Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: "Star Wars"
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Филми
Nasi

"Междузвездни войни"

Episode I – “The Phantom Menace”

Заглавие: Епизод I – „Невидима заплаха”
Подзаглавие: Всяко поколение има легенда. Всяко приключение има първа стъпка. Всяка легенда си има начало.
Жанр: Фантастика, приключение, екшън.
Година: 1999
Режисьор: Джордж Лукас
Участват: Лиъм Нийсън (Куай-Гон), Юън Макгрегър (Оби-Уан Кеноби), Натали Портман (Падме Амидала), Джейк Лойд (Анакин Скайуокър), Иън Макдиърминд (Канцлер Палпатин, Дарт Сидиъс) и т.н.
Ревю: Това е и началото на сагата „Междузвезни войни”. Основната тема във филма е появяването на Анакин Скайуокър и привличането му сред джедаите. Както всеки маниак на тема „Междузвезни войни” знае, че в следващите епизоди Анакин минава от тъмната страна и става злия Дарт Вейдър, но ...все пак той е бил малко момче. Виждаме родното място на Анакин, откриването му от джедаите и приемането му сред тях. Оби Уан се запознава с бъдещият си ученик.

Сайтове: IMDB, StarWars.com

Episode II – “Attack of the Clones”

Заглавие: Епизод II – „Клонираните атакуват”
Подзаглавие: Един джедай не трябва да познава гнева. Нито завистта. Нито любовтта.
Година: 2002
Участат: Юън Макгрегър (Оби-Уан Кеноби), Натали Портман (Падме Амидала), Хейдън Кристенсен (Анакин Скайуокър), Иън Макдиърминд (Канцлер Палпатин, Дарт Сидиъс), Самюъл Джаксън (Мейс Уинду) и т.н.
Ревю: Действието се развива 10 години след събитията на Епизод I. Нещата в галактическата република вървят на зле, всичко потъва в хаос, съперничество и корупция. Сформира се нов могъщ съюз на стотици планети, които искат да се отделят от републиката. Всичко е планирано от тайна, зловеща и непозната сила, срещу която джедаите не могат да се изправят. Това води до войната на клонингите – началото на края на републиката. Анакин вече е обучен джедай, а Падме /бившата кралица/ е изтъкнат сенатор, но мистериозна опасност тегне над нея. Съдбата среща отново Анакин и Падме, който с Оби Уан е изпратен да я защити. И докато Оби се впуска в безкрайни приключения и преследване на наемни бойци Анакин и Падме стават все по-близки, докато приятелството им не прераства в силна, но забранена любов..

Episode III – “Revenge of the Sith”

Заглавие: Епизод III – „Отмъщението на ситите”
Подзаглавие: Сагата е завършена.
Година: 2005
Участват: Юън Макгрегър (Оби-Уан Кеноби), Натали Портман (Падме Амидала), Хейдън Кристенсен (Анакин Скайуокър, Дарт Вейдър), Иън Макдиърминд (Канцлер Палпатин, Дарт Сидиъс), Самюъл Джаксън (Мейс Уинду) и т.н.
Ревю: Три години след началото си, войната на клонингите е към своя край. Палпатин придобива все повече действия като главнокомандващ на републиката. Първоначално разкъсван между верността към своя учител Кеноби и моща на силата овладяна от ситите, Анакин Скайуокър обръща гръб на джедаите, отдава се на тъмната страна и след епична битка с Оби-Уан се превръща в Дарт Вейдър.

Episode IV – “A New Hope”

Заглавие: Епизод IV – „Нова надежда”
Подзаглавие: Преди много години, в една далечна галактика...
Година: 1977
Участват: Марк Хамил (Люк Скайуокър), Сър Алек Гинес (Оби-Уан Кеноби), Кари Фишър (Принцеса Лея), Харисън Форд (Хан Соло), Дейвид Проуз и Джеймс Еърл Джоунс (Дарт Вейдър) и т.н.
Ревю: Основният персонаж във филма е емблематичният Люк Скайуокър, който остава единствената надежда на бунтовниците да си възвърнат загубените позиции от Империята. Люк и приятелите му трябва първо да освободят принцеса Лея, която е в плен на злия Император и неговата дясна ръка Дарт Вейдър.

