Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Салма Хайек/Salma Hayek
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Актьори
Mrs.Ackles
Не мога да повярвам, че още няма тема за нея.. shocking.gif blink.gif
Какво мислите за тази очарователна и ослепителна актриса? tongue.gif wub.gif Харесвате ли визията й? Имате ли любим филм с нейно участие?

http://ljplus.ru//img3/r/u/rusphotograph/rg26_45sh.jpg
http://www.fantasymundo.com/galeria/imagenes/Cine01/2356.jpg

Биография

Рожденото име на актрисата е Salma Hayek-Jimenez.
продуцент , актьор , режисьор
Рождена дата:
02 септември 1966 Мексико
Дева

След участието си във филма Dolores Del Rio, Salma Hayek (Салма Хайек) е считана за първата мексиканска актриса, превърнала се в холивудска кинозвезда. Тя изпъква на екрана с пламенното си присъствие и поразителната красота на черните си очи.

Звезда от сапунените сериали в родното си Мексико, Hayek рискува цялата си каериера и пристига в Лос Анджелис, където започва да се бори за сериозно отношение. Открива я режисьорът Robert Rodriguez, който й предлага роля във филма си Desperado (1995). Благодарение на него Salma прави своя пробив и успява за кратко да си спечели репутацията на една от най-сексапилните и най-ангажирани актриси в Холивуд.

Salma Hayek е родена на 2 септември 1966г. в Коацакоалкос, Веракрус, Мексико. Дъщеря на майка испанка и баща ливанец. Израства в набожно католическо семейство, което на на 12-годишна възраст я изпраща в училище-интернат в Луизиана. Там тя терозризира сестрите с непослушание, поради което се налага да се завърне в Мексико сити. Накрая родителите й я изпращат в Хюстън, Тексас да живее при леля си, където Salma остава до навършване на 17-тата си година. След това се връща в Мексико, за да продължи образованието си.

Бъдещата актриса учи Международни отношения, но разочарова родителите си, защото прекъсва учението, за да преследва екранна кариера. Започва с участия в театрални постановки, след което се мести в телевизията, където неочаквано получава главна роля в полулярната сапунена опера Teresa. Успехът на филма я прави звезда в родната й страна, но тя има амбиции за нещо повече. Така, шокирайки многобройните си почитатели, тя решава да напусне шоуто, за да търси развитие в Ел Ей. Там в продължение на година учи английски език и актьорско майсторство със Stella Adler.

Първият й успех е, когато Allison Anders я избира за поддърщата роля във филма Mi Vida Loca (1993). Тази роля й открива пътя към Гилдията на киноактьорите, но въпреки това тя продължава да ходи на прослушвания. Появява се в испаноезично токшоу по кабелната телевизия, което по случайност е гледано от режисьора Robert Rodriguez. Той я издирва и след като я открива й предлага участие в Desperado, продължение на El Mariachi. Филмът, главна роля в който главна изпълнява и Antonio Banderas, се радва на голям успах. Той най-накрая й отрежда заслужено място на картата на Холивуд.

По-късно Rodriguez отново проявява вяра в нейния талант и я избира за една от ролите в следващия си проект – вампирския и ексцентричен From Dusk Till Dawn (1996). За съжаление, филмът, в който участва и George Clooney, не достига очаквания успех. Следващите няколко ленти на Salma са също толкова слаби. Изключение правят тийнтрилърът The Faculty (1998), в който тя играе учителка, която се превръща в извънземно, както и филмът на Kevin Smith Dogma (1999), където тя е божествена муза.

През 1999г. Salma Hayek получава главна роля във филма на Barry Sonnenfeld Wild Wild West, в който участват още Will Smith и Kevin Kline и който би трябвало да бъде най-успешната й роля. Но за съжаление той се оказва пълен провал. През 2000г. Hayek може да бъде видяна в по-незначителни, рискови филми като финансово независимата комедия Chain of Fools, в която тя е ченге или в експерименталния филм на Mike Figgis Timecode (2000), в който е любовница на Jeanne Tripplehorn.

Ако тези филми, в края на краищата, не осигуряват роля, която да привлече вниманието към истинския талант на Hayek, това скоро се променя с дългоочакваната поява на биографичния филм за трагичната съдба на художничката Фрида Кало Frida (2002). Salma така се въплъщава в героинята си, че не само спечелва благоволението на критиците, но и номинация за ”Оскар” за най-добра актриса. С това Salma Hayek се превръща в първата латиноамериканка, номинирана в престижната категория.

Тя се утвърждава като сериозна актриса, способна на много повече от лигави изпълнение в не особено сериозни филми. През същата година професионалният й хоризонт се разширяв с нов филм, но този път зад камерата. Тя режисира The Maldonado Miracle, показан на фестивала на независимото кино Сънденс. След това участва в последния филм от трилогията на Rodriguez Once Upon a Time in Mexico, в който отново си партнира с Banderas. Снима After the Sunset с Pierce Brosnan и Ask The Dust с Colin Farrell.

