Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kingdom Of Heaven
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
lemmy
Kingdom Of Heaven

Държава: САЩ/Испания/Великобритания

Година: 2005

Времетраене: 145 минути

Режисьор: Ридли Скот

Сценарист: Уилям Монахан (II)

В ролите: Орландо Блум,Дейвид Тюлис, Ева Грен, Бранко Лустиг, Майкъл Шийн, Лиъм Нийсън, Юко Ахола, Хари Грегсън Уйлямс, Джон Матисън

Майсторът на съвременния епос Ридли Скот създава красива филмова история, представяща легендата за кръстоносците през очите на един човек, изправен в битка за защита на своя идеал. Използвайки историческите събития като фон на една човешка драма, носителят на Оскар режисьор възкресява древната история за странстващия рицар и ни прави свидетели на титаничния сблъсък между християни и мюсюлмани за свещените земи – битка, започнала преди едно хилядолетие и отекваща в наши дни.

Орландо Блум е в ролята на ковача Балиян, който изгубва своето семейство и е на път да изгуби и

вярата си. Религиозните войни, които се водят в далечната Свещена земя му изглеждат чужди, докато той самият не става част от тези драматични събития. На фона на бляскавия средновековен Йерусалим, разтърсван от интриги Балиян ще срещне любовта, ще се превърне в лидер и ще използва всички свои умения и цялата си смелост, за да защити града от многобройните заплахи.

Балиян среща съдбата в лицето на великия рицар Годфри от Ибелин (Лиъм Нийсън). Той му разкрива, че е негов истински баща, посвещава го в рицарство и го повежда на далечно пътешествие към магичния свещен град Йерусалим. По това време там царува крехък мир, установен от всеобщите усилия на крал Балдуин IV, неговия съветник Тиберий (Джеръми Айрънс) и военната подкрепа на легендарния мюсюлмански пълководец Саладин (Хасан Масуд). Но дните на Балдуин са преброени и фанатизмът, алчността и завистта, ширещи се сред кръстоносците, заплашват нестабилното примирие.

Стремежът на крал Балдуин към мир - така нареченото “небесно царство” - е споделян от Годфри от Ибелин и шепа рицари, които се заклеват да го пазят с цената на своя живот и чест.

Когато Годфри предава своя меч на сина си, заедно с него той му завещава и своя свещен обет: да защитава слабите, да пази мира и да се стреми към постигане на хармония между религии и култури, за да се установи на земята Небесно царство...

Шепот и прах'
хъм хъм

Явно си голяяма фенка на Орландо...

Та, по темата...
Филмът е невероятно красив, увлекателен и просто..удивителен...
Глдах го на кино преди две години и , всъщност, единственото нещо, което помня от него е лицето на главната геройня (много харизматично излъчване), и факта, че се хилих толкова жестоко на всички кървави сцени...
Резултата бе, че накрая публиката в залата гледаше не филма, а мен.
lemmy
Да може би наистина съм голяма фенка на момчето и то има защо-невероятната му игра във всеки филм незвисимо от жанра и героя и този филм го потвърждава...
Наистина ме завладя... Кървавите сцени верно си бяха лошо направени, но историята и изпълнението на всички актьори (най-вече на Блум) беше повече от впечатляващо, а и този жанр ми е един от любимите тъй че се очакваше да се влюбя във филма. smile.gif
TIGERM13
Аз го гледах на кино и очаквах много повече от Ридли Скот -сякаш бях гледала филма вече-пълен с клишета и то не толкова добре изиграни,въпреки че присъстваха големи актьори в състава.
Преди няколко години когато беше манията по Властелина и излязоха Карибските хайвани ми течаха лигите по Орландо-обаче никога не съм си въобразявала че е добър актьор-колкото и да си кривя душата и да мисля че е супер секси той играе супер изкуствено.В Троя беше много зле,а в Карибските пирати-Джони спасява положението и замазва некъдарноста на Орландо.Понякога си мисля че даже аз мога да изиграя някоя ролая по-добре.
Gossip Girl
Хубав беше филма..Първоначално го гледах заради Орландо, но наистина ми хареса и след тва го изгледах още веднъж..Имаше доста завалдяваща актьорска игра и определено историята беше хубава, според мен.
CheerFuL-F
аз този филм щом излезна на кино бях да го гледам и много ми хареса и сюжета на филма е добър и все пак участва Орландо!
K1llerAngel
И аз го гледах на кино както Шепот и Прах педи 2 години...Заслужава си да се гледа този филм готин е и то много
vasinka_{P}
Та и аз като другите го гледах преди две години на кино, и останах очарована. Много добър филм, страхотна игра от Орландо Блум, просто невероятен филм. worthy.gif
Bloody_Tears
Днеска най-сетне си го доизгледах 4part[1].gif 18.gif Много хубав филм! Страхотен! Заслужава си да се гледа worthy.gif
aria
Много добре направен.И актьорите и всичко си е на ниво.Когато го гледах за пръв път на кино останах направо очарована.
brooke_scott
честно казано, тоя филм ме разочарова. очаквах мн мн повече, като замисъл не е лош, но личнона мен ми беше доста ску4ен на моменти, мисля че ако не беше Орландо можеше и да не го догледам wink.gif а и щях да забравя, че съм мн разочарована и от избора на Ева Грийн за главната женска роля sick1.gif има толкова мн прекрасни актриса, а те да изберат най-ужасната, абе кво да си говорим, тва е от мен...
Chefata
Прекрасен филм друго немога да кажа!
Ice^Ice^Baby
Страхотен е този филм.....а и актрисата в главната роля мн ми хареса..Заслужава си да се изгледа
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.