Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: The Illusionist
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
Heaven's A Lie
The Illusionist

- = Nothing is what it seems = -

Режисьор: Нийл Бъргър
Сценарий: Нийл Бъргър (по новелата на Стив Милхаузър)
Жанр: Драма, Мистерия, Романтика, Трилър
Актьорски състав: Едуард Нортън, Джесика Бийл, Пол Джиамати, Руфъс Сюъл, Еди Марсън, Джейк Ууд и други
Ревю: Фентъзи-драмата "Илюзионистът" е вторият филм на режисьора Нийл Бъргър след дебюта му "Интервю с убиец" през 2002 г. Сценарият също е писан от Бъргър, като за основа е ползвал кратката новела "Айзенхайм илюзиониста" на писателя и университетски професор Стив Милхаузър, който през 1997 г. получава престижната награда Пулицър за една от книгите си. За съдбата на главния персонаж на магьосника Айзенхайм във филма "Илюзионистът" е използвана истинската история на Ерик Ханусен - известен илюзионист във Виена, убит от нацистите през 1933 г. Филмовата екранизация на Бъргър включва актьорите Едуард Нортън ("Боен клуб"), Джесика Бийл ("Блейд 3"), Пол Джиамати ("Жената от водата"), Руфъс Сюъл ("Легендата за Зоро") и Еди Марсън ("Маями вайс"). Продуцент на лентата е Боб Яри, получил "Оскар" за "Сблъсъци" (2005 г.), който е организирал цялото заснемане на "Илюзионистът" да протече в Чехия. Детството на малкия Айзенхайм (Арън Джонсън – "Шанхайски рицари") тече нормално за възрастта му, докато не се влюбва в принцеса Софи. Бедният му произход и социалната им разлика предопределят раздялата им и момчето заминава да си търси късмета по широкия свят. Години след това - в началото на 20 век - вече прочутият илюзионист Айзенхайм (Едуард Нортън) се връща в родния си град Виена. На поредното си представление той изненадващо се среща с младежката си любов Софи (Джесика Бийл), която е сгодена за престолонаследника принц Леополд (Руфъс Сюъл). Страстта между двамата пламва и Айзенхайм започва да мисли как да развали предстоящата сватба и да бъде с любимата си. Принцът усеща намеренията му и изпраща шефа на полицията Ул (Пол Джиамати) да го разобличи като мошеник и да съсипе огромната му популярност. И тогава се случва неочакваното, което променя както живота на илюзиониста, така и атмосферата в кралския двор, което може да доведе до дестабилизация на цялото кралство.
Премиера в България: 23 февруари 2007г.
Официален сайт; IMDB;
Jolly_GirL
Много хубаво филмче rolleyes.gif Изгледах го с голямо любопитство...завладя ме още в самото начало.Заслужава си гледането happy.gif
ludoto_mimi
Много хубав филм. Гледах го с удоволствие и краят определено ме изненада. biggrin2.gif
Jordan
18.gif
мен пък не ми хареса кой знае колко. не е лош, ама можело е доста да се направи, за да стане по-интересен.
абе бива, като да си убиеш 2 часа от свободното време вечер blush.gif
julia1990
Не ме грабна този филм dry.gif В по-голямата част от времето ми беше доста безинтересен unsure.gif
club135
Филмът е много добър с изключително силна актьорска игра и новаторски сценарий. Действието щеше да хукне към банята, че да ми строши фаянса, ако не бях ходил 2 седмици по-рано да гледам "Престиж". Просто двата филма си приличат наистина много, а в сърцето ми ще остане първия по хронология...
ludoto_mimi
Цитат(club135 @ Jun 25 2007, 16:04) *
Филмът е много добър с изключително силна актьорска игра и новаторски сценарий. Действието щеше да хукне към банята, че да ми строши фаянса, ако не бях ходил 2 седмици по-рано да гледам "Престиж". Просто двата филма си приличат наистина много, а в сърцето ми ще остане първия по хронология...

Aз ги гледах един след друг почти, първо "Престиж", който за мен той беше по-предсказуем от "Илюзионистът". Но и двата филма са много добри. biggrin2.gif
Polly``
Еми не знам ама на мен също много ми хареса филмчето! happy.gif Определено имаше интрига и краят ме изненада....заслужава си да се гледа!
Gossip Girl
Оо, изключителен филм. Първоначално реших да го гледам заради Едуард Нортън и Джесика Бийл, които са двама мои любими актьори, но след това и самия сюжет ме впечатли много силно..Препоръчвам го!!
vieni_qui
Не е лошо филмчето и това е така, заради Едуард Нортън wink.gif За губене на време става smile.gif
jivitu
Еееее филмчето е мнооого добро...отдавна не бях гледала такъв филм...
vasinka_{P}
Филма ми хареса много, макар че дни преди това бях гледала "Престиж". Актьорската игра е на много високо ниво, и сценария е оригинален.
smallville_f
Много добър филм! Страхотна актьорска игра! Едуард Нортън е просто великолепен! Краят на филма беше наистина интересен и непредсказуем 4.gif Заслужава си ! 4.gif
tania
Един от любимите ми за 2006.
divata_airis
НЕ е лош, от толкова време ми го препоръчваха, а аз се ядоствах на 2 пъти със едни субове и чак накрая вече се навих, хакнах субовете и си гледах филма...И все пак Престиж ми хареса повече
fresh_girl
много е як,първия път като го гледах бях като тресната с нещо мн тежко по главата,мн мн мн му се радвам на тоя филмец...ЕВАЛЯ :]
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.