Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Камерън Диас
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
CheerFuL-F
Камерън Диас

Биография
Актрисата-модел Cameron Michelle Diaz сякаш се появи от нищото през 1994, когато дебютира като партньрка на Джим Кери в The Mask. Невероятната й красота, резултат от кубинско-, амриканско-, английско-, германско-, индианската й кръв, обаче е гаранция, че скоро няма да забравим за нея.

Родена в Сан Диего, Калифорния, на 30 август, 1972г., Камерън Диас напуска училище на 16-годишна въраст, за да стане модел. През следващите пет години обикаля света, като работи в Япония, Мексико, Мароко и Париж. Като модел на Elite Agency, бъдещата актриса се снима за реклами на Coke, Nivea и L.A. Gear. На 21 години се звръща в Калифорния., но остава неизвесна за филмовата индустрия, докато не я избират за ролята на обект на старстта на Джим Кери в The Mask. Въпреки суетнята около изпълнението й или, по-точно, около нейния външен вид, Diaz ве пак съумява да посещава уроци по актьорско майсторство и се появява в редица незвисими филми като The Last Supper (1995г.), She's the One (1996г.) и Feeling Minnesota (1996г.).
След като партнира на Ewan McGregor в A Life Less Ordinary, Diaz отново печели любовта на публиката и критиката с изпълнението си в My Best Friend's Wedding (1997г.).

Доказала се като подходящ партньор за звезда като Julia Roberts, тя жъне още по-голям успех с There's Something About Mary на бартя Фарели през 1998г. Ролята, която прави в този забавно-циничен филм се харесва на публиката, доказателство за което са приходите от него. През същата година блести и в Fear and Loathing in Las Vegas в ролята на годеницата на Jon Favreau в черната комедия Very Bad Things. Вече утвърдена като една от най горещите звезди в Холивуд, Diaz получава водещи роли в Being John Malkovich (1999г.), където играе съпругата на кукловода John Cusack и в Any Given Sunday, в който е президент и съсобственик на футболен отбор.

През 2000г., Diaz се присъединява към Drew Barrymore и Lucy Liu в Charlie's Angels, прехваления кино-римейк на оригиналната телевизионна класика.

През следващата година запленява и по-младата аудитория с участието си в анимационния хит Shrek, където озвучава образа на принцеса Фиона. Можем да видим големите и невинни очи и в страшничкия Vanilla Sky, където партнира на Tom Cruise. След участието си в злоплучната комедия The Next Best Thing през 2002г., Diaz предприема пътешествие в историята на САЩ с Gangs of New York на Martin Scorsese. Снима се и в продължението Charlie's Angels: Full Throttle, който също като предшественика си отбелязва огромни приходи. За трети път прави удар с Shrek 2 (2004г.), който се превръща в третия най-касов филм на всички времена.

През 2005г. Diaz отново е на гребена на вълната, когато се насочва към телевизионния екран като водещ и продуцент на риалити-шоуто Trippin' по MTV. Предаването се занимава с проблема за опзването на околната среда. В него Cameron, заедно със свои популярни приятели, се разхожда по света и изследва различни природни области. Същевременно присъствието й в Холивуд остава все така силно – тя партнира на Toni Collette в In Her Shoes на Curtis Hanson.

Филмография

Актриса
1. Shrek the Third (2007)
2. The Holiday (2006)
3. In Her Shoes (2005)
4. Saturday Night Live
- Episode №30.16 (2005)
- Episode №27.16 (2002)
- Episode №24.1 (1998)
5. Far Far Away Idol (2004)
6. Shrek 2 (2004)
7. Charlie's Angels: Full Throttle (2003)
8. Shrek 4-D (2003)
9. Gangs of New York (2002)
10. Minority Report (2002) (uncredited)
11. The Sweetest Thing (2002)
12. Vanilla Sky (2001)
13. Shrek (2001)
14. The Invisible Circus (2001)
15. Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001)
16. Charlie's Angels (2000)
17. Things You Can Tell Just by Looking at Her (2000)
18. Any Given Sunday (1999)
19. Being John Malkovich (1999)
20. Man Woman Film (1999)
21. Very Bad Things (1998)
22. There's Something About Mary (1998)
23. Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
24. A Life Less Ordinary (1997)
25. My Best Friend's Wedding (1997)
26. Keys to Tulsa (1997)
27. Head Above Water (1996)
28. Feeling Minnesota (1996)
29. She's the One (1996)
30. The Last Supper (1995)
31. The Mask (1994)