Episode V – “The Empire Strikes Back”

Заглавие: Епизод V – „Империята отвръща на удара”
Подзаглавие: Приключенията продължават...
Година: 1980
Режисьор: Ървин Кершнер
Участват: Марк Хамил (Люк Скайуокър), Сър Алек Гинес (Оби-Уан Кеноби), Кари Фишър (Принцеса Лея), Харисън Форд (Хан Соло), Дейвид Проуз и Джеймс Еърл Джоунс (Дарт Вейдър), Били Дии Уйлямс (Ландо) и т.н.
Ревю: Продължава се историята от Нова надежда, в която бунтовниците са унищожили най-страшното оръжие на империята – Звездата на смъртта, но Императорът и Вейдър успяват да се спасят. През това време бунтовниците начело с Хан Соло, Люк Скайлокър и принциса Лея се намират на планетата Хот. Скоро Люк получава съобщение от легендарният джедай Оби-Уан Кеноби, който му казва да потърси Йода в системата Дагоба, където да бъде обучен. Скоро обаче младият джедай спешно трябва да замине да помогне на приятелите си, които са изпаднали в беда. Там го чака фаталния сблъсък с Дарт Ведър. Люк ще научи нащо много важно и болезнено за себе си, а именно, че неговият враг е собственият му баща.

Episode VI – “Return of the Jedi”

Заглавие: Епизод VI – „Завръщането на джедаите”
Подзаглавие: Краят на Империята...
Година: 1983
Режисьор: Ричард Маркуан
Участват: Марк Хамил (Люк Скайуокър), Сър Алек Гинес (Оби-Уан Кеноби), Кари Фишър (Принцеса Лея), Харисън Форд (Хан Соло), Дейвид Проуз и Джеймс Еърл Джоунс (Дарт Вейдър), Иън Макдиърминд (Канцлер Палпатин), Били Дии Уйлямс (Ландо), Анакин Скайуокър (Себастият Шал/Хейдън Кристенсен) и т.н.
Ревю: След множество приключения, атаката срещу Империята е водена на три фронта. Люк се изправя срещу Вейдър и го убеждава да се върне на страната на доброто. Хан и Лея се опитват да спрат генератора, захранващ новата Звезда на смъртта, а приятелат на Хан- Ландо води атаката към имперските сили. В крайна сметка бунтовниците побеждават, като основна залуга за това има Дарт Вейдър, който убива императора, в името на доброто. По този начин е изпълено пророчеството, че Анакин Скайуокър е „Избраният”, който ще върне мира и спарведливостта в галактиката.

DaniEl
Е Nasi браво за добре направените ревюта! За филма няма какво да кажа едва ли няма човек които да не го е гледал.Класика! smile.gif
K_f_R
велик си е тоя ФИЛМЕЦ smile.gif
ludoto_mimi
Наси, браво за страхотната тема! Ей на това му се вика ревю! 8.gif 8.gif 8.gif

