Това е оригиналното му рождено име.
Едно от значенията на Чад (chad) е "раздразнение, яд".
Майка му напусна семейството, когато той е само на 10. Чад има четирима братя и една сестра. Казва, че постъпката на майка му му е помогнала да се въплати по-лесно в образа на Лукас Скот.
Заради инцидент по време на футболен мач попада в болница. Там една медицинска сестра, която работа и като манекенка, го окуражава да започне кариера на модел.
Моделства известно време за гиганти като Tommy Hilfiger и Gucci.
1993 г. е дебютът му на малък екран. Най-големият му успех досега е участието в любимия на милиони тийнейджъри One Tree Hill.
Трябвало е да играе Райън от "КВарталът на богатите", но късметът му спира само до Лукас Скот от One Tree Hill.
Ако не беше станал актьор, щеше да отиде да учи за футболист или ветеринар.
Любим фешънаксесоар му е конопена верижка за врата, подарък от баща му.
Претърпял е пластична операция на носа заради счупването му при опит да влезе в заведение за бързо хранене.
Висок е 183 см.
Любимата му книга е "Спасителят н ръжта".
Любимият му филм е "Боен клуб"
Обича да слуша ретромузика - Франк Синатра, Джеймс Браун и др.
Идеалът му за жена е умно момиче и красиво, но с невинно излъчване. Тя трябва да умее даго изслушва и да и пука за него.
Все още си води дневник.
Казва, че писането го вдъхновява.
Има пет кучета.
На 16 април 2005-а се жени за колежката си София Буш. На 26 септември същата година двамата обявяват раздялата си.
София признава, че тяхната раздяла дълбоко я е наранила и я е унизила.
По време на брака му се понасят слухове за връзка на Чад с Парис Хилтън.
Година след датата на свадбата му той вече излиза с друга колежка от сериала One Tree Hill - Кензи Далтън. Тя твърди, че излиза с него от декември 2005-а.
Когато Кензи става гадже на Чад, тя е само на 17. Връзката им става официална, когато момичето навършва 18.
Чад каза:
- "Обичам консервативни момичета. Харесвам ги с готини джинси и гуменки. Повечето момчета обичат да гледат жените без дрехи. Аз - напротив, харесвам и късите потничета. Разкриват плът, но с тях си оставаш консервативна."
- "Страхувам се от кукли. Като бях малък ходехме у баба ми. Тя имаше от онези порцеланови кукли, които са ужасяващи. Имат малки изрисувани лица...у-у!"
- "Мразех училището. Нямах никакви приятели, защото не пасвах на никого. Но пък ми допадаше самият учебен процес. Учителите ми позволяваха да бъда креативен."
- "Не обичам да съм сам. Страшно е да си сам. Винаги съм се страхувал да не бъда изоставен или да не им пука на хората наоколо за мен."