един хубав крак.
The Shaman
Файла от Замундата има някви ъпдейти,пачове и бонуси...Сложих ги.

п.п.Подкарах я без проблем в някъв обществен сървър...
vIkToRsHeFa
Цитат(The Shaman @ Jun 26 2007, 20:44) *

п.п.Подкарах я без проблем в някъв обществен сървър...

Някой да даде линкче към игрицата която да позлваме всички та да няма разминавания във версии и т.н. та да сме готови когатще се play... happy.gif
The Shaman
Нали ви казвам.Линка който е дал Румбата от Замунда ,баца перфектно !
vIkToRsHeFa
Цитат(The Shaman @ Jun 27 2007, 08:16) *
Нали ви казвам.Линка който е дал Румбата от Замунда ,баца перфектно !

За който има регистрация там... Останалите...
Цитат
The current user account limit (300,000) has been reached. Inactive accounts are pruned all the time, please check back again later...

Супата... tongue.gif

ПП. А не знам дали двата релийза съвпадат та да не санат обърки, това имах в предвид... blush.gif
K_f_R
значи само пачовете и тръгва така ли ?
бту.аз предлагам да правим мущно Хамачи ? или някъде да се налеем ggbit.info тййм
Craft
И аз съм готов за пуцане, само казвате кога къде и дано не стане като миналите опити за събиране и за разцъкване wink.gif
ventzo
Цитат(The Shaman @ Jun 26 2007, 20:44) *

Добре де,може ли да ги качиш някъде пачовете и да си ги изтеглим тези които нямаме рег в Замунда.
Аз имам .БИНа и нема смисъл пак да го тегля,а само пача да си сложа мился че пак ще е същото.
SoARoN
хора спрете се де...ще пробваме ли да играем или ще си обменяме файлове? виждам че искате да уеднаквите версиите си но никой не пише за това кога, къде и как ще играем.
ventzo
Тука кво стана ся......ще играем или..??
Крадец на рози
Kaрате ме и аз да я свалям тая манджа, дано не зарибява много :>
The Shaman
Зарибява яко...Установих,че съм я свалял отдавна,но явно не съм бил достатъчно пораснал за нея...:>
Craft
Играта е велика често я предпочитам пред ЦС :>
FrAgMaKeR
Нека тази вечер към 21 часа се пробваме да поиграем. Ако стане без хамачи добре, ако не ще направим, изобщо да тестваме нещата, защото е замислено скоро да пуснем сървър подобен на cs сървърите, а интерес предполагам ще има достатъчен. smile.gif

Играта зарибява яко, сингъл плеъра е много увлекателен и интересен, а като цяло ботовете са доста интелигентни и с много различни нива на трудност, така играта с тях е доста интересна.
SoARoN
таз вечер като се наработя си пускам джабера ако сте там да се разберем...може да направим някой тийм детмач срещу роботите...за сингъла ми остана последната маймуна за да я врътна ама тоз много корав и не умира....
melkor
За тези които още не са си изтеглили пачовете - Beyond Unreal.
Лично аз ви съветвам да си дръпнете Mega Pack. В него освен последния пач има и доста допълнителни карти.
ventzo
Цитат(FrAgMaKeR @ Jun 29 2007, 09:14) *
Нека тази вечер към 21 часа се пробваме да поиграем.

Аз тази вечер съм на РД и няма да мога да поцъкам. unsure.gif
The Shaman
Цитат(FrAgMaKeR @ Jun 29 2007, 09:14) *
Нека тази вечер към 21 часа се пробваме да поиграем. Ако стане без хамачи добре, ако не ще направим, изобщо да тестваме нещата, защото е замислено скоро да пуснем сървър подобен на cs сървърите, а интерес предполагам ще има достатъчен. smile.gif

Играта зарибява яко, сингъл плеъра е много увлекателен и интересен, а като цяло ботовете са доста интелигентни и с много различни нива на трудност, така играта с тях е доста интересна.

Давайте вътре съм...Само кажете къде де...
FrAgMaKeR
Попринцип не би трябвало да иска Hamachi, но за всеки случай да пропомня:

Hamachi network name: ggbit.info password: lan

Host/IP: fragmaker.net / 80.80.140.21

Начален час на игра 21.00 часа българско време, като сървъра е пуснат и в момента за загрявка. smile.gif

Надявам се да няма проблеми с играта, ще има и малко ботове, режима на игра е DM, картите са подбрани от мен, като при добро желание може да направим и CTF отборна игра, ако се съберем повече хора.

