Гледах
Bridge To Terabithia и
.45 - две доста контрастни заглавия...
От
Bridge To Terabithia бях много разочарован (
4/10). За филм, който има потенциала да бъде на нивото на Хари Потър или Хрониките на Нарния, полученият продукт е просто подигравка. Самото заглавие на филма може на български да се преведе като: "Деца, друсайте се, по-забавно е". За съжаление немах тревица докато го гледах и не можах да се филмирам като двамата главни герои...
Първо почвам от трейлъра - много подлъгващ (за което ме предупредиха, така че знаех какво да очаквам). От трейлъра оставаш с чувството, че ще гледаш нещо подобно на Нарния, но всъщност fantasy моментите са доста малко за сметка на реалността.
Филма като цяло мога да го сравня с недъгаво дете - докато го гледаш се чудиш дали Дисни са го направили за един ден или ден и половина. Главният герой е почти лишен от душа, можеше доста повече време да отделят да го доизпипат [най-много ме издразни отношението на пикльото към по-малката му сестра (за ролята на която са взели некво супер симпатично ангелче)]. Бащата на главния герой е представен като "добродушен нацист"...Останалите герои изобщо не искам да ги коментирам - такава подигравка с филмовата индустрия рядко се вижда, сложени са буквално за "пълнеж" и толкоз.
Ако не ме бяха предупредили за неочакван обрат в сценария, щях да се откажа да гледам тази пародия още след първия половин час.
Bridge To Terabithia също доказва, че Дисни са яко на твърди наркотици - да направят толкова депресиран филм и да го представят като филм за деца граничи с престъпление (много хора в IMDB се оплакват, че дечурлига под 10 години са ревали в киното по време на филма). Може да съм атеист, ама гаврата с християнската религия също ми дойде в повечко. Поправете ме ако греша, но когато човек отиде да гледа fantasy филм, той иска да избяга от проблемите на реалността и да се потопи в измисления свят, които му представят. Ако и вие искате това, бягайте като дявол от тамян от това заглавие. Тук грубата действителност е на почит.
Единствено ми хареса представянето на AnnaSophia Robb (тя е и на аватара ми сега). От всички герои може би единствено нейната Лесли не бе лошо направена, а като добавим и таланта й + невероятната харизма, става ясно, че само тя блестеше в
Bridge To Terabithia.
.45 от друга страна е много откровен филм, пълен с цинизми и груби селски прояви, който следи развитието на един махаленски бабаит
![mrgreen[1].gif](http://ggbit.info/forum/style_emoticons/default/mrgreen[1].gif)
На мен ми хареса, но на други може да не им допадне голямото количество псувни и прост език като цяло.
Още от първия кадър може да прецените дали този филм ще ви хареса или не - в него първата реплика на Мила Йовович е: "Големият Ал има голем х*й", като след това детайлно обяснява как бил като малка ръчичка или малко краче и колко хубав бил секса с него...Големият Ал е съответно и бабаита, главен герой на филма.
8/10