Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Grey`s anatomy
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Grey's Anatomy
Страници: 1, 2
FrAgMaKeR
IPB Image
Заглавие: "Grey`s anatomy" ("Анализът на Грей")
Жанр: Сериал, Комедия, Драма
Година: 2005 (сезон 1)
Линкове: abc.com, tv.com, imdb.com
Рейтинг: tv.com 9/10 (Superb) !
Участват: Елен Помпео, Сандра О, Катрин Хийгъл, Джъстин Чембърс, Т.Р. Найт, Чандра Уилсън, Джеймс Пикенс Младши, Исая Уошингтън, Патрик Демпси

Ревю (FrAgMaKeR): Препоръчва се на всички ценители на хубавите сериали, защото може да се каже, че в момента се лансира от същият екип, който зариби доста от вас по "One Tree Hill" преди няколко месеца.

Интересен, смислен, забавен, но и сериозен - накратко това е сериалът "Анализът на Грей". Излиза през 2005 година по ABC, като първият сезон има 9 епизода, втори сезон излиза на 25 септември тази година. Най-общо казано се разправя за група стажанти по медицина - хирурзи. Въпреки, че може да се нарече докторски, не трябва да се прави аналогия със "Спешно отделение", защото филма набляга повече на отношенията между хората, на тяхното обучение в тази сложна и отговорна професия, а не е от началото до края "екшън" с много кръв, сложни термини и още по сложни операции. Разликата е, че главните герои тук са все още стажанти, а не са завършени супер-доктори, които спасяват животи на конвеир, а и повечето време работят в хирургията, а не в спешното. Все пак обаче има прилика между двата сериала, по отношение на сезона, в който доктор Картър и компания бяха все още заблудени стажанти. Освен това "Анализът на Грей" може да се определи и като комедия, защото има много забавни моменти, които ще ви накарат да се разсмеете. smile.gif

Централно място в историята заема Мередит Грей, тя е първа година стажант по хирургия в болница "Грейс" в град Сиатъл, в която се провежда най-тежката стажантска програма по хирургия, западно от Харвард. Тя и колегите й - Кристина Янг, Изи Стивънс, Джордж О`Мали и Алекс Карев до вчера са били студенти, a днес, вече са лекари, които се обучават в свят, в който работата е на живот и смърт и им се налага да жонглират с възходите и паденията в личния си живот. Петимата стажанти се опитват да станат приятели в изключително стресова и конкурентна среда.

Професионалните амбиции на Мередит са засенчени от неприятна тайна, майка й, която е пионер в хирургията, се бори с ужасна болест. Освен това, е преследвана от един от ръководителите си, който непрекъснато флиртува с нея. Кристина е противоречива личност - много амбициозна и напориста, тя избягва да прави услуги, в стремеж да докаже себе си. Тя е отличничка от елитният Станфорд и прави всичко възможно да изпъкне и да бъде най-добрата, заради което понякога е малко груба с останалите. Изабел "Изи" Стивънс е израстнала в малък град в бедно семейство, й се е наложило да плати скъпото обучение по медицина работейки като еротичен модел. Поради тази причина е подценявана от своите колеги и тя се стреми да спечели тяхното уважение. Интересно е да се отбележи, че актрисата Катрин Хийгъл, която играе ролята на Изи, е същата която играя Изабел (същото име) в сериала Розуел. Джордж О`Мали е добро, но неуверено момче, което винаги прави или казва неподходящи неща в неподходящото време. Въпреки своят чар той е възприет просто като "едно от момичетата" и всички го мислят за неодачник и гей. Отгоре на всичко му лепват и прякора 007 (лицензиран убиец), заради това, че още в първата си операцият, почти убива пациента си. Алекс Карев, който е доста надут и всички го мислят за задник, но на него хич не му пука, държи се високомерно и арогантно с всички, мрази сестрите, базика се с жените и женчовците, но въпреки това не е чак толкова лош.

