точно щях да прая такава тема, добре че проверих , а една приятелка ми каза за този филм и нз защо но си мислех че няма да ми хареса явно не съм си имала достъчно престава за филма, но добре че го гледах защото толкова много щях да изгубя ако не го бях гледала.Бих казала че е един от любимите ми филми вече, и междодругото до последно си мислех че той не е луд и наистина работи за военните.. но явно не е било така, много хубав филм, много хубав край! Гледайте го!
ето малко резюме(тъй като виждам, че горе няма)

Режисьорът Рон Хауърд майсторски решава труданата задача как да превърне биографията на един гениален математик в силна и увлекателна история за кураж, страст и триумф. В началото на 50-те брилиянтният, арогантен и харизматичен професор Джон Наш (Ръсел Кроу) прави важни открития за "теорията на игрите". Но на прага на международното признание, той е въвлечен в мистериозна конспирация. Стресът разрушава крехкото му чувство за реалност и Наш се изгубва в света на илюзиите. Диагнозата е шизофрения.
С огромни усилия и с безрезервната подкрепа и любов на съпругата си, Наш не спира да работи върху теориите си, една от които му носи Нобелова награда.
източник :
http://kino.gbg.bg/може да се споменат и наградите, който е спечелил
2002: Награда "Оскар" за:
Поддържаща женска роля - Jennifer Connelly
Режисура - Ron Howard
Най-добър филм - Brian Grazer, Ron Howard
Сценарий - Akiva Goldsman
2002: Номинация за награда "Оскар":
Най-добра мъжка роля - Russell Crowe
Музика - James Horner