divata_airis незнам дали си забелязала, но човека зад маската в минутите от Vol.2 (мисля, че точно това е Кенсей) адски приличаше на Джордж Такей (незнам как точно се произнася) - демек бащата на Хиро. Също така носи странният символ, който беше лого и на човека в работилницата, който пък работи за бащата на Хиро...
Плюс това четох в няколко интервюта на Тим, като го питат за Хиро, баща му, връзката му с Кенсей и изобщо тази тема, човека много хубаво си го подчертава - "Не забравяйте, че в повечето случай децата със способности наследяват ген-а от родител/ите си. Именно това е и основата на половината от втори сезон - "Generations" /
Поколения". А ако си спомняте баща му на Хиро му каза "Дълго чаках Накамура да се издигне (ascend)" ... колко ли дълго?

В доста чужди форуми се спекулира, че може би той е безсмъртен - това е необикновенната му способност. Аз лично смятам, че това е доста възможно. Ако не точно безсмъртие, то поне нещо подобно.
Тук идва и още един момент за който ама никой нищо не каза - бащата на Симон!... още от първите епизоди подозирах, че има нещо около него. До средата на сезона мислех, че ще го върнат, но в последствие не стана и го забравих. Е оказа се, че подозренията ми са били правилни. Видяхме, че в последният епизод Питър някак си се върна назад и говори с него... но не той ми е толкова интересен. По-интересно ми е нещо друго - Симон. Тя му е дъщеря и би следвало да има нещо специално и в нея. Дали няма да я върнат...
FaLLOuTbOy никой не е казал, че целият втори сезон само Хиро ще гледаме. Прочети по-нагоре, какво съм писал - Втори сезон ще е разделен на две части - Vol.2 и Vol.3 . Като за момента се знае, че Vol.2 се казва "Generations". Със сигурност Питър и Сайлър ще се върнат по някое време (подписали са). Дали в Vol.2 или Vol.3 не е ясно, но доста от досегашните герои се очаква да се завърнат за втори сезон.
Продължавам да пояснявам - 30-те епизода не са само слух - ФАКТ са! 23 епизода ще е втори сезон и "Heroes: Origins" ще бъде 7 епизода. Всъщност и аз го очаквам доста, макар че май ще го гледаме чак около Коледа. За какво точно ще става дума - всеки епизод ще разказва отделна история на нов герой някъде по света, като към края на Втори сезон един от геоите в "Heroes: Origins" ще бъде включен в последните епизоди на "Heroes" и ще се събере с настоящите ни познати лица. Мисля че се споменаваше, че феновете ще изберат, кой точно да бъде включен към екипа на "Heroes" за последните епизоди. 7 епизода - 7 нови персонажа - 7 нови истории ... само 1 ще продължи в шоуто.

Според мен ще е яко, защото ще наподобява историиките във комикса, които доста радват, макар да са кратички. Още искам да вкарат Хана за повече от 2 реплики екранно време.