Стажантите са ръководени от екип лекари, които са решени да ги превърнат в надарени хирурзи или да ги пречупят. Миранда Бейли, старши ръководител е натоварена със задачата да ги обучава. Тя е толкова груба, че носи прякорът "Нацистката". Дерек Шепърд е флиртаджия, но изключително способен хирург, който е привлечен неудържимо от Мередит. Престън Бърк е арогантен и надменен, борейки се с всички сили да спечели поста началник на хирургията. Над тях стои д-р Ричърд Уебър, един от основателите на болница "Грейс", който е началник на хирургията.

Повече коментари са излишни, просто гледайте и коментирайте.

Download:
1-ви епизод: [nine.cult.bg], [bol.bg], [arenabg.com]
2-ри епизод: [nine.cult.bg]

Субтитри:
1-ви епизод [subs.unacs.bg], [data.bg]
2-ри епизод [subs.unacs.bg]
AZDEAZ
Благодаря, че се отзова веднага на всичките ми молби. Страхотно ревю, не измени на себе си. 8.gif
FrAgMaKeR
QUOTE(AZDEAZ @ Sep 16 2005, 11:31 AM)
Благодаря, че се отзова веднага на всичките ми молби. Страхотно ревю, не измени на себе си. 8.gif
*

Ами използвах за основа твоят превод и накрая се получи това. Не мисля, че е нещо особено, но от по-дълго и по-подробно няма смисъл, все пак филмите трябва да се гледат, а не да се четат smile.gif
GOGO75
а аз защо си мисля,че в английския си има дума за "анализ" ?нещо съм затъпял..... 12.gif 12.gif 12.gif
AZDEAZ
QUOTE(GOGO75 @ Sep 16 2005, 09:48 AM)
а аз защо си мисля,че в английския си има дума за "анализ" ?нещо съм затъпял..... 12.gif  12.gif  12.gif
*

Хич дори не си затъпял. Разбира се, че в английския си има дума за "анализ". Но думата "anatomy" освен, че означава анатомия, дисекция, скелет в преносен смисъл означава и анализ. Провери в някой речник.
Въпреки, че филмът може да се преведе и дословно, т.е. "Анатомията на Грей" и пак би имал смисъл, защото "Анатомията на Грей" е най-известния учебник по анатомия, си мисля, че целият израз е игра на думи и превода на заглавието е точен и съвпада със смисъла на сериала. Гледай го и ще се увериш, междувременно ще си гледал и нещо хубаво и няма да съжаляваш.

Поздрави!

QUOTE(FrAgMaKeR @ Sep 16 2005, 09:25 AM)
Ами използвах за основа твоят превод и накрая се получи това. Не мисля, че е нещо особено, но от по-дълго и по-подробно няма смисъл, все пак филмите трябва да се гледат, а не да се четат smile.gif
*

Прав си, но така се получи по-добре, отколкото преди.
GOGO75
QUOTE(AZDEAZ @ Sep 16 2005, 12:25 PM)
.....защото "Анатомията на Грей" е най-известния учебник по анатомия.......

а не мислиш ли,че точно така трябва да е?все пак там си го знаят този учебник....
просто "анализът на грей " звучи безмислено
AZDEAZ
QUOTE(GOGO75 @ Sep 16 2005, 11:06 AM)
QUOTE(AZDEAZ @ Sep 16 2005, 12:25 PM)
.....защото "Анатомията на Грей" е най-известния учебник по анатомия.......

а не мислиш ли,че точно така трябва да е?все пак там си го знаят този учебник....
просто "анализът на грей " звучи безмислено
*

Не само там (предполагам визираш САЩ) го знаят този учебник, по него учат всички медици по света. Но това го научих едва, когато почнах да превеждам сериала и предполагам много малко хора, освен занимаващите се с медицина, знаят този факт. Оттам счетох, че не това е бил смисълът и че всичко това е игра на думи и не случайно главната героиня носи тази фамилия. А и съотнесено към смисъла на филма считам, че избраният превод е по-добър. Все пак, когато се превежда нещо трябва да се държи сметка и за съдържанието му, а не да се гледа само буквално. Но както и да е. Колкото хора, толкова и мнения.
Мисля, че не името е най-важното, а филмчето. Ако още не си го гледал, горещо ти го препоръчвам и тогава пак може да дискутираме, кой превод е по-точен.
Мога само да те уверя, че не съм го превела самоцелно, преди да се спра окончателно на този вариант се допитах до доста хора, които знаят за какво става дума в сериала, кое заглавие им звучи по-добре. И не само как звучи, а и какви асоциации им навява и кое ще възбуди интереса на хората да гледат филма. В края на краищата си мисля, че това е целта на имената на филмите.
Надявам се, че здравословната дискусия, която проведохме не те е настроила срещу сериала и моята личност.

