Приятели, знам, че това е може би не най-удачната секция за подобна тема, но мисля, че е нещо, на което всички ние - фенове на Кларк Кент/Супермен трябва да обърнем внимание. През месец септември ексклузивно на DVD излезе пълнометражният анимационен филм - Superman: Doomsday, базиран на най-продаваният комикс за всички времена - The Death Of Superman. Имайки предвид, че това е първият анимационен филм с рейтинг PG-13(това е рейтинг за филми с голяма доза насилие), ние ще станем свидетели на това, как най-великият герой на планетата, е буквално пребит до смърт от интергалактическото чудовище Дуумсдей. Заедно с това ще видим мъката на Лоис Лейн, на родителите и останалите близки на Кларк, както и реакцията на най-големия му враг Лекс Лутър. Приятели, това е Кларк Кент/Супермен в най-тъмния му час - приканвам ви ние също да станем свидетели на най-мрачния момент в историята на супергероите - смъртта на Супермен.
Грубо,грубо,грубо.....Това ще бъде мнооого яко филмче. С нетърпение ще го очаквам да излезе. А и само едно мъничко въпросче към тебе Ванка или който може да ми отговори,че нещо съм позабравил- абе попринцип във Вселената на DC (не помня в комиксите ли беше)-самият Doomsday не си ли го получава откъм побой от братовчедката на Си-Кей-Кара(Супергърл) ? А иначе интересна темичка ,интересно филмче се очертава !!!
sonofsparda
Jun 11 2007, 12:12
О, не съм сигурен, Вики. Няма да казвам какво се случва в комиксите след като Супермен умре, защото не искам да спойлвам. Но поне аз доколкото знам, Супергърл не се появява в този момент. Но нали знаеш кой със сигурност би бил наясно относно това. Ама прав си - грубо ще е, много при това.
vikihill96
Jun 11 2007, 12:58
Абе не ме разбра съвсем точно !Въпросът ми не беше за това филмче или изобщо точно около смъртта на Супермен в комиксите и т.н. Имах предвид попринцип- Нали щото винаги се разправя как Doomsday е пребил и може да пребие Супермен до смърт, но мисля, че Деспина ми беше казвала,че Кара, нали като по-силна попринцип от Супермен-е размазвала от бой самия Doomsday. Всъщност по-скоро питах дали правилно съм я разбрал,и ако е така кога и къде си го е получило "интергалактическото чудовище",както го наричаш !!!А иначе пак казвам филмчето ще бъде супер яко !!!
Lois Lane
Jun 11 2007, 13:32
Казах ти, че Кара е заловена от Darkseid/ който поименно често бъркам с Doom....еднакво грозни са ми /, който и промива мозъка и я прави водач на легиона си от жени-бойци. Това става малко след като Кара преминава през обучението на Wonder Woman и Artemis, на отстрова на амазонките. Така... та бях стигала до момента с промиването на мозъка на Кара... Superman отива да я спаси и има голямо меле, но в крайна сметка успява да я победи и върне на земята, където я и скрива от Darkseid...Това всъщност е и момента, когато Kara официално става Supergirl, след завръщането си...
Ако продължавам така накрая малко по малко ще Ви постна цялата статия Но има време...
vikihill96
Jun 11 2007, 13:53
Абе аз се сетих за кой става дума-знам кой е Darkseid и кой Doomsday-просто исках най-сетне да споделиш подробности около статията,която подготвяш,защото просто вече нямам търпение да я прочета...Не си ли разбрала досега какъв съм provocateur !!! П.П- Очаквам с нетърпение филмчето!Не всеки ден Кларки си го получава толкова яко!!!
П.П.П- Явно активността във форума пак "умря". Лошо, лошо-направо в унисон с темата ти Ванка-Superman: Doomsday !!!
Apfh
Jun 11 2007, 20:01
Лол... един от най-продаваните комикси в историята на DC - Doomsday!... и то PG-13 !!! Ето това е още една мечта, която ще се превърне в реалност. Но щом има анимация, значи да не очакваме да видим Doomsday в следващият филм за Супс... злодейте намаляват. Това е добре.. скоро може да знаем, кои ще са прехвалените противници в продължението. Колкото до анимацията... нямам търпение. Това ще си го запиша на 100%........
