Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Вашето мнение за героите от Smallville ...
GGbit.info > Развлечение > Кино и телевизия > Сериали > Текущи > Smallville > Фен зона
Lois Lane
Тази дискусия беше подтикната към създаване по един доста неестествен за това начин.

Понякога аспектите на дадена тема могат да бъдат толкова близко и същевременно толкова далече. Понякога могат да бъдат разделяни от пропаст, но същевременно да се приближават на една ръка разстояние и само едно протягане да може да ги обедини.

И докато моя милост имаше честа да спори по дадени, не чак до толкова засягащи една от темите въпроси, съвсем случайно възникна идеята за написването на този пост, а в последствие и на разкриването на една доста( надявам се) интересна и завладяваща съзнанието на потребителите и почитателите дискусия.( Е, дискусия е когато двама или повече души дискутират/обсъждат нещо и затова е твърде рано да я наричаме по този начин, но все пак надеждите ми за нея гледат само напред в бъдещето и то в положителна насока).... И така ... От започналото като малък, личен спор изведнъж се роди идеята за подробното обсъждане характерите на героите от Smallville. Специално за това заслуга, разбира се има MaHeKeHa, който ме запита какво мисля за характера на Lana Lang и ето какво написах аз в отговор...
Разбира се мнението е преместено от първоначалното му място, така че може за момента да стои малко неестествено в тази среда, но се надявам скоро и всички Вие - останалите почитатели на Smallville да вземете дейно участие в обсъждането и коментарите по въпроса.

Но стига толкова обяснения и разяснения...

Да видим за какво иде реч...

Хммм, този разговор започва да ми харесва...Караш ме да мисля. smile.gif Подобен ВИД потребители са на изчезване в последно време. Браво! Браво.!

Лана... В началото беше само образ, за който знаех, че ще играе важна роля в живота на Кларк Кент. Нищо особено, нищо чак толкова впечатляващо. Лице съпричастно на болката. Приятел, който помага. После малко по-малко започна да ми харесва самостоятелността и увереността, които придоби героинята. ( може би и защото напусна тима на мажоретките) Не мисля, че щеше да е правилно да я оставят част от това "царство" на безмозъчието ( не че всяко правило си няма изключения, но не един и два епизода ни доказаха точно обратното tongue.gif ). От обикновенно момиче, което все още е в гимазията, тя постепенно се превърна в самоуверена млада жена, на която и бе предоставена възможност сама да взима жизненоважните решения сама за себе си. Образът и ту прескачаше от "нормален" и "еднотипен"( но само до някъде) в драматичен и завладяващ. Появата на истинският и баща, смъртта на приятелят и... всичко това я извисяваше. После сценаристите и придадоха и мистичният привкус на изминалите векове като вселиха духа на "злата вещица" и канзаското момиченце се превърна в истински силната жена бореща се не само да оцелее в тази плетеница от интриги, но и неизменно търсеща истината. И тогава "Бум" всичко започна да се срива... Да много се радвам, че връзката и с Кларк премина на следващото ниво, защото не можеш вечно да залъгваш аудиторията с тази тяхна игра на котка и мишка. Естествено това доведе до крах.... и то много голям. И това беше нормално... Както вече споменах - трябваше да се случи, имайки се предвид цялостната история на Супермен. Това, което наистина ме разочарова беше начинът по който бе конструиран замисълът на изпълнението. Да оригиналният образ на Лекс Лутър е да бъде мерзавец, завистник, подъл персонаж, който винаги се изпречва на пътя на Супермен, за да го унищожи или да му причини неприятности и болка... Но да свържат "най-ценното" в живота му с човека, който само му подлива вода и крои планове зад гърба му ... и т.н. Ето това вече беше крайна мярка... Въпреки, че в една от историите в комикса, във нещо като алтернативна вселена, Лек Лутър е женен за Лана Ланг, но дори и там не им е писано да бъдат заедно и тя умира, за да възроди себе си и една от вече преминалите в отвъдното героини на DC smile.gif Кактои да е. Това беше малко лирическо отклонение( днес нещо много ги заобичах). И така ... Лана Ланг постепенно потъна сред мръсотията и отвратителната миризма на отрицателните си действия... Това непрекъснато натякване за истината и само истината не доведе до нищо хубаво. Да, верно е, че не е никак приятно да знаеш, че човека за когото си готов да дадеш и живота си крие нещо ... но само един поглед на Кларк е достатъчен, за да се разбере, колко силно е желанието му да и каже и същевременно колко невъзможно е това да стане реалност. И въпреки това нищо не спря сценаристите от разрушаването на идеалистичният образ на героинята и превръщането му не просто във второстепенен, но и в отрицателен.
Ето защо толкова много се отдръпнах и отвратих и защо симпатията ми към персонажа на Лана Ланг се стопи, сякаш никога не е била там. А някога ми харесваше. Не може вечно да бъдем добри и безкористни, но да замениш борбеността и самоувереността с безразличието и омразата да леко крайни. Ако в началото Лана Ланг беше светлина в сериала, то в края му успешно беше черна дупка на екранното платно.
Както вече казах, се надявам, че макар и на страната на тъмнината, няма да продължи да бъде безжизнена и неудошевена сянка на това, което някога представляваше.
Знам, че писах много, но ми се струва трудно да опишеш един персонаж, вземал дейно участие във цели 5 сезона само с няколко думи. Много от написаното изглежда като тип презентациия на персонажа, но същевременно изразява точното ми и ясно становище по въпроса "Какво мисля за Лана Ланг" ... Защото няма по-лесен начин да изкажеш мнение за характера на дадена личност от това да го накараш да изпъква на фона на неговите действия.
MaHeKeHa
За Clark Kent: Сега, ... всеки си мисли, че Кларк е прекалено наивен и на моменти изключително глупав. Е, аз не мисля така, даже напротив. Мисля, че Кларк Кент е изключителен човек (като оставим настрана суперсилите), погледнете героя от различни аспекти. Забележете неговото "Алтер Его - Вътрешно АЗ", през какво минава и какво трябва да направи като човек и суперчовек.