Поздрави!
AZDEAZ
Както обещах трета серия е готова. Качена на nine.cult.bg
Ето и субтитрите

Готови са субтитрите и за 4-та серия. Ето ви линк към тях тук. Серията е качена в nine.cult.bg, а малко по-късно през деня ще бъде качена и в БОЛ-а.
vIkToRsHeFa
Също така локално могат да се свалят и от [ggbit]ludoto_mimi или FrAgMaKeR със локална скорост от dc.ggbit.info хъб-а ни wink.gif А аз ще видя и в фтп-то да ги сложа (ако не забравя )
AZDEAZ
Пета серия е готова. Който я иска може да я тегли от торента за сериали, малко по - късно ще бъде качена и в бол.бг.Ами това е. Работата продължава.
vIkToRsHeFa
Качени са и в унгареца някои епизоди ако някой иска да ги гледа... enjoy yourself wink.gif

ПП. Филма не е лош wink.gif
AZDEAZ
Много се извинявам на всички фенове на сериала, че бях позарязала работата по превода за известно време, но се готвих за много тежък държавен изпит и това беше с приоритет. Но вече го взех и ще се постарая в най-скоро време да завърша първи сезон и почвам втори.
vIkToRsHeFa
QUOTE(AZDEAZ @ Oct 17 2005, 08:54 PM)
Но вече го взех и ще се постарая в най-скоро време да завърша първи сезон и почвам втори.

Честито и вярвам феновете макар и безгласни букви в момента оценяват работата която вършиш ! 8.gif
AZDEAZ
Ето субтитри за 6-та серия.
Засега е качена само в торента за сериали, по-късно ще бъде и в БОЛ-а.
Скоро следва нова.

Субтитрите за седма серия. За сега е качена само в торента за сериали, а малко по-късно и в бол.бг.

Субтитри за осма серия. Качена е в торента за сериали малко по-късно днес и в бол.бг.

Девета серия

Субтитри за първа серия от втори сезон
Grey's Anatomy 2x01 Raindrops Keep Falling On My Head (HDTV-NBS)

Субтитри за втори епизод
Grey's Anatomy 2x02 Enough Is Enough (No More Tears) (HDTV-LOL) - proper

Само предварително да ви предупредя, че не са толкова добри като друг път, но имах проблеми с тайминга, ора го оправи, но пък времето за показване на титрите се намали, но мисля, че се справих що годе.

Субтитрите за трета серия са готови, сори за забавянето, но ми почна стажа.

Субтитри
Grey's Anatomy 2x03 Make Me Lose Control (HDTV-TCM)

Според новите правила на Унакс не могат да се слагат дирекни линкове към субтитрите, а дори и да се сложат те водят до главната страница, оттам нататък трябва да използвате търсачката на сайта, за да откриете търсените от вас титри. Търсачката е елементарна за работа - ползвайте я смело.
AZDEAZ
Вече има титри и за 4-та серия. Потърсете ги чрез търсачката на сайта на http://subs.unacs.bg, не се правя на интересна, не ви давам директен линк, защото просто е невъзможно. Дори и да ви дам, пак ще се озовете на началната страница.
vIkToRsHeFa
http://subs.unacs.bg/get.php?id=11553
По горният начин може да не става но ето ви една алтернатива :
http://subs.unacs.bg/search.php?umovie=<филма който търсите>
http://subs.unacs.bg/search.php?umovie=matrix (пример)

