![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 1,919 Регнат: 26-January 07 От: Prague ???: ??? ![]() |
Цитат Изпушването на една цигара канабис има същия ефект върху белите дробове както и 5 цигари. Това се казва в специализираното британско издание "Торакс", съобши АФП, цитирана от БГНЕС. Новозеландски лекари са избрали 339 доброволци, които разделили на 4 групи -пушещи само канабис, пушещи само тютюн, такива, които пушат и двете, и пълни въздържатели. Всички участници в експеримента са прегледани на компютърен томограф и са им направени снимки и тестове за пулмонарен капацит. Установени са еквивалентните дози между пушенето на канабис и на цигари по отношение на вредата върху белите дробове. Изследването показва, че една цигара канабис причинява вреда на дробовете колкото между 2,5 и 5 цигари тютюн. Редовното пушене на "трева" може да доведе до сериозни увреждания на белите дробове. „Основният ефект от продължителната употреба на "джойнт" е увреждане на дихателната система и симптоми на астма и бронхит", обяснява ръководителят на изследването д-р Сара Алдингтън. Учените припомнят, че цигарите също са много вредни за организма. Скоро стана ясно изследване, според което пушенето на канабис значително увеличава риска от по-късно развитие на психично заболяване като шизофрения. Честито на всички бъдещи шизофреници ![]() П.П. Абе и аз гледай как не ми се е заредил раздел "Други новини" където исках да я пусна - някой модератор да я премести ако обича, а ако сметне, че и е тука мястото - здраве да е! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????? Коментари: 151 Регнат: 29-July 07 ???: ???? ![]() |
Хахахахаахахах!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() шегата на страна, но тези addicted юзърчета на `трева` трабва да си позамислят ... Този коментар е бил редактиран от tsveti4ka на Nov 4 2007, 18:49 |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 2,558 Регнат: 3-December 06 От: Пловдив ???: ??? ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????? Коментари: 241 Регнат: 11-December 05 От: Пловдив ???: ???? ![]() |
Един сериозен пушач (на тютюн имам предвид) пуши поне 1 кутия на ден (20 цигари). Сравнено с пушещия трева средно по 1 цигара на ден...Ми вредата си е пак повече в полза на тютюна. Каквито и изследвания да правят, не мисля че има по скорострелно пристастяване и вреда, както при тютюна. Ма нали всичко е свързано с политиката и икономиката...коментара остава излишен.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 1,919 Регнат: 26-January 07 От: Prague ???: ??? ![]() |
pipelota ако ти кажа, че познавам хора, които пушат по цял ден? само чакат да им мине ефекта, който е около 2-3 часа и свиват отново...та на тях 6-7 пъти дневно не им мърдат. а представи си сега един от теб посочените пушачи между другото реши да си палне една тревица и как от 20 му скачат на 25 цигарките за деня
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????? Коментари: 250 Регнат: 2-December 06 От: Sweet Nibblets! ???: ??? ![]() |
Цитат „Основният ефект от продължителната употреба на "джойнт" е увреждане на дихателната система и симптоми на астма и бронхит", обяснява ръководителят на изследването д-р Сара Алдингтън. Кака Сара яко е опъвала докато направи това изследване... ![]() Цитат Скоро стана ясно изследване, според което пушенето на канабис значително увеличава риска от по-късно развитие на психично заболяване като шизофрения. Не сме сами... ![]() ![]() П.П.: деца, бъдещете щастливи без да сте напушени ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????? Коментари: 241 Регнат: 11-December 05 От: Пловдив ???: ???? ![]() |
pipelota ако ти кажа, че познавам хора, които пушат по цял ден? само чакат да им мине ефекта, който е около 2-3 часа и свиват отново...та на тях 6-7 пъти дневно не им мърдат. а представи си сега един от теб посочените пушачи между другото реши да си палне една тревица и как от 20 му скачат на 25 цигарките за деня ![]() Съгласна съм! Но все пак говорех за средна употреба. Не може да се съпоставя тревата с тютюна просто ей така, защото употребата на тютюн е много по-висока процентно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????? Коментари: 269 Регнат: 1-June 06 От: Пловдив, "Тракия" ???: ??? ![]() |
