Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Full Metal Alchemist
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Аниме
K_f_R

Заглавие:Full Metal Alchemist
Категория: TV
Жанр: sci-fi,action,drama
Година на излизане:2002
Епизоди:50
Език:Японски
Студио:Gonzdonimation
Рейтинг:8.4/10.0
Епизодите:тук

Самото действие в „Алхимика" започва в началото на миналия век, но светът не е такъв какъвто го познаваме сега.В тази реалност хората са развивали алхимия паралелно с технологиите и са останали на ниво – парна машина за сметка на това пък са постигнали невероятни неща в горе споменатата наука.
Братята Едуард и Алфонс Елрик живеят с майак си в красиво провициално селце.Баща им ги е напуснал преди много години и двете деца нямат никакви спомени за него. От ранна въздраст двамата показват интерес към алхимията, особенно по големия с една година Ед, който е истински гений. Живота им тече както се казва „по мед и масло", докато един ден се случва непоправимото – майка им се разболява и умира.Отчаяни братята решавават да я върнат обратно с алхимичен ритуал, след като се обучават потчи една година, накрая те се връщат за да изпълнят замисала си.Но в алхимията има един неотменим закон. Закон който не бива дори да се изрича, защото всеки алхимик съзнава последиците от нарушаването му: никой неможе да създаде човешко същество и никой неможе да върне мъртвите към живите, това е Принципът на еквивалентната размяна не може да бъде нарушен, а и няма нищо което да плати за цената на един човешки живот. И когато ритуалът се обръща срещу нашите герой, вече е твърде късно. Ал изчезва в отворилия се вихър с енергия а Ед изгубва крак си.В последния миг, преди ритуалът да отнеме братчето му завинаги, Ед брави голяма жертва той жертва ръката си за да свърже душата на Ал с намиращата се наблизо броня.
Titan
Това определено е едно култово аниме... smile.gif
Крадец на рози
Правилно ли правя асоциация с Метъла? Ако е така - download emoticon1 (103).gif
Refuse
Мисля, че това аниме няма нищо общо със Метъла(стилът музика) тук става въпрос за алхимици които се занимават със метал до колкото разбрах о_0 , питаи K_f_R за повече информация wink.gif
Titan
За жалост славата за анимето ме достигна преди да съм го гледал. След 3-ти епизод просто го оставих. За някой може да е много добро, но мен не ме привлече нещо...
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.