IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Градски легенди и поверия
ZzoOoMeR
коментар Apr 12 2007, 08:01
Коментар #1


Мистър GGbit.InFo

Група: Глобален Модер
Коментари: 1,941
Регнат: 9-April 06
От: Found In Translation
Пол: МъжТУК е мястото да пишем и описваме всякакви ( в границите на паранормалното разбирасе ) Градски Легенди( и поверия ) , които знаем

1.в подножието на едно от пловдивските тепета,на табелата, дето пише"падащи камъни",някои зевзек е добавил "и метали"защото преди няколко години там се срутиха доста слали, някои колкото камион големи като е станало това на скалите е имало 13 метали, от които еди е паднал заедно с камъните...а на мястото не може да се закара кран да се види под кой камък точно е бил затиснат.

2.Преди няколко години един известен наркодилар загина в автомобилна катастрофа близо до Плд...трета по ред за 2 години.
Натикал се под един камион,колата станала "кабрио", той- без глава...
говори се, че като отишли 'пътна помощ' на мястото на катастрофата
намерили в колата някаква компаньонка, в много неудобна поза,
с глава между краката на мъртвия шофьор с разкопчани панталони...
била загубила ума и дума от ужас, така че не могла да обясни нищо,
а и той имал бая алкохол в кръвта, та не я разпитвали много-много.

3.Ох, имаше една градска легенда за един таксиметров шофьор, който през нощта качил в колата си едно момиче облечено в бална рокля. Возил я до не знам си къде. Тя слезнала от колата без да каже дума и влезнала в някакъв блок. Шофьорът я последвал и на входната врата видял нейния некролог. Че била починала преди година на същата дата...Някой месец май ще да е бил, покрай аборигенските балове. Пфу. Много е гадно да ти я разказват когато си малък и то по тъмно. Още настръхвам май. Но със сигурност си е градска легенда, тъй като всички хлапета я знаеха тази история. Беше доста по-разкрасена де, но не си я спомням добре.

4.Като дете живеех в къща в централната част на града и в няколко съседски двора имаше липи. Между децата се разказваше историята, че тези липи не са случайни, под тях заравяли убити тайно хора, после посявали отгоре им липа, която ставала много голяма, защото това било свързано с духа на мъртвеца. Ако се качиш на такава липа, мъртвецът може да се разсърди и да те събори.

5.И аз ще ви разкажа нещо - няколко момчета излезли от казармата и се напили ,хванали се на бас ,че никой от тях не може да влезе в гробищата ,но единия се съгласил.Влезнали момчетата и оставили мераклията сам да продължи напред , а те излезли и се разбрали след час да излезе.Минало час ,два ,три ,а момчето не излизало.Приятелите му се изплашили и отишли да проверят какво става -защо не излиза.А той бил толкова пиян ,че заспал върху един гроб.Събудил се от тяхните викове и скочил,(обаче преди да заспи си забил ножа в земята за всеки случай,а като го забивал си защипал шинела) и като се изправял си помислил ,че някой от гроба го дърпал и полудял.След това влязъл в лудница и там си останал.

6.Едно момиче живяло само на квартира в чужд град, един ден отишла на гледачка и тя и казала точна дата ,когато някой дъх ще я посети ,казала й " точно в 21.00 ще дойде и ще играете табла".На момичето и се видяло много тъпо това ,но когато дошло времето изкарала таблата на масата и започнала да чака.Станало 21.00 и се звъннало на вратата - отваря и вижда....баба си.Зарадвала и се и съвсем забравила за думите на гледачката.Баба й като видяла таблата казала"така и така си я изкарала дай да поиграем.След няколко часа бабата си заминала а на следващия ден майката на момичето се обадило по телефона и й казало ,че предната вечер точно в 21.00 баба й починала.

