Да започнем отначалото.. чак сега пиша защото вместо да обяснявам на един приятел за какво се разказва в серияла, реших да си спретнем един мини-маратон на първите 4 серии. Многооооо нечовешко! Препоръчвам ви да ги изгледате отново. Сума неща се забелязват, които са скрити. Просто бях много учуден.
ludoto_mimi... ето
ЛИНК за цялата картинка...
И да минем към серията и какво стана ясно от нея. Доколкото чух (гледах без субтитри) Нейтън е женен с две деца. Още не е ясно какво е станало с жена му, тъй като ако помните в 3-ти епизод каза, че нещо й се е случило, но без да оточни какво точно.. С Ники си тичкат, да, но... това беше Другата Ники.
Колкото до нея, най-после видяхме, какво става когато й се изгубят няколко часа. Ако забелязахте беше далеч по-силна от обикновенно. Смаза го ония пич... Според мен втората й самоличност (явно действително има раздвоение на личността) притежава "специялните" й сили, докато истинската Ники си няма и хабер какво може. И докато второто "аз" и решава проблемите без да се замисля много, Ники си живурка и се чуди, какво става...
Да преминем на чернокожият пич (това май е Ди Ел) притежава способността да човърка чуждите мозъци. До каква степен тепърва ще разберем, но според мен заличи паметта на Мат, а преди това му блокира мислите. Пича с очилата каза "Неможеш да ми прочетеш мислите докато той (черният) е тук", но въпреки това Мат успя да чуе за Клеар, следователно Ди Ел не е чак толкоз силен телепат (всмисъл далече е от професор Ексзейвиър

). Честно казано бащата на Клеар ми е много странен. Не съм сигурен, че ролята му е на злодей и определено не мисля, че той е Сайлър. Но за Сайлър накрая...
Това с очите на Исаак и на мен ми направи впечатление.. ЛоЛ... каква ли е връзката

..тепърва ще разберем.
Клеар... как да не я обичаш

, ама т'ва дето го направи е далеч от геройчно. Пича си го беше заслужил, но да го убие мисля, че малко пресилено
Питър като че ли е най-голямата загадка за момента.
Не мисля, че само умее да лети!.. Спомнете си в болницата как нарисува една рисунка, която после се збъдна. Това стана след срещата му с Исаак, а също така полетя заедно с брат си за пръв път. Според мен неговото може и да не е просто летене....
И да минем на Сайлър... кой ли може да е ... ?!
Да видим... ако се окажа прав и Питър притежава свойството да "копира" силите на героите в чиято компания се намира, то тогава може да се окаже, че той е Сайлър. Все пак някъде бях чел спойлер, че точно това е била първоначалната му дарба преди да стане сериен убиец.
От друга страна... Нейтън може да лети, също както Сайлър полетя, когато Мат стреля по него... странно а ? Или се познават, или са един и същи човек, или... а и ако си спомняте Нейтън беше оставил съобщение на секретаря на бащата на Мохиндер...
В началото залагах, че Сайлър е не друг, а приятелката на Мохиндер. Това момиче първо искаше да си ходи преди, когато Мохиндер щеше да открие малката стайчка в "апартамента" на Сайлър, след което апартамента се изпразни. Кой ли знаеше, че те са били там - само те двамата май.. ? А и винаги е на линия, когато трябва... много съмнителна ми се вижда.
От друга страна бащата на Клеар има достъп до всичките ключови лица до момента. И макар да смятам, че е от добрите все още си оставям малко съмнение...
Последният човек, който смятам, че може да е Сайлър е не друг, а Симон... май я забравихте - тя има достъп до Питър и Нейтън, също както и до Исаак. Не забравяйте, че снимката на Нейтън висеше на картата в апартамента. Някак си прекалено е ненамясто...
Последното нещо в/у което искам да ви обърна внимание е знака. Незнам дали сте го забелязали, но го има в почти всяка сцена - чернокожият (Ди Ел) го носи като талисман около врата си, имаше го в кода на компютъра на бащата на Мохиндер, има го на главната страница на клигата му. Също така всяка снимка от картата в апартамента на Сайлър беше белязана със същият знак. Освен това когато Хиро скочи до бъдещето и беше в апартамента на вече убития Исаак (ако изобщо е бил той) имаше дузина картини със същият знак. Когато Мат се появи, след като откри детето го разпитваха онези двете до басейна, а в него маркуча заедно с още някакви неща образуваше същият знак... Ники също имаше татус със знака на гърба си... има и още които забравям сигурно, но просто не ми дава мира какъв е този знак.
п.с. А и Хиро от бъдещето беше жесток просто!.. в костюм на самурай, без цайси и с перфектен английски!

УоУ, УоУ... какво ли има да предупреждава Питър.