![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Администратори Коментари: 15,312 Регнат: 25-April 05 От: Гр. Пловдив Име: Виктор Шапилов Пол: Мъж ![]() |
Тук ще анонсирам как се работи с кирилизаторите на форума.
Първо започвам с обикновенната кирилизация(кредор) всеки път когато поствате горе в дясно ще намерите иконка с контрастиращ цвят на нея може да пише EN- англииски, BP - българска фонетична клавиатура, BG - клавиатурна подредба за български език. Това са трите възможни клавиатури от които по принцип ви трябват EN и BP чрез тях можете да смените езика на които пишете в сайта независимо от флекс теип и други кирилизации инсталирани на компютъра ви(или не инсталирани) . BP означава българска фонетична подредба - използва се по принцип за да не се пише на така наречената "Шлиокавица" което представлява текст написан с латински букви но с българско значение. За да смените вида на клавиатурното подреждане просто натиснете върху по горе описаното цветно бутонче и ще ви се изведе меню с възможните подредби. Можете да ги сменяте и с натискане на бутоните [ Shift ] + [ Windows ] Вторият кирилизатор е бутонът "На кирилица" който стои малко по в ляво(през 2 бутона) от предишният описан. тои деиства на следният принцип : Селектира се текста вече написан на Шлиокавица и се натиска по горе описания бутон. Резултатът е че всичкия маркиран текст е преведен на чист български език. (за жалост не работи при абсолютно всички браузери) Третият кирилизатор превежда абсолютно всичко въведено в текстовото поле за съобщението като работи за абсолютно всички браузери ! Четвъртият кирилизатор са просто допълнения за хората котито ползват "4" вместо "ч" и въвеждат "v" вместо "W" и при превода чрез другите преводачи се получава "ж" вместо "в" . деиства на следния принцип натискате бутончето и всичкия текст от полето в което въвеждате поста си се превежда като например всички "4" се заместват с "ч" и така се спестява мнооого труд и време. ПП. Ако някои има въпроси относно кирилизаторите да пита с удоволствие ще обясня на всеки ! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Уважавани Коментари: 84 Регнат: 17-August 05 От: Пловдив Име: Гого Пол: Мъж ![]() |
Нещо са направили на новата версия на FireFox и тези благинки не работият вече при него :<
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Администратори Коментари: 15,312 Регнат: 25-April 05 От: Гр. Пловдив Име: Виктор Шапилов Пол: Мъж ![]() |
Мне не работи само глобалният кирилизатор но може да се ползва допълнителният кредор тои работи абсолютно навсякъде(между другото по принцип и аз съм под Ф.Ф.) ще добавя и такъв които да не е зависим от браузера...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Група: Потребители Коментари: 4 Регнат: 31-August 06 Име: stefan Пол: Мъж ![]() |
зуму
лас QUOTE vIkToRsHeFa Aug 17 2005, 10:57 Post #3 BoSsS В БъРкОтИяТа Group: Администратори Posts: 11,799 Joined: 25-April 05 From: .: Пред Компа :. Име: Виктор Шапилов Пол: Мъж Skype: vIkToRsHeFa (Чат) Мне не работи само глобалният кирилизатор но може да се ползва допълнителният кредор тои работи абсолютно навсякъде(между другото по принцип и аз съм под Ф.Ф.) ще добавя и такъв които да не е зависим от браузера... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 102 Регнат: 10-June 06 От: Universe Пол: Мъж ![]() |
На IPB 2.2.x Kredor-а на бачка на Firefox-а. Само на IE, за Opera-та незнам.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Редовни Коментари: 393 Регнат: 29-April 05 От: Seattle Пол: Мъж ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Уважавани Коментари: 3,139 Регнат: 20-October 05 ![]() |
а междодругото аз незнаех, че има кирилизатор и имах два дена проблем с компютъра(или по точно формат и после последствията) и та нямах кирилица и влязох само да си чета ама как сиках да постна нещо направо не издържам и то взеха че ми каза, че си имало кирилизатор и веднага беше използвам
и за това искам да благодаря, че го има ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 32 Регнат: 29-December 05 От: Пловдив Име: General Ommi Пол: Мъж ![]() |
Kirilizator iok ? or the truth is somewhere out there ?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 1,394 Регнат: 30-September 05 Пол: Мъж ![]() |
Абе аз кирилизатори никога не съм ползвал, ами на тая версия на форума изчезнаха тия бутони и има само линк към тоя прочут КРЕДЕТОР, а като го цъкна отива в някакъв сайт, там пък каквото цъкна умрели линкове, нищо не отваря
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регнат: 19-June 07 От: Spain,Barcelona Име: Янко Пол: Мъж ![]() |
абре,ша извинявате ама къде е тая икона че не я виждам?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: Потребител + Коментари: 9,092 Регнат: 26-September 05 От: Тримонциум Пол: Мъж ![]() |
В новата версия на Инвижън все още не е вградена... Ползвай някой от тези....
http://www.kredor.com/lat2bg/ http://2cyr.com/ http://www.dimovi.net/phonetic/ http://www.metodii.com/bg_Prevedi.html |
|
|
![]() ![]() |