MaHeKeHa
Dec 3 2006, 14:16
За всяко нещо в живота си има причина. Сигурен съм, че и със Smallville e било така. Каква е вашата действителна причина да станете фенове на този феноменален сериал? Кой е виновникът, който ви е хвърлил в "кюпа" Моля, споделете вашето мнение съвсем обективно и МОЛЯ, нека пишат хора, които наистина са такива "фенове" на Smallville.
Вие сте на ход....
sonofsparda
Dec 3 2006, 16:31
Ами стана адски случайно.И до ден-днешен ми е забавно,като си го спомня.Ходих в един компютърен клуб с един приятел.Влязох в сайта superherohype.com,защото тогава много очаквах Спайдър-Мен 2 и исках да видя дали има нещо ново около него.И тогава(за мой голям късмет)забелязах реклама на Сезон 3 на Смолвил,който явно току-що беше излязъл на DVD.Първоначално не обърнах голямо внимание,щото не се светнах,че Смолвил е всъщност родното градче на Кларк Кент/Супермен и затова не ми направи кой-знае какво впечатление.И тогава приятелят ми,с който бях отишъл в компютърния клуб,посочи S-емблемата(която не бях забелязал)точно над заглавието на сериала и ме попита-"Какво е това?Сериал за Супермен ли?"Тогава интересът ми видимо се засили и останалото е история.До голяма степен дължа фенщината си на този сериал точно на този мой приятел и малко преди да замина да уча в София,му предложих да му драсна сезоните на DVD-тa,да види каква е истината,защото колкото и да му разправях преди за сериала,въобще не мислеше,че би му се харесал.Пичът изгледа 5 сезона за 4-5 дена и когато се чуваме с него,все ме пита кога ще станат повече серии от новия сезон да му ги запиша(той няма PC и ги гледа на DVD-то си).Та в общи линии май това е историята.
vIkToRsHeFa
Dec 3 2006, 17:28
vikihill96
Dec 3 2006, 17:39
Историята при мен пък си е може би доста банална и донякъде предсказуема.Макар ,че съм само на 24,помня когато бях на 7-12 годишна възраст(не помня точно) гледах за първи път по кабелните телевизии старите филми за Супермен и успях да се запозная както се казва още от "люлката" с историята на Супермен(уникален герой отвсякъде).Та това може да се каже е предисторията като в нея мога да добавя,че една от големите и важни причини да се запаля по Супермен беше и великолепния актьор Кристофър Рийв,който съм гледал и в много други прекрасни филми.Но да не се отплесваме.Основната причина да стана фен на сериала(запален със сигурност ) е,че съвсем случайно започнах да го гледам по ТВ 7.Бяха ми нужни само два-три епизода ,за да разбера,че увлечението ще е "за цял живот",както се казва.Защо го загледах сериала толкова късно ли?Ами допреди две години и половина нямах изобщо компютър,а интернет си пуснах едва преди година.Тъй че причините са донякъде обективни,че не се запалих по-рано във времето (чисто формално-защото според мен всеки истински ценител -щом веднъж изгледа няколко епизода от сериала не може да не му стане запален фен).Третата основна причина е изключително добрия подбор на актьорите в него-всеки от тях все едно си пасва идеално в ролята си.И не на последно място-и с това едва ли бих изненадал някой е сериала от средата на 90-те-"Лойс и Кларк-новите приключения на Супермен"-един също много добър за времето си сериал.От всичко казано дотук просто си става ясно,че е е било "предначертано" да си стана "пожизнен фен"на този изключителен сериал.
3pacalypse Now
Dec 3 2006, 17:43
мен ме зарибиха абонатите Videv & Clark Kentтепонеже са от мойта махала ги гледам редовно пишеха тук или имаха аватари на сериала или подписи и аз си виках къв ли ша е тоя сериал и понеже иам време колкото искаш а пък и обичам да се претоварвам психически освен в училище хванах независимо че гледах още 5 сериала и ги следя редовно почнах да гледам и тоя

Бтв исскам да кажа 4е според мен тва е сериала с най-слаб старт поне мен първите няколко епизода с нищо не ме грабнаха но след тва зе да ми става интересно с новите сили на Кларк и така нататаък!
lyubenski
Dec 3 2006, 18:01
Ами при мен стана много случайно. Просто един ден, ровейки се из dc-то на Мегалан намерих папката със сериалите и гледам там Smallville веднаги ми направи впечетление името, но не можах да се сетя какво точно и не му обърнах внимание. Същата вечер случайно попаднах в tv.com и там го видях сред топ шоутата и прочетох малко за него и като разбрах, че става дума за Супермен (косвено разбира се в случая) веднага си го дръпнах останалото е история