Заповядайте всички wink.gif
SoARoN
да да 5-6 човека пишем в темата а накрая хамачито е пълно и не мога да вляза...приятна игра
Sharo
тя тая мрежа е от памтивека...някой да направи нова
например ut.ggbit.info или нещо такова...аз ся инталвам ут и ше дръпна хамачито след малко tongue.gif
FrAgMaKeR
Hamachi не ви трябва за да играете..

hamachi: ut.ggbit.info
pass: game
The Shaman
Някой да обясни как да се кънектна без Хамачи моля ?! Оправих се и поиграх...Гот е но след 22.00 ще сам вътре ако сте там...
SoARoN
аз се отказвам никъде не ми е активно да си избера към къде да се свържа и така
ventzo
И аз се опитах само да видя как е,но неуспях.
Кънектнах се към мрежата на Фраг,но в ЛАН нема нищо.
Налага ми се вече да излизам,но ако се прибера по рано ще пробвам пак.
Нека някои да обясни на невежите как става през Хамачи...
FrAgMaKeR
Join Game -> Favorities -> Add server - ip (80.80.140.21)
Craft
Аз съм вътре ник:0rmuzd
The Shaman
Ормузда го мажа :>
SoARoN
сега свалям някакво обновление понеже не ми позволяваше до сега да бутам нищо в джойн гейм и ако пак не стане излизам...
п.с.
еми не става и не става да му бера лайката...не можело да ме пусне с това копие да играя
Craft
Цитат(The Shaman @ Jun 29 2007, 22:10) *
Ормузда го мажа :>

хех :Д така е...
Sharo
Цитат(SoARoN @ Jun 29 2007, 22:21) *
сега свалям някакво обновление понеже не ми позволяваше до сега да бутам нищо в джойн гейм и ако пак не стане излизам...
п.с.
еми не става и не става да му бера лайката...не можело да ме пусне с това копие да играя

от каде изтегли играта?
ако не изтегли файловете от замундата...без играта...само другите файлове...гледам някакъв пач за онлайн игра ама не сам го пробвал...
аа бтв крак слагал ли си?
FrAgMaKeR
Независимо от къде е теглите просто сложете мега пака - http://download.beyondunreal.com/fileworks...004megapack.exe и сте готови. Аз съм със замундската версия иначе.

Стават интересни игри, въпреки че бяхме малко хора, има бъдеще обаче за тая игра. smile.gif
SoARoN
Цитат(SharoDog @ Jun 29 2007, 23:20) *
от каде изтегли играта?
ако не изтегли файловете от замундата...без играта...само другите файлове...гледам някакъв пач за онлайн игра ама не сам го пробвал...
аа бтв крак слагал ли си?

от замундата ми е исото с бонуси някакви и да крак съм сложил но си пазя и оригиналното *.ехе
сега сигурно ще ми кажете да играя с диск...

P.S.
Върнах оригинала, сложих диска и пак не става.
Craft
Тази вечер ще има ли пуцалка?
Sharo
абе одеве играх с някви самолети и незнам си кви джипове...целта е да завладееш определени точки от картата...които са свързани...и накрая трябва да разрушиш противниковия генератор(доколто разбрах на такова ми мясаше)...тааа ако довечера играеме аре на него smile.gif

@SoARoN незнам при тебе що не става...ами както фраг вика сложи тоя мегапак...

п.п onslayght се казва тва дето го играх
пп2 става и без хамачи
пп3 тоя пач дето за онлайн работи smile.gif
Fixer
Сега ще пускам да се сваля. Въпрос: Жоре, тия пачове от zamunda.net бачкат ли и изобщо играта от там бачка ли?
Sharo
сичко бачка...горе фраг е дал 1 линк...и него дръпни biggrin2.gif
The Shaman
От Замунда с пачовете всичко е шест :>
FrAgMaKeR
Ще се играе и тая вечер пак тестово.. Предложете час, карти, режим на игра и настройки и тн.

Може да почнем пак с DM за разгрявка.. големи мелета стават. smile.gif А после.. има и още доста интересни режима на игра, но правилата май не са ясни на всички, затова като се съберем повече хора предлагам тийм детмач smile.gif

На какво ниво да настроя ботовете, май са много слаби?
The Shaman
Слабички ли са или ние просто сме добри :>
Sharo
Цитат(The Shaman @ Jun 30 2007, 20:18) *
Слабички ли са или ние просто сме добри :>

все пак те са на 2-рата трудност...а те бяха най 6 mrgreen[1].gif

ако не фраг да ги направи на "Skilled"
аахха
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.