Мисля, че трябва да се вземе под внимание и пристрастяването. Доказано е, че никотина е по-силен наркотик от марихуаната
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Средна употреба да. В крайна сметка на мен не ми допадат изследвания от типа от кое най-бързо ще умрем ако го употребяваме. Мога да кажа за себе си, че не пуша нито трева нито цигари и съм си много добре. От друга страна пък тези резултати може да са с цел покачване на продажбите на тютюневи изделия, което пък носи приходи за държавата а от продажба на канабис няма икономическа изгода за страната - не говоря за България а като цяло.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
тези резултати може да са с цел покачване на продажбите на тютюневи изделия, което пък носи приходи за държавата а от продажба на канабис няма икономическа изгода за страната - не говоря за България а като цяло. ![]() Цитат нали всичко е свързано с политиката и икономиката...коментара остава излишен.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????????? Коментари: 60 Регнат: 14-November 07 От: На планетата на халюцунациите ???: ??? ![]() |
Мерси
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 2,558 Регнат: 3-December 06 От: Пловдив ???: ??? ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????????? Коментари: 1,008 Регнат: 22-May 09 От: Търговище ???: Plamen ???: ??? ![]() |
Да за това някои лица твърдяха,че тревата не била толкова вредна , колкото цигарите...
Пха да бе , по хубаво да изпуша 2 кутии цигари от колкото 2 цигари от трева.. А тея , които не са на моето мнение да си траят , защото това си е мое мнение , както вие си имате вашо ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????????? Коментари: 3,715 Регнат: 11-February 07 От: Мадрид ???: ??? ![]() |
Напротив не е по добре да изпушеш две кутии цигари отколкото няколко джойнта, по добре въобще да не пушиш
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ????????? Коментари: 3,139 Регнат: 20-October 05 ![]() |
както и по горе някой беше писал мисля че няма база на сравнение, защото пушачите пушат по една кутийя на ден а хората които пушат трева пушат в по малки количества ( разбира се не всички и аз познавам такива които пушат тревата като цигарите и на моята възраст вече приличат на олигофрени), но съпостваката не е правилна заради честотата на използване
и все пак истината е че не трябва нищо да се пуши ама кой да слуша ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????????? Коментари: 3,715 Регнат: 11-February 07 От: Мадрид ???: ??? ![]() |
Всеки казва различно в тази статия пише 5 пъти, а когато идваха в мойто бивше вече даскало, ни казаха че една цигара марихуана се равнява на 16 обикновенни цигари.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 943 Регнат: 4-January 06 От: Пловдив ???: ??? ![]() |
То ако тревата беше по-лека и по-неотровна от цигарите щеше ли да напушва , акъли..?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 234 Регнат: 10-June 07 От: in your dreams! ???: Georgi ???: ??? ![]() |
"Доказано е, че никотина е по-силен наркотик от марихуаната " - Гений ! Тетрахидроканабинола е психоактивно вещество, което се натрупва в мозъчната кора и предизвиква изменения, никотина е алкалоид - също вреден но по друг начин ... токсичен е и уврежда нервната система ... не можеш да сравняваш 2те изобщо !
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ?????????? + Коментари: 943 Регнат: 4-January 06 От: Пловдив ???: ??? ![]() |
Тук говорим за редовно пушене на трева , не ми казвай , че ако я пушиш както си пафкаш цигарите ефекта ще е по-слаб , знам кво е THC , чел съм достатъчно по темата...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Група: ??????????? Коментари: 62 Регнат: 8-March 09 От: Село ???: ??? ![]() |
Тук говорим за редовно пушене на трева , не ми казвай , че ако я пушиш както си пафкаш цигарите ефекта ще е по-слаб , знам кво е THC , чел съм достатъчно по темата... ОМГ брат да пушиш редовно трева и родовно цигари за 2 различни неща... не се сещам някои да шуши по 2 кутии трева на ден... а пък ако вземем да сравним грамажа а тютюн и трева в една цигара, с един такъф чадел ще те държи 3-4 часа (да не говоим че тревата рядко я пушиш сам), а през това време 1 редовен пушач ще е изпраскал половин кутия, ако не и повече. ПС Сметките ги оставям на теб |
|
|
![]() ![]() |