Здравейте ( Вход | Регистрация )
Моля, запознайте се с правилата на форума и ги спазвайте! Копирането на материали от форума без разрешение е забранено!
Nov 29 2008, 23:00
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 945 Регнат: 24-August 07 От: Бургас Име: shtelchi :D Пол: Жена |
Отдавна си мислех да пусна такава тема.. преди малко видях, че има такава за Хари Потър, и си казах защо да не няма и тук.
Моята любима книга е втората - "New Moon". Толкова болка има в нея, и в същото време толкова много любов, търпение и.. всичко. Едно приятелство е на преден план. В "Twilight" всичко беше много общо; всичко беше ново и тепърва се запознавахме с героите, характерите им и всичко останало.. тапърва си изграждахме мнеие за тях. Видяхме как доброто и злото се противоставят, и как доброто печели! Как една невъзможна любов успява да просъществува, и да се превърне във възможна! При "Midnight Sun" хубавото беше, че нещата бяха показани и от друг ъгъл. От погледа на Едуард "Breaking Dawn" като финал на развитията в поредицата беше силна, емоционална, поучителна.. и още куп неща! Видяхме Бела и освен като човек, нещо ново. Освен това, както и в "Eclipse", част от книгата беше през погледа на Джейкъб. Един невероятен край.. И петте книги са уникални, невероятни.. ! PS: Когато гласувате, пишете в темата за кого сте гласували и обосновете защо. Все пак не сме гадатели, за да знаем кой за кого гласува. |
|
|
|
![]() |
Nov 29 2008, 23:06
Коментар
|
|
|
Група: Потребител + Коментари: 723 Регнат: 12-October 08 От: ...Somewhere Over The Rainbow...a.k.a. Сливен Пол: Жена |
"Twilight"...началото на една поредица винаги е най-добро...и най-некомерсиално...Има доза любов, има доза приключения...А и за първи път виждаме героите...
|
|
|
|
Nov 30 2008, 15:51
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 2,943 Регнат: 12-July 06 Име: jaya supertramp Пол: Жена |
И аз си я мислих тая тема, браво Dжydж
Обаче е малко трудно.. поне на мен. Във всяка книга има по нещо толкова специално, което ме кара да я харесвам повече от другите, което е доста трудно хаха. В Twilight, началото естествено, всичко започва, това начало ме подлуди до тази степен.. New Moon-чувството.. нещо ми става когато я чета, сякаш чувството се пренася в моите настроения и всичко останало се притъпява.. интересно хах Eclipse е просто много екшън, а и в нея стават ясни много от историите толкова се изнервях докато я чета, най-вече на Джейк, вбесявах се постоянно, и на Едуард и на Бела, абе голям гняв беше хахах Breaking Dawn е перфектния край, Бела става вампир.. начина по който е описано всичко.. мозъка ми все още едва го обработва хаха В Midnight Sun беше удивително да погледна в главата на вампира, който чете мислите на хората.. забавно беше.. много искам да прочета цялата книга.. дано скоро се осъществи това хаха Аз гласувах за Eclipse, защо ли-просто защото Джаспър разказва своята история хахах.. Нямам причина да предпочета една пред другите, но нали трябва да гласувам за нещо хаха |
|
|
|
Jan 19 2009, 14:15
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регнат: 31-May 08 От: Sofia Име: Kris Пол: Жена |
За съжаление все още съм чела всичките книги. Поради простата причина, че английският ми не е добър. Иначе много хубава тема браво.
|
|
|
|
Jan 19 2009, 20:39
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 796 Регнат: 17-July 06 От: Somewhere... Име: Мартина Пол: Жена |
Колебая се между New moon, Breaking dawn и Мidnight sun.