7.Едно семейство имало дъщеря,която много искала да прави секс,но все не намирала смелост да легне с мъж.Семейството имало и огромна черна немска овчарка.Един ден родителите отишли на вилата и момичето останало само с кучето и решило първото и сексуално преживяване да бъде с кучето.Съблякла се и подмамила кучето да прави секс с нея.Но родителите били забравили нещо и се върнали в най неподходящият момент и звъннали момичето ида им отвори.То се изплашило и се опитало да отблъсне кучето но то се било заклещило/сещате се как се заклещват две кучета по време на секс/ момичето страшно се паникьосало и приложила максимална сила да отблъсне кучето и тогава червата и се изсипали на пода.Накрая родители им омръзнало да звънят и си отключили и намерили дъщеря си с изсипани черва на пода а немската овчарка обикаляла около тялото като ”побесняло”
8. ДАМА ПИКА

Във вестника пишеше,че две братчета на 5-6 години викали дама Пика в банята в Америка..ии направили всичко както трябва...намазали огледалото с кръв начертали знака на Сатаната онази звезда ( или пентаграм де да знам ) ...и произнесли 3 пъти "дама Пика" ..тогава се появил некъф образ-профил ии след тази нощ едно от децата било в кома 3 месеца а другото било супер стресирано..и е разказало за нея...
Тази тема я видях в един форум и ми се стори интересна та искам да цитирам едно момиче:


"И ние тъй я викахме и също имаше такова "поверие", че ако си дама пика на теб нищо няма да ти направи. Спомням си на един лагер едни момичета от другия клас я бяха викали (2-ри, 3-ти клас някъде сме били) и твърдяха, че на огледалото им в банята (където я бяха викали) се появило някакво джудже... след като девойчетата изхвърчаха от там с писъци и отказаха да спят в стаята се наложи учителката да развали магията След това всички твърдяха, че още виждали очертанията на "джуджето", ама аз нищо не видях Та въпросната учителка, дето се беше много ядосала на тези глупости взе, че изхвърли картата (дама Пика), с която я бяха викали в кошчето в нашата стая... и ние тричките цяла вечер си повтаряхме "Това са глупости. Това са глупости.", ама вечерта ходехме 3 заедно до банята, щото никоя нещеше да остане самичка През ноща почти не сме спали. Случи се обаче нещо наистина странно. По едно време през ноща се чу шум от коридорчето на стаята ни и с мойте приятелки веднага се сгушихме и 3-те на най-отдалеченото легло от врата... След преминаване на всеобщата паника се престрашихме да насникнем... кошчето ни за отпадъци се беше преместило Не вярвам в тези глупости, ама това с кошчето и до днес не мога да си го обясня, защото ние и трите си бяхме в стаята в този момент, а друг не можеше да влезе - вратата беше заключена...
9.КЪРВАВАТА МЕРИ

Освен известната на всички Дама Пика, съществува подобен мит и за Кървавата Мери. Разликата е, че втората наистина е съществувала. Казвала се Мария I Тюдор, петото дете на прочутия прелъстител крал Хенри VIII, сменил цели шест съпруги. Мери е живяла в далечния 16 в. Качва се на британския престол едва три години преди края на своя живот - 1553 г. Още приживе се сдобива със зловещото прозвище, защото повреме на управлението й на кладата са изгорени 300 еретици.


Много хора смятали, че кралицата е вещица. Сред широко разпространяваните легенди е и историята, че Мери убивала малки момиченца и се къпела в кръвта им, за да запази младостта си.


Ако изпълните познатата процедура за викане на черната Дама, но повторите 13 пъти Блъди Мери, какво мислите ще се случи? Някой ще ви изненада с коктейл от водка, доматен сок и черен пипер? Не, изведнъж ще се появи непозната жена и ще започне да ви драска по лицето. Съществува обаче и вярването, че при смяна на думите Кървавата Мери с Адската Мери, ще си уредите среща не с кого да е, а със самия Сатана. Затова вимавайте, когато решите да си поприказвате с отдавна починали хора.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
2 страници V   1 2 >  
Start new topic
Отговори (1 - 19)
Gossip Girl
коментар Apr 12 2007, 20:07
Коментар #2


Princess

Група: Потребител +
Коментари: 1,622
Регнат: 9-August 06
Пол: ЖенаИ аз ще разкажа няколко легенди, които са ми разказвали в Петрич...

