Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Копирането от форума...
GGbit.info > GGbit.info > Всичко за форума
Крадец на рози
Относно краденето от този форум правя тази тема :>

Попадам пет-шест пъти вече на копиране от тук, не че е моя работа, нямам особено право да говоря от името на форума, но ме е яд като видя някъде нещо крадено, без споменаване на източник, още повече това е неуважение.
Ам.. сърфирах си и аз нета и влезнах в сайт за флаш игри, от там като лакомо юзърче се насочих към V.I.P. потребителството, чрез смс-че и реших да погледна във форума. Там забелязах копирани мои теми. Четири от темите са копирани от тук, три от които мога да гарантирам на 100%, тъй като източникът, от който аз съм ги взел ми позволи да го постна, дори се учуди, че го моля, но въпросът е принципен.
Днес на Шамана иконките отмъкнали...
Преди време за сериалите имаше подобни проблеми, мисля за ОТH.

Ако не аз съм човека, който трябва да повдигне тази тема, изтрийте темата, няма да ви се обидя много :>
qwe123
http://onetreehill.dir.bg/_wm/library/?df=...ebecb239e9e6edc
Това е за ОТХ. Като го видях и на мен ми стана много тъпо. При положение, че във сайта специално е помолено да се споменава източник... Ето го оригинала... Другаде не съм видяла кражба, но и не гледам много други форуми, така че...
SoARoN
Да постваш във форум и да пишеш източник друг форуим не е ли като реклама на втория в първия? Лесно може да отнесеш някое наказание. Аз например доста от темите ми са взаимствани от друг форум но понеже не искам да го рекламирам тук не пиша източника а и понякога малко преправям нещата та да не са точно 1 към 1. Източник според мен трябва да се пише когато е някоя сериозна статия, върху която е положено сериозно количество труд и е копирана от новинарски, ИТ, научен, спортен или каквато е тематиката сайт...заслужава ли си да пусна някой виц и да напиша под него "източник ввв.флиртче.ком" ?
The Shaman
Добре е да се слагат източниците на информация...Не е нужно това да са линкове,но трябва да има адреса и по възможност автора от който се копира.Ако искаме другите да са коректни към нас,трябва да сме и ние smile.gif ...Относно темата...Няма лошо,но изтрих някои подробности от първия пост.Не е необходимо да подлагаме на линч някой ,който е пропуснал да спомене източник.За тази цел най.добре като забележите подобно нещо се свържете с модератор или администратор и той ще направи необходимото за да коригира нещата.Подрави.
Крадец на рози
Цитат(The Shaman @ Jun 23 2007, 09:11) *
Добре е да се слагат източниците на информация...Не е нужно това да са линкове,но трябва да има адреса и по възможност автора от който се копира.Ако искаме другите да са коректни към нас,трябва да сме и ние smile.gif ...Относно темата...Няма лошо,но изтрих някои подробности от първия пост.Не е необходимо да подлагаме на линч някой ,който е пропуснал да спомене източник.За тази цел най.добре като забележите подобно нещо се свържете с модератор или администратор и той ще направи необходимото за да коригира нещата.Подрави.

Може и да не се даде самият форум, а дори e-mail на човека постнал ги, след като е говорено с него :>
Hermes
Цитат(Крадец на рози @ Jun 22 2007, 02:51) *
Относно краденето от този форум правя тази тема :>

Попадам пет-шест пъти вече на копиране от тук, не че е моя работа, нямам особено право да говоря от името на форума, но ме е яд като видя някъде нещо крадено, без споменаване на източник, още повече това е неуважение.
Ам.. сърфирах си и аз нета и влезнах в сайт за флаш игри, от там като лакомо юзърче се насочих към V.I.P. потребителството, чрез смс-че и реших да погледна във форума. Там забелязах копирани мои теми. Четири от темите са копирани от тук, три от които мога да гарантирам на 100%, тъй като източникът, от който аз съм ги взел ми позволи да го постна, дори се учуди, че го моля, но въпросът е принципен.
Днес на Шамана иконките отмъкнали...
Преди време за сериалите имаше подобни проблеми, мисля за ОТH.

Ако не аз съм човека, който трябва да повдигне тази тема, изтрийте темата, няма да ви се обидя много :>

Крадеца на рози вика дръжте крадеца.....
Дано някой път не ти отмъкнат розите..... за целта си назначи охрана. biggrin2.gif biggrin2.gif biggrin2.gif
vIkToRsHeFa
@SoARoN, напротив! Когато се копира нещо е повече от важно и коректно да бъде добавен кой е авторът най-малкото което е, вече там от кой сайт е взето и т.н. също е хубаво да бъде опоменато. Труда си е труд!

