Епизода, поне за мен, беше слаб. Очаквах много повече.
Като за начало се надявам ,че повече няма да имаме 'прекрасната' възможност да гледаме психо-Дерек или по-точно
Йан, защото, лично за мен, цялата му история ми беше скучна и даже се чудя защо въобще сценаристите му отделиха толкова време. Вместо него, можеше да гледаме истинския брат на Пейтън, а те решиха и той да си тръгне ей така.

Поне разбрахме защо се държи така. Мисля, че горе-долу добре го бяха измислили (макар да бе и малко банално). Не знам, обаче малко ми беше странно да го гледам как реве. Като се замисля, има и положителна страна от участието му във филма, а именно, че каза на Пейтън за събличането й в интернет. Макар и според мен да не бе напълно прав, но в нейния случай е много добре казано.

Защото все едно никои не трябва да се поддържа и да изглежда добре, а точно обратното.
Пейтън отново беше на крачка от депресията. Добре, че Брук беше при нея. Но играта на Хилари е просто страхотна.

Брук пък какво толкова се тръшкаше за Чейс, при положение колко време ходеха?!
За мен, обаче в този епизод се получи един доста голям гаф. Говоря за сцената м/у
Пейтън/Хейли/Брук. Явно сценаристите искаха да покажат, че се подкрепят, но супер неловко се получи, когато Пейтън и Брук се прегърнаха, а Хейли си стоеше от страни сама. Както и 'великата' реч на Брук за 'силата' на Пейтън ( за мен тя въобще не е борец) и си говореше какво е преживяла /като за мен тези думи бяха насочени главно за случилото се с психо-Дерек (та нали затова Пейтън беше толкова зле)/ колко е силна бла-бла и изведнъж се обръща към Хейли с "ти също си борец".

Е не, за мен си беше супер тъпо.
А едно от нещата които все още не мога да приема е възроденото приятелство между
Пейтън и Брук. Аз съм им фенка, обаче те нещата не стават ей така, както се получи. Те двете сега отново са bff, в което, пак повтарям, няма нищо лошо. Ама, поне аз не съм забравила какво чудо беше докато не се понасяха, какви обиди и шамари бяха. И сега хоп-троп нищо не се е случило. И докога? Докато не се появи някой 'нов' Лукас ли? Или още по-лошо - самия Лукас, пак да се скарат за него, та нали точно заради него се караха и не могат да го 'разделят' вече 4-ти сезон.
.gif)
Признавам, жеста на Брук към Пейтън за стаята беше страхотен, това момиче отново показа каква приятелка е. Но малко изкуствено ми изглеждат на мен тези сцени.
Не искам да издребнявам, но само на мен ли ми се стори странно, че Лукас въобще не подкрепи Пейтън в иначе доста трудния за нея момент?!
.gif)
Разбираемо, че сценаристите не могат да покажат всичко и останалото ние трябва да си доизсмисляме сами, както ни хареса.

Но пък можеха да им отделят поне няколко минути за мляс-мляс. Вярно ,че той беше зает с неговите детективски истории ( които вече ми омръзнаха).
.gif)
Нейтън беше абослютно прав като каза, че просто е в негов стил постоянно да се прави на герой ... наистина сценаристите са му изградили такъв образ, ама то идва време в което ти писва. Обаче, аз не разбрах много-много какво правеше той в къщата на Пейтън?
Детектив Лукас в дейстие .... супер тъпо, за мен.
Играта на
Пол Йохансон беше страхотна. Обаче, за мен, малко разлигавиха образа му. Превърнаха го в някаква откачалка. В смисъл, за какво ни беше да гледаме как си зарежда пистолета в църквата или да подпалива граба на Кийт, още повече сцената с момиченцето в магазина.

Разбирам, че трябаше да се разкае, все пак уби собствения си брат, но пък можеха и по-друг начин да го направят. А когато се и разрева ... вече ми дойде в повече. Сега кой ще е злодея на ТХ? Като с тази задача Пол се справяше идеално. И супер странен ми се видя на външен вид в този епизод.

Всеки сериал си има злодей и тук това беше Дан. То нали всично не може да е любов и рози. И е нормално вече накрая и този злодей да си получи заслуженото, но пък нали това няма да е края на ОТХ, ще има и още един сезон ... и какво ще гледаме тогава?
Хубавото, на епизода, беше 'завръщането' на
Уайти. Речта на
Нейтън абослютно нереалистична, трудно е за вярване при положение, че това все пак е Нейтън + това той е все още ученик.
Лукас и Хейли - и в този епизод доказаха какво страшотно приятелсто може да има м/у момче и момиче, мисля че точно те могат да бъдат определени с bff.
И най-добрата новнина (макар и не по темата) -
Чад се е подстригал.
.gif)
Е, сигурно доста голяма част от хората тук ще се съглясят ,че така изглежда по-добре. Лично аз, го харесвах най-много в трети сезон и затова само малко да пооправи цвета и за мен ще е перфе.

Определно има значителна промяна сравнение с външния му вид в 4-ти сезон. Жалко само, че докрая на този сезон ще трябва да го гледаме както преди.