Първата определено беше най-затрогващата за мен, докосна някакви струни дълбоко в душата ми, хаха. Не.. просто агонията на Бела е толкова истински описана, толкова съкрушителна. Няма как да не ти стане жал за горкото момиче, а и за Едуард, разбира се... Ясно е, че причините, поради които я изоставя съвсем не се доближават до тези, които си е въобразила тя. Може би чак сега, правейки си крайна равносметка, осъзнавам колко много наистина ме жегна тази книжка... направо ми се прииска да я препрочета и вероятно след сесията ще го направя, въпреки че Джейк ме дразни неописуемо много в нея.. Трагичните любовни истории са моята страст. А какво по-трагично от сблъсъка на невъзможността да бъдеш с някого с невъзможността да бъдеш далеч от него? Поне накрая втората победи... измъчена, но много сладка победа... Breaking dawn беше изпълнена с най-много щастливи събития май, явява се нещо като контраст на Ню муун... Ренесме ми дойде малко в повече, ако тряа съм честна, но може би без нея завършекът нямаше да е толкова перфектен. Тези двамцата определено заслужаваха своя хепи енд... след толкова болка и препятствия. До последно си мислех, че няма да си го получат, ама се радвам че съмненията ми се опровергаха. Хм... също така се случи нещо много неочаквано за мен. Джейкъб престана да ми е чак толкова омразен персонаж, даже на моменти много му се радвах... Предполагам, че промяната на пристрастията ми се дължи на това, че пичът преориентира обожанието си към друг субект. Последната книга пък ми разтопи сърцето буквално, изчетох 12-те глави на еднн дъх... нямам търпение да я видя в цялостен вид... Дано Стефани се смили над нас, превъзмогне разочарованието си от разпространението на черновата и я довърши... суун. ПП. Еклипс ми е най-безлична... сякаш нищо по-съществено нямаше в нея. Не успя да ме впечатли колкото другите. Туайлайт изобщо не виждам смисъл да я коментирам, ясно е, че е убийствена, уникална, стартът на магията. И все пак, не ми е чак любима. Миднайт сън я измести от личната ми класация. От гледна точка на Едуард сякаш още по-красиво и омайващо изглежда всичко. |
|
|
|
Jan 19 2009, 21:19
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 1,301 Регнат: 7-January 08 От: Пловдив Име: Теди Пол: Жена |
Евала, *PeyT*.
Е, това е коментар. Напълно съм съгласна с всичко. Въпреки, че преди време бях гласувала за Туайлайт, Midnight Sun я измести. |
|
|
|
Jan 20 2009, 20:16
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 834 Регнат: 25-July 06 От: София Име: Ани Пол: Жена |
Хубава тема, но много сложен въпрос.Наистина да се избира между тези 4 книги е доста сложно.Тук не слагам Миднайт Сън, защото макар и невероятна не разказва нищо ново, пък и не сме я прочели цялата(нещо към което гледам с най-голямо нетърпение,защото ще бъде нова доза Туайлайт).
Така за абсолютно всички книги мога да кажа, че има поне по един момент, заради който да ми е любима.Но като цяло за мен най-разтърсваща е Ню Муун, защото докато четях тази книга имах чувството че дишах и живях с Бела, бях в много по-слабо, но подобно на нейното състояние.За мен това е книгата, която ме докосна най-дълбоко.Няма момент в нея, който да не беше приживян и от мен. |
|
|
|
Feb 2 2009, 14:05
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 64 Регнат: 18-January 09 От: Haskovo Име: Temi Panaiotova Пол: Жена |
1-вата книга ми харесва най-много,историята за тяхната любов е завладяваща
|
|
|
|
Feb 19 2009, 19:47
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регнат: 27-January 09 От: В стола в малката ми стая =] Име: KissTheSky Пол: Жена |
Доста труден въпрос...лично аз не съм изчела Breaking Dawn, но ми казаха, че е по-завладяваща от всичките други.