1. (Подобна на една от по-горните) Един таксиметров шофьор чакал на Петричкия център, когато при него се качили мъж и жена..Те го помолили да ги закара до дома им в блоковете, които били до гробището..Той ги закарал, обаче се оказало, че те са си забравили парите..Казали на шофьора да дойде с тях до апартамента да си вземе парите...Той се качил, но те му казали да остане да пият и хапнат по нещо..И понеже човека нямал работа през ноща се съгласил. Когато си тръгнал, забелязал, че си е забравил ключовете горе..Върнал се и започнал да тропа..Никой не му отворил и той започнал да вика..По едно време от съседния апаратмент излязла една жена и го попитала защо чука..А той й отговорил, че си е забравил ключовете докато е вечерял с хората, а жената му отговорила, че те са мъртви от 3 години...

2. Ако на Илинден, отидеш да спиш на първия завой на пътя към хижа Беласица можеш да чуеш виковете на местните хора, които са били избити по време на сватба от турското време.

3. (И още една подпобна от тези по-горе) Ержебет Батори била красива като млада, но след като започнала да остарява от селото започнали да изчезват млади момичета и селяните започнали да се осъмняват..Чашата преляла, когато започнали да изчезват и момчета..Селяните отичли в замъка Гаруж и хванали господарката Ержебет..Затворили я в кулата и последните думи, които тя изрекла били: " Ще се върна"

Ержебет също е герой, който наистина е живял в Унгария и на нейната история е базиран и сюжета на филма Stay Alive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3pacalypse Now
коментар Apr 13 2007, 19:25
Коментар #3


diabolique

Група: Уважавани
Коментари: 2,222
Регнат: 25-August 05
От: ???????? !!!
Пол: МъжАз знам една история от близкото до Пловдив село Катуница.
В близост до селото имало разкопки на гробница траките.И около това място всичко било пусто.Две момчета отиват да видят какво се разкопава там след като археолозите си тръгват към 5-6 часа следобяд.Тогава в далечината съзират силует на черна фигура с нещо като балтон.Не виждат тя да има крака сякаш се движи по въздуха и не виждат точно откроено лице.Тя започва да се движи с бясна скорост към тях и те тръгват уплашени да бягат.Те стигат до близката улица и виждат , че "Нещото" спира да ги преследва.Няколко пъти след това са събирали кураж и са правели същото и "Нещото" пак ги е преследвало. Много други хора са го виждали също.И според това , което се разказва "Нещото" се появява след 5-6 часа и е дух пазител на гробниците на траките.


Ето и линк към американски такива - Градски Легенди , Още градски легенди
Go to the top of the page
 
+Quote Post
K_f_R
коментар Apr 16 2007, 07:40
Коментар #4


Dismantle Me

Група: Уважавани
Коментари: 3,453
Регнат: 2-December 06
От: Пловдив
Пол: Мъжабе градските легенди винаги много са ме радвали ама много,супер зарибени са мерси много за инфото,и аз ще потърся че като бях по малак тогава много ги четях,Ехе на оная за КЕНДИМЕН как не съм можел да спяя tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
girl_from_hell
коментар Apr 16 2007, 14:53
Коментар #5


Pretty In Scarlet

Група: Уважавани
Коментари: 3,139
Регнат: 20-October 05ох това червеното ми избоде очите, много гадно се чете та по темата като бях ме малки всички викаха дама пика, пък мене ме беше страх принзавам си, много се страхувах, точно заради всякакви такива историй

Цитат(ZzoOoMeR)
9.КЪРВАВАТА МЕРИ

Освен известната на всички Дама Пика, съществува подобен мит и за Кървавата Мери. Разликата е, че втората наистина е съществувала. Казвала се Мария I Тюдор, петото дете на прочутия прелъстител крал Хенри VIII, сменил цели шест съпруги. Мери е живяла в далечния 16 в. Качва се на британския престол едва три години преди края на своя живот - 1553 г. Още приживе се сдобива със зловещото прозвище, защото повреме на управлението й на кладата са изгорени 300 еретици.


