Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Кажете ми какво мислите за този сценарий.
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Новини и спойлери > Архив
MaHeKeHa
.... или по-скоро част от моят сценарий, който ми хрумна преди малко. И моля ви, обърнете внимание на заглавието на епизода, то също няма да бъде такова (или поне предполагам) защото освен, че е сценарий, (импровизиран, разбира се) все си мисля, че точно това, което ще ви напиша може да се случи. Не изключвам тази възможност.

Сценария се отнася за Лана, в която серия най-после разбира за Кларк Кент.

• Серията започва с минало събитие от сезон 5, епизод #12 "Reckoning" - когато Кларк показва на Лана "крепостта на уединението"

• последните 10 минути на епизода

Общия сценарий:

- Кларк Кент е в плевнята, работейки над стария трактор. След редица неуспехи да го поправи, той се ядосва сам на себе си:

Сценария на Кларк:

- По дяволите, татко все не успяваше.
- Не може ли просто да си купим нов.

Общия сценарий:

През това време в плевнята влиза Лана Ланг...

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк, тук ли си?

Общия сценарий:

Кларк е в горното помещение на плевнята, търсещ част за трактора.

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк?

Общия сценарий:

- Кларк Кент се показва на стълбите.

Сценария на Кларк Кент:

- (Малко объркан и с наведена глава)

- Разбира се, Лана.
- Заповядай.

Сценария на Лана Ланг:

(Качвайки се по стълбите)

- Боже, бях забравила колко е спокойно тук.
- Виждам, че все още държиш телескопа.

Общия сценарий:

- Следва 30 секундно мълчание.
- Кларк Кент се е облегнал на прозореца в плевнята, гледайки към небето...

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк, знам, че след тази сватба и всичките неща, които се случиха, най-малко си ме очаквал тук.
- Но дойдох, за да ти кажа нещо...

Сценария на Кларк Кент:

- (с лека омраза)

- Сигурен съм, че Лекс Лутър ще бъде много против, след като сте официално...... женени.

Общия сценарий:

- Лана навежда глава (виновно със жален поглед)
- (следва мълчние от нейна страна)

Сценария на Лана Ланг:

- В момента Лекс ми най-малката грижа.

Общия сценарий:

- След изказването на Лана, Кларк съвсем леко си обръща главата в знак на изненада.

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк, миналата нощ....
- Миналата нощ сънувах теб. И сякаш това, което сънувах вече съм го преживяла.
- Беше прекасно и красиво, а чувството невероятно.
- Честно да си кажа, сега се чувствам доста объркана...

Общия сценарий:

- Кларк продължава да мълчи:

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк, миналата нощ сънувах теб.
- Сънувах, че ти си извънземен и чрез онази пещара, ме отведе в красив кристален замък. Ти ме хвана и скочи заедно с мен на върха на един от кристалите, а от парче въглен направи малък диамант, след това от очите ти излезе топлина, която никога не бях виждала. Ти направи пръстен и след това ми предложи да се оженя за теб...

Общия сценарий:

- Следва 20 секундно мълчание...

Сценария на Лана Ланг:

(С лека усмивка и загледана в една точка)

- Кларк, знам, че звучи лудо и сигурно ме мислиш за луда, но чувството след като се събудих, беше толкова реално, сякаш това наистина се е случвало.

Сценария на Кларк Кент:

(стиснал юмруци, Кларк Кент се мъчи да каже нещо и изведнъж...)

- Лана, нали си спомняш първия метеорен дъжд, който отне живота на близо 200 души в Смолвил.

Сценария на Лана Ланг:

(с тъжен и унил поглед)

- Включително и на моите родители.
- Как мога да го забравя, Кларк?
- Никога няма да забравя това.

Сценария на Кларк Кент:

- Лана, аз.... аз
- Аз не съм човека когото всички мислят.
- Всичките тези пъти когато исках да ти кажа...
- Ти беше...

Сценария на Лана Ланг:

- Кларк, за какво говориш?
- Кларк, отговори ми?

Сценария на Кларк Кент:

- Лана, това, което си сънувала, не е било само сън.
- Това наистина се случи.... в едни по-добри дни.

