IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Как се прави Key Generator, и със каква програма се прави?
PIPO
коментар Aug 20 2006, 08:32
Коментар #1


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 640
Регнат: 16-February 06
Пол: Мъж



Добро утро.Започвам със това:незнам дали знаете ама аз си говоря на ВИЕ с която и да е било програма (C++,Pascal...).Въпросът ми е някой знае ли как мога да си направя KeyGen.Също така с коя програма се прави на .ехе(небеше ли с С++).Очаквам вашето отзоваване и мнение по въпроса. wacko.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Отговори (1 - 16)
g0blin
коментар Aug 20 2006, 11:54
Коментар #2


SuSE Guru

Група: Глобален Модер
Коментари: 1,307
Регнат: 26-April 05
От: Plovdiv
Пол: Мъж



За да направиш KeyGen, първо трябва да знаеш, какъв е алгоритъма, който се използва за да се създаде един сериен номер и той да е валиден...повярвай изобщо не е лесно.Трябва да можеш да разчиташ бинарен код, т.е. съставен от нули и единици, след което с HexEditor да отвориш .ехе файла на играта и да разчетеш алгоритъма.Като стигнеш до там, пиши пак и ще ти кажа, как да си напишеш програмката smile.gif
А за компилацията, зависи какъв език ползваш.За такова нещо специално, ти препоръчвам С++, защото е много гъвкав и е идеален за такива по-сложни задачки.Щом си го писал на С++, нормално е да го компилираш с С++ компилатор.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PIPO
коментар Aug 20 2006, 12:21
Коментар #3


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 640
Регнат: 16-February 06
Пол: Мъж



Виж.Аз до сега не съм се пробвал.Да кажем например съм направил някаква програмка (аз съм си я направил и излислил)и искам да направя КЕй-Ген за нея.Незнам дали ще ме разбереш...ама имам чувството че ти можеш да ми помогнеш.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bai_brother
коментар Mar 17 2007, 20:53
Коментар #4


Потребител

Група: Потребители
Коментари: 42
Регнат: 16-March 07
Пол: Мъж



Ами явно ти искаш просто да направиш нещо което да генерира някви символи ами земи няква random функция,която всеки път да ти дава различни числа и ги извеждай с няква функция в прозорец
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sviro
коментар Mar 27 2007, 21:20
Коментар #5


Потребител

Група: Редовни
Коментари: 141
Регнат: 23-April 06
От: Пловдив
Пол: Мъж



Доколкото разбирам май не си се изразил правилно.Да не би да искаш да направиш дадена програма защитена със сериен код и да си генерирваш кодовете?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bai_brother
коментар Mar 28 2007, 19:04
Коментар #6


Потребител

Група: Потребители
Коментари: 42
Регнат: 16-March 07
Пол: Мъж



Аз не мисля че е направил програма която иска да защити с код иначе неби питал за това нещо. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MartinchOoO
коментар Aug 1 2007, 00:55
Коментар #7


Главен дразнител

Група: Редовни
Коментари: 112
Регнат: 4-August 06
От: Martinch0o0@abv.bg
Име: martin
Пол: Мъж



Не!Пича е имал предвит програмка на която като кликнеш Grenate! да му излезе някакъв код..И всеки път това като се натисне да излиза друг..Така го разбирам аз и мисля ,че точно това иска smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PIPO
коментар Aug 1 2007, 09:17
Коментар #8


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 640
Регнат: 16-February 06
Пол: Мъж



Цитат(MartinchOoO @ Aug 1 2007, 01:55) *
Не!Пича е имал предвит програмка на която като кликнеш Grenate! да му излезе някакъв код..И всеки път това като се натисне да излиза друг..Така го разбирам аз и мисля ,че точно това иска smile.gif

Точно това имах предвид...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicPLD
коментар Aug 1 2007, 20:40
Коментар #9


Потребител

Група: Редовни
Коментари: 465
Регнат: 28-July 07
От: Plovdiv
Пол: Мъж



Ако не става дума за кракване, то тогава може да ползваш някои от моите идеи ( намерили реализация ).

- Преровичкваш математиката, като наблягаш на Фурие ( примерно )
( може и нещо по просто - като квадратни уравнения )

харесваш си формулата, и си решаваш каква ще ти бъде дължината на стринга дето ще се генерира като ключ.
След това :

1 : решаваш си на кои позиции в стринга ще ти бъдат числовите белези за обратно развиване на форумлата.
2 : решаваш си на кои позиции ще ти са резултатите от чек сумата при генерацията на останалите симвли.
3 : прилагаш си генераторната формула за останалите позиции, и попълваш след това и числата използвани за генерация на определените места
под определената формула.