Моите фаворити са старите части. laugh.gif
Jolly_GirL
Много готин филм..особенно 1-3 част и наистина ревюто е много добре направено! 4.gif
SweetDreams
Мога да кажа само, че това ми е любимия филм worthy.gif Просто го обожавам... страхотно ревю Nasi 4.gif
П.п. На мен фаворити са ми 3 и 6 4.gif
lyubenski
Моята мания е това !!! А темата е невероятна worthy.gif worthy.gif worthy.gif .
lemmy
о0 аз не съм писала в тая тема баси мноу съм зле бе... добре ми кво мисля ми тва е просто ми нз как се описва нещо с думи дет до такава степен да те кефи, че просто да не можеш да го опишеш... любим герой хммм тва вече е трудно, може би Хан, Оби Уан или Анакин нз тримата мноу ме кефат...О и Джар Джар хаха I love him!а да не говорим за R2 i C3PO...така любима част баах тва вече е невъзможен отговор ми... не наистина не мога да отговоря всичките части ме кефат по различен начин... първия филм е супер забавен пък и Ани и Оби Уан са ебаси сладурите хахах... 2рата част може би най-малко ме кефи нз не ме впечатли много, но и без нея нема как тъй че си ме кефи...3тата хахах ми тва беше дългоочакваната връска с всичко и просто боя м/у Оби Уан и Ани беше просто... убийствен!?... после номер 4 леле помня кат за 1ви път го гледах тоя филм бях супер малка и след като го изгледах цялата ми представа за филми и тн се обърна на 360 просто ме разби да не говорим за 5 и 6 епизод там вече няма спор че са ми може би двете най- любими части...нз трудно е да се опише сичко... леле май скоро нема млъкна хахах... любим момент хммм ми 6-та част като Люк спасява Хан и Лея от Джаба там при онова растение леле беше супер мега яко мощно хааха.. оо аре ше спирам че се олях вече ххаха
Refuse
Аз пък не знаех, че Дарк Веидар е Анакин Скайулокар biggrin2.gif Но снощи разбрах като гледах последния епизод по НТ smile.gif
lemmy
blink.gif shocking.gif странно... но явно има и такива хора само едно пояснение не е Дарк а Дарт
ZzoOoMeR
ммм Супер филмче 1-2-3 част ги изгледах на 1 дъх ама след тва ( тъйкато са снимани останалите серии в по предишни госини ) поради липсата на достатъчно ефекти и мудното според мен равитие не ми харесаха 4 и 5 серия а 6 що годе беше добре smile.gif Иначе супер интересен и заинтригубащ филм като цяло ...
lyubenski
^Ти си единственият почитател на Star Wars, който да смята новите три част за по-добри от старите wink.gif.
Jolly_GirL
Честно казано и мен новите повече ме кефят mrgreen[1].gif,но това не означава че другите не ми харесват..
ludoto_mimi
Затова според мен трябва да се гледат първо старите, а после новите. За някои може да е объркващо, но по-добре да се гледа така, за да се вникне в смисъла, а не да се сравняват ефектите с вече изгледаните нови епизоди.

На мен затова и повече ми харесват 4, 5 и 6 - най-вече нямаше толкова много драми и бяха по-забавни. Изобщо няма смисъл да се сравняват ефектите на филми, които ги делят 20-30 години. За своето си време са били великолепни на всички части.
ZzoOoMeR
Цитат(lyubenski @ Feb 7 2007, 18:42) *
^Ти си единственият почитател на Star Wars, който да смята новите три част за по-добри от старите wink.gif.

хихих smile.gif еми... кво да напрая , не мога сега да си кривя душата и да казвам обратното smile.gif Нз просто мудно ми се развива действието , Бойните сцени с мечовете просто са трагични изобщооо не са за мен ... не че предпочитам ефектите на фона на качеството -точно обратното smile.gif
ludoto_mimi
Днес Антъни Даниелс, който играе C-3PO, има рожден ден.
Не знам защо, но сега го видях и реших да споделя.
Nasi
Happy 30th Anniversary to Star Wars

