Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ревю: Смолвил, епизод #16 "Обещание"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Новини и спойлъри > Архив
MaHeKeHa
ДО ВНИМАНИЕТО НА ФЕНОВЕТЕ НА СМОЛВИЛ: Ако този епизод не ви е харесал, то значи, че Смолвил не е за вас!

Режисиран от Джеймс Маршал и написан от Търи Маер и Ал Септиен, тези хора направиха невероятен подвиг в историята на Смолвил и мита за "Супермен"

Историята беше изключително интересна и начина по който бе поднеса още повече разчупи представите в телевизионното изкуство. Единственото нещо, с което можем да направим съпоставка, или по-скоро асоциация е дълбокото съжаление, което успяхме да видим в този епизод. Актьорите играха повече от "обикновенно" Няма да споменавам великолепния Джон Гловър и неговата "тъмна аура" Райската красота на Кристин Крюк и неуспоримият й талант като актриса. Майкъл Розенбаум "единствения и неповторим Лекс Лутър" - типичната инкарнация. Том Уелинг - за мен, най-добрият избор в ролята на Кларк Кент. За 6 години Том успя да инкарнира по великолепен начин младия Кларк Кент, който никой друг актьор няма да успее така, както успя Том. Алисън Мак и нейната воля да надделява над всякакви ситуации. Ангелски приятел и неуспоримо талантлива като актриса (доказала се за цели 6 сезона) Анет О'Тул - майката, която никога няма да изостави сина си. Моментът с часовника и онази история бяха показани и казани точно на място. Ето, виждате ли. Точно за това харесвам Смолвил, защото ни показват възможно всички най-дребни детайли, оставяйки ни чувството, че това действително се случва (не само в телевизията) тази топлота, която струи от Смолвил, е за да покаже на гладния зрител, че моменти като тези трябва да се уважават и никога - подценяват.

Знам уважаеми фенове на Смолвил, знам, че сме видяли всичко. Знам, че каквото и да кажа/напиша, ще бъде малко сравнение с онова, което виждаме на малкия екран. Но знаете ли, човек трябва да проявява уважение и спазва онези традици, които не бихме искали да нарушаваме, само защото ни мързи. Но в законите на любовта има едно неписано правило: ако обичаш нещо на този свят, ти трябва да го докажеш, а не кажеш. Точно за това реших да споделя това ревю..... с вас.

Във филмовия бизнес има едно непроменливо положение на снимки и писане на сценарии, при кинооператорите и сценаристите, които те наричат "Angles of Deja Vu points" - мисля, че видях някой от вас да споменава относно това колко често се повтарят сцените в този епизод. Нищо подобно, уважаеми фенове на Смолвил. Идеята на Джеймс Маршал беше да запознае зрителя от различни гледни точки на вече видяната ситуация (чудно, как въобще сте го възприели по-друг начин) Когато казах, че Смолвил е напреднал изключително много, визирах точно този момент от режисура и начин на писане. Много ми допадна тази идея, защото вече както забелязахте, в началото на епизода беше оставено на зрителя "абсолютната дезорентция" за да може по-нататък да се покажат заключителните фази от различни сцени и гледните точки от тримата герои, в този случай: Кларк, Лана и Лекс.

За първи път от много време насам, си признавам, че героя на Кристин Крюк много ми хареса. Ролята й беше изключителна и МНОГО важна в този аспект. Има една стара приказка, която гласи: "кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа ти какъв си." О, да. Всички видяхме онова, което много фенове наричат "Лутърско" НО намеренията й бяха съвсем други, (дори и във вреда на Клои) само за да изобличи Клар Кент и неговата ТАЙНА. (Мисля, че сега всички може да спим спокойно.) Ура! Най-после Лана Ланг знае, че Кларк Кент има "способности" макар и не в този аспект, който всички очаквахме, но подяволите, ТЯ ЗНАЕ. Знае и ЧУ, че Кларк Кент никога не би й навредил, и най-доброто в тази серия беше, когато Лана подслушваше разговорът на Клои и Кларк. Казвам ви, уважаеми фенове на Смолвил, физиономията й беше безценна.