Тва е може би наистина единствената поредица която изчетох на един дъх и просто стана нещо по-силно и от наркотик. Все пак всяка се отличаваше с нещо - Twilight...подлежи ли изобщо на обсъждане...Но Midnight sun ми хареса дори повече. New Moon - Много се настроиха срещу Бела, но това което и беше в душата..мога да се представя. Дори бх казала, че е дори скромно описано...И зобщо беше толкова...май съм ревала на всяка 2ра страница Еclipse - Тука се замислям...Някакси още от 2рата книга бях "лекичко" запленена от персонажа на Джейкъб...ии особено ключови моменти като разговора му с Едуард в палатката или някои други.... Сега за Вreaking Dawn - всъщност от това, което прочетох тази чст ще бъде дооооста по-забавна от другите. доколкото съм чувла тука са наааай-добрите изцепки и цитати от всичките книги. Но сега съм дотам, че да се запитам - "Ееееее то секс, секс ама бива ли такова чудо? И все пак дадох глас за Eclipse....нямам си идея защо... И вес пак ако можех да глсувам пак щеше да е за Midnight Sun |
|
|
|
Feb 19 2009, 21:21
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регнат: 21-February 06 От: Plovdiv Име: Ани Пол: Жена |
Не ми беше кой знае колко трудно да отговоря.ест гласувах за New moon.
Първата книга беше наистина нещо прекрасно и адски много ми хареса.. е то ако не ми беше харесала нямаше да прочета останалите , но пък се пък всичко беше толкова общо. За Eclipse нищо не мога да кажа ... напълно споделям мнението на *PeyT* за нея.С нищо не съм я запомнила тая част, даже някой път тряя да влезна да раэгледам цитати за да се сетя за кво ставаше лаф / Breaking Dawn - тва беше просто най-добрия завършек на историята колкото и да се надявах да не свършва Midnight Sun още не съм я прочела до края .Се нещо ме спира или нета ми спира или ша ми се счупи компа... обаче от тва което прочетох останах бая доволна.Най много се изкефих Едуард като почна да се замисля колко е тромава Бела и как все ша се спъне или ще падне- беше супер сладко И накрая New Moon. Нз просто най- много ме трогна.Всичката тая болка - фен съм на съзливите истории |
|
|
|
Mar 3 2009, 19:48
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 20 Регнат: 24-May 08 От: София Име: BrUkI Пол: Жена |
Twilight ми е любима като приказка е а в другите нещата сякаш много се усложняват.
|
|
|
|
Mar 3 2009, 20:46
Коментар
|
|
|
Група: Потребител + Коментари: 599 Регнат: 12-July 06 От: over the hills and far away....... Име: Таня Пол: Жена |
ECLIPSE Много ми беше любопитно развитието на Бела-Джейкъб връзката. Много плаках накрая на книгата. Изобщо беше слаба откъм приключенското- в смисъл историята с новородените поне за мен беше доста на заден план.... Но засега ми допада. После поставям New Moon ичак тогава Twilight
|
|
|
|
Mar 4 2009, 12:18
Коментар
|
|
![]() Група: Редовни Коментари: 125 Регнат: 25-July 06 От: Добрич/Пловдив/София Име: Ками Пол: Жена |
Определено фаворит ми е Breaking Dawn! Страхотна книга с невероятен завършек! На места адски забавна, изпълнена със страст, любов, напрежение. И другите книги са много хубави, но четвъртата просто ми обра точките !
|
|
|
|
Mar 18 2009, 13:31
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регнат: 14-January 08 От: Варна / София Пол: Жена |
1. Breaking Dawn
2. Twilight / Midnight Sun (даже 1-во е Midnight Sun - историята на Едуард е по-въздействаща и по-дива) 3. Eclipse 4, New Moon Breaking Dawn... Имаше всичко. Като комбинация от най-интересните неща от 3-те книги преди това. Вампири, върколаци, полу-хора, Волтури. Любов, комедия, драма, сила, нежност, злоба, интриги. Много добре съчетано. На някои места се смях с глас... Twilight / Midnight Sun - За тях няма какво да се коментира... Много се забавлявах Едуард как обмисляше да я убие.. Беше весело Eclipse - там сгреших... прочетох доста пълно резюме и някак бях подготвена от самото начало за развръзката. И все пак интересен завършек на историята с Виктория... Приятно и леко четиво. New Moon... Хареса ми от появяването на Алис нататък. Преди това... прекалено много драма, прекалено много сълзи и тъга. А и липсата на вампирите се усети и не ми беше интересно да чета как Бела си изживява мъката... Този коментар е бил редактиран от Kiddo на Mar 20 2009, 17:24 |
|
|
|
Mar 18 2009, 15:32
Коментар
|
|
![]() Група: Редовни Коментари: 277 Регнат: 8-February 08 От: Шумен Име: Ina Grigorova Пол: Жена |
Да ви кажа за New moon и аз препусках напред, за да разбера дали Едуард ще се върне, но след като я прочетох втори път й се насладих много повече. Има нещо мазохистично прекрасно в начина, по който Бела мечтае за Едуард. А и Джейк е много готин по различен начин.