и ще ви е изведе във сайта им само да натиснете търси и епизода е там. един вид удобство... а за конкретни серии ако знаете името и номерата на сезона и епизода можете и деиректо към един да пренасочите smile.gif

ПП. Просто като идея smile.gif

Иначе започнах да гледам сериала и мога да кажа чер си заслужава. В началото бях скиптично настроен но... rolleyes.gif
AZDEAZ
Е, радвам се, че и ти си почнал да го гледаш, пък и ти е харесал на всичкото отгоре. Филма е много хубав и става все по-хубав.
joni
Сериала е доста добър ,признавам си ,че не мислех ,че може да ме впечатли ,но .... smile.gif

за малко да забравя : Тук може да намерите 1 сезон wink.gif
ludoto_mimi
Да ви кажа, вчера на Глобусите(не знам колко е било вчера де, но тогава го даваха по БТВ) Сандра О(Кристина Янг) спечели Глобусче, за поддържаща роля в сериал или драматичен сериал. Абе нещо такова, важното е, че спечели. 4.gif
ThePinkDuck
Наградите се проведоха на 16ти Януари и много се учудих че толкова бързо ги пуснаха по БТВ.За тези коити не са гледали , искам да кажа че БТВ ще излъчат сериала по - късно тази година! Аз поне мисля , че е сууууупер! 4.gif mrgreen[1].gif
ludoto_mimi
Да, и аз се радвам, че ще го пуснат. Жалко, че не казаха кога.. biggrin2.gif 4.gif
А за феновете на Грей искам да ви препоръчам и House, M.d.

Сериала е за екип от лекари, занимаващи се със характеристична диагностика. На тях им дават на сложните случай. Лидера на екипа е Грег Хауз, лекар със невероятно чувство за хумор и ирония. Неговото мото е "Всички пациенти лъжат"...

Сериала във IMDB
Първия сезон на сериала
Субтитри

Източник: http://subs.unacs.bg/ib/index.php?showtopic=9411
chiita
QUOTE(ThePinkDuck @ Jan 29 2006, 09:01 PM) *

Наградите се проведоха на 16ти Януари и много се учудих че толкова бързо ги пуснаха по БТВ.За тези коити не са гледали , искам да кажа че БТВ ще излъчат сериала по - късно тази година! Аз поне мисля , че е сууууупер! 4.gif mrgreen[1].gif

Сериала е страхотен 4.gif
Ще има ли още серии,след втория сезон някой знае ли нещо?
a4u
моля ви !!!! ако някой има следващите епизоди да прати един линк (за тези след 22-ри)
vIkToRsHeFa
От първи юни го пускат по BTV 3.gif

@a4u Кажи коит по-точно ти трябват локално като за начало
AZDEAZ
Серийте, след 22 съм ги качила в торента на гигабит. може да ги изтеглите там на локална скорост.
brooke*
мн съм доволна че го пуснаха по БТВ!сега вече ще мога да го гледам,щото иначе си е бая работа да го тегля и т.н.-така или иначе нямам мн място в компа!
надявам се да ми хареса!
OTH_fenka
Цяла седмица се каня на дледам по БТВ и все нямам време. Вчера гледах и много ми хареса. Интресно е. Сега ще почна да тегля 1 сезон от началото за да наваксам. wink.gif Мередит ми е любимка и много ме кефи. smile.gif Ето две снимчици тук и тук
ludoto_mimi
Адисън рулз, бе! biggrin2.gif
AZDEAZ
И мен ме кефи много. То не мога да кажа кой не ме кефи. Всички са ми любими с нещо. Но най-най ми е любима Изито.
Roxanne
Страхотен сериал!!! smile.gif Изгледах го на един дъх и сега се чудя 27 серия последната от този сезон ли ще е? А ще има ли 3 сезонconfused.gif
AZDEAZ
27 e последната серия от втори сезон, а трети ще има със сигурност.
Devil^Rose^^
До момента до коя серия са стигнали по БТВ ?
AZDEAZ
До пети епизод на първи сезон. В понеделник ще излъчват 6 епизод.
Devil^Rose^^
Благодаря smile.gif Аз вече наваксах и стигнах до 5 еп но на втори сезон happy.gif