Кларк, Кларк, ах,... горкият Кларк Кент. Беше способен да направи всичко, за да спаси това, което му е най-ценно, но уви. Съдбата винаги е била против него. Физиономията му беше толкова съкрушена, когато Лана каза ДА на Лекс Лутър. Искрено му съчувствах в този момент. Горкия, няма си никого на този свят. Без биологични родители, без любов, без съчувствие, само моментни проблясъци, които едва ли биха го утешили. Но предполагам това е цената на героя. Последната сцена беше покъртителна. С насълзени очи. Говорете ми после, че Том нямал талант. Ако Том Уелинг няма талант, то значи, че вие не разбирате от кино. Човек наистина може да почувства болката му.

Мръсния и гаден Лекс Лутър! Повечето фенове бяха ядосани и удовлетворени от факта, че виждат ИСТИНСКИЯТ Лекс Лутър, такъв, какъвто се предполага да бъде. Изваян от "тъмна аура" човек, който не мисли за нищо друго, освен да прави злини. Мисля, че Майкъл е възможно най-добрият избор за Лекс Лутър. Новото поколение на семейство Лутър (ще е жалко, ако напусне Смолвил след 7-ми сезон) Искрено се възхищавам на актьора и неговата отдаденост към ролята му на Лекс Лутър. Имаш чувството, че този човек е роден, само за да изиграе тази съществена роля в Смолвил.

Вълкът в овча кожа най-после показа истинската си природа. Не знам какакво имаше предвид с това, че е дошъл да си събира реколтата, но предполагам в предстоящите епизоди ще разберем за какво иде реч. Джон Гловър е човек и актьор от много голяма класа. Присъствието му в Смолвил всява абсолютна тъмнина. (Никога не съм мислел, че Лайнъл може да стане добър човек) Но съм сигурен в едно, че той ще си получи заслуженето от Лана Ланг и мисля, че Смолвил ще претърпи още един катаклизъм относно този развой и заплахата му да убие Кларк Кент, ако г-ца Ланг не се ожени за единствения му син.

За първи път в историята на Смолвил (да точно така, за ПЪРВИ път) беше показано специален ефект от човешката гледна точка. Не мога да повярвам, уважаеми фенове на Смолвил, че повечето от ВАС подцениха този факт и го сметнаха НЕ за специален ефект, а ДЕфект. Как може да ви хрумне, че екипа на Смолвил може да допусне такава.... ламерия. За първи път ние видяхме суперскоростта на Кларк Кент от човешка гледна точка, без.... как да го кажа... "топлинна аура" и трябва да ви кажа, че това беше много оригинално. В един момент виждаш Кларк пред себе си, а в следващия той го няма. Нали не сте си мислели, че ефектът от изчезването би изглеждал по-друг начин? Беше представен така, както трябва да бъде, гледано от човешки поглед.

Като оставим това настрана, мога да кажа, че еволюцията на Смолвил е факт. Няма какво да се заблуждаваме, уважаеми фенове на Смолвил. Това е сериал, който ти предоставя различни емоции, различни представи и разбирания за живота. Въпреки статута на сериала (научно-фантастична драма) Смолвил е нещо, което може да те доближи до реалността. В много отношения този сериала не само показва, но и УЧИ. Показва и напомня на нещо, което всеки един от нас може да преживее в различните ситуации. Смолвил и #16 епизод вдигнаха летвата на едно ниво, което преди 3 години трудно бихме си представили, но сега това е факт. Така както е факт, че Смолвил е сериал достоен и за най-големите ТВ компании, но незнайно защо, е подценяван.

