Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Eragon
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Игрални филми
DaniEl
Eragon

Жанр: Екшън
Година: 2006
Времетраене: 104 минути
Актьори: Сиена Гилъри, Робърт Карлайл, Гарет Хедлънд , Едуард Спийлърс, Джос Стоун, Джереми Айрънс, Джимон Хонсу
Режисьор: Щефан Фангмайър

Ревю:
"Eрагон" представя един мит, в който ездачи на дракони някога са донесли мир и просперитет на земята на Алагаезия. Драконите давали на техните ездачи магически сили, даже безсмъртие. Враговете им били безсилни, докато един от тях, Галбаторикс, решава да вземе цялата власт в свои ръце и да премахне ездачите на дракони.

Но след като Ерагон открива блестящо сапфирено яйце, от което се измътва дракон, който той нарича Сафира, времето на ездачите на дракони се възражда.

Сайтове:личен сайт IMDB

Да призная учудих се ,че няма ревю на този филм.Утре отивам да го гледам на кино и имам големи очаквания.Така че утре ще дам и лично мнение biggrin2.gif
ThePinkDuck
Леле толкова голяма фенка съм на книгата, че ме е страх да гледам филма, да не би да са я опропастили. Все пак като гледам рекламите очаквам нещо зрелищно, ама като чета критиката и ми се доревава. "Суун май лов", както мисля се сещате кой казва, ще го гледам, до тогава само надежди.
ludoto_mimi
Аз може и да го гледам. Чела съм книгата преди 2 години някъде и нищо не помня. 18.gif
DaniEl
Преди малко гледах филма,но незнам какво да кажа.От една страна беше хубав ,а от друга не особено.Историята беше добра,но нищо ново.Актьорите нещо не ми харесаха,ако изключим разбира се Robert Carlyle.Изигра си много добре ролята човека.Жалко ,че му видяха сметката 16.gif На хората с които бях края им се стори много глупав,но да призная на мене ми хареса.Претполагам ще има продължение понеже чух ,че било трилогия.Не съм чел книгата ,но след като свърши филма си я купих и сега ще я четаСигурно след нея филма няма да ми харесва чак толква biggrin2.gif
Аз ви препоръчвам филма. smile.gif
dreamyyy
Чела сам книгата, а в неделя гледах и филма.Излишно е да казвам, че книгата ми хареса повече. А за филма хубав е, ако обичаш приказки biggrin2.gif актьорската игра не беше кой знае какво. но все пак това е първият филм на Edward Speleers (Ерагон), така че е нормално. А и имаше някои реплики, които ме караха много да се смея. Но това което най-много ми хареса беше дракона(малко грозноват, но сладък).
f0rgy
Определено ме зайнтрегувахте..DOWNLOADING.... rolleyes.gif
Fixer
Гледах рекламата и много ми хареса надявам се да е хубав като се свали ще го гледам smile.gif
never_mind
Не ми хареса mad.gif ... няма динамика... една битка само... дано другите 2 части са по-добри...
Estell
На мен ми хареса филмчето. Не беше лошо... Сапфира беше симпатична smile.gif Намирисва ми на нещо от рода на Властелина... Пак 3 части, пак много мащабно... В Холивуд май много обичат приказките, ама няма лошо, защото и аз ги обичам!
Justin
Филма е страхотен! С нетърпение очаквам втората част.
Гледайте го! Няма да сгрешите. biggrin.gif
K1llerAngel
Филма е перфектен гледайте го няма да сгрешите,ако можете и на кино заслужава си 4-те лева
Alanna
Аз като голям фен на книгата съм меко казано разочарована от този филм! Просто претрупано и измислено! sick1.gif Ебати дори не се разбра че Аря е елф хаха къде са й ушите хораconfused.gif mad.gif
Съжалявам за 6-те лева, които дадох за тази боза! 19.gif
ZzoOoMeR
филма беше мн хубав и увлекателен единственото което не ми хареса е че повечето сцени бяха през ноща и не може да се различат много кво правят на моменти ... но действително ми хареса и ще чакам следващата част с интерес smile.gif
girl_from_hell
аз ходих на кино да го гледам еми на мене ми хареса, защото очаквах нещопо натоварващо а то не беше, еми хареса ми а и такава сладка животинка са направили като дракон, че не е истина
гледам, че пишете за книга трябва да потърся и аз да я прочета
ThePinkDuck
Вчера ходих да го гледам и определено съм доволна от това което видях. Филма имаше и слаби места, но какво да се прави. Историята е разказана точно както трябва, хареса ми какво са направили от нея. Сапфира беше жестока, Ерагон винаги така съм си го представява, а след като гледах Властелина от главата ми не излизаше образа на Грима като Дур`за, но тук се е получил дори по-добре. Хареса ми, определено му давам положителна оценка! mrgreen[1].gif
fallon_fallon
Аз гледах филма още като излезе на 15 декември, а после си купих и книгата и да ви кажа, Кристофър Паолини не е кой знае какъв талант. Не знам какво толкова го хвалят, но имам чувството, че момчето хич не умее да се изразява в писмена форма, язък, че е чел толкова( както сам казва). Продуцентите може и да не са чели книгата, но по-добре са успели да пресъздадът замисъла. 4.gif
DesiTo
Не ми хареса особено. Трейлъра е подлъгващ, поне за мен. Като го гледах, очаквах от филма повече. Доста слаби моменти и актьорска игра. Книгата е много по-хубава!
S4ch3
Не съм чел книгата(за сега), но смятам че филма беше добър.Жалко само ,че не са го направили малко по-дълъг защото историята е доста претупана особено към края,ако бяха направили частите по 3часа щеше да стане нещо доста по-добро.7/10(защото съм фен на приказките biggrin2.gif )
stormbreaker
Филма беше готин! С нетърпение чакам да излезне втората част. happy.gif
ludoto_mimi
На мен горе-долу ми хареса. Не беше скучно и ако не се лъжа май вървеше по книгата. Има изпуснати моменти, но не съм сигурна, защото отдавна я четох. biggrin2.gif
Но като цяло е хубав филмът, става за разпускане.