а за тази, и аз знам нейната история покрай този Хенри, защорто преди учех за него един доклад и ми стана интересно че тази дама са я наричали така точно заради еретиците койото убива не заради нещо друго...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unvisioble
коментар Apr 16 2007, 15:17
Коментар #6


Глобален Модератор

Група: Глобален Модер
Коментари: 2,832
Регнат: 27-March 06
От: Пловдив
Пол: ЖенаЦитат(Prinston Girl @ Apr 12 2007, 21:07) *
3. (И още една подпобна от тези по-горе) Ержебет Батори била красива като млада, но след като започнала да остарява от селото започнали да изчезват млади момичета и селяните започнали да се осъмняват..Чашата преляла, когато започнали да изчезват и момчета..Селяните отичли в замъка Гаруж и хванали господарката Ержебет..Затворили я в кулата и последните думи, които тя изрекла били: " Ще се върна"

Ержебет също е герой, който наистина е живял в Унгария и на нейната история е базиран и сюжета на филма Stay Alivе

Става въпрос за ЕЛИЗАБЕТ Батори.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ani4ka_89
коментар Apr 16 2007, 15:30
Коментар #7


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 575
Регнат: 9-December 06
От: Far from normal
Пол: ЖенаИмаше една американска градска легенда за мъж с кука, но не мога да кажа нищо повече за това
Едит : Ето, че се порових и намерих инфо
Източникът е сайтът http://www.americanfolklore.net

Цитат
The Hook
retold by
S. E. Schlosser

The reports had been on the radio all day, though she hadn't paid much attention to them. Some crazy man had escaped from the state asylum. They were calling him the Hook Man since he had lost his right arm and had it replaced with a hook. He was a killer, and everyone in the region was warned to keep watch and report anything suspicious. But this didn't interest her. She was more worried about what to wear on her date.

After several consultation calls with friends, she chose a blue outfit in the very latest style and was ready and waiting on the porch when her boyfriend came to pick her up in his car. They went to a drive-in movie with another couple, then dropped them off and went parking in the local lover's lane. The blue outfit was a hit, and she cuddled close to her boyfriend as they kissed to the sound of romantic music on the radio.

Then the announcer came on and repeated the warning she had heard that afternoon. An insane killer with a hook in place of his right hand was loose in the area. Suddenly, the dark, moonless night didn't seem so romantic to her. The lover's lane was secluded and off the beaten track. A perfect spot for a deranged mad-man to lurk, she thought, pushing her amorous boyfriend away.

"Maybe we should get out of here," she said. "That Hook Man sounds dangerous."

"Awe, c'mon babe, it's nothing," her boyfriend said, trying to get in another kiss. She pushed him away again.

"No, really. We're all alone out here. I'm scared," she said.

They argued for a moment. Then the car shook a bit, as if something…or someone…had touched it. She gave a shriek and said: "Get us out of here now!"

"Jeeze," her boyfriend said in disgust, but he turned the key and went roaring out of the lover's lane with a screeching of his tires.

They drove home in stony silence, and when they pulled into her driveway, he refused to help her out of the car. He was being so unreasonable, she fumed to herself. She opened the door indignantly and stepped into her driveway with her chin up and her lips set. Whirling around, she slammed the door as hard as she could. And then she screamed.

Her boyfriend leapt out of the car and caught her in his arms. "What is it? What's wrong?" he shouted. Then he saw it. A bloody hook hung from the handle of the passenger-side door.


Понеже не ми се занимава с цялостен превод ще я преразкажа на бързо. Разказва се за младо момиче, което отива на среща с приятеля си. През целия ден по радиото са съобщавали за луд мъж, избягал от лудницата, когото наричали мъжа с куката, защото бил загубил дясната си ръка и тя била заменена с кука. Той бил убиец и всички в района били предупредени да внимават за него. Но това момиче не обръща внимане, защото се интересува повече от предстоящата си среща. В крайна сметка след ходене на авто кино те се усамотяват на алеята на влюбените, тогава момичето чува за пореден път съобщението и се уплашва и иска от приятеля си да се приберат, той се ядосва, защото тя го отблъсква и се скарват. Тогава колата се размърдва все едно нещо или някой се е допряло до нея. Това съвсем стряска момичето и двамата се прибират, като помежду им цари гробно мълчание. На слизане от колата момичето затръшва врата и изведнъж изпищява. Приятелят и излиза, за да види какво става и я пита какво има и тогава... той вижда една окървавена кука, закачена за дръжката на вратата на колата...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SoARoN
коментар Apr 18 2007, 18:43
Коментар #8