Ако трябва да съм честен със себе си и оценката по училищната система, НЕ бих му дал 6-ца. Това би било унизително спрямо сериала и този епизод. Ако Смолвил беше ученик, а аз учител, моята оценка би била такава:

sonofsparda
1clap[1].gif
smallville_f
worthy.gif 1clap[1].gif worthy.gif

П.П.Останах без дъх и думи ...
MaHeKeHa
Честно, такава помия не бях виждал ДОСЕГА. Във форума на Криптонсайт и секцията, където обсъждат епизодите, почти ВСИЧКИ американци са на мнения, че епизода бил "pathetic" един от най-жалките епизоди. За мен тези хора не заслужават сериал като Смолвил. Ограничени копелета. Адски много взеха да ме дразнят. Най-много да има 10-та човека от всичките 3,000/4,000 човека, които мислят добре за епизод #16.

Тъпите Американци вече не знаят какво искат. Точно 5-ма човека уважавам от този форум, останалото е пълен крап. Лигли и лигльовци, които по цял се чудят какви глупости да пишат.
3pacalypse Now
Епизода беше велик...Един от най-великите епизоди които съм виждал в сериал изобщо... Бтв да взема и аз да го посетя тоз форума на Криптонсайт а ? biggrin2.gif
free_soul
Цитат(MaHeKeHa @ Mar 17 2007, 02:41) *
Честно, такава помия не бях виждал ДОСЕГА. Във форума на Криптонсайт и секцията, където обсъждат епизодите, почти ВСИЧКИ американци са на мнения, че епизода бил "pathetic" един от най-жалките епизоди. За мен тези хора не заслужават сериал като Смолвил. Ограничени копелета. Адски много взеха да ме дразнят. Най-много да има 10-та човека от всичките 3,000/4,000 човека, които мислят добре за епизод #16.

Тъпите Американци вече не знаят какво искат. Точно 5-ма човека уважавам от този форум, останалото е пълен крап. Лигли и лигльовци, които по цял се чудят какви глупости да пишат.

Да, съгласен съм с теб! Но мисля , че знам защо феновете в Америка не са така всеотдани. Там е пълно с разни продукции. Било то Холивудски или други от "големи" величини. Хората са просто свикнили да гледал филмови ефекти, за разлика от това каква е историята на един сериял=>герой. Те гледат да има "съблазън" за окото, а не в това как е показана/филмирана една велика история за най-великия (може би) герой на всички времена. А това което пишеш - 3.000/4.000 човека(фенове) да напишат такава простотия - "pathetic" за серияла....леле...Америко, Америко....ти не заслужаваш своите продукции. ТИ не заслужаш да има такива велики актьори , положили толкова много труд за да направят Смолвил най-прекрасният сериял който съм гледал през Живота си!!! Емо, това не са фенове...това е обидно за НАС да ги наричаме фенове....защо ли, защото от 3.000 човека само 10 да кажат "евала" на тази серия...те са за убиване чесно да ти кажа. Заради такива хора(ЖАЛКИ фенове) ако спрът незавършен Смолвил(говоря за 7-ми сезон) ....ще бъде за мен, най-голямото убийство на сериял
Емо...това са "фенове"...как може да се изказват така, как може да не "вдяват" за какво става въпрос в този сериял. Това няма да го забравя....10 човека от 3.000/4.000 .....Емо аз не мога да намеря дума, с която да ги определя...навярно и ти няма да можеш. Никоя дума в БЪЛГАРСКИЯ КНИЖОВЕН ЕЗИК няма да определи тези ..... хора ....а мамкаму толкова исках да ги обидя....
sonofsparda
И аз хвърлих едно око преди малко и за жалост Емо е доста прав. Тия келеши наистина много оплюват този страхотен епизод ,който въпреки, че за мен не беше най-доброто от Смолвил, не скрих колко много ми хареса. Ама американците(поне както се вижда голяма част от тях) са идиоти, честно. Спомняте ли си заплахите, които правеха - че щели да спрат да го гледат, да се самоубият ако това и това се случи. Ебати копелетата, сериозно. Един лоялен фен никога дори няма и да си помисли такова нещо. Никога не бих постъпил така, дори и ако примерно Клои е на смъртно легло(не дай си боже). Обаче покрай коментара на Павката взех много да се притеснявам - ами ако след тази сватба, много "фенове" решат да спрат да гледат сериала, защото разбираш ли примерно Клана според тях е вече мъртва? Ох, не ми се и мисли просто. Ако има нещо, което дължим на тия шибаняци относно Смолвил, е рейтингът и ако направят нещо такова, направо не знам. 1iangr[1].gif
sydney
американците не могат да оценят това което имат dry.gif dry.gif dry.gif това е едно от най-лошите им качества,как може да кажат че епизодът бил жалък confused.gif confused.gif confused.gif тия нямат акъл просто,явно не разбират много от качественни неща 9.gif 9.gif 9.gif важното е че ние сме истински фенове на Смолвил и го оценяваме,а не о подценяваме като американците

