Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Hayden Christensen
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
ThePinkDuck
Hayden Christensen

"Не намирам Холивуд особенно интересен, вместо това смятам да уча архитектура"

Хейдън Кристенсен е роден във Ванкувър, Британска Колумбия на 19ти Април 1981 година. Родителите му Дейвид и Али са в бизнеса с комуникации, като имат собствена фирма наречена "Christensen Communications". Хейдън израства в Маркъм, Онтарио, Канада заедно с двете си сетри Кейлън и Хейша и брат си Тоув. Учи в гимназия Юнионвил. Участва в театралната група и в много от спортовете, като тенис и хокей.

Хейдън е с тъмно руса коса и синьо-зелени очи. Майка му е от италианско шведски произход, а баща му от датско-английски. Има доста разнообразна колекция от домашни любимци: един заек и два малки дългоопашати папагала на име Алекс и Джей. Хейдън притежава БМВ, Ферари модел 1999 и бял Ягуар XJC 1986, за който казва, че постоянно се разваля.

Въпреки нежеланието на баща си, Хейдън решава да стане актьор когато на 8 годишна възраст му се предлага възможност да участва в телевизионна реклама. Младият канадец започва филмовата си кариера на 13 годишна възраст като участва в няколко телевизионни драми.

Големият му пробив идва със сериала на Fox Family "Higher Ground" (2000). В сериала Хейдън показва актьорският си талант в ролята на сексуално малтретиран тийнейджър който в отчаянието си се обръща към наркотиците.

A.J. Cook: "Хейдън е много талантлив. Той просто има тази способност. Понякога си пускам сериала и просто изпитвам огромно страхопочитание към работта му. Това което сътворява на екрана е прекрасно и съвсем истинско. Просто е невероятно".

По-късно участва в „ Trapped in a Purple Haze” (2000) където си партнира с неговия добър приятел Джонатан Джаксън.

На 12ти Май 2000 Хейдън обявява, че ще играе Анакин Скайуокър в следващите две предистории на Междузвездни Войни: Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) и Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005). Джордж Лукас лично го избира, защото по негово мнение Хейдън притежава суровият талант от който режисьора се нуждае, а и химията между него и Натали Портман е много силна. Лукас изумява цялото кино общество като избира непопулярен актьор за роля за която преди това е отхвърли имена като Леонардо ДиКаприо и Раян Филип, както и още над 400 кандидати.

George Lucas: "Той е изключително талантливо хлапе. След години хората ще се питат, винаги ли е бил толкова добър, ще поглеждат назад към "Клонираните" и ще си осъзнават, че винаги е бил".

"Revenge of the Sith" излиза през май 2005 като чупи всички досегашни бокс офис рекорди. Хейдън получава множество положителни отзиви за ролята си на злия Драт Вейдър. През юни 2006та печели наградата за "Злодей на годината" на MTV Кино наградите.

Ewan McGregor: "Той е изключително внимателен човек с много красива душа. Много страстен млад актьор е и взима професията си много на сериозно и върши всичко с огромно желание. Наистина обожавам да виждам това у него".

Ролята му на проблемният тийнейджър Сам Монро в „Life as a House” (2001) му донася награда за „Breakthrough Performance of the Year” от National Board of Review. Филмът му донася и номинация както Златен глобус, така и SAGA за „Най добра поддържаща мъжка роля”.

Kevin Kline: "Всички на снимачната площадка и на прес конференциите се държат нормално и общо взето напълно ме игнорират, тълпейки се около Хейдън, защото той е звездата на следващото поколение. И не е просто моментно увлечение на пресата което ще премине за ден или два. Хейдън тук и ще остане още дълго време".

Година след заършването на снимките на междузвездната сага Кристенсен участва в „ Shattered Glass „(2003), филм правен по действителен случай. Колегите на реалния Стивън Глас, казват, че превъплащението на Хейдън е много мрачно и мистериозно, точно като истинския Глас. За ролята си актьора получава множество номинации и награда за "Най-добра мъжка роля" на филмовия фестивал „Las Palmas” през 2004 година.

През декември 2005та излиза "Factory Girl". Още с излизането си филмът получава множество положителни и отрицателни ревюта, също както и героя на Хейдън, Боб Дилан.

До края на тази и началото на другата година предстоят да излязат няколко филма с участието на Хейдън. Измежду тях са:
"Virgin Territory"

Март 2008

Awake

2007

Jumper

14ти Февруари 2008

Отдаден на семейството си в момента Хейдън разделя времето си между Торонто и Лос Анджелес. Когато не работи обича да прекарва времето си с брат си Тоув, да се мотае с приятели и да се занимава с хобитата си джаз, блус, пиано.

Nasi

Йессс, готова е, сега не знам какво да кажа, без съмнение това ще е любимата ми тема във форума. Няма да има излизане от тук със сигуронст.

Емиbigarmhug.gif невероятна е темичката, идеята, всичко е повече от перфектно. Няма да говоря за снимките wub.gif , които си използвала, трудна работа е било да се избират.