@По темата: Въпреки всичко има хора които питат преди да копират, макар да са изчезващ вид в последно време, отговорът ми е че няма проблем стига да бъде упоменат източника и автора! Като при копирането самият автор на конкретната статия, новина или каквото е там трябва също да е съгласен, не съм я писал аз тази да речем статия, че да позволявам каквото и да било. Нещата които ме интересуват когато се копира нещо от тук са:
1. Моето съгласие и най-вече това на конкретният потребител който е положил конкретният труд.
2. Да бъде упоменат източника под формата на сайт, а при добра воля и линк и най-вече това кой е истинският автор на контента.
3. Да няма тотални копипейстове... В стил "тея разрешиха еди как си дай да копирам всичко..." biggrin2.gif

Иначе съм виждал на много места даже мои статии, но на нито едно място нито автор нито източник... Даже както съм ги писал в първо лице излизаше, че копиралия статията е истинския автор... worthy.gif 16.gif worthy.gif

@Към господа крадлювците: Дори и дадени постове и съдържание които са копирани без разрешение, да не са мое дело, ако даден потребител ми се оплаче основателно горко му на крадеца и сайта които не премахне неправомерно копираният ресурс или поне не добави автор и източник след съгласието на автора! Ако ваш труд бива копиран или краден, моля пишете ми едно лично за да се заема с въпросният проблем персонално! smile.gif
kakavida
Доста има копиране от този форум, и съм срещал на много места теми, които съм чел да са копирани в глогчета най-често...
GABRIEL
Ако тръгне човек по нишката за да открие оригинала на "еди кой си пост" вероятно ще обходи всички форуми и форумчета, съзливи, мелодраматични, откровено налудничави блогове и блогчета...и т.н, и анасанън амъ. Въпросните авторски статии са толкова малко, че спокойно могат да се преброят, за разлика от копи-пейстнатите. Другояче стои въпросът - дали ако например постна нещо авторско в да речем този форум, няма да имам право да го направя и на друго място, въпреки авторските си права. Защото ги има и такива. Постнал си нещо и край, това е вече собственост на еди кой си форум и т.н. и анасанън амъ. Абе както казва един мой приятел, млад поет, да им уважавам много майките... biggrin2.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(GABRIEL @ Sep 14 2008, 23:50) *
Ако тръгне човек по нишката за да открие оригинала на "еди кой си пост" вероятно ще обходи всички форуми и форумчета, съзливи, мелодраматични, откровено налудничави блогове и блогчета...и т.н, и анасанън амъ.
Не съм тръгнал да гоня никой за това че копнал някакво си там пасажче, виж масов копи пейст примерно мои статии да си чета копнати в първо лице...
Ако вече даден потребител се оплаче, вземам мерки да се свържа с конкретният "автор" за да установя кой кой е, след което взимам съответните нужни мерки... wink.gif

Въпросните авторски статии са толкова малко, че спокойно могат да се преброят, за разлика от копи-пейстнатите.
Ммм тук си в грешка, ако желаеш можеш да започнеш да ги броиш. :>
Предимно са авторските такива и като се замисля трябва да наваксам малко като ми остане време с писането на такива, полезни бяха. smile.gif

Другояче стои въпросът - дали ако например постна нещо авторско в да речем този форум, няма да имам право да го направя и на друго място, въпреки авторските си права.
Ммм това е доста интересен казус, "Чия собственост са интелектуалните трудове на дадена личност в даден форум!?" => На първо място на автора, след това екипът който при нужда и защитава правата му като автор. Умишлено ако някой ни извести за неразрешено копиране към или от форума, първо се свързваме с персоната "самообявила" се за автор, докато се изясни кой крив кой прав, след което се вземат мерки проблема да бъде отстранен. smile.gif

* Масовото унищожаване на дадена информация и в следствие на дискусията на останалите потребители естествено е крайно некоректна и не се толелира, извън този частен случай автора прави каквото си иска с написаното то си е негово все пак. smile.gif

Абе както казва един мой приятел, млад поет, да им уважавам много майките... biggrin2.gif
В уважението е разковничето на просперитета... :>
GABRIEL
Цитат(vIkToRsHeFa @ Sep 15 2008, 00:31) *
Абе както казва един мой приятел, млад поет, да им уважавам много майките... biggrin2.gif
В уважението е разковничето на просперитета... :>