путкопоклонник

Група: Потребител +
Коментари: 1,919
Регнат: 26-January 07
От: Prague
Пол: МъжЦитат(3pacalypse Now @ Apr 13 2007, 20:25) *
Аз знам една история от близкото до Пловдив село Катуница.
В близост до селото имало разкопки на гробница траките.И около това място всичко било пусто.Две момчета отиват да видят какво се разкопава там след като археолозите си тръгват към 5-6 часа следобяд.Тогава в далечината съзират силует на черна фигура с нещо като балтон.Не виждат тя да има крака сякаш се движи по въздуха и не виждат точно откроено лице.Тя започва да се движи с бясна скорост към тях и те тръгват уплашени да бягат.Те стигат до близката улица и виждат , че "Нещото" спира да ги преследва.Няколко пъти след това са събирали кураж и са правели същото и "Нещото" пак ги е преследвало. Много други хора са го виждали също.И според това , което се разказва "Нещото" се появява след 5-6 часа и е дух пазител на гробниците на траките.


Ето и линк към американски такива - Градски Легенди , Още градски легенди

много ми се иска да го навестя този дух, та да си изпробвам теорията, че нищо не материално не може да ти навреди.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unvisioble
коментар Apr 19 2007, 14:51
Коментар #9


Глобален Модератор

Група: Глобален Модер
Коментари: 2,832
Регнат: 27-March 06
От: Пловдив
Пол: ЖенаЦитат
Старинна църква бди над Несебър

160-годишна църква бди над най-стария град по Черноморието. Несебърлии и туристи от цял свят всеки ден се покланят пред манастира в центъра на стария град.
Преди близо два века несебърлии осъмнали с плачеща икона, закачена на най-старото дърво в града. Три дни местните жители я сваляли от клоните и я носели в черквите в града. По това време в Несебър е имало над 60 храма. Всяка сутрин обаче ликът на Света Богородица отново бил на дървото. На четвъртия ден на девица от стария се явила Дева Мария и казала, че иска несебърлии да й построят дом, на мястото на дървото. Без да се замислят, местните жители веднага се хванали на работа. Жените носели пясък в престилките, а мъжете продали всичкото си злато и скъпоценности за каузата.
Сега стволът на чудодейното дърво се намира в центъра на храма. През 1880 г. строителите го отсекли и в корените му намерили точно толкова злато и пари, колкото са били инвестирали за църквата.
Днес туристи от цял свят посещават храма и се молят на Богородица за здраве и живот. Според една от легендите болните се изцерявали щом легнели върху чудотворното дърво. Друг мит пък разказва, че всяка жена, която се докоснела до него, зачевала същата година.
Местните жители обаче споделят и зловещи истории свързани с иконата. Преди години местен клисар откраднал плачещата Света Богородица. На другия ден негови съграждани го намерили вцепенен с иконата в ръце. Тогава попът го зарекъл земята да не го приеме никога. Не се минало време и клисарят получил инфаркт. Години след смъртта му гробът му бил разровен, но тялото му било мумифицирано. Друг зловещ мит пък разказва, че всяка година умира по едно младо момче от града. Преди десетина години три момчета откраднали няколко икони заедно с тази на Богородица, но стигнали само до вятърната мелница на града, където катастрофирали и загинали. Местните хора говорят, че до ден днешен никой не знае колко точно икони са били задигнати. Именно затова всяка година умира по едно момче, защото не всички икони били върнати обратно в храма. Сега оригиналът на Света Богородица се намира в криптата на храма "Св. Александър Невски".
Освен чудотворния манастир в Несебър има и друга атракция - вятърната мелница, която се намира на моста между стария и новия град. В началото на века несебърлии всеки ден слизали до нея, за да си смелят брашно. След години, когато тя вече не вършела работа, местните жители решили да я запазят като символ на старинния град. Сега няма турист, посетил Несебър, който да не снима с нея.