MaLkIq_MuKi
Jun 11 2007, 20:30
Не искам да го виждам победен Че ще се гледа, щше се гледа, ама ще се разрева 10х за инфото
sonofsparda
Jun 17 2007, 10:40
Два нови уолпейпъра за предстоящия размазващ филм. Заповядайте:
Ванка супер си! Аз лично съм силно заинтригувам от излизането на този филм. Чакам го с огромно нетърпение. Просто знам, че ще станем свидетели на един уникален двубой между Супс и Доомсдей.
lyubenski
Aug 9 2007, 05:35
Брей странно на този втория треилър накрая виждаме една ръка, която се показва от земята, дали това не значи че ще видим и неговото възраждане?
sonofsparda
Aug 11 2007, 13:16
Ами комиксът, по който е базиран филма, е разделен на 3 части - The Death Of Superman; Funeral For A Friend и The Return Of Superman - сам си прави сметката, бат Любо.
lyubenski
Aug 11 2007, 17:50
Ахам Wанка аз дори си купих комикса, в който Супермен се връща от смъртта. И то после почва тази поредица наречена The Reign Of Superman, която пък от своя страна се дели на нещо като още 4 серий абе голяма лудница
sonofsparda
Sep 5 2007, 19:17
Ново интервю с човека зад микрофона на Лекс Лутър. Ако досега някои от вас не знаят кой е, е крайно време да узнаят - Superman Doomsday Interview
Е, не точно "току-що", има го там от 9 ч. сутринта. Препоръчвам го на всички - невероятен е. Прекрасно запълване на времето и лекичко отпускане на напрежението докато чакаме и другия голям пердах след седмица и нещо. Шапка им свалям на пичовете - една от любимите ми истории за Си Кей, че и в PG-13 формат. "Oh, yes, there will be blood." Когато излезе и в Замунда, щe сложа линк и за там. 5 от 5 за филма от мен.
П.П.: Ъпдейт - в първото мнение.
Apfh
Sep 18 2007, 21:18
Най-добрата анимация за Супермен до сега!!! Невероятен! Страхотен! Препоръчвам го горещо! Повече просто не може да се каже...
sonofsparda
Sep 19 2007, 11:01
Ъпдейт - сложих линк и към Замунда в първото мнение. Защо ли си мисля, че Бобо е "виновникът" торента да се появи там.
Apfh
Sep 19 2007, 14:42
Ааа не, този път не съм аз. Можех да го кача, но друг го беше поел вече и покрай скорошните препирни не ми се занимаваше със спорове. Макар и с малко закъснение е хубаво, че го има. Аз мисля довечера пак да го изгледам.
sonofsparda
Sep 19 2007, 16:28
Цитат(Apfh @ Sep 19 2007, 15:42)
Аз мисля довечера пак да го изгледам.
Подобно. Само че не довечера, а след броени минути. Много е зарибяващо просто.
Victoria
Sep 19 2007, 18:06
Аз пък мисля да изчакам StraightEse за субтитрите.
ludoto_mimi
Sep 19 2007, 22:57
Цитат(Victoria @ Sep 19 2007, 19:06)
Аз пък мисля да изчакам StraightEse за субтитрите.
Еми аз очаквах да се лее кръв на кубици, ама освен че Супермен изплю два пъти кръв и Лоис си поряза бузата, друга кръв нямаше. Със сигурност съм гледал много по кървави анимации
sonofsparda
Sep 20 2007, 17:24
Тедо, ще ме извиняваш, приятелю, но я си спомни друга анимация(или поне такава с известни супергерои на DC или Marvel), където в случая кръвта на Супермен плиска върху лицето на Лоис Лейн. Това е първият анимационен филм с рейтинг PG-13, а този рейтинг е за голяма доза насилие, което определено изобилстваше в този филм. Кръвта си я имаше и то напълно достатъчно. А и забравяш нещо - за Супермен историите много рядко са така брутални, така че просто не можеше да не направят тази интерпретация такава. Направи съпоставка със Смолвил - все едно да ми кажеш, че във "Phantom" нямаше повече кръв от обикновено.
П.П.: Аз също съм попадал на много-по кървави анимации(разбира се без да броя такива идващи от "Страната на изгряващото слънце"), като Spawn например, която е просто изродска. Само че и героят й също е изрод. А Супермен - не. Така че от Superman:Doomsday просто няма какво повече да се иска.
toho
Sep 20 2007, 18:02
Цитат(sonofsparda @ Sep 20 2007, 18:24)
Тедо, ще ме извиняваш, приятелю, но я си спомни друга анимация(или поне такава с известни супергерои на DC или Marvel), където в случая кръвта на Супермен плиска върху лицето на Лоис Лейн. Това е първият анимационен филм с рейтинг PG-13, а този рейтинг е за голяма доза насилие, което определено изобилстваше в този филм. Кръвта си я имаше и то напълно достатъчно. А и забравяш нещо - за Супермен историите много рядко са така брутални, така че просто не можеше да не направят тази интерпретация такава. Направи съпоставка със Смолвил - все едно да ми кажеш, че във "Phantom" нямаше повече кръв от обикновено.