Разбрах, по-добре да целуваш ръка отколкото друго или пак не съм разбрал?! rolleyes.gif Абе я един музикален поздрав - не е авторски, не познавам нотите. Melody...

viktorshefa: Целуването на ръка е вече знак на обич, а целуването на... други работи... Абе пак е знак на обич ама от по-друг тип... biggrin.gif
И мерси за поздрава наистина хубава мелодия. happy.gif Само една вметка... Нека се върнем на темата... smile.gif
Sharo
QUOTE(Цвете от луната @ Sep 15 2008, 15:54) *

Темата е копирана от http://warezbg.1.vg

kkkkkk biggrin.gif
пише най долу biggrin.gif тука > http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=17394 <
van Nistelrooy
Цитат(Sharo @ Sep 15 2008, 18:05) *

Няма значение. Копирали са я точно от тук без да питат.
Sharo
ааахахха прав си biggrin.gif ама мноо са смях на тва
беше пулна скрап оправих я до колкото мажах

хахахахахахаа 18.gif
van Nistelrooy
Цитат(Sharo @ Sep 15 2008, 19:32) *
Цитат

хахахахахахаа 18.gif

Майни го тоя... Просто това, че лъже, показва колко му е жалък сайта и просто неиска да дава линк към ggbit.info. И не я е копирал от warez-а, щото отдавна е спрян, копирал я е от тук или от amxcs.headoff.com където съм дал разрешение, да я копират. Обаче интересно е как лъже тоя. Бил забравил от къде е копирал темата, след като отдолу пише източника, или е забравил да копира последните 2 реда. А тоя snatch много мразя и ся гледам и сайт си направил олигофрена...
Sharo
QUOTE(Цвете от луната @ Sep 15 2008, 19:43) *
QUOTE(Sharo @ Sep 15 2008, 19:32) *

хахахахахахаа 18.gif

Майни го тоя... Просто това, че лъже, показва колко му е жалък сайта и просто неиска да дава линк към ggbit.info. И не я е копирал от warez-а, щото отдавна е спрян, копирал я е от тук или от amxcs.headoff.com където съм дал разрешение, да я копират. Обаче интересно е как лъже тоя. Бил забравил от къде е копирал темата, след като отдолу пише източника, или е забравил да копира последните 2 реда. А тоя snatch много мразя и ся гледам и сайт си направил олигофрена...

ама и сърварите му съкс biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif за нищо не стаат biggrin.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(Цвете от луната @ Sep 15 2008, 15:54) *

Свързах се с конкретните колеги собственици и хостери на въпросните сайтове. Мразя и не понасям нагляри копи и пействащи материали в първо лице все едно те са си ги писали, без да уважат и капка от труда на реалния автор. smile.gif
iVoka
Здравейте!

Темата е изтрита от cs-bg.info

Цитат(Цвете от луната @ Sep 15 2008, 19:43) *

По-специално по "Просто това, че лъже, показва колко му е жалък сайта" - според теб minto ли е собственик на cs-bg.info, че говориш така?
van Nistelrooy
Цитат(iVoka @ Sep 16 2008, 17:37) *
Здравейте!

Темата е изтрита от cs-bg.info

Цитат(Цвете от луната @ Sep 15 2008, 19:43) *

По-специално по "Просто това, че лъже, показва колко му е жалък сайта" - според теб minto ли е собственик на cs-bg.info, че говориш така?

Незнам и не ме интересува. Просто 1-во впечатление...

П.П Шефе благодаря, тя темата е много стара и не съм я обновявал и даже нямаше нужда да се занимаваш с тия смешници. Просто показвах колко са смешни, ама все пак благодаря smile.gif
iVoka
Цитат(Цвете от луната @ Sep 16 2008, 17:59) *
Незнам и не ме интересува. Просто 1-во впечатление...

П.П Шефе благодаря, тя темата е много стара и не съм я обновявал и даже нямаше нужда да се занимаваш с тия смешници. Просто показвах колко са смешни, ама все пак благодаря smile.gif

Аз не мога да разбера защо се палиш толкова, като дори тази тема не си я написал ти? (така счетох според това "Взето от..." в края й)
vIkToRsHeFa
Затварям темата за да не биват предизвиквани конфликти, ако имате проблеми от подобен сорт моля да уведомите мен или колега посредством лично съобщение.

GGbit.Info защитава труда на своите потребители, както и потребители чиито труд е копиран тук без разрешение.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.