Във Сезон 1, Епизод #02 - Метаморфоза, по-специално сцената когато върна огърлицата на Лана. (Стоп) Оттук може да си направите извода колко благороден и почтен човек е Кларк Кент - изключителна постъпка. И точно това ме грабна в сериала, изключителното отношение на момчето и неговия свят в който живее (абсолютна самота и себеотрицание), наистина ме кара да се замисля колко сме жалки ние земните хора. Сигурно по-младите от вас, тези, които са тийнейджъри не биха го разбрали (не че подценявам по-младите от вас), но в много форуми чета колко тъп бил Кларк Кент. И на какво основание човек може да каже това? Разбира се, че всеки си има гледна точка, но тук отражението пада върху, или по-скоро почива върху факти от серала. Симпатизирам на Кларк, защото винаги страда заради нещо, което трябва прикрие от хората, които обича, но ТОЙ така и не среща разбиране. Защото егоистичността е в нашата природа. Въпреки че неговите родители го обичат и почитат като истински СИН, там също се вижда моменти на егоизъм. Колко пъти баща му се опита да го възпре от истината. Само защото биха могли да го загубят. Семейство Кент много добре знаят, че той не е обикновенно момче, но въпреки това виждаме свади и моменти на разочарование.

През цялото време Кларк бива третиран като някакъв предмет, отколкото човек. От семейството и неговите приятели.

За Jonathan и Martha Kent: (Забележете Сезон 2, Епизод #22 - Exodus - Заминаването) - Какво постигна Кларк, след като послуша Jonathan, вместо Jor-El. Благодарение на Jonathan, Кларк пое съдбата в свои ръце и нанесе дълготрайни щети на хората, които обича. И всичкото това е заради неговия баща-осиновител, който държи на своето, отколкото на Кларк.

(Нищо, че решението беше на Кларк, когато каза, че Кент са неговите Родители и няма да позволи някой да му определя съдбата.) Тя беше определена още преди това, когато баща му реши да си играе със съдбата и да го уверява, че НИКОЙ не може да реши това, освен Кларк. (Глупости)

Това че родителите му го обичат безгранично, не означава, че взимат правилните решения за Кларк. И какво виждаме; едно афектирано, огорчено момче, ужасено от постъпката си (която е повлияна от родителите му), момче, което тръгва на път, за да отиде в изгнание, в изгнание за което ТОЙ не е ВИНОВЕН. (Вижте характера на Кларк колко пъти бива третиран като предмет.)

За Лана: Освен физика, човек трябва да има И душа. Да, Лана е хубаво момиче, но не мисля, че хубостта е атестат да се влюбиш в човек. Въпреки че има и такива хора, които биха го направили само заради тази даденост. Във сериала ние виждаме Лана като много самотен човек, човек изоставен от съдбата и точно това кара зрителя да и съчувства. Образа на Лана и образа на Кларк се преплита в любовна афера, и от една страна, това е чара на "SmallVille", любовните отношения между двама души. Но какво виждаме? Каква поука може да си вземем от това?

Едно благородно момче харесва момичето, която живее в съседство. За мен любовта е много относително понятие. Разбира се, че всеки я разбира по различен начин, но това не я прави по-малко вълнуваща. В "SmallVille", виждаме отдаденост до краен предел - Кларк, който е влюбен още от дете.