Аватари

Mrs.Ackles
Страхотна е! blush.gif Винаги адски много съм я харесвала! Гледала съм доста филми с нея и всички ми харесват, няма смисъл да ги изреждам всички - много са! happy.gif Невероятна е!
Jolly_GirL
Тъкмо мислех да правя тема и за нея,изпревари ме wacko.gif Много талантлива актриса,супер чаровна и забавна.Много ми харесва rolleyes.gif
vasinka_{P}
Голяма сладурана е, много е чаровна. Повечето филми с нея съм ги гледала, и всичките са много добри. mrgreen[1].gif
susito
Най-противното ми същество на тази планета!Нз...много ми е една такава лигава,а и не ми харесват много-много филмите с нея(само Шрек 3,щото там само я слушам без да я гледам!)
ThePinkDuck
Цитат(susito @ Jun 17 2007, 20:52) *
Нз...много ми е една такава лигава,а и не ми харесват много-много филмите с нея(само Шрек 3,щото там само я слушам без да я гледам!)

Муахах, взе ми думите от устата! Не намирам нищо изключително в нея. Няма присъствие на екрана и поне до сега не е показала нещо по-особенно като талант. mrgreen[1].gif
Gossip Girl
Цитат(ThePinkDuck @ Jun 17 2007, 21:19) *
Нз...много ми е една такава лигава,а и не ми харесват много-много филмите с нея(само Шрек 3,щото там само я слушам без да я гледам!)

Муахах, взе ми думите от устата! Не намирам нищо изключително в нея. Няма присъствие на екрана и поне до сега не е показала нещо по-особенно като талант. mrgreen[1].gif

Нямам какво да добавя..Камерън ми е може би, най-антипатичната актриса!
ALeX4e7y^
Сладурана е smile.gif Кефи.Не съм гледала много филми с нея,но е добра като актриса wink.gif
PoLiTy'
Много е сладка и е голяма чаровница happy.gif
hristin4e
най-много ми хареса в The Holiday smile.gif харесва ми
ogata
В the sweetest thing - кърти мивки smile.gif
HiLaRy`DuFf{}
Има 4аровна усмивка .. smile.gif ... като цяло е красива и мн талантлива
Tedds
Много е готинка,добра актриса е ;]
divata_airis
Ей, тая е слънчице. Кипи от толкова енергия и все е усмихната. Изглежда адки готин човек, а като актриса е много добра.
Miss_Duff
Много чаровна,усмихната,талантлива..Изгледала съм доста от филмите й и мога да кажа,че е добра актриса. smile.gif
brooke_scott
мн мн мн хубава, а усмивката й - просто нямам думи smile.gif и с Джъстин бяха страшно сладки и с-р двойка, жалко 4е се разделиаха
ladysunshine
Цитат(Prinston Girl @ Jun 17 2007, 21:23) *

Просто не мога да не се включа към вас. Камерън може и да е добра актриса(въпреки че не е ме е впечатлила с кой знай какво, но щом казват). Та значи първо ми е доста грозновата и второ наистина е доста превзета според мен(или поне така изглежда). А и още нещо с руса коса долу-горе бива, ама с черна е ужасна
dEniChka
Не ми харесва ...
jivitu
Абе незнам защо не я харесвате,но аз я намирам за супер чаровна...все пак всеки си има вкус biggrin2.gif
aria
Цитат(jivitu @ Sep 30 2007, 17:36) *
Абе незнам защо не я харесвате,но аз я намирам за супер чаровна...все пак всеки си има вкус biggrin2.gif

