Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Gwynet Paltrow
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
SeMiNi
Гуинет Полтроу

Биография:

Дата на раждане - 28.09.1972.
Място на раждане - Лос Санджилис, Калифорния.

Гуинет Кейт Полтроу се ражда през 1972 в Лос Анджелис, в семейство пряко свързано с шоубизнеса.
Баща й - Брус Полтроу е известен продуцент и режисьор (Купонджии, 2000), а майка й – Блайт Данър
е актриса, носителка на театралната награда Тони.

Гуинет и по-малкият й брат Джейк, прекарват по-голямата част от детството си в Лос Анджелис. Когато е
на 11, семейството се премесва в Ню Йорк. Там тя завършва училище, преди да се завърне отново на
Западния бряг, където се записва да учи История на изкуството в Калифорнийския университет в Санта
Барбара, но скоро осъзнава, че професията на майка й я влече много по-силно и независимо от съвета
на баща си първо да завърши, напуска за да започне актьорска кариера.

Първата й роля е през 1991 в постановката “Picnic” Уилямстън тиатър, където по това време играе и майка й.
Първото й явяване на прослушване води и до първото участие в киното – малка роля в Shout с Джон Траволта
през същата година. Скоро след това шансът я среща със Стивън Спилбърг и резултатът е ролята на
младата Уенди в Хук.През 1993 Гуинет играе запомнящо се във Flesh & Bone.Тя участва и в Джеферсън в Париж
с Ник Нолти (по стронно съвпадение тя играе дъщерята на Джеферсън, а през 1971, точно докато е бременна
с нея, във филма 1776 майка й играе съпругата на Джеферсън ), в Големите надежди с Итън Хоук и
Робърт ДеНиро, в Hush с Джесика Ландж, в Перфектно убийство с Майкъл Дъглас, за да стигне до
чудесното си изпълнение във Влюбеният Шекспир, за което получи Оскар.

Филмография:

1.Dirty Tricks (2008) -Maureen Dean
2. Iron Man (2008)-Virginia 'Pepper' Potts

3.The Good Night(2007)-Dora
4. Running with Scissors (2006)- Hope Finch
5. Love and Other Disasters (2006)-Hollywood Jacks
... aka Love (et ses petits désastres) (France)
6.Infamous (2006)-Kitty Dean
7."Late Show with David Letterman" (1 episode, 2005)
... aka Late Show Backstage (USA: title for episodes with guest hosts)
... aka The Late Show (USA: informal short title)
8.Proof (2005)-Catherine
9. Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)-Polly Perkins
10. Sylvia (2003)-Sylvia Plath
11. View from the Top (2003)-Donna Jensen
12.Possession (2002)-Maud Bailey
13. Austin Powers in Goldmember (2002)-Gwyneth Paltrow as Dixie Normous in 'Austinpussy'
... aka Austin Powers: Goldmember (USA)
14. "Saturday Night Live"-Host (2 episodes, 1999-2001)
... aka NBC's Saturday Night (USA: first season title)
... aka SNL (USA: informal title)
... aka SNL 25 (USA: alternative title)
... aka Saturday Night (USA: second season title)
... aka Saturday Night Live '80 (USA: sixth season title)
- Gwyneth Paltrow/Ryan Adams (2001) TV Episode-Host
- Gwyneth Paltrow/Barenaked Ladies (1999) TV Episode-Host
15. Shallow Hal (2001)-Rosemary Shanahan
... aka Schwer verliebt (Germany)
16. The Royal Tenenbaums (2001)-Margot Tenenbaum
17. The Anniversary Party (2001)-Skye Davidson
18. Bounce (2000)-Abby Janello
19. Duets (2000)-Liv
20.The Talented Mr. Ripley (1999) .... Marge Sherwood
... aka The Mysterious Yearning Secretive Sad Lonely Troubled Confused Loving
Musical Gifted Intelligent Beautiful Tender Sensitive Haunted Passionate Talented Mr. Ripley (USA: complete title)
21. Shakespeare in Love (1998)-Viola De Lesseps
22. A Perfect Murder (1998)-Emily Bradford Taylor
23. Hush (1998)-Helen Baring
24. Great Expectations (1998)-Estella
25. Sliding Doors (1998)-Helen Quilley
26. "Thomas Jefferson" (1997) (mini) TV Series (voice)-Jefferson's grandaughter
27. Emma (1996)-Emma Woodhouse
28. The Pallbearer (1996)-Julie DeMarco
29.Sydney (1996)-Clementine
... aka Hard Eight (USA: new title)
30. Moonlight and Valentino (1995) (TV)-Lucy Trager
31. Se7en (1995)-Tracy Mills
32. Jefferson in Paris (1995)-Patsy Jefferson
... aka Jefferson à Paris (France)
33. Higher Learning (1995) (uncredited)-Student
34.Mrs. Parker and the Vicious Circle (1994)-Paula Hunt
... aka Mrs. Parker and the Round Table
35.Flesh and Bone (1993)-Ginnie
36.Malice (1993)-Paula Bell
37. Deadly Relations (1993) (TV)-Carol Ann Fagot Applegarth Holland
38. Cruel Doubt (1992) (TV)-Angela Pritchard
39 Hook (1991)-Young Wendy
40. Shout (1991)-Rebecca