Източник: www.journey.bg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dulsinea
коментар Apr 20 2007, 01:23
Коментар #10


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 1,011
Регнат: 4-May 05
От: Пловдив
Пол: ЖенаЦитат(unvisioble @ Apr 16 2007, 16:17) *
Цитат(Prinston Girl @ Apr 12 2007, 21:07) *
3. (И още една подпобна от тези по-горе) Ержебет Батори била красива като млада, но след като започнала да остарява от селото започнали да изчезват млади момичета и селяните започнали да се осъмняват..Чашата преляла, когато започнали да изчезват и момчета..Селяните отичли в замъка Гаруж и хванали господарката Ержебет..Затворили я в кулата и последните думи, които тя изрекла били: " Ще се върна"

Ержебет също е герой, който наистина е живял в Унгария и на нейната история е базиран и сюжета на филма Stay Alivе

Става въпрос за ЕЛИЗАБЕТ Батори.

Ержебет, Ерзсебет или Елизабет - все за една и съща личност става въпрос - Кървавата Контеса.
Това са различните произношения на името - като Петър, Питър, Пиер, Пьотър... Но какво обяснявам, тук има хора филолози 16.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unvisioble
коментар Apr 20 2007, 08:52
Коментар #11


Глобален Модератор

Група: Глобален Модер
Коментари: 2,832
Регнат: 27-March 06
От: Пловдив
Пол: ЖенаЦитат(dulsinea @ Apr 20 2007, 02:23) *
Ержебет, Ерзсебет или Елизабет - все за една и съща личност става въпрос - Кървавата Контеса.
Това са различните произношения на името - като Петър, Питър, Пиер, Пьотър... Но какво обяснявам, тук има хора филолози 16.gif

Да, наистина, разяснението ти беше излишно, защото точно това имах предвид. Но, може би, за теб трябваше да поясня, че Ержебет е унгарският еквивалент на Елизабет (или Елисавета).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3pacalypse Now
коментар Apr 21 2007, 02:34
Коментар #12


diabolique

Група: Уважавани
Коментари: 2,222
Регнат: 25-August 05
От: ???????? !!!
Пол: МъжЦитат(SoARoN @ Apr 18 2007, 19:43) *
Цитат(3pacalypse Now @ Apr 13 2007, 20:25) *
Аз знам една история от близкото до Пловдив село Катуница.
В близост до селото имало разкопки на гробница траките.И около това място всичко било пусто.Две момчета отиват да видят какво се разкопава там след като археолозите си тръгват към 5-6 часа следобяд.Тогава в далечината съзират силует на черна фигура с нещо като балтон.Не виждат тя да има крака сякаш се движи по въздуха и не виждат точно откроено лице.Тя започва да се движи с бясна скорост към тях и те тръгват уплашени да бягат.Те стигат до близката улица и виждат , че "Нещото" спира да ги преследва.Няколко пъти след това са събирали кураж и са правели същото и "Нещото" пак ги е преследвало. Много други хора са го виждали също.И според това , което се разказва "Нещото" се появява след 5-6 часа и е дух пазител на гробниците на траките.


Ето и линк към американски такива - Градски Легенди , Още градски легенди

много ми се иска да го навестя този дух, та да си изпробвам теорията, че нищо не материално не може да ти навреди.

