Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кирстен Дънст
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
seduction_55
Kirsten Dunst

Дата на раждане - 30.04.1982.
Място на раждане - Пойнт Плезънт, Ню Джърси, САЩ.

Кирстен Дънст - началото

Кирстен започва кариерата си в шоубизнеса с участия в ТВ реклами, когато е едва 3-годишна. Като дете Кирстен Дънст работи и като модел за агенция Eileen Ford. По-късно, Дънст получава първата си роля в киното във филма на Уди Алън „New York Stories" и за да подпомогне кариерата й семейството се премества в Лос Анджелис.

Големият пробив на Кирстен Дънст

Кирстен Дънст прави своя голям пробив през 1994 с ролята си в „Интервю с вампир", където - в ролята на малолетно момиченце-вампир, си партнира със звездите Брад Пит и Том Круз. За играта си в този филм през 1995 Кирстен получава номинация за наградата Златен глобус. През същата 1995 година, Кирстен Дънст влиза в списъка на списание People – „50-те най-красиви хора". Седем години по-късно, през 2002, Кирстен Дънст отново е в списъка - този път на списание Teen People - 25-те най-горещи звезди под 25 години.

Кирстен Дънст на малкия екран

Кирстен Дънст не се ограничава само с роли за големия екран. Младата актриса получава роля в хитовия драматичен сериал „Спешно отделение", и се явява като гост-звезда в „The Outer Limits". Участва и в още два телевизионна филма - „Tower of Terror" на Дисни и „Ruby Ridge: An American Tragedy".

Големите филми на Кирстен Дънст

Сред най-популярните филми с Кирстен Дънст са тийнейджърския „Луди амазонки", „Обречени да умрат" (на София Копола), романтичната история „Диви/Красиви", „Усмивката на Мона Лиза"(където си партнира с Джулия Робъртс), двата филма Спайдър-мен, „Блясъкът на чистия ум" с Джим Кери... и последният, който имахме възможността да гледаме тази пролет - Уимбълдън!

Кирстен Дънст – Знаете ли, че...

• Кирстен Дънст е от шведско-немски произход.

• Кирстен Дънст има романтична връзка с младия актьор Джейк Джиленхол („След утрешния ден")!

• Кирстен озвучава един от героите в японския анимационен филм „Majo no Takkyubin".

• Кирстен Дънст има брат на име Крисчън.

• Кирстен Дънст заедно с майка си има продуцентска компания, наречена Wooden Spoon Productions.

Източник: kino.dir.bg

ФИЛМОГРАФИЯ:(по известни роли)

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) .... Claudia
Bring It On (2000) .... Torrance Shipman
Get Over It (2001) .... Kelly Woods/Helena
Crazy/Beautiful (2001) .... Nicole Oakley
Spider-Man (2002) .... Mary Jane Watson
Spider-Man 2 (2004) .... Mary Jane Watson
Spider-Man 3 (2007) .... Mary Jane Watson
Mona Lisa Smile (2003) .... Betty Warren
Elizabethtown (2005) .... Claire Colburn
Marie Antoinette (2006) .... Marie Antoinette

Снимки:

Лично Мнение:Това ми е любимата актриса,обожавам я.Любимия ми филм с нея е Crazy/Beautiful.В каквато и роля да я видя,винаги ми грабва вниманието.Според мен е изключителна актриса и жена.
Gossip Girl
Ами аз не я харесвам..От доста време ми е много антипатична, не я намирам и за особена красавица..За нея като актриса не мога да дам преценка тъй като съм пристрастна и не мога да я оценя обективно, но това си е моето лично мнение и нямам нищо лично към феновете й smile.gif
DaniEl
Влюбих се в нея през 2002г. когато я гледах като Mary Jane Watson в "Спъйдърмен"./преди това не бях чувал за нея/ Може да се каже ,че съм гледал всичките й филми без Marie Antoinette и The Cat's Meow. Поради липса на интерес. Според мен е добра актриса и както се казва "има хляб в нея". Беше очарователна в новия й филм - Spider-Man 3
Любими филми: Mona Lisa Smile ,The Crow: Salvation ,The Devil's Arithmetic ,Crazy/Beautiful ,Drop Dead Gorgeous ,Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles ,всички филми за Spider-Man и Elizabethtown (филма нямаше да е същия без нея).
Nasi
Страхотна тема Танче. Браво! Кирстен е много добра актриса, гледала съм я в доста от филмите й, скоро ще изгледам иновия Спайдърмен. Marie Antoinette също все още не съм го гледала, може би ще го направя. А и снимките, които си избрала са супер. 4.gif От всичките й филми любим ми е Crazy/Beautiful wink.gif
Adorkable
Една от най-най-любимите ми актриси,участва в едни от любимите ми филми,на външен вид е приказна,невероятна е biggrin2.gif .
Иначе Crazy/Beautiful,Elizabettown и The Virgin Suicides просто нямат равни worthy.gif .
DesiTo
Кирстен Дънст ми харесва като актриса, поне във филмите които съм гледала с нейно участие, се справя много добре.
Първия филм, с нейно участие, който гледах беше Crazy/Beautiful. Много хубав филм, лично на мен ми хареса, а и все още си оства любимия ми филм с нейно участие. Гледала съм я и в Interview with the Vampire: The Vampire и Elizabethtown. Обаче все още не съм гледала нито едната част на "Спъйдърмен".
Иначе темата е супер, браво Танче. bigarmhug.gif
vasinka_{P}
Не я харесвам по принцип, но има хубави филми.
CheerFuL-F
Кирстен Дънс ме кефи като актриса и има много хубави филми...Елизабеттаун и Спайдърмен ги обожавам blush.gif
lemmy
Не съм й много голяма фенка, поне в последните си филми не ме впечатли с нищо, но признавам момичето си разбира от работата. Мога да каже, че в Интервю с Вампир беше повече от прекрасна, но тогава все пак беше мъничко детенце и все пак има филми с нея които са ми едни от любимите, а именно-Get Over It и Усмивката на Мона Лиза и както вече знаете и Елизабетаун, но не смятам, че в него изигра ролята си по най-добрияа начин. Героинята й трябваше да е малко по-лудичка и по-малко влюбена, а тя направи точно обратното...
Шепот и прах'
Не е красива, но има чар..
Не мога да го отрека...