Mrs.Ackles
Не я харесвам.. dry.gif Никога не съм я смятала за особено красива, даже, ако трябва да съм точна, ми е леко неприятна... Единствения филм, в който е участвала, и който ми е харесал е Sky Captain and the World of Tomorrow, ама т'ва заради Анджито.. rolleyes.gif blush.gif
f0rgy
И на мен ми е леко неприятна...Даже ако трябва да съм честен не леко,ми доста...Лично аз не бих казъл ч е красавица...гледъл съм 2-3 нейни филма и няма да направя същата грешка пак mrgreen[1].gif
Jolly_GirL
И на мен нещо не ми допада unsure.gif
Gossip Girl
На външен вид не ми харесва изобщо..Тук таме съм чела, че е и някаква побъркана чистофайница, но мисля, че като актриса има талант
ludoto_mimi
Аз я харесвам. happy.gif
Смятам, че е добра и талантлива актриса, въпреки че съм я гледала само в няколко филма. Също така според мен е красива. Не е типичното барби, заради русата си коса, и точно това ми харесва.

Искам да помоля всички да пишете в темите на актьорите/актрисите само ако има какво да кажете, а не безпочвени нападки, защото не ви харесват и просто да се трупат постове. Никой не желая да види негативни постове в темата, която е правил толкова време и за която толкова се е старал. wink.gif
Adorkable
Ооо и на мен ми допада много happy.gif.Много харесвам филмите й ^^.Наистина не е типичната холивудска хубавелка,но именно в това и е чарът happy.gif .
PS:Мони,темата е направена страхотно 4.gif .
luxor
Що бе жената не е грозна !
TIGERM13
Много е хубава и талантлива 4.gif Страхотна е в Ема и в Талантливия мистър Рипли.Въобще има голямо бъдеще и шанс за още златни статуетки.

lemmy
Изключително неприятна личност ми е...
Гледала съм достатъчно филми, за да смея да твърдя, че изобщо не може да ме впечатли с талант или най-вече с външен вид!
Единственото хубаво нещо в нея май е, че е женена за Крис Мартин (ПО-ДОБРАТА половинка от двойката)...
TIGERM13
Всъщност наградите,статуетките и уважението към нея в Холивуд говорят красноречиво за таланта и. biggrin2.gif
emma_r
Никога не ми е харесвала...Гледала съм доста филми с нея,но не ме е впечатлила с нещо особено! unsure.gif
divata_airis
На мен ми е симпатична, ама не много. Само в няколко филма ме кефи- Ема е един от любимитеми, абе въобще става ли дума за филмиране на книга от Джейн Остин, пък и тя наистина много добре си играеше ролята. Е, сега няма да говоря онова недоразумение със стюардесите, ама иначе я бива-оскар имам момичето.
lemmy
Цитат(TIGERM13 @ Jun 7 2007, 21:59) *
Всъщност наградите,статуетките и уважението към нея в Холивуд говорят красноречиво за таланта и. biggrin2.gif

Еми браво, за мен те нищо не говорят особено в нейния случай!!!
CheerFuL-F
не ми харесва...иначе има някой хубави филми
ladysunshine
Цитат(divata_airis @ Jun 8 2007, 16:30) *
На мен ми е симпатична, ама не много.

Талантлива е определено, има приятна външност и няколко добри филма. Нищо особено според мен
*BringMeToLife*
Сладичка е tongue.gif
jivitu
На вънщност не е нищо особено,а и не съм гледала много добри филми с нея dry.gif
vasinka_{P}
Никога не съм я харесвала, някак антипатична ми е, не мисля че е особено талантлива.Гледала съм няколко филма с нея и не съм била очарована.
hristin4e
аз мисля че е сладка, но просто не ми е от любимите актриси... сигурно защото тези филми с нея, които съм гледала не са ме грабвали много wink.gif
dragon_girl
Много добра актриса и ми е симпатична!

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.