Сигурен съм, че много хора имат различни теории за тази връка между Лана И Кларк. Веднъж излиза, че Кларк е виновен, друг път излиза, че Лана е тази, която не заслужава Кларк. Лично аз мога да говоря само от опит, а не от преценката на зрител. Защото лицемерието винаги е било в ущърб. Отново цялата вина пада върху неговите близки. Кларк винаги е бил човек на съветите, а той никога не ги получава в правилната насока.

- Баща му виниги е имал съмнения относно връзките на сина си. (Страхува се да не би синът му да навреди на момичето) - "сякаш знае от опит - що за ламерия е това?"

- Майка му винаги е говорила половинчато: Съжалявам, сине, но съм сигурна, че ще си намериш подходящо момиче. (Убийствен съвет за човек, който е влюбен още от дете в момичето на мечтите си)

Колко пъти виждаме Кларк да чете разни книги на дивана в плевнята? Точно това е атестата, че Кларк никога не получава това, за което пита, или търси.

Сценаристите винаги подлагат зрителя на изпитание и въпросът "Дали?" Но всъщност, няма кой знае какво да се мисли. Лана е тази, която отблъсква Кларк. Не мога да повярвам, че Лана може да има съмнения относно Кларк (дори и толкова потаен), какво толкова има да се мисли, след като Лана пределно ясно знае, че нейното АЗ за Кларк е като светая-светих. Не разбирам значението на Лана, наистина. Какво е това глупаво "търсене на отговори", след като момчето те обича безумно, какво още трябва да се направи за Лана, за да повярва, че Кларк я обича повече от собствения си живот. В един момент виждаме как Кларк бива абсолютен идиот заради грешка, за която той не носи вина, но зрителят остава с впечатлението, че той е глупав, и сам си е виновен за това. Е да, АМА НЕ.

(Забележете Сезон 2, епизод #11 - Visage - Образ) Когато Уитни (Тина Гриър) се завръща. Сцената в началото; когато Лана видя Кларк мокър и по-конкретно, погледът й върху неговото тяло. Искрено го желаеше, но какво виждаме в гимназията, .. Лана се хвърля на врата на Уитни на фона на заден план, как Кларк е изоставен. Следват съмненията. Имайки предвид, че Кларк Кент винаги е бил човек на честта, ние виждаме как той бива обвиняван от 'дебилната Лана', за това, че лъже най-безкрупулно относно Уитни. Въпреки че Лана знае, че Кларк Кент никога, ама никога не би излъгал, тя пак го обвинява както си иска. (Още един атестат, че Кларк е третиран като предмет, дори от Лана.)

(Забележете Сезон 3, епизод #03 - Extinction - Потушението), накрая на епизода, когато Лана и Кларк си говорят.

- Лана: Кларк, това, което не разбирам за теб е че си готов да легнеш под ножа заради мен, но не искаш да се откриеш.
- Кларк: Може и да нямам избор, Лана.
- Лана: Кларк, .. винаги имаш избор. (Стоп)

Вие момичета, ако бяхте на мястото на Лана и знаехте, че човекът когото Ви обича е готов да легне под ножа заради Вас, щяхте ли да го тормозите с такива въпроси? От моята гледна точка, е направо убийствено глупаво, наистина. Не само, че Лана се излага, ами на всичкото отгоре тя се чувства неудовлетворена от факта, че Кларк не споделя всичко. Не и стига, че човекът си слага главата в торбата. (OMG) - продължаваме.

(Забележете Сезон 3, епизод #07 - Magnetic - Магнетичен) Когато Лана се запознава с момче, което има способността да управлява предмети и хора чрез магнетизъм. В една от сцените, когато Лана и това момче са на Виенското Колело. Кларк ги преследва, за да разбере кавки са намеренията на това момче спрямо Лана. Моментът, когато Лана вижда Кларк при колелото.

- Лана: Следиш ли ни, Кларк?
- Кларк: Исках само да се уверя дали всичко е наред.
- Момчето: Намери си друго хоби, Кларк.
- Момчето: Със този ли си излизала, Лана?
- Лана: хахахахаха, ДА.

Ей Богу, какво унижение за Кларк. Тук си пролича истинското АЗ на Лана Ланг и каква кучка е всъщност ТЯ. Нищо, че беше повлияна от магнитен пулс. В края на епизода тя си признава, че не всичко е било магнитен пулс, а всъщност била самата тя. И сега забележете контекста: Виждайки, че Лана се признава за виновна, Кларк упоскоява Лана, като и казва, че няма проблем и всичко е наред, защото не е била на себе си (въпреки че не е така) - вижте какво благородство от страна на Кларк Кент. Сигурен съм, че много от вас не са гледали сериала както подобава. Или по-скоро от този аспект. Искрено се възхитих от постъпката на Кларк Кент, какво великодушие само. И след като Кларк увери Лана, че няма проблем с това, ние виждаме краят на епизода и как Лана обвинява отново Кларк, че е виновен. По-голяма дебилщина - здраве му кажи. Тук си личи колко глупав и наивен е характера на Лана.
(Още един атестат, че Кларк е третиран като предмет от Лана.)