С един ден закъснение, но все пак да го отбележа.
TIGERM13
Eй кат бях лапе си мечтаех само за Хан Соло blush.gif
На мен всеки един епизод ми е любим-почти на всеки съм ходила да го гледам няколко пъти на кино shocking.gif .
Ако даваха на кино цялата сага в един ден щях да отида и да я гледам-може и без почивка между епизодите biggrin2.gif -толкова обичам Star Wars.
Любимите ми герои са Дарт Вейдър и Йода worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif
FreeWilly
някъде бях чул нещо за 7-ми епизод ама май беше чаак 2012г.
filmarkata
Епизод 1,2, и 3 worthy.gif worthy.gif worthy.gif евала тоя филм е един от любимите ми 3.gif
btw: Темата е върха, браво 4.gif
А колкото до 7 епизод съмнявам се wink.gif
ludoto_mimi
Честита годишнина със закъснение! smile.gif worthy.gif
vikihill96
Еми и от мен едно ГООООЛЯМО ЧЕСТИТО за 30-тата годишнина на най-великата поредица в историята на киното. Star Wars ще остане завинаги номер 1 в сърцето ми и то не само с игралните филми,ами с всичко-игри(от които също голяма част са си станали класики-Jedi Knight,KOTOR....), книги(поредицата на Тимъти Зан е просто върха) и т.н. А колкото до любимите ми-със сигурност старите части и особено IV- A New Hope, VI-Return of the Jedi- момента когато Люк(в четвъртата част) излезе от дома на чичо си и леля си на фона на двойно залязващите слънца или пък момента от последната част,когато Люк погребваше баща си....просто винаги потръпвам от кеф като гледам тези филми biggrin2.gif biggrin2.gif . От друга страна явно е случайно си паднах по книгите на Тимъти Зан- Мара Джейд-Скайуокър (жената на Люк) е невероятна героиня,абе точно такава мадама си му трябваше на Люк(бе като се замисля -дай боже такъв късмет всеки му) mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif mrgreen[1].gif !!!!
Nasi
Определено голям късмет има Люк:

Потър
Не съм гледал филмите ,но се каня да го направя. Искам да попитам само защо първите 3 филма са по-нови от последните 3 confused.gif
Малко е объркващо biggrin2.gif
ThePinkDuck
Цитат(Потър @ Aug 12 2007, 00:12) *
Не съм гледал филмите ,но се каня да го направя. Искам да попитам само защо първите 3 филма са по-нови от последните 3 confused.gif
Малко е объркващо biggrin2.gif

Така, ами реално не е объркващо. Първо през 70те и 80те години на миналия век излиза края на историята 4, 5 и 6та части. След което Лукас заснема и началото 1, 2 и 3. Сагата е разделене на 2 трилогии. Мисля, че ако има човек който да ти разясни тоя момент най-подробно то това е Nasi. Иначе няма да е лошо наистина да изгледаш филмите. Заслужава си.
Аз като гледам и незнам как съм пропуснала да дам мнние:
Цялата сага ми харесва. Не мога да кажа, че съм и голяма фенка, но определено е култова поредица. Главната причина да изгледам 1, 2, 3 беше Хейдън Кристенсен, е той в 1 не участва ама нали трябваше да видя от къде тръгва всичко. Фенка съм на детското от което стават ясни много неща свързани с отделните персонажи. Актьорите във филмите са много готини, баталните сцени са страхотни, а музиката велика. Мога да кажа, че най-много ми хареса Епизод 3. Сцената с биткана между Анакин и Оби Уан е просто изключителна. Цялата обстановка и "раждането" на Дарт Вейдър са пресъздадени толкова силно, колкото подобава за един от най-великите злодеи в историята на киното. Темата която Nasi е направила просто няма да я коментирам... то си е No Comment! mrgreen[1].gif
dEniChka
Хах тея филми са любимите на баща ми..На мен не са ми любими понеже не обичам фантастика иначе са яки wink.gif
ani4ka_89
Аз съм абсолютна фенка на Star Wars. Вкъщи имам всички части, а сестра ми ги знае наизуст, защото ги е гледала повече от 7-8 пъти всяка. Все още обаче не мога да определя кои ми харесват повече 4,5,6 или 1,2,3. Иначе филмите трябва да се гледат, защото са си една цяла ера в киното.
tazrosiknbg
Колекционирам всички серии на "Междузвездни войни".
vikihill96
То кой ли не ги колекционира happy.gif happy.gif !!! Велики филми,просто номер едно във фантастичния жанр(и не само). Само дано след време снимат още някой и друг филм или филми,свързани с Вселената на SW. За "пожизнен" фен като мен това би било изключително удоволствие!!! Материал за направа има предостатъчно happy.gif happy.gif !!!