. И аз се присъединявам към vikihill96 за сериала за Лоис&Кларк, и до сега си го гледам

, когато имам време, това е сериал за всички ценители на романтиката м/у Кларк и Лоис

. Признавам, че от скоро го гледам (май тази година), но и при мен причината е късното снабдяване с нет
solenka
Dec 4 2006, 16:31
Причината да гледам сериала е сестра ми. Тя го беше видяла в локалния и една вечер реши да гледа 1 епизод. От скука реших и аз да го гледам. До 3 епизод изобщо не ми харесваше, но след това не можех да се откъсна от него, та и до сега. Цяло лято не съм спала по цели нощи, за да изгледам всичките сезони.
Victoria
Dec 4 2006, 21:35
Мен ме зариби брат ми. В началото ми го препоръчваше, но с името си сериалът изобщо не ме грабваше. Един ден той донесе няколко епизода вкъщи и ги изгледах. След това почнах да си го свалям. Не изгледах епизодите съвсем наведнъж, защото едно, че интернетът ми не беше от най-бързите и второ, че реших, че насладата от гледането на сериала ще е по-голяма, ако не бързам много с гледането му. И все пак го изядох за няколко месеца.

Иначе и аз, като някои други, в началото нямах представа, че става дума за Супермен.
sonofsparda
Dec 5 2006, 14:10
А МаНеКеНа има ли да каже нещо по този въпрос?
ZanGaDor
Dec 5 2006, 15:30
Ами аз си чатих с един мой фр и той ми каа че гледа някъв сериал фантастичен! И аз му викам : Не гледам фантастични филми и го питах как се каа филма той ми каа Смолвил ! И го питах за кво се разправя и той ми каза са Супермен ! И гледах първи епизод и от любопитство гледах другите да видя ко ше стане и така стигнах до тук и не съжалявам ! Емм Емо ти как разбра за Смолвил ?
vikihill96
Dec 5 2006, 16:59
Абе сега като гледам въпроса отново-вярно,че веднъж вече отговорих кое ме е накарало да се "запаля" по сериала ,може да кажа и шеговитата страна на въпроса.Кой ме запали ли?Ами в един топъл ,слънчев ,зимен,приятен зимен ден реших да потърся нещо в нета,което да гледам щото много неща вече бях изгледал и ми беше скучно.Търсих ,търсих ,но и след 56 часа не откривах нищо.Бях изпил 45 кафета ,но идея какво да гледам -никаква.Чудя се аз защо брат ми избяга от стаята панически.Май сега като се замисля на нещо изгоряло ми мирише..........ЯЯЯЯЯЯ пред блока ни спря пожарна,...защо ли ,къде има пожар.Изведнъж в стаята нахлуха пожарникарите и ме изнесоха на бегом....не помня нищо след това.След две седмици в интензивното ми казаха,че съм подпалил компа от много стоене пред него...Глупости ,какво знаят те....Викат ми ,абе ти да не се смяташ за Супермен бе?Май нещо много си гледал новия сериал за него "Смолвил",а?Викам аз -какъв е тоя сериал..те ме обясниха,каква е работата!Тъй че може да се каже ,че по сериала ме "запалиха"("охладиха")пожарникарите..........................
Предварително се извинявам за шегичката,но няма защо да сме толкова сериозни винаги...Истината е ,че сериала е велик .Може да се каже,че друг такъв да ме е карал да го гледам с изключително удоволствие всеки път няма(може би все пак донякъде -"Приятели").Хората ,които са решили да го осъществят заслужават от нас един огромен поклон.
Lois Lane
Dec 5 2006, 17:41
Няма какво толкова да пиша по въпроса...
Фен на DC комикси... Какво повече да ви кажа, като търсех инфо за един комикс попаднах на Krypton - нещо си беше ( става въпрос за сайта, който MaHeKeHa доста често цитира)... оттам видях реклами и прочие, попрочетох малко и си казах... ок... я да видим има ли го в arenabg.com... Единственото, което мога да кажа като финал на изключително скучната си история е... Срещнах няколко страхотни човека( като Kryptonian Warrior и Green Arrow - няма да цитирам имена - те си знаят кои са) във връзка със сериала, което го прави още по-специален за мен...
HooRiyA
Dec 6 2006, 21:37
~Преди 2 години един приятел ми прати песничката на Lifehouse-Everything иии там пишеше нещо си Smallville ... иии тази година Май месец някъде,се сетих,че ми бяха казали,че това е сериал ... ии реших да дръпна 1вия сезон да видя за какво става въпрос ... за някакви дни изгледах 3 сезона...,а лятото като стана сутрин към 10-11 пускам нови серии... и седя до 5-6 сутринта... докато вече не заспивам на стола... на другия ден същото... случвало се е и да не спя ... сериала ме грабна страшно много и манията по него не ме е пуснала и до ден днешен
За първи път чух за Смолвил когато бях в Испания.Сериала го даваха по една по националните телевизии.Случайно попаднах на него и попитах майка ми какво преставлява този сериал.Тя ми обясни че бил за младия Супермен.Първите ми мисли бяха поредния блукав сериал за Супермен и си го представих че Кларки ще бъде в пелерина и ще лети насам натам по звуците на някой ефтина сантиментална музика.Но като изгледах епизода бях очарован че създателите са успяли да премахнат клишетата и са направили историята по човешки разказана.Даже си споням първия епизод който изгледах.Беше от сезон 1 епизод 12 LEECH.От този ден продължих да го следя по испанската,вярно че тогава незнаех испански(то не че сега го знам де ама...
)но с малко превод наживо от майка ми горе-долу схващах основните работи.След като се прибрах в България си издъпах всички излезнали по онова време епизоди и до сега съм верен ФЕН.
MaLkIq_MuKi
May 23 2007, 21:03
Ами аз по принцип много обичам да гледам сериалчета (без сапунки). Една приятелка (другата верна фенка на отбора на FMBG Team от Форумната Лига, от подписа ми)ми каза за този филм, но аз бях много скептично настроена, защото и аз си казах "Уфффф, поредния сериал за Супермен, а пък и този манекен деето е на корицата..." Абе въобщееее....Обаче 1 ден нямаше какво да правя и реших да сваля 1 серия от филма, и си казах, че ако не ми хареса няма да гледам повече. Е, както и предполагате щом съм тук, значи определно ми е харесал...Станах малко като зомби и изгледаh повечето серии на 1 дъх. Обаче дойде времето в което трябваше и аз да чакам по 1 седмица за поредната невероятна серия, докато не се стигна до тук...Сега обаче периода от 1 седмица ми се вижда доста добре, пред това да чакам цели 4 месеца