П.П.: Аз също съм попадал на много-по кървави анимации(разбира се без да броя такива идващи от "Страната на изгряващото слънце"), като Spawn например, която е просто изродска. Само че и героят й също е изрод. А Супермен - не. Така че от Superman:Doomsday просто няма какво повече да се иска.
Не наистина това беше най бруталния филм по комикс който съм гледал, насилието беше много.Просто от инфото и трейлара останах с впечатлението че филма повече ще наподобява манга, инак филмчето е супер.
logicfox
Sep 20 2007, 19:30
Тоя дзвер Дуумсдей доста брутално премаза Кларк обаче. Буквално измете Метрополис с него. Мноо се изкефих!
free_soul
Sep 23 2007, 19:17
Сега имах възможността да изгледам филмчето. Останах крайно доволен от видяното. Станах свидетел на един наистина прекрасен филм, който показа също и тъмната страна на Супермен и как светът наистина би бил загубен без него. Супермен е олицетворение на доброто, истината и справедливостта.
Феновете на Смолвил: Препоръчвам Ви горещо да изгледате този филм. . . който ще Ви остави без дъх . . .
sonofsparda
Sep 23 2007, 20:52
Много правилно, Павка. И аз така казвам. А ако не друго, най-малкото ще ви подготви и за другото голямо меле, което чакаме след няколко дни.
lyubenski
Sep 24 2007, 23:02
Супер як. Просто нямам думи. Трябва да правят по-често такива филмчета.
free_soul
Sep 25 2007, 08:12
Но едно нещо ми направи впечатление. Струва ми се, че в този филм някои от персонажите например - и Кларк и Лоис..бяха някак си странно нарисувани. Изглеждаха ми по-старички, отколкото съм свикнал да ги гледам - например в сериала "Superman - TAS". Все пак това беше първото впечатление, което ми направи филмчето. На Вас как Ви се стори има ли нещо вярно в това?
sonofsparda
Sep 25 2007, 09:30
Ами мисля, че това важи по-скоро за Кларк. Лоис е направена едва ли не като някоя 20-годишна, а Кларк изглежда вече по-зрял. Е, лошо няма де, показват, че Кларк вече е пораснал, а не е още тийнейджър, какъвто сме свикнали да го гледаме от доста време насам.
vikihill96
Sep 26 2007, 12:05
Бе да взема и аз да се отчета,че го изгледах филмчето(още вчера го сторих, ама пустий мой мързел ). Филмът наистина е много добре направен !!! Всичко си му беше добре премерено- ако даваха всички кървави моменти с нагледно показване на счупени вратове и размазани физиономии(особено от Doomsday)-филмът сигурно щеше да е забранен до 21 години както се казва !!! Айде останаха само още два дни до това да погледаме Кларки в малко "по-незрялата му, тинейджърска опаковка" , нали Ванка !!!
ох чак са изгледках филмчето но още не мога да си смъкна усмивката от лицето ... определено ми хареса ! бих казала че изяде доста тупаник наистина ! частта с клонинга много ми напомни за епизодите с бизаро ... еееех нема друг такъф като супермен
ViruZzZ
Nov 28 2007, 12:01
Снощи го изгледах беше много много вълнуващо филмче Особено битките бяха божествени [като не считам японските анимета ]Обаче ми направи впечатление,че по тая версия Марта и Лоис не се познават ,също така и не разбрах името на русото момиче,което постоянно беше до Лекс до преди да я гръмне толко хладнокръвно ...В тоя филм Лекс беше много по-безкомпромисен и по-жесток ....Тъъъ филмчето беше супер-дупер яко "Red and Green the colour of Cristmas"
sonofsparda
Nov 28 2007, 16:19
Момичето, което Лекс застреля е Мърси Грейвс - неговата помощничка. Когато продуцентите на Смолвил веднъж бяха запитани дали някога ще я видим в Смолвил, те казаха: "Никога не казвай никога." А ей това наистина е истинския Лекс, такъв какъвто се надявам да го видим възможно най-скоро време в Смолвил.
П.П.: Марта и Лоис по принцип се запознават ако не се лъжа след като Кларк й казва истината за себе си. Преди това Марта само е чувала за Лоис, защото Кларк не спира да говори за нея.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.