Аз я харесвам.Сладурка е mrgreen[1].gif
Mr. Winchester
Страшно ми е антипатична таз актриса - гледал съм я в Маската и Ангелите на Чарли dry.gif
angel_girl
Не съм й кой знае каква фенка, обаче ме радва. Страшно много ми харесва как играе. Разбира си от професията, според мен.
И някак си адски оптимистично ми влияе... rolleyes.gif
♥Didito♥
Не я харесвам,много е една такава лигава,не намирам нищо специално в нея,
незнам защо толкова я хвалят unsure.gif
VeRonICa^^
Цитат(♥Didito♥ @ Dec 9 2007, 10:53) *
Не я харесвам,много е една такава лигава,не намирам нищо специално в нея,
незнам защо толкова я хвалят unsure.gif

Диденце,този път не съм на съгласна с теб.Според мен тя е много сладка и готина,има участие в много филми във повечето от които,играе ролята си страхотно.Камеран Диас си е супер за мен !!!
FaLLOuTbOy
Камерън Диаз е една от най-високо платените актриси в Hollywood заедно с Джулия Робъртс и Анджелина Джоли wink.gif. Според мен напълно го заслужава.
brooke_scott
Цитат(FaLLOuTbOy @ Dec 27 2007, 12:51) *
Камерън Диаз е една от най-високо платените актриси в Hollywood заедно с Джулия Робъртс и Анджелина Джоли wink.gif. Според мен напълно го заслужава.

о да, определено го заслужава wink.gif
Катeто
Гледала съм я в много малко филми..и в Шрек(ако се брои за гледане biggrin2.gif ).На мен ми е много сладка и мсиля,че играе доста добре,но определено не ми е любимка rolleyes.gif

dragon_girl
Добра актриса,с играта си ме привлече,но с вънщност не чак толкова!

Plamie
Определено с руса коса е по-хубава... smile.gif Има много хубава усмивка и като цяло излъчва позитивна енергия. Аз я харесвам!
djesito
Много ме радва.Разбира си от работата и я гледам с удоволствие =)
Steph
Не й бях особено голяма фенка, харесвах я, но не съм гледала много филми с нейно участие.. но след What Happens in Vegas ми стана много симпатична, не че преди не беше.. но вече я харесвам много повече. rolleyes.gif
Marissa Cooper
Цитат(Steph @ Aug 21 2008, 20:10) *
Не й бях особено голяма фенка, харесвах я, но не съм гледала много филми с нейно участие.. но след What Happens in Vegas ми стана много симпатична, не че преди не беше.. но вече я харесвам много повече. rolleyes.gif

Да и аз след този филм я харесах.Но по принцип ми идва малко ... превзета.Хубава е, харесваха ми с Джъстин. На моменти я харесвам,на моменти-не.
badbaby22
Никак не я харесвам! dry.gif
naley_
Има нещо странно във физиономията й не знам точно какво biggrin2.gif Обаче като цяло е симпатична.Пък и преди всичко е актриса,а като такава см очарована от нея smile.gif
traiana
Цитат(ladysunshine @ Aug 27 2007, 22:00) *
Цитат(Prinston Girl @ Jun 17 2007, 21:23) *

Просто не мога да не се включа към вас. Камерън може и да е добра актриса(въпреки че не е ме е впечатлила с кой знай какво, но щом казват). Та значи първо ми е доста грозновата и второ наистина е доста превзета според мен(или поне така изглежда). А и още нещо с руса коса долу-горе бива, ама с черна е ужасна

И аз се присъединявам към вас biggrin2.gif ..Въобще не ми харесва и..наистина с черна коса е ужасна! biggrin2.gif ..Така,че няма какво друго да добавя освен-не ми е любимка biggrin2.gif ..
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.