btw. Емо мерси за ревюто rolleyes.gif rolleyes.gif
vikihill96
Тъпаците и келешите са не само в Америка.От два дни си ги гледам по телевизията-същите екземпляри,които ми казват,колко "голям престъпник" съм,и тъй нататък и тъй нататък.А колкото за мнението на американците за епизода-какво да кажа-те наистина не заслужвата този сериал,толкова са се забили в холивудските блокбастъри ,пълни с ефекти и прочие,че като дадат епизод ,в който играта на актьорите е висш пилотаж-те казват патетичен,слаб епизод...нещастници,абсолютни глупави хора.Нали го знаете вица:
"Надпис на асансьор в Лондон(или в която и да е европейска държава и град)-"Четирима души-300 килограма".Надпис на асансьор в Ню Йорк-"Трима души-400 килограма" ".-Повече нямам какво да добавя.
MaHeKeHa
Цитат(sonofsparda @ Mar 17 2007, 13:07) *
И аз хвърлих едно око преди малко и за жалост Емо е доста прав. Тия келеши наистина много оплюват този страхотен епизод ,който въпреки, че за мен не беше най-доброто от Смолвил, не скрих колко много ми хареса. Ама американците(поне както се вижда голяма част от тях) са идиоти, честно. Спомняте ли си заплахите, които правеха - че щели да спрат да го гледат, да се самоубият ако това и това се случи. Ебати копелетата, сериозно. Един лоялен фен никога дори няма и да си помисли такова нещо. Никога не бих постъпил така, дори и ако примерно Клои е на смъртно легло(не дай си боже). Обаче покрай коментара на Павката взех много да се притеснявам - ами ако след тази сватба, много "фенове" решат да спрат да гледат сериала, защото разбираш ли примерно Клана според тях е вече мъртва? Ох, не ми се и мисли просто. Ако има нещо, което дължим на тия шибаняци относно Смолвил, е рейтингът и ако направят нещо такова, направо не знам. 1iangr[1].gif