Както казват "I love this game (movie)"
sonofsparda
May 23 2007, 21:41
Ъммм, такава тема нямаше ли вече?
Цитат(sonofsparda @ May 23 2007, 22:41)

Ъммм, такава тема нямаше ли вече?

Ами аз търсих подобна тема -> не намерих
MaLkIq_MuKi
May 23 2007, 21:57
Ммммм, дам има я тая тема ама е в Новини и информация

Ама аз там не съм и писала
didssy
May 23 2007, 21:58
за първи път чух за смолвил тази година към коледа някъде ( даже май беше след нова година ) когато мимето въодушевено тръгна да ми обяснява за този сериял и ме накара да гледам един епизод по тв 7 . и се влюбих от самото начало

и аз първоначално си помислих че ще е неква буза изтъркана , само че се замислих е щом на мими и харесвса начи не би трябвало да е скапано и реших се да гледам един епизод и така

потръгнаха нещата . и аз уцелих някъде тия епизоди 12 - 13 или там някъде на първи сезон .

велико е че има смолвил !
vikihill96
May 23 2007, 23:06
Ми то аз вече съм писал в другата подобна тема във форума, но няма лошо да го кажа пак. Като малък бях може би не луд фен, но все пак запален фен на филмите за Супермен-Кристофър Рийв-перфектния образ за Man of steel. По-нататък гледах няколко сериала на тематиката за този супергерой. Единствения,който ми хвана окото беше "Лойс и Кларк:Новите приключения на Супермен", оказа се готино сериалчето и винаги съм се надявал да дадат нещо още по-стойностно. А сега за настоящия сериал Смолвил-ами донякъде за мой срам ще кажа, че бях забравил къде е тъй нареченото "родно място" на Кларк Кент(бъдещия Супермен)-тоест Смолвил. Бях виждал сериала в интернет,но поради незнание никога не бях гледал какво представлява. Та когато започнаха да дават сериала по ТВ7-еми още от ъпрвия епизод "очите ми изхвръкнаха ,а устата ми падна на земята, и т.н ,и т.н"-Няма нужда да обяснявам, че станах бързичко "пожизнен" фен на сериала, та след като свършиха да го дават по телевизията-За две седмици си изтеглих всички сезони и по-нататък е ясно. Благодаря на целия екип на сериала ,че са толкова страхотни вече шест години