(следва разкаян поглед от страна на Кларк)

- Лана, аз наистина съм от друга планета. Планета наречена Криптон. Моето истинско име е Кал-Ел, син на Джор-Ел, моят биологичен баща. Всичките тези пъти, когато исках да ти кажа.... беше толкова трудно. Исках, наистина, но теб те засягаше смъртна опасност.

Общия сценарий:

- На лицето на Лана Ланг е описан истински ужас.

Сценария на Лана Ланг:

- Кал-Ел? Криптон?

Сценария на Кларк Кент:

- Дойдох на земята заедно с метеорния дъжд. Този дъжд беше останките от родната ми планета, която вече я няма. Тези останки погубиха твоите родители, Лана и живота на още 200 човека. Сега живея с тази съдба.

Общия сценарий:

(Лана се афектира от казаното и започва да плаче силно)

Сценария на Лана Ланг:

(с лека омраза към Кларк Кент)

- Защо не ми каза досега, Кларк? Защо си го крил през цялото време?

(с разплакан глас се обръща към Кларк)

- Как можа да постъпиш така с мен, Кларк?
- Аз ти вярвах през цялото време!
- Не бях ли достойна за твоята голяма тайна, която пазиш с години наред от мен?
- Мислиш, че като скриеш това, ще ти бъде по-леко?
- Мислиш..... (Лана сяда на дивана съкрушена, гледайки в една точка)

Сценария на Кларк Кент:

- Лана, аз....аз исках да ти кажа.
- Лана, ти беше всичко за мен.
- Обстоятелствата бяха...

Сценария на Лана Ланг:

(Лана прекъсва Кларк)

- Обстоятелствата?
- Кларк, поне от уважение към моите родители трябваше да ми кажеш!
- Вече няма значение...

Общия сценарий:

- Лана става от дивана.
- Кларк се протяга, за да я докосне по-рамото и успокои.

Сценария на Лана Ланг:

(с голяма омраза)

- Не ме докосвай, Кларк!!!

(И се дърпа рязко)

Общия сценарий:

- Лана Ланг тръгва с ускорена крачка към стълбите.
- След като слиза долу, Кларк се застава на горните стълби като се провиква към Лана:

Сценария на Кларк Кент:

- Лана!

Общия сценарий:

- Лана се спира на едно място, без да се обръща.

Сценария на Кларк:

(Лицето на Кларк Кент в близък кадър)

- Лана, искам да знаеш, че когато ти предложих и ти прие да се ожениш за мен, за първи път в живота си се почувствах щастлив.

Общия сценарий:

- (започва някаква музичка) Лана Ланг излиза от плевнята обляна цялата в сълзи, качваща се в колата, след това сцената се сменя и дават как камерата се отдалечава от лицето на Кларк, след това и цялата му фигура и така на фона музичката, докато не се покажат финалните надписи.

... КРАЙ!
sonofsparda
Добре - доста добре, но аз лично предпочитам тя да научи тайната, когато вече не е женена за Лекс. Но ситуацията наистина е доста покъртителна.
vikihill96
Цитат(sonofsparda @ Feb 18 2007, 21:30) *
Добре - доста добре, но аз лично предпочитам тя да научи тайната, когато вече не е женена за Лекс. Но ситуацията наистина е доста покъртителна.