А колкото за това защо първо са снимани епизоди 4 ,5 и 6 , а чак после 1,2 и 3 Лукас нееднократно си го е казвал - още отначало идеята му е била да направи шест части от сагата. Първо обаче е направил последните три, за да види какъв успех ще имат филмите(интересен факт около тях е, че при премиерата на Епизод 4- "Нова Надежда" , чичко Лукас както се казва е "отишъл на почивка" с идеята, че филмът няма да има чак толкова голям успех...еми не е познал човек за наше щастие). Чак след тях Джордж Лукас е смятал да заснеме Епизоди-1,2 и 3. Поради различни причини тяхното филмиране малко се забавило във времето(какво са за нас 16-17 години blush.gif ). Абе умен човек е Джордж,не може да му се отрече-такава индустрия надали някой е създавал(филми,книги,игри,сувенири и какво ли още не happy.gif ).
aria
Ооооо,ето това са моите филми.За любим епизод не мога да говоря - всички ги харесвам(но най-любимите ми моменти са в епизод 6,така,че...).Но двете трилогии са доста различни като визия.В първата има повече ефекти,повече грандиозни бойни сцени и хващащи окото дуели.Докато във втората има повече диалог и се залага доста на чувставата.В момента в който изгледах старите епизоди за пръв път те ми станаха любими.Продължавам да си ги гледам редовно.Въпреки че са фантастика,смятам че в тях има доста истина за взаимоотношенията и характера на хората.Star wars наистина са си цяла ера в киното.След 30 години продължават да са едни от най гледаните и най харесвани филми.Мога да продължавам да пиша така още много,но стига толкова,защото след малко това ще заприлича на интерпретативно съчинение mrgreen[1].gif

Не съм чела книгите,въпреки че от доста време ги гледам на пазара.Хубави ли са?За какво се разправят?
vikihill96
Цитат(aria @ Aug 17 2007, 08:33) *
....Не съм чела книгите,въпреки че от доста време ги гледам на пазара.Хубави ли са?За какво се разправят?

Ами специално от тези които ги има на български и са стойностни като качество мога да ти препоръчам поредицата на Тимъти Зан. В първите три книги от неговата поредица се разправя за събитията след Епизод 6 и смъртта на Дарт Вейдър и Император Палпатин. Намесват се доста нови герои, както и всички от "старата" команда. От страната на Империята си заслужава да се отбележи най-вече върховния адмирал Траун, който поема юздите на лошите-според мен един от най-пълнокръвните и готини образи в книгите(нищо че е от гадните,това не пречи да признаем огромния му тактически и стратегически гений). От страната на добрите, най-готиния и хубав образ за мен си остава Мара Джейд( червенокосата мацка която ми е на втората, третата и четвъртата снимка от подписа-I like this woman). Основно в първите три части се разправя за сблъсъците между Новата Република и Империята, която умело бива дирижирана от адмирал Траун.
Следващите три книги от поредицата на Тимъти Зан засягат събитията около десетина години след нещата в първите три книги. В тях Люк Скайуокър най-сетне ще открие любовта на живота си и ще се ожени(а сетете се от обясненията дотук за коя happy.gif ). Напрежението и действието и в тези нови три книги е напрегнато и ще трябва да бъде разрешен конфликт,който заплашва да разбие целостта на Новата Република. Последната засега част е ретроспективно връщане към последните години на Старата Република(може би пет-шест години преди събитията в Епизод 3-Отмъщението на Ситите). Ще видим някои от познатите ни от епизод 3- герои като Канцлера Палпатин(бъдещия император-ще видите каква гад е тоз човек biggrin2.gif ), ще се запознаем с учителя Кеноби и неговия млад и надарен падауан Анакин Скайуокър, който "никога нямало да премине към Тъмната Страна(да бе как ли пък не mrgreen[1].gif ).Ами ,за да не се отколнявам повече да завърша- да книгите поне за мен си заслужават отвсякъде, а ако вземат и да ги филмират хич няма да сбъркат happy.gif happy.gif !!! Абе щом цялата поредица е одобрена от чичко Джордж Лукас, няма как да бъде и иначе.