!!!
CheerFuL-F
May 27 2007, 11:32
мии аз гледах няколко епизода по TV7 и ми хареса и така...
Jolly_GirL
May 27 2007, 16:26
Аз един ден се чудех какво да правя и реших да си дръпна някое сериалче,във форума поразгледах малко инфо за Smallville,допадна ми и реших него да гледам
MaHeKeHa
May 27 2007, 17:33
Имам, как да няма такава тема. Преди малко я слях с твоята, Тохо.
clark_megi
May 28 2007, 18:25
Ами аз един мрачен ден се чудех какво да гледам по ТВ и попаднах на Смолвил---7ТV

И тогава излъчваха 2-ри сезон ,2 епизод и ми направиха впечатление Кларк и Лана и си казах че това е някво тийн филмче и се израдвах,погледнах инфото за сериала което беше от телевизора ,стори ми се интересно и продължих да гледам и така всяка Събота и Неделя!Щом свърши сезона аз започнах да си свалям серийте ,така за 2 седмици изгледах всички сезони от втори натам!Толкова бързо ги изгледах ,че се наложи да чакам за да излизат епизодите от шестия сезон
sonofsparda
May 29 2007, 19:09
И не си гледала първи сезон преди другите?
dudenceto
May 30 2007, 18:50
Един приятел ми каза за него и аз отначало не вярвях,че ще е хубав.А сега нямам търпение да излезе 7 сезон... Едно от любимите ми сериалчета
clark_megi
May 31 2007, 18:44
Да sonofsparda ,не съм гледал 1-ви сезон
sonofsparda
May 31 2007, 18:53
Ами тогава е добре да го направиш.
Adorkable
Jun 1 2007, 12:09
Една приятелка ми дрънкаше на главата за Смолвил,колко бил сладък Кларк и просто не можах да устоя и се зарибих
.
Еми всъщност когато почнаха да го дават по тв-то си го следях... беше отдавна...
Сега реших да си го дръпна и без това няма какво толкова да правя в свободното си време...
Харесва ми
Лекс е голям сладур и героя му е много интересен...
zaharchee
Aug 29 2007, 17:23
Беше брат ми, който го гледаше по ТВ7. Към 6 епизод ми стана интересен и реших да го дръпна. Сега вече съм на 2 сезон посредата и чесно да си кажа става мн по - интересен от 1 сезон (малко тъпичък). Нямам търпение да изгледам вс сезони. Иначе го бях забелязала в нета преди ама защото не си падам по фантастики го пренебрегвах. Но това е втория сериал, който не ме е впечатлил в началото, а после ми става любим и съм мн зарибена (:
Vasil87
Sep 6 2007, 13:29
Wallker
Oct 8 2007, 23:40
Ми преди имаше един самба сървър,в който бяха качени 1,2,3 сезон и се чудих дали да ги гледам и един ден махнаха самбата....един мой приятел ми разправяше колко е як,,,и един ден почнах от замунда да ги тегля и буквално се унищожих,на ден гледах по 8-9 серии

..ииии така
♥Didito♥
Mar 2 2008, 19:54
Преди време си изтеглих 1-ви еп. и ми хареса, но не ми направи кой-знае какво впечатление. Разбрах че има 7 сезона и се отказах. По-късно обаче гледах някакви клипчета и си казах е да изтегля и 2-ри еп. пък може да продължа да гледам. Така и стана и оттогава няма мърдане, по 10 еп. на ден

. След това започнах да се интересувам от историята, комиксите, митология и така.
kashlakov
Mar 2 2008, 20:18
Аз за първи път чух за сериала преди 2 години,когато го даваха по tv7.Още от първата серия се зарибих страшно много и си казах,че това ще е сериала на сериалите