|
|
|
|
Mar 18 2009, 15:53
Коментар
|
|
![]() Група: Редовни Коментари: 437 Регнат: 26-May 07 От: touched lyrics Име: Златина Пол: Жена |
New Moon, определено.
Може би защото ми се струва малко по-различно от останалите четири. Вярно, breaking down още не съм я свършила, и отлагам този край вече половин година, но тя ми е прекалено.. незнам, разточена и прочие. За Twilight вече толкова думи се изговорила, че ми е писнала. А Eclipse не ми направи никакво впечатление. Midnight Sun е интересна, но не чак толкова увлекателна, след като вече знаеш какво се е случило и как се е случило. Така че.. new moon. |
|
|
|
Mar 18 2009, 19:00
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регнат: 27-March 08 От: Пловдив Име: YuYu |
Виждам, че първата книга има най - висок резултат... Тя беше много добра, вълнуваща и някакси е по-доближена до тинейджърската възраст... Струва ми се по-реално... Но все пак това е фантастика... Така че моята любима книга е четвъртата... И не случайно: първо появата на Ренесме е нещо страхотно, плода на голямата любов между Бела и Едуард... Също така в тази книга настъпва момента, който очаквах още от първата книга - превръщането на Бела във вампир, най-сетне тя може да се наслади на любовта си към Едуард напълно, могат да се докосват, да бъдат заедно, да правят секс без това да застрашава нечий живот... С нетърпение очаквах този момент... Друга причина също е частта от книгата от името на Джейкъб... Най-сетне можем да видим и неговата гледна точка, да съприживеем и неговата болка... Може да се каже, че най-накрая разбрах този герой, защото преди тази книга не разбирах постъпките му и изоборите, които прави, беше ми леко антипатичен след превръщането си в преобразяващ се (нали в крайна сметка се оказа, че не са върколаци, а преобразяващи се) ... Това е, с две ръце за 4-тата книга...
Този коментар е бил редактиран от ThePinkDuck на Mar 18 2009, 22:23
Причина за редакцията: Некоректен цвят на шрифта!
|
|
|
|
Mar 20 2009, 17:15
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 19 Регнат: 14-January 08 От: Варна / София Пол: Жена |
Сега се замислям и за още нещо...
Някак не мога да си представя как ще филмират Breaking Dawn. Да, има действие в книгата, но най-въздействащото са чувствата и мислите на героите. А това няма как да бъде предадено. Чудно ми е дали ще опитат да направят филм... |
|
|
|
Mar 23 2009, 10:56
Коментар
|
|
![]() Група: Глобален Модер Коментари: 2,615 Регнат: 17-November 05 От: Neverland Име: Емилия Пол: Жена |
|
|
|
|
Mar 23 2009, 12:42
Коментар
|
|
Чудно ми е дали ще опитат да направят филм... Ами те доста отдавна обявиха, че филми по всичките книги ще има! Мисля, че БД ще е доста скучна, щото през цялото време чакаш голям бой, а то такъв няма на края муахах! Изобщо не съм очаквала бой Колкото до обявяването... Да, предполагам ще направят, но някак ми изглежда почти невъзможно да предадат усещането от книгата. Защото там е само това... Усещанията и мислите, емоциите и чувствата... Не знам, ще поживеем и ще видим |
|
|
|
![]() ![]() |