Филмография

1. Keep Coming Back (2007)
2. Ugly Betty (2006) – телевизионен сериал
3. Lonely Hearts (2006)
4. Ask the Dust (2006)
5. Bandidas (2006)
6. Sian Ka'an (2005)
7. After the Sunset (2004)
8. Once Upon a Time in Mexico (2003)
9. Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
10. Saturday Night Live (2003) – телевизионен сериал
11. Frida (2002)
12. In the Time of the Butterflies (2001) – телевизионен филм
13. Hotel (2001)
14. Traffic (2000)
15. Gran vida, La (2000)
16. Chain of Fools (2000)
17. Timecode (2000)
18. Wild Wild West (1999)
19. Coronel no tiene quien le escriba, El (1999)
20. Dogma (1999)
21. The Faculty (1998)
22. The Velocity of Gary (1998)
23. 54 (1998)
24. Breaking Up (1997)
25. The Hunchback (1997) – телевизионен филм
26. Fools Rush In (1997)
27. Sistole Diastole (1997)
28. Fled (1996)
29. From Dusk Till Dawn (1996)
30. Follow Me Home (1996)
31. Vuelo del бguila, El (1996) – телевизионен сериал
32. Fair Game (1995)
33. Four Rooms (1995)
34. Desperado (1995)
35. Callejуn de los milagros, El (1995)
36. Roadracers (1994) – телевизионен филм
37. The Sinbad Show (1993) – телевизионен сериал
38. Mi vida loca (1993)
39. Nurses (1992) – телевизионен сериал
40. Dream On (1992) – телевизионен сериал
41. Street Justice (1992) – телевизионен сериал
42. Teresa (1989) – телевизионен сериал
43. Nuevo amanecer, Un (1988) – телевизионен сериал

Продуцент

1. Ugly Betty (2006) – телевизионен сериал
2. The Maldonado Miracle (2003) – телевизионен филм
3. Frida (2002)
4. In the Time of the Butterflies (2001) – телевизионен филм

Режисьор

1. The Maldonado Miracle (2003) – телевизионен филм

Източник---www.movie.pop.bg

Аз лично съм й заклета фенка, не знам за вас... happy.gif

emoticon1 (12).gif Фенове emoticon1 (12).gif

1. _NathaN_FenkA`
2. Prinston Girl
3. Adorkable
Jolly_GirL
Има страхотно излъчване,много е красива.Любим филм с нея ми е Bandidas rolleyes.gif
Gossip Girl
Малко нейни филми съм гледала, но ми харесва..Нямам любим..За нея мисля, че е много красива и талантлива..

Фенове

1. _NathaN_FenkA`
2. Prinston Girl
Adorkable
Една от най-красивите и талантливи жени,които съм виждала(и някога ще видя)wub.gif .Божествена е 4.gif.
1. _NathaN_FenkA`
2. Prinston Girl
3.Adorkable
ladysunshine
Само на мен ли не ми харесва? Външно никак не ми харесва. Има нещо в нея, което страшно много ме дразни. Като актриса не мога да дам компетентно мнение, защото не си спомянм вмомента филм с нея(може да съм гледала , но най-вероятно не ми е направила впечатление). нИкак не ми харесва
*PeyT*
Много ме кефи Салма. Най-силно впечатление ми направи във "Фрида" - перфектно си изигра ролята просто, а и доста жертви е направила от козметична гледна точка, за да постигне максимална прилика с действително същестувалата художничка... rolleyes.gif Не мисля, че всяка актриса би се навила на подобно нещо.. особено днес, когато се залага главно на визията. smile.gif
Преди няколко месеца гледах и едно много интересно филмче, в което си партнираше с Пенелопе Круз. Там също много ми хареса. smile.gif
Определено се причислявам към феновете й. Невероятна е! 4.gif
Катeто
на мен също не ми харесва,има нещо,което ме отблъсква,но не мога да разбера какво,за актъорска игра и давам шестица,но за външен вид 9.gif
Brooke
Според мен е добра актриса .Обожавам филма Frida и една от причините за това е точно нейната игра.Справи се наистина великолепно.
Относно външния вид.Според мен не е точно красива.По-скоро е запленяваща.Определено не е типичната американска красавица.В нея има нещо загадъчно и магнетично,което те привлича без да усетиш.Точно за това във Фрида те омагьосва,макар да е далеч от хубавото в този филм.Но това си е мое мнение ,хората са с различни вкусове smile.gif
vasinka_{P}
Много е красива, има страхотно излъчване, а и е страшно талантлива. Един от любимите ми филми с нея е Ask The Dust с Colin Farrell biggrin2.gif
HiLaRy`DuFf{}
Цитат(vasinka_{P} @ Aug 28 2007, 22:53) *
Много е красива, има страхотно излъчване, а и е страшно талантлива. Един от любимите ми филми с нея е Ask The Dust с Colin Farrell biggrin2.gif

Напълно съм съгласна smile.gif
PoLiTy'
Много красива жена и добра актриса.Гледала съм няколко филма с нейно участие,които определено си заслужават 4.gif
jivitu
Една от най-красивите и талантливи актриси...
Mr. Winchester
Яка актриса! Любим филм с нея ми е Грозната Бети biggrin.gif
Raul4o
Цитат(Brooke @ Aug 28 2007, 21:49) *
Според мен е добра актриса .Обожавам филма Frida и една от причините за това е точно нейната игра.Справи се наистина великолепно.
Относно външния вид.Според мен не е точно красива.По-скоро е запленяваща.Определено не е типичната американска красавица.В нея има нещо загадъчно и магнетично,което те привлича без да усетиш.Точно за това във Фрида те омагьосва,макар да е далеч от хубавото в този филм.Но това си е мое мнение ,хората са с различни вкусове smile.gif

Абсолютно съгласен съм.По добре не бих могъл да се изразя smile.gif
zuzito
Много е красива и талантлива! rolleyes.gif Харесвам я.Пък и доколкото са искрени звездите в интервютата,изглежда добра и мила жена.
dragon_girl
Тя е страхотна актриса,любимият ми филм с нея е "Фрида" много силна роля играе там.

Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.