Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Малко статистики ;)
GGbit.info > GGbit.info > Всичко за форума
Страници: 1, 2
vIkToRsHeFa
Цитат(FrAgMaKeR @ Feb 5 2007, 11:14) *
Бъг в новата версия на форума. На няколко пъти занулява статистиките, Виктор ще го оправи не се притеснявайте smile.gif

Коригирано! blush.gif
Ще върна и старата настройка за максималния брой потребители онлайн както си беше тук: http://proba.ggbit.info/forum/
3pacalypse Now
Хора сори , че поставям въпроса отново , но какво става confused.gif Нарочно вчера сутринтв точно в 7 часа БГ време погледнах колко потребители има регистрирани и сега в 7 часа пак поглеждам ... за един ден 70 потребителя confused.gif Това нормално ли е confused.gif Нещо наистина не ми намирисва на добре.Смисъл четох обясненията на шефа и на фрагмейкър как някой влиза регва се да прочете една тема и повече не влиза в форума,но ако това продължава така в един момент ще има повече потребители от колкото БГ граждани има biggrin.gif Наистиан смятам , че трябва да има някакво правило с което да се премахват неактивните потребители и ако мога с нещо да помоггна няма проблем ... гледам и други хора се оплакват от това...
FrAgMaKeR
Цитат(FrAgMaKeR @ Mar 24 2007, 00:02) *
Отностно потребителите и статистиките, аз лично от чисто любопитство ги следя много от близко. Няма маниполации в статистическите данни! Винаги е било (през последната година) на месец да се регват по над 1200 нови потребителя, през последната седмица броят е много голям, това се дължи на една много интересна подробност, вмомента ggbit.info е стартова страница, на една страничка с линкове, която съвсем случайно се дава на всички нови абонати на една фирма доставчик на интернет през последната година (даже и повече), така че е нормално при над 12000 уникални посещения на ден, особено в тези интересни времена да има много новорегистрирани, много повече от нормалното. А защо хората се регистрират изобщо, защото немогат да прочетат интересуващите ги теми затова, почти няма форуми, които да са видими за гости, а търсачки като гугъл нямат трудности с това, те са един вид "регистрирани" и четат и индексират на ред, и когато някой напише нещо в търсачката и излезне резултат с източник ggbit.info за да го прочете той трябва да се регистрира, след това може изобщо да не влезе отново, може само да влиза чат пат за да прочида други интересуващи го неща, но не е задължен да пише мнения, особено след като цитирам "ами за кво да пиша, то всичко дето ме интересува го има вече написано, ако ми трябва няква помощ ми е по удобно да ти пиша на лс или да те тормозя в скайпа". За статистиките, не мисля че броят на постовете е важен, по-скоро активните (ползвалите акаунтите си) потребители.. през последният месец са повече от 5000 души, а за последните 3 месеца повече от 10000, т.е тези които реално посещават форума (регистрираните само!) и четат (дали пишат е друг въпрос) не са никак малко.. не са 1000 човека както ги изкара!

Цитат(vIkToRsHeFa @ Mar 23 2007, 23:40) *
Развитието на форума - увеличението на броя на посещенията се дължи както на работата на екипа така и на http://ggwarez.hit.bg/ затова и беше нужна смяна на сървъра поради 15-те хиляди уникални посещения дневно.

Колко по ясно трябва да ти се отговори? Мислиш, че 70 на ден е съмнително много ли.. малко са, по-малко от средното е за 24 часа да се регистрират 70 човека, месечно се регистрират около 1000-1500 човека, като в различните месеци е различно. От версия 2.2.х регистрацията на нечовеци (ботове) е почти невъзможна (99.998%), а 99% от предишнорегистрираните ботове са изтрити (ако не бяха, статистиките щяха да са с 1к отгоре), теоритично е възможно да се манипулира цифрата, която се показва най-долу за броят постове и потребители, но огледай member id-тата на последно регистрираните потребители и ще разбереш, че ако се брояха и изтритите акаунти, бройката щеше не да е по-малка, а по-голяма! Подобна манипулация е почти невъзможна.. така, че всякакви "намирисвания" и намеци са повече от обидни!

Има подробни статистики в webcounter-a, можеш да ги разгледаш подробно и тогава ще ти стане ясно. rolleyes.gif

Иначе за триене на неактивни акаунти като предложение ще се обсъди.. примерно тези, които са неактивни повече от една година.. unsure.gif (това са около 3000 потребителя)
vIkToRsHeFa
1. За кои път трябва да го кажа първо да се образовате и информирате преди да говорите глупости!
2. Статистиките всеки може да ги подправя както си иска!* Не те са важни, а самите хора във форума, кога ще го разберете това най-сетне да му се и не види и. 16.gif
3. Няма каквито и да било манипулации Румен си го е написал от до и аз го писах пиша го вече за твори път, погледнете статистиките най-сетне, ако на някои му трябват диоптри да обажда! 19.gif
4. На кому пречи броя на регистрираните акаунти постове и т.н. !? Е това ако ми обясните... Не сме датата или други подобни за които потребителите са просто пешки и можем да ги сатрием просто да си олекотим системата както датата направиха затривайки не знам си колко там статий и чудесии само защото им се претоварвали сървърите от контента. Ако се налага ще бъде зает по-мощен сървър, но подобно нещо няма да позволя да стане. Всяка една регистрация, пост и каквато и да е въведена информация е положен труд които ценя и ще пазя!

ПП. Ще ме простите за острия език но ми е меко казано обидно, че можете да кажете подобно нещо! dry.gif

* Говоря по принцип, тук няма да бъде позволено подобно нещо!
$windle
19,001 потребителя, това по-реално звучи :Ь
kakavida
Вие значи ни следите айпитата така ли... biggrin.gif
vIkToRsHeFa
Цитат(kakavida @ Sep 9 2008, 17:15) *
Вие значи ни следите айпитата така ли... biggrin.gif
Айпитата не представляват интрес, като изключение правят случаите на мултиакаунтинг и забрана на достъп до форума на даден потребител поради системно нарушение на правилата или сродна дейност. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.