.И все още е така,въпреки някои слаби моменти,просто сериала е много добре направен и аз всеки път с удоволствие го гледам.
apophis
Mar 2 2008, 21:58
никога не съм бил фен на Супермен.Но след като бях изгледал бая сериали и си тарсех нов и случайно прочетох за смолвил в уикипедиа.Викам аз "сериал за супермерн като тинейджър" баси тъпото но нямах други алтернативи.Таман беше премиерата на 1 епизод от 7 сезон и гледах че са го качили в замунда и го дръпнах да видя зако става дума.Ефектите веднага ми грабнаха окото.Само превъртях епизода.И така рекох да изтегля 1 сезон.Ако ми харесаше 1 епизод щях да го гледам и наистина след кат го изгледах се зарибих.По принцип Хай-скуул сериалчета/филми много ме кефят.Лана ми направи впечатление че не е стереотипната мажоретка и така пчонах и аз по 10 епа на ден някъде.Дълго време ми бе любимия сериал но след него го измести Charmed. А после него One Tree Hill.
PS:Лайнъл ми е любимия герой
doctor_freeman
Mar 3 2008, 00:53
Преди около година и нещо, докато си ровех в някакви сайтове, видях сред новините "The Justice League comes to Smallville". По принцип никога не съм бил фен на Супермен, но ми стана интересно когато прочетох новината и изгледах трейлъра за предстоящите серии. Беше някъде декември, а епизода с Лигата щеше да бъде излъчен януари, така че реших да се поинтересувам повече за Смолвил в този интервал от време. Така ми почна зарибявката. Хареса ми това, че сериала е модерна версия за Супермен, няма наметала и шарени костюми и т.н. По принцип съм привърженик на такова "рестартиране" и модернизиране на историята за даден геой (подобна е и ситуацията с комикса Ultimate Spider-Man) и затова сериала доста ми хареса. Надявам се и за в бъдеще да продължи да бъде все така атрактивен.
sonofsparda
Mar 3 2008, 01:38
Хехе, имаш право.

Въпреки че в Ultimate Spider-Man, Пийт вече си е станал Спайди. Ама да де, той там току-що е станал(все пак е на 15-16 години), така че определено има подобна съпоставка със Смолвил.
ViruZzZ
Mar 3 2008, 01:52
Видях в FTP-то ми за някакъв сериал "Смолвил" и пика беше постера на 6 сезон и кат видях Лана си казах, че ще бъде интересно после обаче видях в резюмето, че пише "Супермен в началото" и понеже не бях от най-големите почитатели на "Супермен" и си казах, че няма да ми хареса. Минаха се 2-3 седмици и на главната страница с около 2000-3000 гласувания пак същия постер и тогава се реших да го гледам. Още в първия епизод кат видях Кристин и си казах, че т'ва ще бъде сериала и след близо един месец вече бях свършил всички сезони и четох вашите мнения тук
ПП. 6 сезон го изгледах за 28 часа само защото ми казаха, че Лана умира накрая
doctor_freeman
Mar 3 2008, 02:38
Цитат(sonofsparda @ Mar 3 2008, 01:38)

Въпреки че в Ultimate Spider-Man, Пийт вече си е станал Спайди. Ама да де, той там току-що е станал(все пак е на 15-16 години), така че определено има подобна съпоставка със Смолвил.

Offtopic:
Точно това искам да кажа.

Много ясно че няма всичко да е същото, все пак и самите герои са доста различни. Но като цяло доста прилики има - някои от базовите характеристики от оригиналните вселени са се запазили, други са изцяло подновени, трети пък изобщо отсъстват, добавени са нови герои. Въпреки че Пийт е нахлузил костюма от ранна възраст, а Кларк не е, съпоставянето пак е основателно - и Smallville, и USM проследяват израстването на самия персонаж до зрял супергерой. Ситуацията с двете е доста сходна (в тази връзка - Smallville чисто и просто можеше да мине и като Ultimate Superman

).
P.S. DC имат ли комиксови поредици, подобни на Ultimate-комиксите на Marvel?
sonofsparda
Mar 3 2008, 06:37
Само да вметна едно последно нещо към офтопика, че и в оригиналната вселена за Спайдър-мен - Amazing Spider-Man, той става герой пак на същата възраст. Просто вече е централно експлорнато в USM, както и ти отбеляза.

Смея да кажа, че съм добре запознат с този герой и се радвам, че има и други, които се интересуват.

А колкото за DC, не мога да ти кажа. DC имат хиляда различни алтернативни светове, има и комикси за оригиналния Супербой(Кларк, а не Конър), където го показват следователно като Супербой преди да е станал Супермен. Но иначе онгоинг поредици за най-популярните им герои на младини, като че ли няма. Има за Teen Titans, Legion of Superheroes и прочие, ама за най-големите май не. Точно и заради това таях надежди да видя Кларк, Брус и Даяна в сериала - поради ранната възраст. Ама айде, и така съм доволен. А и за най-култовата супергероиня имаме още един шанс през 8 сезон.
A_l_e_x
Mar 4 2008, 14:53
Гледах едно клипче с най-добри целувки от сериали и видях целувката на Лекс и Лана от Fade. Заинтересувах се от кой сериал е тази двойка,свали няколко епизода и не ми се стори нищо особено. После околко 2 месец апо късно реших,че все пак няма да е зле да проява търпение и да изгледам досадните и еднакви епизоди на 1 сезон и така се зарибих.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.