(Забележете Сезон 4, епизод #12 - Piriah - Парий) Отношението на Лана относно Алисия. (Да, вярно е че Алисия се опита да я убие, но и това важи за Кларк), но вижте колко великодушен е Кларк, сравнение с Лана. Лана беше абсолютната кучка и как се отнесе към Алисия, въпреки че момичето се извини и каза, че иска да оправи това на всяка цена. Дори след смъртта на Алисия ние не видахме Лана на гроба на Алисия. (Стоп) Сами си правете изводите какъв човек е всъщност Лана. Освен Кучка, И (Егоист) бих добавил АЗ.

Мога да добавя още поне 10 епизода за отношението но Лана, но мисля, че няма нужда. Всички ние виждаме, че не Кларк е виновен, а напротив, след като бива отблъскван от хората, които го обичат, той сам се налага да прави това. Ако някой се беше опитал да го разбере 'защо', може би нямаше да бъде толкова черен в очите на хората. Във Англисйките форуми (тийновете) пишат за Кларк Кент (BDA = Big Dumb Alien), естествено, това са деца, които не разбират същността на Клар Кент. За мен Кларк Кент е персонификацията на "перфектния човешки характер" въпреки годините си, Кларк Кент е по-разумен и от родителите си.

Това се случва и в истинския живот, когато хората те облъскват, ние също се затваряме в себе си. Точно за това ми допадна сериала, заради действителните събития и как те се развиват.

Една от грешките, които допуснаха сценаристите, беше ранната поява на Лоис Лейн, което според мен трябваше да стане във 6 сезон поне. Сега донякъде развалиха мита за Супермен, защото не виждам друг начин, освен Лоис Лейн да си загуби паметта за последните 6 години и да няма спомени за SmallVille и Кларк Кент, защото когато Кларк стане Супермен - мъжът от стомана, а Лоис добра репортерка, и имайки предвид техните дразги във SmallVille, ще е супер тъпо тя да не разбере, че това е момчето, което нарича "SmallVille."
lyubenski
Прочетох и двата впечатляващи поста и мога да кажа само worthy.gif . За съжаление няма да мога да обърна толкова голямо внимание на иначе така интересните герои от сериала, но ще кажа една две думи.

Като начало героят на Кларк Кент е е всичко друго. но не и BDA (както MaHeKeHa спомена wink.gif), лично мен това което ме грабна у Кларк е именно неговата безкрайна доброта и как винаги се опитва да търси доброто у хората, което така липсва в нашето обществото, най-простият пример е неколкократните нападки към Лекс, който той винаги е търсел да се хване за доброто и дори Лекс споменава (за съжаление ми е невъзможно да цитирам епизоди ) че Кларк е този, който поддържа доброто у него. Та тази доброта, която излъчва Кларк ме кара да замислям колко грешно съм постъпвал на моменти sad.gif . MaHeKeHa успя да определи много точно характера на героя и не смятам да го повтарям , а и няма да мога да го направя толкова добре smile.gif.

Героинята на Лана в началото ми беше много чужда, защото не бях запознат с митологията на Супермен и мислех , че е измислен герой и някак си не можех да се доближа до нея. Разбира се сериала поднови интереса ми към Супермен и изгледах много неща и разбрах , че Лана е част от исторята на Човекът От Стомана (даже се изкефих че в Супермен 3 Лана беше играна от майката на Кларк в Смоулвил), а пък и сценаристите си свършиха ролята и успяха да ме привържат (да не говорим че е супер мацка 3.gif ). Но наистина героят и стана много дразнещ , аз лично се побърквах с това непрекъснато търсене на истината , та истината , но стига предните постове изписаха предостатъчно...

За съжаление имам огормно желание да изпиша мнението си за всички герои особено за Лекс 15.gif , но сега съм много уморен и си лягам лека rolleyes.gif
Lois Lane
Много се радвам да видя нови и нови мнения. Благодаря Ви, че не загърбихте скромният ми труд biggrin.gif и станахте съпричастни на идеята за дискутирането на персонажите ...
И в този поток на мисли, нека Ви попитам... Какво Ви е мнението за сценичното присъствие в Smallville на следните актьори:
1. Christopher Reeve
2. Margot Kidder
3. Annette O'Toole

Аз лично смятам да споделя моето малко по-късно през деня, защото мен специално участето им ме впечатли още със самата им поява... smile.gif Специално на първите двама, защото появата на Annette O'Toole е още в самото начало smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.