Ами в интерес на истината от години си търся някой с когото да ида аз обаче много вярвам в тези неща само , че обичам да предизвиквам съдбата.А и искам да стана част от нещо , което обикновенните хора не виждат всеки ден . Искам да умра разгадал тайната на нещо smile.gif А не да умра със въпроси , които ме тормозят от малък smile.gif Аз предлагам ако суб-форума се разрастне и има още смелчаци можем да си направим една екскурзия до въпросното място и да си направим малко шоу , а и да влезнем във филма smile.gif Аз ще взема апаратът си и ще качим яко снимки след това ,ако ни се случи нещо smile.gif Ще е много интересно наистина smile.gif Но не искам да си имам работа с хора , които не вярват и 1 секунда в паранормалното , защото според мен това е глупаво.Никой не е безстрашен и всеки е тормозен и разкъсван на части от много въпроси тъй ,че смел или не никога не поставяй силата , която притежаваш и себе си пред силата на непознатото , зашото никога не знаеш какво наистина крие то smile.gif 15.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SoARoN
коментар Apr 21 2007, 19:31
Коментар #13


путкопоклонник

Група: Потребител +
Коментари: 1,919
Регнат: 26-January 07
От: Prague
Пол: МъжЦитат(3pacalypse Now @ Apr 21 2007, 03:34) *
Цитат(SoARoN @ Apr 18 2007, 19:43) *
Цитат(3pacalypse Now @ Apr 13 2007, 20:25) *
Аз знам една история от близкото до Пловдив село Катуница.
В близост до селото имало разкопки на гробница траките.И около това място всичко било пусто.Две момчета отиват да видят какво се разкопава там след като археолозите си тръгват към 5-6 часа следобяд.Тогава в далечината съзират силует на черна фигура с нещо като балтон.Не виждат тя да има крака сякаш се движи по въздуха и не виждат точно откроено лице.Тя започва да се движи с бясна скорост към тях и те тръгват уплашени да бягат.Те стигат до близката улица и виждат , че "Нещото" спира да ги преследва.Няколко пъти след това са събирали кураж и са правели същото и "Нещото" пак ги е преследвало. Много други хора са го виждали също.И според това , което се разказва "Нещото" се появява след 5-6 часа и е дух пазител на гробниците на траките.


Ето и линк към американски такива - Градски Легенди , Още градски легенди

много ми се иска да го навестя този дух, та да си изпробвам теорията, че нищо не материално не може да ти навреди.

Ами в интерес на истината от години си търся някой с когото да ида аз обаче много вярвам в тези неща само , че обичам да предизвиквам съдбата.А и искам да стана част от нещо , което обикновенните хора не виждат всеки ден . Искам да умра разгадал тайната на нещо smile.gif А не да умра със въпроси , които ме тормозят от малък smile.gif Аз предлагам ако суб-форума се разрастне и има още смелчаци можем да си направим една екскурзия до въпросното място и да си направим малко шоу , а и да влезнем във филма smile.gif Аз ще взема апаратът си и ще качим яко снимки след това ,ако ни се случи нещо smile.gif Ще е много интересно наистина smile.gif Но не искам да си имам работа с хора , които не вярват и 1 секунда в паранормалното , защото според мен това е глупаво.Никой не е безстрашен и всеки е тормозен и разкъсван на части от много въпроси тъй ,че смел или не никога не поставяй силата , която притежаваш и себе си пред силата на непознатото , зашото никога не знаеш какво наистина крие то smile.gif 15.gif

ами хайде да отиваме де. като се върнеш в БГ пишеш едно лично съобщение или има много начини за свръзка и заминаваме ти вземи камера да снимаш от страни а аз ще съм примамката и ще си взема 1 туба вазелин ако случайно злия дух реши да ме обладае smile.gif за последното се шегувам 10.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3pacalypse Now
коментар Apr 22 2007, 06:17
Коментар #14


diabolique

Група: Уважавани
Коментари: 2,222
Регнат: 25-August 05
От: ???????? !!!
Пол: МъжZooMer ти ще дойдеш ли също smile.gif biggrin2.gif Ще е яко ! За ф0рги знам , че няма да дойде той спича от такива неща biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
girl_from_hell
коментар Apr 22 2007, 09:41
Коментар #15


Pretty In Scarlet

Група: Уважавани
Коментари: 3,139
Регнат: 20-October 05их историята за стария несебър е много интересна ама това наистина ли, защото преди ходех всяк година в стария несебър и мисля че съм обиколила всяко кътче, но това не го знаех
Go to the top of the page
 