Познавам се с Уеб Мастърката на най-големия фен сайт на Лана и Кларк и те уверявам, че феновете на (КЛана) номерират този епизод като най-добрия в историята на Смолвил. Даже напротив, от 3 дни чета коментарите им и всички (КЛана феновете) са в небесата.
sonofsparda
Ами това е добре, но значи повечето от К-Cite са келеши. dry.gif
lyubenski
Много отдавна се мерках един път в този форум на Смолвил в криптонайтсайт и не ми направи много голямо впечетление. Пък се дразна на такив коментари, затова разчитам на този форум smile.gif. Все пак инфото тук е страхотно - никога не пропускате новина, така че за какво ми е да чета мненията на някакви dumbasses smile.gif.
free_soul
Да, Любчо,нямам съмнение в БЪЛГАРСКОТО. Достойни хора в този форум си вършат достойно работата...
pretty_girl
По скоро ти трябва да си pathetic за да наречеш епизода така,но не искам да навлизам в темата за американците и т.н. Епизода наистина беше велик особено за Клана феновете.Аз самата първоначално не схванах смисъла на началните двайсетина минути,но към края като взех да осмислям серията осъзнах колко добра беше...наисина напоследък липсваха такива серий изразяващи човешкото много ми хареса съпоставката на тръгването на Кларк така както ние го виждаме и такова каквото наистина е.Най-накрая Лана успя да докаже и че тя може да е добра и да поема отговорност,това което направи припомни на всички ни положителните и страни..Сериката за някои може да е била блудкава дори жалка но на мен ми хареса...
sonofsparda
То какви фенове са тия хора, ако нарекат изобшо някоя серия "жалка". dry.gif Наистина е имало епизоди малко по-безинтересни(поне за мен) от другите, но жалки - никога. А колкото до положителните страни на Лана - ами да така е, тя все пак не е отрицателен персонаж, а просто наивен и доста доверчив. Време беше и тя да направи нещо за Кларк, въпреки че саможертвата й беше доста голяма. Поне веднъж и тя да осъзнае какво е да си на мястото на Кларк Кент, жертващ всекидневно живота и щастието си, за доброто на другите. smile.gif
MaLkIq_MuKi
Ами аз просто нямам думи...просто....незнам ohmy.gif чакайте че още се съвземам от серията...това беше най-най-хубавата серия някога която съм гледала shocking.gif Мисля, че няма смисъл да говоря за тъй наречените "фенове" от К-site тъй като тяхната средна възръстова граница според мен е 11...Повечето хора там просто са все още тъй малки, че за това не разбират същността на серията , та какво остава за целия филм, пък и да не забравяме какво казват за американците - Велика, но глупава нация...те и за това са толкова напред, но както и да е! Що се отнася за самата серия и за различното развитие на нещата от гледната точка на почти всеки от героите - това беше убиствено cool, по принцип не харесвам този начин на поднасяне на история, но тук толкова ми хареса, че няма накъде! Направо незнам кой би си помислил че е объркано...всичко си беше толкова ясно и подредено (поне за мен). Що се отнася за това което Лана видя, признавам си че и аз си помислих, че е дефект, но след като премислих написаното от Емо просто няма какво повече да говорим...Относно актьорската игра на всеки мисля, че няма нужда да казвам - повече от перфектни! Кристин (моята любимка Лана), както винаги перфектна до най-малкия детайл (и нямам предвид само красива), Том - страхотна игра както винаги...още от началото на серията ме постави на тръни, а на края беше уникално с тези очи (направо ме накара да се чувствам на негово място). Майкъл - перфектният тъмен и зъл Лекс Лутър, особенно с тази ехидна но от друга страна победна усмивка...просто нямам думи. Алисън - за малко се появи, но колкото и за малко да е било присъствието и просто вдъхва такава енергия и жизнерадостност, дори в най-тежък момент. Гжон Г. - за мен няма друг такъв актьор...той просто не само е роден за тази роля, но имам чувството че в реалния живот отново е такъв (което естествено се надявам да не е така). Анет - както винаги безупречна майка и най-добър приятел, винаги защитаваща любовта, истината и справедливостта, най-добрия избор според мен за тази роля (самата женица съм 100% сигурна че е такава и в живота). От мен не 7 ами 100000000000 оценка! Просто не знам как ще спя сега shocking.gif

П.П.: Между другото това е най-дългия пост който някога съм писала shocking.gif и се извинявам ако не е перфектен, но за 1 път ми се случва да си излея така душата за филм blush.gif
free_soul
Все от някъде се започва Теди, пък и много е по-добре да се потруди човек като напише малко повечко. Аз например обичам да чета по-дълги коментари.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.