Ще пиша тук много, това е сигурно.
Jordan
Уау!Уау!Уау!
Доста добре направено, ще взема да му стана фен rolleyes.gif
Перфектна тема, достатъчно ли е, розовелке happy.gif
vasinka_{P}
Обожавам го wub.gif Невероятен е, страхотен. Гледала съм само Междузвездни войни с него, ама е достатъчно.
П.П Снимките са невероятни
Jolly_GirL
Това момче направо го обичам rolleyes.gif Гледах го за първи път в Star Wars и веднага ми грабна окото rolleyes.gif Страхотен е и има невероятен талант.С нетърпение очаквам да излезе Awake rolleyes.gif Мерси за снимките,страхотни са blush.gif

П.П. Ако някой може да ми даде линк да изтегля Higher Ground,ще съм му много благодарна.От одавна го търся,но нещо без успех smile.gif
seduction_55
Поздравления за темата.Страхотна е. worthy.gif worthy.gif
Аз не съм гледала нито един негов филм(все още biggrin2.gif ),но определено съм му фенка(тя Наси така говори за него че няма как да не го харесаш happy.gif ).На външен вид е невероятен,има страхотна усмивка и е много чаровен. 15.gif
Gossip Girl
Голям чаровник е, много е сладък, но освен в Star Wars не съм го гледала на друго място и като актьор не мога да го оценя много добре.

ЕДИТ: Бахмааа му. Наси взе, че ме зариби страшно по пича. 18.gif С огромно нетърпение очаквам Virgin Territory, Jumper & Awake. А Хейдън е тоооолкова сладък. wub.gif
ani4ka_89
Голям е сладур, има страхотно излъчване!
ludoto_mimi
Цитат(Jordan @ Jun 6 2007, 01:48) *
Доста добре направено, ще взема да му стана фен rolleyes.gif

ХАхах, и аз. 18.gif 18.gif Аз на всичко, което рекламира Пинки мога да стана фен, само заради темите. biggrin.gif

Според мен е много добър актьор, въпреки че съм гледала само Междузвездни войни и Къщата на моя живот с негово участие, но пък според мен това са най-силните му роли, и дори да ме дразни малко в МВ, мога да кажа, че Лукас за пореден път не е сгрешил като е избрал за главната роля непознат актьор. 4.gif
Чакам с нетърпение Virgin Teritory, въпреки че не съм чак толкова голяма негова фенка. Филмът се очертава да е изключително забавен. happy.gif

п.п. тия снимки са страхотни. wub.gif
Nasi
Така и аз да си кажа мнението за Хайден, знам, че е Хейдън, но аз си му викам Хайден.

Цитат
Аз не съм гледала нито един негов филм(все още biggrin2.gif ),но определено съм му фенка

И аз не бях гледала нито един негов филм преди да му стана фенка, трябваше да чакам няколко месеца до премиерата на Епизод II на SW. След това изгледах голяма част от филмите му, жалко, че първите м уизпълнения не се откриват лесно.

Както вече споменах за пръв път го гледах в Клонираните атакуват, естествено ми хареса превъплащението му в ролята на младия Анакин, след това в Епизод III беше още по-добър, успя да представи по невероятен начин транформацията от добро в зло, цялото преминаване към the dark side беше още по-добре изиграно от колкото си го представях.

Участието му в Life as a House е изключително, един от най-силните и тъжни филми, които съм гледала. Това е един от любимите ми филми, гледала съм го повече от веднъж и със сигурност ще го гледам още.

Shattered Glass, не мога да кажа нещо за представянето му тук, защото филма въпреки, че е по действителен случай не ми хареса, признавам с изгледах го до половината, може би момента в който съм го гледала не е бил подходящ.

Зимата излезе Factory Girl - отварителен филм, единствено заради Хайден може да се гледа, добре че поне ролята му не беше чак толкова голяма, той беше единствено нещо от този филм, което си заслужаваше.

Higher Ground - толкова много съм чела за този сериал, гледала съм клипове, промота дори и един епизод, който се оказа последният по една немска телевизия. Страшно много искам д аго гледам, но най-вероятно няма да стане, жалко че не са издали ДВД с епизодите.

Новите му филми, които предстоят да излезнат и трите се очертават трахотни. На първо място чакам Awake, след това филма по Декамерон, изглежда невероятно забавен по трейлъире, и догодина Jumper.

Мимс всички снимки са хубави.

ludoto_mimi
Цитат(Nasi @ Jun 6 2007, 23:34) *
Зимата излезе Factory Girl - отварителен филм, единствено заради Хайден може да се гледа, добре че поне ролята му не беше чак толкова голяма, той беше единствено нещо от този филм, което си заслужаваше.

Според мен не беше толкова зле филма. Имаше и хубави моменти, но тъй като през повечето време се повтаряше почти едно и също, не ми беше лесно да го изтърпя. Въпреки това, не е лош.
Цитат(Nasi @ Jun 6 2007, 23:34) *
Higher Ground - толкова много съм чела за този сериал, гледала съм клипове, промота дори и един епизод, който се оказа последният по една немска телевизия. Страшно много искам д аго гледам, но най-вероятно няма да стане, жалко че не са издали ДВД с епизодите.

