Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Хубавите субтитри за Епизод #04
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Епизоди > Сезон 6
MaHeKeHa
Ето Ви и субтитрите за епизод #04 - "Стрела"

Субтитри: Епизод #04 - IPB Image (За да ги свалите, използвайте: 'Save as Link" или "Save Link as")

Преводът е от мен и Insaneboy.

(По-късно може да ги свалите от subs.unacs.bg)

Приятно гледане!
vIkToRsHeFa
10 х ще влязат в употреба за настоятелството което само чака бг преводите че не чатка англииски. worthy.gif 4.gif
sonofsparda
Мерси,МаНеКеН(айде благодарностите пак започнаха biggrin.gif )
sydney
мерси мноооооогооо happy.gif happy.gif happy.gif happy.gif happy.gif
Lois Lane
Имам един въпрос.
Защо вместо K.K. или без да го превеждате на Български C.K. сте сложили това Кларки?
Victoria
(Lois Lane @ Oct 25 2006, 16:47) *

Имам един въпрос.
Защо вместо K.K. или без да го превеждате на Български C.K. сте сложили това Кларки?

Първо, това беше в предния епизод, а не в този, но както и да е.

Не го писахме К.К., защото не мисля, че някой би се обърнал към теб на български само чрез инициалите. Т.е. как ти звучи: "Здрасти, Къ Къ."? Много по-добре звучи обръщението "Кларкски", което мжое да се каже, че е изпозлвано на български. Смисълът е абсолютно същият, а и като се замислиш, ако трябва да превеждаш "Кларкски" на английски как би го превела? Пък и е по-лесно за разбиране. Сигурна съм, че иначе би имало хора, които ще се зачудят откъде аджеба идва това "К.К.".
MaHeKeHa
Според мен, идеята на Вики да замести това C.K с Кларкски беше гениална. Много тъпо би изглежало C.K. написано на български.
Lois Lane
Да, да ... Определено К.К. звучи тъпо на Български, точно защото никой не би се обърканл по инициали към теб... Просто се изненадах... Може би защото очаквах да е поне C.K. , това е всичко.. И да сори за объркването относно епизодите. Това стана, защото снощи майка ми го гледа със субтитри и на мен ми направи впечатление, а аз вървя с един епизод винаги пред нея, понеже ги гледам без.
Клакски звучи...забавно.
Btw, иначе страхотен превод. Браво. Определено сте се старали, което много ми допада smile.gif

P.S. Е, чак пък тъпо. Предвид, че на човек все пак му прави впечатление какво звучи редом с картината. А и всеки фен знае какво е C.K. Лошото в случаят е несъответствието м/у инициалите на английски и български. Както и да е.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.