Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Моника Белучи
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
Refuse

Моника Белучи (на италиански: Monica Bellucci ) е италианска актриса и модел. Дата на раждане - 30.09.1968.
Място на раждане - Сита Де Кастела, Перуджа, Италия.
За първи път се появява на екран през 1990 г. в телевизионния филм Vita coi figli на Дино Роси.
Първоначално Моника Белучи започва да учи право, като междувременно работи в модна агенция. Скоро след това става една от най-известните манекенки в Италия и прекъсва следването си. През 1989 г. тя се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм. Говори свободно италиански, английски и френски и участва в продукции и на трите езика. Oмъжена за известния френски актьор Венсан Касел.

Родена е в разгара на циганското лято – 30 септември – преди (да не повярваш) 37 години. В едно малко и сякаш извън времето градче с романтичното име Чита ди Кастело (“градчето на замъка”). Израства там, сред чувствената природа на италианската област Умбрия, а когато навършва 18, записва право в университета на Перуджа. Прави първите си опити като манекен и две години по-късно прекъсва следването си, за да замине за града, който е център на италианската развлекателна индустрия и Мека на модата – Милано. Там подписва договор с Elite, една от най-престижните агенции за модели. Не било трудно да є осигурят ангажименти. Позира за френското издание на Elle и става лице на международната рекламна кампания на може би най-претенциозния дизайнерски тандем – Долче и Габана. Дефилира в Ню Йорк, Париж и Милано. Успоредно с кариерата си на модел взима и малко уроци по актьорско майсторство. За всеки случай...

През 1990 Моника дебютира в телевизионния сериал “Живот със синовете”, режисиран от Дино Ризи. Същата година се появява и на голям екран в “Бандитите”, а следващата се снима в “Лотарията”, където е първата є гола сцена. По-късно актрисата много ясно ще заяви отношението си към голотата: “Тялото ми е толкова важно за мен... лицето, рамената, краката, ръцете, очите, всичко. Използвам всичко, което имам.”

Важна стъпка в световната є кариера е малката роля в “Дракула” (1992) на Франсис Форд Копола, където попада сред същинско актьорско съзвездие – Киану Рийвс, Гари Олдман, Антъни Хопкинс, Уинона Райдър, че и певеца Том Уейтс. Първият голям успех обаче идва 4 години по-късно с ролята на Лиза в “Апартаментът” на Жил Мимуни. Освен че є донася номинация за “Сезар” като най-обещаваща млада актриса, този първи неин френскоезичен филм я среща с любовта на живота є – Венсан Касел. С него Моника ще се снима в няколко любопитни филма – “Доберман” (1997), “Братството на вълците” (2001), както и в скандалния “Необратимо” (2002) на аржентинеца Гаспар Ное.

Ролята обаче, ролята с главно “Р”, която я вкара в супертежката категория на онези митични европейски красавици – София Лорен, Джина Лолобриджида, Жана Моро, Брижит Бардо, Катрин Деньов, Клаудия Кардинале, – покорили света (разбирай и Америка), при това с кино, правено на Стария континент, е Малена от едноименния филм на Джузепе Торнаторе. Режисьорът, носител на “Оскар” за “Ново кино Парадизо”, умело изтъква не само дивата є, неустоима красота, но и редкия драматичен талант.

Резултатът – Холивуд е превзет. През 2001 Моника започва снимките на “Матрицата: Презареждане” (2003) и “Матрицата: Революции” (2003), където изпълнява ролята на опасната и чувствена Персефона. През 2003 излиза на екран и “Плачът на слънцето”, като участието на актрисата в него е препоръчано лично от партньора є във филма Брус Уилис.

Невъзможно е да смекчиш красотата на една прекрасна жена дори когато целта е да заснемеш последните часове от живота на Христос. Опитът е на Мел Гибсън в режисьорския му хит “Страстите Христови”, където Моника се среща с едно от най-сериозните си актьорски предизвикателства – ролята на Мария. Дева Мария, не Мария от Магдала. И отново успехът на италианката е неоспорим – с проблемите на духа тя се справя, както и с проблемите на плътта.

В кариерата си има над 30 филма, между които Малена, Дракула , Матрицата, Астерикс и Обеликс: мисия Клеопатра, Братя Грим, Тайни агенти, Под подозрение и др.
Refuse
Това е идеалът ми за жена smile.gif
TIGERM13
Дaже и на мен ми става от Моника biggrin2.gif Страхотна жена-има невероятна сексуална сила и магнетизъм,хормони летят около нея wacko.gif
Крадец на рози
Цитат(Refuse @ Jun 15 2007, 19:18) *
Това е идеалът ми за жена smile.gif

Помня, помня.. Malena е страхотен филм, нали? Вземи мадамата и с Тара да ходим на кафе ;>
divata_airis
Да, много е готина, даже ми харесва повече от Анджелина, някак е по-земна- няма нищо, че другата се занимава с благотворителност, пак Монито ми е по-приятна.
Gossip Girl
Оо аз съм огромна фенка на Моника..Тя е прекрасна актриса, не мисля, че има роля, с която да не може да се справи..От друга страна е и изключително красива, невероятно сексапилна е..Просто една от най-дорбите
vasinka_{P}
Невероятно красива жена, а и много талантлива актриса. Шапка й свалям worthy.gif
Saphira
страхотно карисва много ми харесва просто ЖЕНА откъдето и да я погледнеш
Raul4o
След всичко,което беше казано досега какво мога да добавя - прекрасна жена,ослепителна навсякъде и по всяко време,която безупречно се справя с всяка роля.Дай боже всекиму да има такава жена до себе си rolleyes.gif
dragon_girl
Според мен тя е най-краси от зрелите актриси,невероятна е !

dEniChka
Ауу леле мен пьк на тая снимка не ми харесва.. shocking.gif Иначе е симпатяга ;]
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.