П.п. AZDEAZ много добра работа с преводите !
Alma
Сега съм болничка вкъщи и след като попаднах на някакъв епизод по Бтв реших да видя дали сериалчето ще ми хареса....много е близко до мен а и някакси ми се струва че е нещо средно между Спешно отделение и Три Хил...които без съмнение са любимите ми сериали. Като цяло много ми хареса, много добре е направено...само се надявам да издържа да не гледам сега и втори сезон, щото ще ме очаква провал на изпитите след месец dry.gif а пък ме грабна....айде пишете ме във фен листа и на този филм biggrin.gif

Верно браво на Azdeaz за субовете wink.gif
Nasi
И аз да кажа благодаря за една седмица изгр.ледах всички серии. и субтитрите са страхотни. Браво на всички още един страхотен сериал. 4.gif
heli
можете ли да ми дадете линк от където да изтегля 2ри сезон, защото в арената ги има само след 20ти епизодconfused.gif
AZDEAZ
В торента на linkos.bg има целият първи сезон и от втори сезон до 20 серия. Има сийдъри.
heli
БЛАГОДАРЯ!!! worthy.gif
Alma
QUOTE(AZDEAZ @ Jun 14 2006, 12:12) *

В торента на linkos.bg има целият първи сезон и от втори сезон до 20 серия. Има сийдъри.

направо са си до 28ма wink.gif
OTH_fenka
Аз искам д апитам нещо. unsure.gif Доколкото разбрах саундтрака е Such Great Heights на The Postal Service и си я свалих песента. Но тва не е същата песен на фона на която пишат имената на актьорите в началото на всеки епизод. Дето се пее "nobody knows where they might end up. Искам да я намеря
тая песен ако я има изобщо. Ако някой може да помогне с нещо ще е супер. Мерси предварително. wink.gif

Едит: Мерси Нели. Точно тази е песента. Супер 4.gif
~Bruk~
Мисля, че песента е : Psapp “Cosy In The Rocket” , но за жалост линк нямам sad.gif
AZDEAZ
Нели е права. Ето и линк към песента. цък
Иначе оригиналните саундтраци ги има в линкоса.цък
girl_from_hell
в началото погледна скиптично към това сериалче, а и съм луда фенка на оне трее хилл и не мислех, че има по добър сериал, но гледах няколко серий и много ми хареса(не че е по добър от оне трее хилл ама може да се конкурираsmile.gif) и вече го следя редовно, а освен по бтв къде от интернет мога д аис го изтгеля, защото тука гледам само 2 епизода
AZDEAZ
ПЪРВИ СЕЗОН
ВТОРИ СЕЗОН - до 18 серия
ВТОРИ СЕЗОН - 19 серия
ВТОРИ СЕЗОН - 20 серия
Освен това сериите ги има и в арената, дори и ДВД-Рип версия има и някой е настроил титрите и за нея.
Ледено_момиче
Някой може ли да ми даде линк към soundtrack-a на GA? unsure.gif ..или поне кои са песните и изпълнителите ..
OTH_fenka
QUOTE(Angel_Of_Death @ Jul 2 2006, 12:54) *

Някой може ли да ми даде линк към soundtrack-a на GA? unsure.gif ..или поне кои са песните и изпълнителите ..

Ето тук има 15 песни от сериалчето и саундтрака го има, последен е в списъка. А тук има песните по сезони. Приятно слушане. wink.gif
plamity
някой може ли да ми каже откъде мога д аси изтегля сериите от 2 сезон на серяла,но да не са от линкоса,защото защото нямам регистрация там,а лимитът за регистрации е превишен,така че ако някой от вас знае друг сайт откъдето мога да г иизтегля да ми каже.10x предварително smile.gif
AZDEAZ
в арената също го има сериала. само че всяка серия си е сама за себе си, не е събран целият втори сезон заедно.
DRAGON
Някои може ли да даде снимки на катерин хейгъл!!!Много ми трябват!!!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.