- Препоръвам ти да има директно взаимоотношение между чек сумите - примерно в едно от числата... ( примерно )

...

А относно по-горните коментари се въздържам от коментар...
- не съм виждал никои програмист да чете директно в бинарен код - защото е нелепо най-малкото ...
- не съм и срещал програмист, които да знае наизуст дори и адресите на инструкциите от АЛУ-то на 8086

общо взето ... - хммм
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MartinchOoO
коментар Aug 2 2007, 16:21
Коментар #10


Главен дразнител

Група: Редовни
Коментари: 112
Регнат: 4-August 06
От: Martinch0o0@abv.bg
Име: martin
Пол: Мъж



Същност това и на мен ми трябва..Някой не може ли да ми направи ,че не съм много добре с C++ ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicPLD
коментар Aug 3 2007, 00:40
Коментар #11


Потребител

Група: Редовни
Коментари: 465
Регнат: 28-July 07
От: Plovdiv
Пол: Мъж



Цитат(MartinchOoO @ Aug 2 2007, 17:21) *
Същност това и на мен ми трябва..Някой не може ли да ми направи ,че не съм много добре с C++ ..


Програмирането на генератора е най=лесната част.
По-трудната е да си решиш - какъв математически модел да използваш за основа на генерираният стринг.

( както казах - това е при условие че си правиш генератор за собствена програма , ако не , то тогава ще са нужни доста безсънни нощи за да осмислиш начина на действие на определена програма в момента на изискване на парола, и сравнително добро разбиране на асемблерния език и функциите на windows )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vIkToRsHeFa
коментар Aug 7 2007, 01:13
Коментар #12


.: БосСс В ДжУнГлАтА :.

Група: Администратори
Коментари: 15,312
Регнат: 25-April 05
От: Гр. Пловдив
Пол: Мъж



Цитат(SonicPLD @ Aug 3 2007, 01:40) *
( както казах - това е при условие че си правиш генератор за собствена програма , ако не , то тогава ще са нужни доста безсънни нощи за да осмислиш начина на действие на определена програма в момента на изискване на парола, и сравнително добро разбиране на асемблерния език и функциите на windows )


Или накратко казано солидно количество борба със вятърните мелници при положение, че щом има познания по асемблер може да открие какво къде и що се проверява и да прескочи проверката...

ПП. Тва дет го изръсих ми напомня за един колаж на "вградената защитна на уиндоус XP SP2" една врата по средата на полето... В случая вместо да я заобиколим търсим достатъчно здрав чук да й строшим бравата... biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PIPO
коментар Mar 17 2008, 20:27
Коментар #13


Редовен Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 640
Регнат: 16-February 06
Пол: Мъж



това за измислянето на алгоритъм за саставянето на ключовете е много сложно за мен.Имах предвид-как точно се правят тея кей-генове с картинки и ала бала в ехе-то.Как се вкарва тази музика вътре(нали има една дразнеща музика biggrin.gif) и съответно как се пуска тази музика?Тези кейгенератори на какъв език се пишат или с дадена програма ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TIapko
коментар Mar 17 2008, 23:21
Коментар #14


Потребител

Група: Потребители
Коментари: 47
Регнат: 28-December 07
От: София
Пол: Мъж



/*Само да задам един въпрос които не е пряко свързан с темата, значи ключа към написването на неразгадаен CD-key е да измислиш такъв алгоритъм(формула), че да е много ама много трудно да се идентифицира кое къде се полага(ако изобщо се полага) */
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SonicPLD
коментар Jul 30 2008, 15:51
Коментар #15


Потребител

Група: Редовни
Коментари: 465
Регнат: 28-July 07
От: Plovdiv
Пол: Мъж



Цитат(TIapko @ Mar 18 2008, 00:21) *
/*Само да задам един въпрос които не е пряко свързан с темата, значи ключа към написването на неразгадаен CD-key е да измислиш такъв алгоритъм(формула), че да е много ама много трудно да се идентифицира кое къде се полага(ако изобщо се полага) */


това е комбинаторен принцип, които е сравнително бърз за разгадаване.
по-интересни са генераторни принципи, комбинаторика при които се ползва само в междинни изчисления.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kakavida
коментар Sep 9 2008, 16:51
Коментар #16


