Цитат(FrAgMaKeR @ Mar 24 2007, 00:02)

Отностно потребителите и статистиките, аз лично от чисто любопитство ги следя много от близко. Няма маниполации в статистическите данни! Винаги е било (през последната година) на месец да се регват по над 1200 нови потребителя, през последната седмица броят е много голям, това се дължи на една много интересна подробност, вмомента ggbit.info е стартова страница, на една страничка с линкове, която съвсем случайно се дава на всички нови абонати на една фирма доставчик на интернет през последната година (даже и повече), така че е нормално при над 12000 уникални посещения на ден, особено в тези интересни времена да има много новорегистрирани, много повече от нормалното. А защо хората се регистрират изобщо, защото немогат да прочетат интересуващите ги теми затова, почти няма форуми, които да са видими за гости, а търсачки като гугъл нямат трудности с това, те са един вид "регистрирани" и четат и индексират на ред, и когато някой напише нещо в търсачката и излезне резултат с източник ggbit.info за да го прочете той трябва да се регистрира, след това може изобщо да не влезе отново, може само да влиза чат пат за да прочида други интересуващи го неща, но не е задължен да пише мнения, особено след като цитирам "ами за кво да пиша, то всичко дето ме интересува го има вече написано, ако ми трябва няква помощ ми е по удобно да ти пиша на лс или да те тормозя в скайпа". За статистиките, не мисля че броят на постовете е важен, по-скоро активните (ползвалите акаунтите си) потребители.. през последният месец са повече от 5000 души, а за последните 3 месеца повече от 10000, т.е тези които реално посещават форума (регистрираните само!) и четат (дали пишат е друг въпрос) не са никак малко.. не са 1000 човека както ги изкара!
Цитат(vIkToRsHeFa @ Mar 23 2007, 23:40)

Развитието на форума - увеличението на броя на посещенията се дължи както на работата на екипа така и на
http://ggwarez.hit.bg/ затова и беше нужна смяна на сървъра поради 15-те хиляди уникални посещения дневно.
Колко по ясно трябва да ти се отговори? Мислиш, че 70 на ден е съмнително много ли.. малко са, по-малко от средното е за 24 часа да се регистрират 70 човека, месечно се регистрират около 1000-1500 човека, като в различните месеци е различно. От версия 2.2.х регистрацията на нечовеци (ботове) е почти невъзможна (99.998%), а 99% от предишнорегистрираните ботове са изтрити (ако не бяха, статистиките щяха да са с 1к отгоре), теоритично е възможно да се манипулира цифрата, която се показва най-долу за броят постове и потребители, но огледай member id-тата на последно регистрираните потребители и ще разбереш, че ако се брояха и изтритите акаунти, бройката щеше не да е по-малка, а по-голяма! Подобна манипулация е почти невъзможна.. така, че всякакви "намирисвания" и намеци са повече от обидни!
Има подробни статистики в webcounter-a, можеш да ги разгледаш подробно и тогава ще ти стане ясно.
Иначе за триене на неактивни акаунти като предложение ще се обсъди.. примерно тези, които са неактивни повече от една година..

(това са около 3000 потребителя)