В мулето го има, но е от испанска телевизия -> испански дублаж. Почвай да го учиш. biggrin2.gif
Nasi
Ей как ме е яд, че на времето се записах на проклетия Немски, нищо не научих от него само се ядосвах. 18.gif

Точно си радактирах поста за да сложа снимки и видях че си писала, ето ги:

Снимки от enRoute-June 2007

Jordan
само аз ли не съм гледал Междузвездни Войни unsure.gif
Nasi
Със сигурност не си само ти, но всички които не са го гледали са изтървали много. Положението е, че трябва да се гледат и шесте филма. worthy.gif Велики са!
lemmy
Не съм гледала много филми с него и за това не мога да имам точно мнение, но тъй като съм заклет фен на Войните мога да кажа, че там беше много добър smile.gif
ludoto_mimi
Цитат(Jordan @ Jun 8 2007, 13:51) *

Определено трябва да го направиш, няма да съжаляваш. sp_ike.gif punk.gif
Nasi
Втора страница 9.gif

Три тапетчета от мен:

800x600

800x600

800x600
ludoto_mimi
Наси, страхотни са. Най-много ми харесва номер 2. biggrin2.gif
siska
Цитат(Jordan @ Jun 8 2007, 13:51) *

Спокойно то и аз не съм го гл tongue.gif Но гледах Life as a house и мн ми хареса smile.gif
^mileto^
Тоя сладур е просто НЕВЕРОЯТЕН!!!! Обожавам го - страхотен, сладък и наистина добър актьор!!! В Междузвездни Войни е много як! Къщата на моя живот също е страхотен филм! Хейдънчо е адски въздействащ и много сладък! С нетърпение чакам 3-те му филми, които ще излязът! Сигурна съм, че ще са хубави!!! 4.gif 4.gif 4.gif
TIGERM13
blush.gif blush.gif blush.gif blush.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif -уххх много го харесвам аз Хейдъна-гледала съм му почти всички филми,които са супер малко.Хейдън е баси секситу-надявам се да играе повечко ,че нещо му е супер кратка филмографията.Аз не мога да си представя друг да изиграе Анакин-но това е много опасно ако не направи по-голяма роля(което е доста трудно)-move завинаги да остане запомнен само като Анакин.Мен ми се струва че Илайджа няма да направи по-голяма ролq от Фродо-така е с мега мега продукциите-нож с две остриета.

ladysunshine
не ми е направил някакво впечатление. Сега чакам филма, в който играе с Миша Бартъм
aria
Цитат(ladysunshine @ Aug 28 2007, 11:00) *
не ми е направил някакво впечатление. Сега чакам филма, в който играе с Миша Бартъм

Кой е тоя филм?

А иначе за Хейдън - много мъ кефи тоз човек.
ladysunshine
Цитат(aria @ Aug 28 2007, 13:12) *
Цитат(ladysunshine @ Aug 28 2007, 11:00) *

Кой е тоя филм?

А иначе за Хейдън - много мъ кефи тоз човек.

"Virgin Territory"
Jolly_GirL
Ето малко снимки,от снимачната площадка на филма "Virgin Territory"

И един постер:
♥Didito♥
Хайден е страхотен blush.gif .Не съм гледала Междузвездни Войни,странно нали,но съм гледала Life as a House.Наистина трогателен филм много ми хареса.Сега чакам "Virgin Territory" и "Jumper".Щом са с Хайден wub.gif
Nasi
Няколко нови снимки от миналата седмица:

Премиерата на Ауейк:

Премиера на трейлъра на Джъмпър:

Малко снимки от Ауейк:

И малко от Джъмпър:

ThePinkDuck
Леле с тея снимки имам чувството, че съм се върнала назад във времето. Накъде около Епизод 2 на СУ. Хейдън изглежда сууупер сладко, а Рейчъл... нямам думи. Плашещо сладка двойка са. Мммм и с Джесика на премиерата на Ауейк супер сладко изглеждат. Добре, че не си сложила снимки на Рейчъл от там, защото беше неземна на червения килим. mrgreen[1].gif
A_l_e_x
Опредлено са плашещо сладки. Ниастина супер двойка,абе Хейдън е достатъчно як за двама wub.gif
Bloody_Tears
Скоро го гледах във Life As A House и останах очарована. Страхотен е worthy.gif Не стига, че е АДСКИ красив ( mrgreen[1].gif ) а и има невероятен талант. Много е добър, сега ще си потърся още някое филмче с него biggrin.gif
aria
Цитат(Bloody_Tears @ Jun 18 2008, 19:23) *
Скоро го гледах във Life As A House и останах очарована. Страхотен е worthy.gif Не стига, че е АДСКИ красив ( mrgreen[1].gif ) а и има невероятен талант. Много е добър, сега ще си потърся още някое филмче с него biggrin.gif

Абсолютно съм съгласна,голям е сладур smile.gifsmile.gif ама все не ми остава време да си потърся филми с него smile.gif
Estell
Последно го гледах в Virgin Territory и все повече се убеждавам, че по-красиви очи няма! rolleyes.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.