Забележка: Не ходете да го гледате със Star Wars фен. Ще открие прекалено много прилики. 18.gif 18.gif
S4ch3
Искам да попитам книгата "Ерагон" ли се казва защото имам намерение да си я купя biggrin2.gif
ThePinkDuck
Мдам. Първата книга от трилогията "Наследството" се казва Ерагон. Скоро излезе на БГ пазара с много готина корица! mrgreen[1].gif
S4ch3
Мерси много още утре ще отида да си я купя biggrin2.gif
Bloody_Tears
Братовчетка ми в момента я чете,но е на италиянски smile.gif
S4ch3
Ако я допрочете скоро казвай какви са отзивите, макар че, аз досега не съм срещал филм по книга при което филма да е по-добър от книгата
ludoto_mimi
Цитат(ThePinkDuck @ Feb 20 2007, 17:11) *
Мдам. Първата книга от трилогията "Наследството" се казва Ерагон. Скоро излезе на БГ пазара с много готина корица! mrgreen[1].gif

Синичка с Дракон на нея?
Тя си беше такава като я четох края на 8 клас/началото на 9 (губи ми се точното време). biggrin2.gif
DaniEl
Цитат(S4ch3 @ Feb 20 2007, 18:10) *
Ако я допрочете скоро казвай какви са отзивите, макар че, аз досега не съм срещал филм по книга при което филма да е по-добър от книгата

Да книгата е определено по-добра! Във филма са изпуснати доста хубави моменти.Които можеха да вмъкнат някак си.Мнението ми за книгата е добро.Не мисля ,че ще съжаляваш ако я прочетеш.Аз веднага след като я свърших си взех и втората - Първородният /Eldest/ .Нещата се развиват много интересно rolleyes.gif
S4ch3
Прочета ли първата несъмнено ще дойде и ред на втората biggrin2.gif .Лошото само е че, третата част още не е излязла и ще трябва да почакам годинка две wacko.gif
The Shaman
Хора свалих го от локалния тракер във вид на двд.Някой някаква идея как да го изпеча ? Правя го,но не изкарва субтитри ?!?!
S4ch3
Цитат(DaniEl @ Feb 21 2007, 00:13) *
Цитат(S4ch3 @ Feb 20 2007, 18:10) *