Харесвам я...
Въпреки всичко...

Има хубави роли, успява да се въплати чудесно...

Има нещо уникално в нея..
В Мария - Антоанета ми беше мъничко противна, но мисля, че беше от самата роля...
В Елизабеттаун беше прекрасна...
В Crazy/Beautiful още повече...

Не е типична холивудска звезда, ей това и е хубавото...
ThePinkDuck
Много е сладка. Изключително красива и страшно талантлива. Ролята и в "Интервю с вампир" е страхотна, просто е невороятно колко е малка там и колко добра роля прави. За изпълнението и в "Дяволските сметки" нямам какво да кажа, брилянтна е. Всичките и роли ми харесват. Определено е сред фаворитките ми. mrgreen[1].gif
fresh_girl
мн яка мацка,мн ми харесфа...и с мн голямуу удоволатвие гледам филмите с нейну участие...Бравуус мн якуу парчее,самуу да ми пааднее happy.gif 18.gif
kingsize-4eto
Много ми харесва Кирстен!Гледала съм всичките и филми без 2 и всички ми грабват вниманието още от пръв поглед,просто тя е...страхотна актриса!Най-много ми харесва в СпайдърМен и в Елизабеттаун wink.gif
PoLiTy'
Харесва ми.Доста добре се превъплащава в различни роли wink.gif
**Sophia**

Tedds
Много ме радва това момиче. 4.gif Има хубави филмчета,голяма сладурана е.Най-много ме впечатли Елизабеттаун.
Mrs.Ackles
Цитат(Prinston Girl @ Jun 3 2007, 14:42) *
Ами аз не я харесвам..От доста време ми е много антипатична, не я намирам и за особена красавица..За нея като актриса не мога да дам преценка тъй като съм пристрастна и не мога да я оценя обективно, но това си е моето лично мнение и нямам нищо лично към феновете й smile.gif

worthy.gif
^^HeLa^^
Харесва ми като актриса, доста добре си изпълнява ролите назависимо от жанра на филма. Любимият ми филм с нея е Crazy/Beautiful worthy.gif
ladysunshine
Кирстен Дънст не ми е кой знай каква любимка, но ми харесва. Явно има доста известни филми с нейно участие, които не съм гледала, но тези, които съм гледала много ми харесаха. Любимия ми филм с нея е "Диви/Красиви". Филма е много добър, а и тя играеше страхотно
VanIcHka
Страхотна актриса е гледала съм я в доста филми и навсякъде игареше перфектно ..като визия не е кой знае колко красива но това не е от толкова голямо значение като се има предвид че изключителна актриса! smile.gif
Peyton___
Кристен е голяма сладурана smile.gif
Мн талънтлива актриса
divata_airis
В началото адски много и се кефех, ама после почна да ми лази по нервите - била с Джей Гиленхан, но имала това онова с Орландо, пък и ми се вижда адски надменна.
dEniChka
Тая многу страшна бе хора..не ми харесва ! smile.gif
brooke_scott
4естно казано не ми е напрайла впе4атление като актриса, а външно - мани мани абе общо взето не ме кефи
Mr. Winchester
Не е кой знае каква красавица и не ми харесва като актриса и ми е безразлична
♥Didito♥
Много я харесвам.Изключително талантлива и красива.Първия филм който гледах с нея беше
Interview with the Vampire там не ми направи голямо впечатление,но определено ролята и` в Crazy/Beautiful ме грабна най-много.
sonofsparda
Три думи: Меpи Джейн Уотсън. smile.gif Всичко останало е излишно. smile.gif
vikihill96
Цитат(sonofsparda @ Dec 21 2007, 00:30) *
Три думи: Меpи Джейн Уотсън. smile.gif Всичко останало е излишно. smile.gif

Ааа, не си прав Ванка. Можем да добавим- Мери Джейн Уотсън- сууупер, Питър Паркър мнооого често sucks ( Просто Тоби Макгуайър доста ме дразни на моменти трябва да отбележа biggrin2.gif ). А и наче Кирстен според мен не е хич лоша н авъншен вид. Остава и да блесне в истински блясък в някоя съвсем сериозничка роля, за да кажа и че е добра актриса, наистина добра biggrin2.gif biggrin2.gif !!!
Катeто
Гледала съм я в Get over it (много забавно филмче biggrin2.gif ) и Elizabethtown,но мсиля че има талант момичето smile.gif но и на мен ми е доста безразлична wink.gif
`BruKas`
Има нещо в нея което адски ми е антипатично но не мога да определя какво?! Просто като я погледна и нещо ми казва да не я гледам.. нз ..
dragon_girl
Сладка е,като актриса не ми харесва чак толкова много!

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.