Абе и според мен е интересно сценарийчето,само дето не ми се иска ,когато Лана най-сетне разбере за Кларки-реакцията й да бъде такава-толкова,както се казва изпълнена едва ли не с омраза.В крайна сметка-именно в сезон 5, епизод #12 "Reckoning"-когато нашето момче й каза-тя хич не реагира така на тайната му-вярно,че времената бяха по-добри както казваш,но все пак знае ли човек-ако Лана обаче постъпи по някакъв такъв начин,когато разбере-много ще ми падне в очите да знаете,защото да,разбираме всички болката,която тя от години изпитва по загубата на родителите си,болката от това,че само с нея КК не е споделил тайната си(какъв приятел е той тогава??!?!).И все пак такава реакция би била една изключително егоистична и нечестна постъпка,защото що не се замисли и Лана какво му е било на Кларк,а?Трябва да го има този момент,защото в крайна сметка нашия трябва да може да обясни всички обстоятелства този ден и защо не й е казал-изгуби баща си,предупреждението на Джор-Ел и т.н.Ами хилядите пъти,когато КК се е грижил за Лана-надявам се,когато момента на истината настъпи(когато и да е той)-Лана да не се покаже като импулсивна глупачка ,а малко все пак по-трезво да обхване и прецени нещата.Ще е добре не само за нея,а и за нашето момче.Защото Си-Кей заслужава поне това според мен от страна на Лана.
tzvetka
Ми много е добро!Аз повечко искам да не е толкова за Лана и тя пак така да се направи на жертва!Ама много добер си го измислил Емо!
solenka
В интерес на истината, защо ли няма да се изненадам, ако не стане по същият начин. wink.gif Хареса ми, макар че Кларк остнава дълбоко наранен, а Лана се прави, че не и пука. Ще видим как ще се развият нещата.
sladurkata_f
Оф..пааааак Лана...ами какво да кажа..сценария иначе е мн добър,макар че на мен не ми допада крайния резултат,това че пак Лана ще излезе от това като света вода ненапита.Опа тропна айдее пак наш Кларки виновен,че Лана е нещастна.пфф честно писна ми..крайно време е да се даржи малко мъжки това момиче,че почна вече да се излага... dry.gif
MaLkIq_MuKi
Браво! И на мен много ми харесва, само дето и за мен е гадно ако Лана реагира така когато научи sad.gif
smallville_f
Много добър сценарий!!!Браво!!! worthy.gif Само че ако и наистина Лана реагира така направо не знам какво ще я направя!!!Т.е. сценаристите ... wacko.gif Много ми стана противна героинята на Кристин в последно време и ако развалят образа на Лана още малко ЩЕ ГИ РАЗКОСТЯ!!!!!!!!! blink.gif Иначе пак казвам че сценарият е наистина мн добър smile.gif
MaHeKeHa
Ами аз се съобразявам от аспекта, че когато Лана разбере, ще бъде много афектирана от това (въпреки че няма да е права) или поне от части. Нормално е да изпита моментна омраза към Кларк (да загубиш родителите си още на 3 год) не е живот. Нищо, че Кларк няма никаква вина за това.

Нали си спомняте онова моментно изказване от страна на Лана към Кларк: "Не знам как въобще съм те обичала" това изказване също беше афектирано, но беше моментно. Всички видяхме как стоят нещата в този сезон. Разстроеният човек, е като луд човек - може да направи всичко, или да каже всичко без да се замисли за последствията.
vikihill96
Абе тя напоследък много леко го раздава-хииич не мисли да ме прощаваш biggrin2.gif biggrin2.gif -поне що се отнася до Лекс-всичко му приема на доверие ,което каже-вярно е,абе направо нямам думи.Вярно ,че явно отчаяно Лана иска да има някой на който да вярва-ама към Лекс е като кон с капаци.Мисълта ми е ,че дори когато Лана разбере накрая какво копеле гадно е Лекс-пак се съмнявам,че ще реагира веднага така отрицателно и импулсивно към него,както примерно да кажем ще реагира към Кларки в твоя примерен и много добър иначе сценарий.Тоест имам предвид ,че не бих се учудил Лана да постъпи така спрямо Кларк,ако разбере истината-и да ще бъде импулсивно и моментно ,както казваш,но се съмнявам ,че ако Лекс бъде на мястото на Си-Кей,а това ще стане рано или късно-Лана ще реагира така и към него.Надявам се да ме оправдаят сценаристите.Колкото и да "прецакват" образа на Лана сценаристите-пак не мога да я намразя да му се не види-харесва си ми актрисата какво да правя-но ако решат нещо в стила,който ти излагаш ,ще ми стане изключително неприятно честно казано.
sydney
браво Емо много е добро 4.gif 4.gif 4.gif 4.gif докато го четях си представих че гледам епизода 16.gif 16.gif 16.gif още веднъж си се представил блестящо happy.gif happy.gif happy.gif
3pacalypse Now
Аз съм казал че Манекена е врачка biggrin.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.