Да книгата е определено по-добра! Във филма са изпуснати доста хубави моменти.Които можеха да вмъкнат някак си.Мнението ми за книгата е добро.Не мисля ,че ще съжаляваш ако я прочетеш.Аз веднага след като я свърших си взех и втората - Първородният /Eldest/ .Нещата се развиват много интересно rolleyes.gif

Прочетох и двете ,но за съжаление "Елдест" или "Първородният" малко ме разочарова как свърши и сега даже не се знае кога ще излезне третата част blink.gif .Само се надявам да е по-скоро макарче щом авторът още не е издал заглавието не възлагам големи надежди да е през тази година,ако някой има повече инфо бих се радвал ако го сподели
aria
Филма е хубав,но не може да се мери с книгата.Толкова ги обичам и Ерагон и Първородният.Още в момента в който се захванах да ги чета ми станаха любими.Очаква се третата книга да излезе в началото на 2009 година.На корицата ще има зелен дракон,който очевидно е драконът от последното яйце.Кой ли обаче ще е ездачът му?Нямам търпение да разбера.Мислех си че би могъл да е Роран,но току виж бъдем изненадани с най неочакваният.Е,ще разберем скоро.

Ето и една забавна статийка за Ед Спийлърс ,която много ми хареса.А снимките са много сладки.
ladysunshine
Ами една френдка доста често говори за филма и за книгата и вече се чудя дали да не го гледам, обаче като погледна тоя русия главния и направо ми се sick1.gif
nikoll91
аве може лид а попитам дали ще има Ерагон 2 цам питам ако някои знае .Щот накрая на Ерагон би трябжало ония да умре дет е избил всички дракони ама нз
pinksuede
Мен ми хареса филма... smile.gif
Искам продължение... biggrin2.gif
eragon16
Филмът е прекрасен. Различен от книгата, но прекрасен. Двете са любимата ми книга и филм. И двете имат различни души, които просто трябва да бъдат разбрани. Но и двете имат нещо общо. Това е сърцето, което ни кара да се замислим над това, кое е истинската сила и смелост. Едно сърце с две прекрасни души-това е този изключителен филм!
dudenceto
А някой знае ли кога излиза третата книга ?
sulu
Третата книга от поредицата излиза на 20 Септември, но не ми е известно кога ще излзе в България.Най-вероятно ще бъде в началото на 2009 година, защото както знаем поне 3-4 месеца ще се превежда, ако разбира се веднага бъде започнат превода.Но пък може и на английски по-рано да я има в България, аз попаднах в Orange центъра на Ерагон на английски.

За по-нетърпеливите, намерих откъс от третата глава на Brisingr -------> Цък

ПС: Като цяло не смятам, че е редно в темата за филма да бъде обсъждана книгата, та за да не бъде много спам поста ми:
Филмът Ерагон много ми хареса и точно заради това реших да прочета книгите,И така веднъж прочела книгите, нямаше начин вече филмът да ми харесва толкова.Просто всички знаем, че е практически невъзможно един филм да бъде по-красив от една книга.Иначе като цяло филмът е хубав, актъорите( този дето играе Ерагон е много сладък) също не са лоши.Препоръчвам на всички, които харесват приказки и фантастични нови светове, да гледат филма, но най-вече да прочетат книгите. biggrin.gif
Ice^Ice^Baby
Няма ли да гледаме продължение скоро- 2 години минаха вече
aria
Цитат(Ice^Ice^Baby @ Jul 19 2008, 22:08) *
Няма ли да гледаме продължение скоро- 2 години минаха вече

За сега се говори,че филм по Първороден няма да се прави,заради ниския рейтинг на Ерагон... пълна глупост според мен,ама какво да се прави. wacko.gif
Макар че не се знае,то и за Нарния се говореше,че няма да има повече филми,пък ето направиха,така че може и да ни изненадат smile.gif

А колкото до Брисингр надявам се до началото на следващата година да излезе на български,защото вече нямам търтпение да я прочета smile.gif А после ще има да си чакаме и за четвъртата книга... smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.