+Quote Post
`BruKas`
коментар Jul 11 2007, 11:50
Коментар #16


BruCas FoReVer

Група: Потребител +
Коментари: 850
Регнат: 21-February 07
От: Раковски
Пол: Женауху.. доста страхотиики smile.gifsmile.gifsmile.gifЧестно да си призная мене ме е страх от тАкива неща..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThePinkDuck
коментар Jul 17 2007, 11:11
Коментар #17


Life is Better Blonde

Група: Глобален Модер
Коментари: 2,638
Регнат: 17-November 05
От: Neverland
Пол: ЖенаМоже да погледнете ТАЗИ тема. В нея съм пуснала и ще пускам и за напред статии свързани с градски легенди, духове, екзорсизъм и какво ли още не. mrgreen[1].gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jivitu
коментар Aug 11 2007, 21:28
Коментар #18


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 759
Регнат: 24-January 07
От: Бургас
Пол: ЖенаЦитат(ZzoOoMeR @ Apr 12 2007, 09:01) *

5.И аз ще ви разкажа нещо - няколко момчета излезли от казармата и се напили ,хванали се на бас ,че никой от тях не може да влезе в гробищата ,но единия се съгласил.Влезнали момчетата и оставили мераклията сам да продължи напред , а те излезли и се разбрали след час да излезе.Минало час ,два ,три ,а момчето не излизало.Приятелите му се изплашили и отишли да проверят какво става -защо не излиза.А той бил толкова пиян ,че заспал върху един гроб.Събудил се от тяхните викове и скочил,(обаче преди да заспи си забил ножа в земята за всеки случай,а като го забивал си защипал шинела) и като се изправял си помислил ,че някой от гроба го дърпал и полудял.След това влязъл в лудница и там си останал.


Всеки път като я чета тази градска легенда и много се смея 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mr. Winchester
коментар Dec 15 2007, 22:01
Коментар #19


Meteor Freak

Група: Бамбуча
Коментари: 1,457
Регнат: 27-May 07
От: The Land of Men
Пол: МъжЦитат(jivitu @ Aug 11 2007, 21:28) *
Цитат(ZzoOoMeR @ Apr 12 2007, 09:01) *

5.И аз ще ви разкажа нещо - няколко момчета излезли от казармата и се напили ,хванали се на бас ,че никой от тях не може да влезе в гробищата ,но единия се съгласил.Влезнали момчетата и оставили мераклията сам да продължи напред , а те излезли и се разбрали след час да излезе.Минало час ,два ,три ,а момчето не излизало.Приятелите му се изплашили и отишли да проверят какво става -защо не излиза.А той бил толкова пиян ,че заспал върху един гроб.Събудил се от тяхните викове и скочил,(обаче преди да заспи си забил ножа в земята за всеки случай,а като го забивал си защипал шинела) и като се изправял си помислил ,че някой от гроба го дърпал и полудял.След това влязъл в лудница и там си останал.


Всеки път като я чета тази градска легенда и много се смея 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif 18.gif

И аз , подлудили човека тея хора
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OTH_Princess
коментар Mar 1 2008, 21:46
Коментар #20


Потребител

Група: Потребители
Коментари: 10
Регнат: 3-February 08
От: One Tree Hill ;]
Име: OTH_Princess
Пол: ЖенаЩе ви кажа за мойто село, ама няма да му уточнявам името . Ами там някаква жена хванала мъжа си в изневяра и се обесила на едно дърво. И когато бащата разбрал се хвърлил от прозореца, но все пак оцелял. Погребали я под мястото на смъртта й, на една самотна полянка. И оттогава се говори, че духът и броди там през нощта и търси своето отмъщение. Аз ходих лично с едни мои приятелки по тъмно и там където е паметникът й се чу странен шум, като копаене в земята. Можеше да е всякаква друга щуротия, обаче оттогава ни побиха тръпки и повече не сме стъпвали… dsnc0030[1].gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 - Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Олекотена версия

Сега е: 23rd April 2021 - 16:58