П.П- Напълно съм доволен, че именно този ми пост е моят 700-ен във форума. Точно по тема,която ми е много близка до сърцето smile.gif smile.gif !!!
aria
Много много благодаря за изчерпателното обяснение worthy.gif worthy.gif worthy.gif .Звучи ми много интересно и определено ще ги прочета smile.gif smile.gif smile.gif
Нека силата бъде с теб!
vikihill96
Цитат(aria @ Aug 17 2007, 20:24) *
Много много благодаря за изчерпателното обяснение worthy.gif worthy.gif worthy.gif .Звучи ми много интересно и определено ще ги прочета smile.gif smile.gif smile.gif
Нека силата бъде с теб!

Винаги съм готов да помогна щом става дума за SW happy.gif happy.gif !!! Пък в крайна сметка и аз по случайност добарах третата книга от поредицата - "Последната заповед" от една библиотека преди няколко години. Абсолютна случайност, защото и аз отдавна бях виждал книгите по книжарниците, но си виках - "едва ли са нещо особено"..еми оказа се че грешки стават постоянно mrgreen[1].gif !!! Оказа се че има какво да се прочете- а диалозите между Люк и Мара Джейд понякога са толкова "грубички", че направо се разтапях от кеф blush.gif !!! А и забравих да добавя един "безинтересен" факт- Мара Джейд всъщност е била личен помощник на императора с прякор-"Ръката на императора" и преди смъртта си Палпатин й е заповядал та да убие Люк Скайуокър happy.gif happy.gif - една от интересните сюжетни линии в първите тре кнеги(не че мацката мисли сериозно да го утрепе де, но вътрешната борба, че Люк е съсипал живота й е cool happy.gif ). Абе с една дума щом нещата са с марка SW рядко се оказват нещо лошо happy.gif !!!
Gossip Girl
Оо, как бях забравила да пиша тук.
Благодарение на Наси и аз се зарибих по SW. Жестоки филми!
Преди няколко години си мислех, че е голяма боза. Shame On Me! Изобщо не очаквах да е толкова забавно и приятно гледането на СУ.
Да си призная и аз съм привърженичка повече на новите части. Може би се дължи и на участието на Хейдън, Юън и Натали. Всички части са страхотни разбира се, но старите са..ъм..не знам дали е точно каквото искам да кажа, но там действието е маааалко по-разтегнато. Първа част(The Phantom Menace) ми е абсолютен фаворит!
Иначе за актьорския състав каквото и да кажа ще е доооста малко. Хейдън, Натали, Юън, Лиъм, Самюъл, Марк, Харисън, Кари..lol.
Абе цялата поредица е The Best.
____
сега съм в търсене на книжките.
vikihill96
Е за актьорите в тези велики филмчета наистина никой нищичко не може да каже. Точно в това се отличава добрия режисьор от гениалния както се казва. Защото първият може и да направи добър филм и често го прави, но гениалния подбира всичко така-музика, каст на актьорите, сюжет и т.н, за да остане един филми или поредица завинаги в историята biggrin2.gif , а SW го прави във всяко едно отношение worthy.gif worthy.gif !!! Колкото до книгите, еми в София наистина доста по-лесно човек може да си ги намери, но както се казва и по други места макар и по-трудничко би трябвало да може да стане, защото книжките определено си заслужават в пълна степен както това се отнася естествено и за филмите biggrin2.gif !!!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.