Programings

Група: Потребител +
Коментари: 546
Регнат: 24-May 08
От: Добрич
Пол: Мъж



Можеш да го направиш чрез всички програмни езици. Със VISUAL BASIC - а с функция CASE... С C++ със RANDOM() фукцията, чрез паскал и така нататака...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daka_87
коментар May 25 2009, 22:07
Коментар #17


Потребител

Група: Потребител +
Коментари: 17
Регнат: 11-September 08
От: Пловдив
Пол: Мъж



Цитат(kakavida @ Sep 9 2008, 17:51) *
Можеш да го направиш чрез всички програмни езици. Със VISUAL BASIC - а с функция CASE... С C++ със RANDOM() фукцията, чрез паскал и така нататака...

Извинявам се ако звуча малко грубо но имам странното чувство, че тук истинските програмисти се броят на пръсти...
Не бих искал да се заяждам с никого, затова ще ви кажа няколко неща и се надявам да се вслушате в тях а не да се засягате.

1) Стига сте повтаряли С++... Чули сте една дума и давай на него... Много ми е странно с колко зор ще вкарате картинка + звук на С++ (на Visual Basic ще стане така: 4 реда код за пускане на звук + 2 кликания с мишката за добавяне на картинка)
2) Седнете си го направете САМИ на VB... Ако не можете в интернет има много информация, така че няма да давам тук.
3) Не пишете глупости като това което съм цитирал. Нямам нищо лично към никого, но с цел образование ще обесня че:
Case не е функция а ОПЕРАТОР (по точно оператор за многовариантен избор), т.е. той е нещо като много IF оператори, само че е по добър от тях, когато трябва да сравнявате една стойност с много различни положения
За генериране на случайности, т.е. случайни стойности си има съответни функции (и Case няма нищо общо с тях в никой език).
Давам ви ги на готово: VB: Rand(0,10), Паскал: Random(10); и т.н....
4)SonicPLD добре ви го е казал - направата на самата програма е фасулска работа за 20-30 мин. максимум, но измислянето на математическия модел, т.е. на алгоритъма по който ще генерирате е по трудно.
5) Разберете, че няма да се научите да пишете алгоритми като копирате готов код. Да напишете един алгоритъм ще рече да го представите като елементарни действия, така че онова желязното нещо наречено компютър да го разбере. Ето ви малък пример (мислех да е някоя глупост, но се спрях на нещо сериозно)

Алгоритъм за решение на квадратно уравнение (кратък вариант, понеже ме мързи за подробности)
1) Проверка дали параметрите А, В, С съществуват (т.е. дали са различни от 0)
2) Ако А = 0 и В <> 0 тогава решението = -С / В
3) АКо А <>0 и В <> 0 тогава Дискреминантата = B*B - 4*A*C
Ако Дискреминантата < 0 - Няма реални корени
Ако Дискреминантата = 0 - X1 = X2 = -b/2*a
Ако Дискреминантата > 0 - X1 = (-b + корен квадратен от дискреминантата)/2*а; X2 = (-b - корен квадратен от дискреминантата)/2*а;

*Това което ще напиша по долу НЕ СЕ ОТНАСЯ за: gibona, gangs7a, SonicPLD, vIkToRsHeFa, asen_sotirov тъй като отдавна чета къде какво пишат и съм се убедил, че те разбират нещата (a последните двама имам честта да ги познавам лично), но що се отнася до останалите "велики програмисти" които нямам право да поучавам понеже съм необразован, ще попитам следното:
- Каква е разликата между функция и процедура?
- Какво означава GUI? Какво означава ООП?
- Какво означава API функция?
- Как ще направите програма която да се стартира всеки път със стартирането на Windows-a? (без да ползвате autoexec.bat или explorer.exe)
- Как ще направите програма, която да се стартира САМО с входни параметри?
(Пример: Вземате един текстов файл, щракате в/у него с десен бутон и избирате Open With Вашата програма). Идеята е с пускането си тя сама да го отвори?

П.П: Моля да ме извините ако съм засегнал някого. Нямам това за цел. Последните въпроси са реторични. Отговорете си сами на тях, а когато видите че не знаете отговора на някой от тях се надявам да потърсите информация и да прочетете... wink.gif

П.П.П: Това, че по горе споменах няколко човека поименно не означава, че те са единствените.... надявам се във форума да има и други, които просто не съм срещал, но за момента това са хората които са ми направили впечатление...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

 



- Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Олекотена версия

Сега е: 17th September 2019 - 13:31